প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ছিচেলছ ভ্ৰমণৰ পূৰ্বে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বিবৃতি(২৭-২৯ জুন২০২৬)
27 JUN 2026 8:30AM by PIB Guwahati
মোৰ বন্ধু, ছিচেলছ গণৰাজ্যৰ ৰাষ্ট্ৰপতি মাননীয় ড০ পেট্ৰিক হাৰ্মিনিৰ আমন্ত্ৰণত, মই ছিচেলছৰ ৰাষ্ট্ৰীয় দিৱসৰ সোণালী জয়ন্তী উদযাপনত সন্মানীয় অতিথি হিচাপে অংশগ্ৰহণ কৰাৰ বাবে ২৭ ৰ পৰা ২৯ জুন,২০২৬ ছিচেলছলৈ আনুষ্ঠানিক ভ্ৰমণ কৰিম।
ছিচেলছ হৈছে এখন গুৰুত্বপূৰ্ণ সামুদ্ৰিক চুবুৰীয়া আৰু আমাৰ ভিজন মহাসাগৰ আৰু গোলকীয় দক্ষিণৰ প্ৰতি আমাৰ অংশীদাৰী প্ৰতিশ্ৰুতিৰ এক প্ৰয়োজনী অংশীদাৰ। এই বছৰ, আমি পাৰস্পৰিক বিশ্বাস, অংশীদাৰী গণতান্ত্ৰিক মূল্যবোধ, বৈচিত্ৰ্যৰ প্ৰতি সন্মান আৰু আমাৰ জনসাধাৰণৰ মাজত গভীৰ সম্পৰ্কৰ ওপৰত আধাৰিত আমাৰ কূটনৈতিক সম্পৰ্ক স্থাপনৰ ৫০ সংখ্যক বাৰ্ষিকী উদযাপন কৰিছো।
ৰাষ্ট্ৰপতি হাৰ্মিনিৰ সফল আনুষ্ঠানিক ভ্ৰমণৰ আধাৰত, মই দুয়াখন দেশৰ স্থায়ী বন্ধুত্ব অধিক শক্তিশালী কৰাৰ লক্ষ্যৰে আমাৰ আলোচনাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছো। আমি একেলগে আমাৰ জনসাধাৰণৰ অগ্ৰগতিৰ বাবে কাম কৰিম আৰু ভাৰত মহাসাগৰ অঞ্চলত নিৰাপত্তা তথা সমৃদ্ধি বৃদ্ধি কৰিম। এই ভ্ৰমণকালত মই ছিচেলছৰ ৰাষ্ট্ৰীয় সংসদত ভাষণ দিয়া প্ৰথমগৰাকী ভাৰতীয় প্ৰধানমন্ত্ৰী হোৱাৰ সন্মান লাভ কৰিম। এই ঐতিহাসিক সুযোগে আমাৰ দুয়োখন ৰাষ্ট্ৰক বান্ধি ৰখা শক্তিশালী গণতান্ত্ৰিক মূল্যবোধ আৰু সংসদীয় পৰম্পৰাক প্ৰতিফলিত কৰে।
মই ছিচেলছৰ প্ৰাণৱন্ত ভাৰতীয় সম্প্ৰদায়ৰ সৈতে মত বিনিময় কৰিবলৈও আগ্ৰহী, যিসকলে প্ৰজন্মৰ পাছত প্ৰজন্ম ভাৰত আৰু ছিচেলছৰ মাজত বিশেষ বন্ধুত্ব গঢ়ি তোলাৰ লগতে আমাৰ দুয়োখন ৰাষ্ট্ৰৰ মাজত এক জীৱন্ত সেতু হিচাপে কাম কৰি আহিছে।
মই আত্মবিশ্বাসী যে মোৰ এই ভ্ৰমণে দুয়োখন দেশৰ মাজত দীৰ্ঘদিনীয়া সম্পৰ্ক অধিক গভীৰ কৰি তুলিব, ভাৰত মহাসাগৰ অঞ্চলত সামুদ্ৰিক সহযোগিতা বৃদ্ধি কৰিব আৰু এক নিৰাপদ, শান্তিপূৰ্ণ তথা সমৃদ্ধিশালী ভাৰত মহাসাগৰ অঞ্চলৰ বাবে থকা আমাৰ অংশীদাৰী দৃষ্টিভংগীক আগুৱাই নিব।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s Departure Statement ahead of his visit to Seychelles (27-29 June, 2026)
27 JUN 2026 8:30AM by PIB Delhi
At the invitation of my friend, H.E. Dr. Patrick Herminie, President of the Republic of Seychelles, I will undertake a State Visit to Seychelles from 27-29 June 2026 to participate in the Golden Jubilee celebrations of the National Day of Seychelles as the Guest of Honour.
Seychelles is a valued maritime neighbour and a key partner in our Vision MAHASAGAR and our shared commitment to the Global South. This year, we also mark the 50th anniversary of the establishment of our diplomatic relations which are rooted in mutual trust, shared democratic values, respect for diversity and deep affinity between our peoples.
Building on the successful State visit of President Herminie to India in February 2026, I look forward to our discussions aimed at further strengthening our enduring friendship. Together, we will work to advance the progress of our peoples, and promote security and prosperity in the Indian Ocean region.
During the visit, I will have the honour of becoming the first Indian Prime Minister to address the National Assembly of Seychelles. This historic opportunity reflects the strong democratic values and parliamentary traditions that bind our two nations.
I also look forward to interacting with the vibrant Indian community in Seychelles, who have been nurturing the special friendship between India and Seychelles for generations, and serving as a living bridge between our two nations.
I am confident that my visit will further deepen the longstanding bonds between the two countries, enhance maritime cooperation in the Indian Ocean region, and advance our shared vision of a secure, peaceful and prosperous Indian Ocean region.