ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କର୍ଣ୍ଣି ଷ୍ଟାଡିୟମରେ ଆୟୋଜିତ ସାମୂହିକ ଯୋଗ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଯୋଗଦେଲେ ଅଶ୍ୱିନୀ ବୈଷ୍ଣବ ଓ ଅର୍ଜୁନ ରାମ ମେଘୱାଲ
21 JUN 2026 11:59AM by PIB Bhubaneswar
ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ ଅବସରରେ, କେନ୍ଦ୍ର ରେଳ, ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ଏବଂ ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ସ ଓ ସୂଚନା ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅଶ୍ୱିନୀ ବୈଷ୍ଣବ, ଆଇନ ଓ ନ୍ୟାୟ ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ (ସ୍ୱାଧୀନ ଦାୟିତ୍ୱ) ଏବଂ ସଂସଦୀୟ ବ୍ୟାପାର ରାଜ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅର୍ଜୁନ ରାମ ମେଘୱାଲଙ୍କ ସହିତ, ବିକାନେରର କର୍ଣ୍ଣି ସିଂହ ଷ୍ଟାଡିୟମରେ ଆୟୋଜିତ ବିଶାଳ ସମାବେଶରେ ଏକ ସାମୂହିକ ଯୋଗ ଅଧିବେଶନରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥିଲେ ଏବଂ ସୁସ୍ଥ ଜୀବନଶୈଳୀ ଓ ଯୋଗର ଗୁରୁତ୍ୱ ସମ୍ପର୍କରେ ବାର୍ତ୍ତା ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲେ।
କେନ୍ଦ୍ର ରେଳମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅଶ୍ୱିନୀ ବୈଷ୍ଣବ କହିଥିଲେ ଯେ, ଯୋଗ ହେଉଛି ଭାରତର ପ୍ରାଚୀନ ଏବଂ ଅମୂଲ୍ୟ ଐତିହ୍ୟ, ଯାହାକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ମାର୍ଗଦର୍ଶନରେ ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱ ଏବେ ଗ୍ରହଣ କରୁଛି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ, ନିୟମିତ ଯୋଗ ଅଭ୍ୟାସ କେବଳ ଶାରୀରିକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟର ଉନ୍ନତି କରେ ନାହିଁ; ବରଂ ମାନସିକ ଶାନ୍ତି, ସକାରାତ୍ମକ ଚିନ୍ତାଧାରା ଏବଂ ଚାପମୁକ୍ତ ଜୀବନକୁ ମଧ୍ୟ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରେ। ସେ ଲୋକମାନଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କର ଦୈନନ୍ଦିନ ଜୀବନଶୈଳୀରେ ଯୋଗକୁ ସାମିଲ କରିବା ସହିତ ସୁସ୍ଥ ରହିବାକୁ ଆହ୍ୱାନ କରିଥିଲେ।
କେନ୍ଦ୍ର ରାଜ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅର୍ଜୁନ ରାମ ମେଘୱାଲ କହିଥିଲେ ଯେ, ଯୋଗ ଭାରତୀୟ ସଂସ୍କୃତି ଓ ଜୀବନ ଦର୍ଶନର ଏକ ଅବିଚ୍ଛେଦ୍ୟ ଅଂଶ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ, ଏକ ସୁସ୍ଥ ଶରୀର ଏବଂ ସୁସ୍ଥ ମନ ମାଧ୍ୟମରେ ହିଁ ଏକ ସଶକ୍ତ ସମାଜ ଓ ଏକ ବିକଶିତ ରାଷ୍ଟ୍ର ଗଠନ କରାଯାଇପାରିବ। ଯୋଗ ଆମକୁ ଶୃଙ୍ଖଳା, ଆତ୍ମନିୟନ୍ତ୍ରଣ ଏବଂ ସନ୍ତୁଳନର ଶିକ୍ଷା ଦେଇଥାଏ। ତେଣୁ ପ୍ରତ୍ୟେକ ନାଗରିକ ଏହାକୁ ସେମାନଙ୍କର ଦୈନନ୍ଦିନ କାର୍ଯ୍ୟର ଏକ ଅଂଶ ଭାବରେ ଗ୍ରହଣ କରିବା ଉଚିତ।
ଏହି ଅବସରରେ, କର୍ଣ୍ଣି ଷ୍ଟାଡିୟମରେ ଆୟୋଜିତ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ବହୁ ସଂଖ୍ୟକ ସ୍କୁଲ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀ, ଯୁବବର୍ଗ, ମହିଳା, ବିଭିନ୍ନ ସାମାଜିକ ସଂଗଠନର ପ୍ରତିନିଧି ଏବଂ ବିଭିନ୍ନ ସରକାରୀ ବିଭାଗର ଅଧିକାରୀମାନେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥିଲେ। ଯୋଗ ପ୍ରଶିକ୍ଷକଙ୍କ ମାର୍ଗଦର୍ଶନରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣକାରୀମାନେ ବିଭିନ୍ନ ଯୋଗାସନ, ପ୍ରାଣାୟାମ ଏବଂ ଧ୍ୟାନ ଅଭ୍ୟାସ କରିଥିଲେ।

Ministry of Information & Broadcasting
Union Minister Shri Ashwini Vaishnaw and Union Minister of State Shri Arjun Ram Meghwal Participate in Mass Yoga Session at Karni Stadium, Bikaner, Promoting Healthy Living
21 JUN 2026 11:59AM by PIB Delhi
On the occasion of International Day of Yoga, Union Minister for Railways, Information & Broadcasting, and Electronics & Information Technology Shri Ashwini Vaishnaw, along with Union Minister of State (Independent Charge) for Law & Justice and Minister of State for Parliamentary Affairs Shri Arjun Ram Meghwal, participated in a mass yoga session with a large gathering at Karni Singh Stadium in Bikaner and conveyed the message of healthy living and the importance of yoga.
Union Railway Minister Shri Ashwini Vaishnaw said that yoga is India’s ancient and invaluable heritage, which is now being embraced by the entire world under the guidance of Prime Minister Shri Narendra Modi. He said that regular practice of yoga not only improves physical health but also promotes mental peace, positive thinking, and a stress-free life. He urged people to incorporate yoga into their daily routine and stay healthy.
Union Minister of State Shri Arjun Ram Meghwal said that yoga is an integral part of Indian culture and philosophy of life. He noted that a strong society and a developed nation can only be built through a healthy body and a healthy mind. Yoga teaches discipline, self-control, and balance, and therefore every citizen should make it a part of their daily routine.
On this occasion, a large number of school students, youth, women, representatives of social organizations, and officials from various government departments participated in the programme at Karni Stadium. Participants practiced various yoga postures, pranayama, and meditation under the guidance of yoga instructors.