প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ভারত ইন্নোবেতস ২০২৬ শরুক য়াখ্রে
14 JUN 2026 5:11PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং ফ্রান্সকী রাষ্ট্রপতি ইম্মান্যুল মেক্রোন্না পুন্না নিসকী পেলেস দেস এক্সপোজিসন্দা “ভারত ইন্নোবেতস ২০২৬” হৌদোকখ্রে। নুমিৎ ৩ গী থৌরম, ভারত ইন্নোবেতসতা, ভারতকী অৱাংবা থাক্কী তেক্নোলোজিগী ষ্টার্দঅপশিং, ইন্নোবেতরশিং, থিজিল্লোয়শিং অমসুং গ্লোবেল ইন্নোবেসন ফন্দস অমসুং ফুতপ্রিন্তগী ইনভেষ্টরশিংগা পুল্লে। মসিদা মালেমগী থাক্ত ভারতকী মরুওইবা তেক্নোলোজিশিং উৎলি, মালেমগী ওইনা মরুওইবা মরুওইবা তেক্নোলোজি পিল্লার ১৩ শীনবা থুংবগী ষ্টার্দঅপ ১২০ অমসুং ইন্সতিতুৎস ওফ এক্সলেন্স ২০ হেন্না শরুক য়ারি। থৌরম অসিদা মালেম শীনবা থুংবগী মকোক থোঙবা ইনভেষ্টরশিং অমসুং ভেঞ্চর কেপিতেলিষ্টশিংসু শরুক য়ারি।
থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রী মোদী অমসুং রাষ্ট্রপতি মেক্রোন ৱা ঙাংখি। মহাক থৌরম অসিদা শরুক য়াবগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা রাষ্ট্রপতি মেক্রোন থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং মালেমগী খুদোংচাদবশিং কোকহন্নবা ভারত অমসুং ফ্রান্স অনিমক য়াম্না য়াংনা থবক তৌমিন্নবা মরুপশিংনি হায়না ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ইন্তরনেসনেল সোলার এল্লাইন্সগুম্বা ইন্দো-ফ্রেঞ্চ ইনিসিয়েতিপশিং, আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্স অমসুং ইন্দো-পেসিফিক্ত তুংদু-লৈতাবা অমসুং সেকুরিতি লৈহন্নবা থবক কয়া পায়খৎলি। হৌজিক ইন্দিয়া-ফ্রান্স এয়র ওফ ইন্নোবেস পাংথোক্লি। মালেমগী য়াইফনবা লৈবাক অনি থবক তৌমিন্নবা ৱারেপকী শরুক অমা ওইনা ভারত ইন্নোবেতস পাংথোকপনি। ভারত্ত ষ্টার্দপকী অওনবা লাক্লে, মসিগী মমি ঙসি উৎলিবা অৱাংবা থাক্কী তেক্নোলোজিগী পাম্বৈশিংদা তারে। খুঙ্গং চাউখৎনবা এ.আই অমসুং সেতল্লাইত তেক্নোলোজি শীজিন্নরে, তুংকোইনা চৎনবা য়ানা হিংনবা অমসুং গ্রিন হায়দ্রোজেনগী অৱাংবা থাক্কী মেনুফেকচরিং লৈরে অমসুং মৈখু থাংদনা চাউখৎনবা বেত্তরি তেক্নোলোজিশিং অমসুং ইলেক্ত্রিক মোবিলিতি শীজিন্নরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মীওইবা খুন্নাইগী অনৌবা খুদোংচাবশিং পীনবা ৱাশক্কা লোয়ননা দিজিতেলগী যুগতা তেক্নোলোজিগী অওনবশিং লাক্লে। থাজবা লৈরবা, কাংলুপ খুদিংমক কোনশিনবা অমসুং মীওইবগী য়াইফনবা খনবা তেক্নোলোজিশিং পুথোক্নবা ভারত ইন্নোবেতসতা ইন্নোবেতরশিং, ইনভেষ্টরশিং অমসুং ওন্ত্রেপ্রেন্যুরশিং পুল্লে। মখোয়গী মার্কেত ভেলু য়েংলগা ষ্টার্দপশিংগী মগুন লেপ্লোইদবনি, মখোয়না মীওইবা খুন্নাইদা পীরিবা কান্নবদা য়েংলগা মগুন লেপকদবনি। মসি ভারত ইন্নোবেতসকী মরুওইবা মরুওইবা পাউজেলনি। গ্লোবেল ইন্নোবেসনগী মথংগী পন্দুব পুন্না শেমিন্ননবা মীয়াম্না ভারতকা লোয়ননা চৎমিন্নগদবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ক্বান্তম কম্পুতিং, সেমিকন্দক্তরশিং, বাইওতেক্নোলোজি, দিফেন্স, স্পেস, অনা-লাইয়েং, মেদতেক, এদভান্স মেতরিয়েলশিং, ক্লিন ইনর্জি অমসুং অতোপ্পা মরুওইবা হিরমশিংগী ষ্টার্দঅপশিং অমসুং ইন্নোবেতরশিংগসু ৱারি শানখি। লুচিংবশিংনা একজিবিসন য়েংখি অমসুং ক্বান্তম কম্পুতিং, সেমিকন্দক্তরশিং, বাইওতেক্নোলোজি, দিফেন্স, স্পেস, অনা-লাইয়েং, মেদতেক, এদভান্স মেতরিয়েলশিং, ক্লিন ইনর্জি অমসুং অতোপ্পা মরুওইবা হিরমশিংগী ষ্টার্দঅপশিং অমসুং ইন্নোবেতরশিংগসু ৱারি শানখি।
বিকসিত ভারতকী পান্দমগা লোয়ননা ভারত মালেমগী ইন্নোবেনগী অফবা মফম অমা ওইহন্নবা ভারতকী অচেৎপা ৱাশক অদু ভারত ইন্নোবেতসতা মমি তারে অমসুং মালেমগী তেক্নোলোজিগী লমদা ভারত-ফ্রান্স পুন্না থবক তৌমিন্নবদা মতেং পাংলিবা অদু উৎলে।

Prime Minister's Office
Prime Minister participates in Bharat Innovates 2026
14 JUN 2026 5:11PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi and the President of France, H.E. Emmanuel Macron, today jointly inaugurated ''Bharat Innovates 2026'' at the Palais des Expositions, Nice. Bharat Innovates, a three-day event, brings together Indian deep-tech start-ups, innovators, researchers and investors with global innovation funds and footprint. It showcases India's premier deep technology at the global stage, presenting 120 pathbreaking start-ups and over 20 Institutes of Excellence, across 13 critical technology pillars of global importance. Over 350 top investors and venture capitalists from across the world are also participating in the event.
Prime Minister Modi and President Macron addressed the gathering. Prime Minister thanked President Macron for his gracious presence and noted that both India and France have been steadfast partners working to address global challenges. In this context, he highlighted Indo-French initiatives such as the International Solar Alliance, as also those in the areas of Artificial Intelligence and the promotion of stability and security in the Indo-Pacific. Highlighting the ongoing celebration of the India-France Year of Innovation, Prime Minister stated that Bharat Innovates was yet another milestone in the shared resolve of the two countries to work for the global good. Alluding to the start-up revolution in India, which was reflected in the deep-tech solutions on display, he underlined the transformative potential of AI and satellite technology for rural development, Advanced Manufacturing for sustainable living and Green Hydrogen, Battery Technologies and Electric mobility for clean development.
Prime Minister noted that the technological revolution underway in the digital age promises new opportunities for humanity. In this context, he called upon the innovators, investors and entrepreneurs gathered at Bharat Innovates to develop technologies that are trusted, inclusive and human centric. He stressed that start-ups should be judged not just by their market valuation, but in equal measure by the impact they have on humanity. Noting that this was the core message of Bharat Innovates, he invited the audience to join hands with India to co-create the next chapter of global innovation. Prime Minister also interacted with the startups and innovators spanning Quantum Computing, Semiconductors, Biotechnology, Defence, Space, Healthcare, MedTech, Advanced Materials, Clean Energy and other frontier sectors. The leaders also witnessed the exhibition and interacted with startups and innovators spanning Quantum Computing, Semiconductors, Biotechnology, Defence, Space, Healthcare, MedTech, Advanced Materials, Clean Energy and other frontier sectors.
Bharat Innovates underscores the Government of India's firm commitment to transforming India into a global innovation hub consistent with the vision of Viksit Bharat and the salience of India-France cooperation in contributing to the global technology landscape.