প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা উপ-রাস্ত্রপতি থিরু সি.পি. রাধাকৃষ্ণনজীবু মহাক্কী য়াইফ-পাওজেলগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
10 JUN 2026 7:25PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি উপ রাস্ত্রপতি থিরু রাধাকৃষ্ণনজীবু মহাক্কী য়াইফ-পাওজেলগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি মদুদি ভারতকি মীয়ামগী থাজবা অমদি থৌজালনা মহাকপু জাতিগী থৌগলদা হেন্না কন্না হোৎনবদা ইথিল পিরি।
শ্রী মোদীনা লুম্না লৌখি মদুদি মহাক্কী হোৎনবা খুদিংমক মখা তানা ঐখোয়গী সিভিলাইজেসন হেরিতেজগীদমক চাওখৎপা অমসুং চাওথোকচবা পোকপা বিকসিত ভারত অমা শেমগৎপগী পান্দমদা লমজিংদুনা লৈগনি। প্রধান মন্ত্রীনা চেৎনা হায়খি মদুদি ঐখোয়গী মরুপ ভারত মচাশিংগী মংলান অমসুং অপাম্বশিং অদু মংফাওনহনবদা হোৎনদনা তোকপা অমত্তা লৈরোয় ।
প্রধান মন্ত্রীনা X তা পোস্ত তৌখি।
"অদোমগী নিংথিরবা য়াইফ-পাওজেলগীদমক থাগৎচরি, উপ রাস্ত্রপতি থিরু সি.পি. রাধাকৃষ্ণনজী।
ভারতকি মীয়ামগী থাজবা অমসুং থৌজালনা ঐহাকপু জাতিগী থৌগল তৌবদা হেন্না কন্না হোৎনবদা ইথিল পিরি। ঐহাক্কী হোৎনজমল পুম্নমক অসি ঐখোয়গী সিভিলাইজেসনগী ওইবা হেরিতেজগীদমক চাওখৎপা অমসুং চাওথোকচবা পোকপা বিকসিত ভারত অমা শেমগৎনবা পান্দমদা মখা তানা লমজিংদুনা লৈগনি। ঐখোয়গী মরুপ ভারত মচাশিংগী মংলান অমসুং অপাম্বশিং মপূঙ ফাহনবদা শিল অমত্তনা লেপতুনা লৈরোয়।
@VPIndia
@CPR_VP"
কেনাদাগী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. মার্ক কারনিনা, ভারতকি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু ভারতকি খ্বাইদাগী মতম শাংনা লেপ্পা লৈতনা প্রধান মন্ত্রী ওইরকপদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি। কেনাদাগী প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি কনাদা অমসুং ভারতনা মখোয়গী পার্ত্নরশিপ অদু নৌনা শেমগৎলকপগা লোয়ননা জাতি অনিমক্কী মীয়ামদা হেন্না চাওখৎপা পুরক্নবা মখোয়গী পুন্না হোৎনমিন্নরিবা অদু মখা তানা চত্থনবা থাজবা থম্লি।
"নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি, প্রধান মন্ত্রী @narendramodi ভারতকি খ্বাইদগী শাংনা লেপ্পা লৈতনা প্রধান মন্ত্রী ওইরকপগীদমক।"
কেনাদা অমসুং ভারতনা ঐখোয়গী পার্ত্নরশিপ অসি নৌনা শেমগৎলকপগা লোয়ননা ঐখোয়গী মীয়াম অনিমক্তা হেন্না চাওখৎপা পুরক্নবা ঐখোয়গী থবক মখা চত্থনবা ঐহাক্না থাজবা থম্লি।”
স্পেনগী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. পেদ্রো সাঞ্চেজনা ২০২৬কি জুন ১০দা থারকখিবা চেপাও অমদা ভারতকি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি। স্পেনগী প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মসিগী মায়পাকপা অসি মালেমগী খ্বাইদগী চাওবা গনতন্ত্র ওইনা শকখঙলবা ভারতকি ইন্সতিত্যুস্নেল ভাইতেলিতিগী মশক থোকপা মমি অমনি, মসিগা লোয়ননা লৈবাক অসিগী খুমাং চাউশিনবা অমসুং তংদু লৈতাবা পুরক্নবা সরকারনা ৱাশক্লি। মসিগী মথক্তা, প্রধান মন্ত্রী সাঞ্চেচেজনা ২০২৬তা অচৌবা মায়পাকপা অমগা লোয়ননা নিংশিংদুনা লাক্লিবা কলচর, তুরিজম. অমসুং আর্তিফিসিএল ইন্তলিজেন্সকি দ্যুএল ইয়র অসি নাকল অনিগী মরিগী দাইনামিজমগী মশক অমা ওইনা ফোঙদোকখি।
জপানগী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. সনাই তাকায়চিনা ২০২৬কি জুন ১০দা ভারতকি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীদা পিখিবা নুংঙাইবা পাওজেল অমদা ২০১৪গী মে থাদা ভারতকি প্রধান মন্ত্রীগী ওফিশ পায়রবদগী শ্রী মোদীনা জপান-ভারতকি মরিদা শিংথানিংঙাই ওইনা মাংলোমদা পুখৎপদা মমল য়াম্লবা থৌদাংশিং পিখি হায়না পাওদমখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister expresses gratitude to Vice President Thiru CP Radhakrishnan Ji for his warm wishes
10 JUN 2026 7:25PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today expressed gratitude to Vice President Thiru CP Radhakrishnan Ji for his warm wishes. The Prime Minister stated that the trust and blessings of the people of India inspire him to work harder in service of the nation.
Shri Modi noted that all his efforts will continue to be guided by the aim of building a Viksit Bharat that is prosperous and proud of our civilisational heritage. The Prime Minister affirmed that no stone will be left unturned in fulfilling the dreams and aspirations of our fellow Indians.
The Prime Minister posted on X:
"Thank you for your warm wishes, Vice President Thiru CP Radhakrishnan Ji.
The trust and blessings of the people of India inspire me to work harder in service of the nation. All my efforts will continue to be guided by the aim of building a Viksit Bharat that is prosperous and proud of our civilisational heritage. No stone will be left unturned in fulfilling the dreams and aspirations of our fellow Indians.
@VPIndia
@CPR_VP"
The Prime Minister of Canada, H.E. Mark Carney, extended his congratulations to the Prime Minister of India, Shri Narendra Modi, on becoming India’s longest-serving continuous Prime Minister. The Canadian Prime Minister stated that as Canada and India renew their partnership, he looks forward to continuing their collaborative efforts to deliver greater prosperity for the peoples of both nations.
"Congratulations, Prime Minister @narendramodi on becoming India’s longest-serving continuous Prime Minister.
As Canada and India renew our partnership, I look forward to continuing our work to deliver greater prosperity for both our peoples."
The Prime Minister of Spain, H.E. Pedro Sánchez, in a letter dated 10 June 2026, extended his congratulations to the Prime Minister of India, Shri Narendra Modi. The Spanish Prime Minister stated that this achievement is a significant reflection of India’s institutional vitality, recognized as the world’s largest democracy, as well as the government’s commitment to the country’s progress and stability. Additionally, Prime Minister Sánchez highlighted the Spain–India Dual Year of Culture, Tourism, and Artificial Intelligence, being commemorated in 2026 with great success, as a symbol of the dynamism of bilateral ties.
The Prime Minister of Japan, H.E. Sanae Takaichi, in a congratulatory message to the Prime Minister of India, Shri Narendra Modi, dated 10 June 2026, conveyed that since assuming the office of Prime Minister of India in May 2014, Shri Modi has made invaluable contributions to the remarkable advancement of Japan-India relations.