প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বিশ্ব পৰিৱেশ দিৱসত সামূহিক পদক্ষেপৰ আহ্বানত আলোকপাত কৰা এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ কৰে
05 JUN 2026 1:16PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী ভূপেন্দ্ৰ যাদৱে বিশ্ব পৰিবেশ দিৱসত পৰিৱেশৰ প্ৰত্যাহ্বানসমূহ মোকাবিলা কৰিবলৈ সামূহিক কাৰ্যব্যৱস্থা আৰু জনসাধাৰণৰ অংশগ্ৰহণৰ আহ্বান জনাই লিখা এটা এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে উল্লেখ কৰে যে মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে প্ৰকৃতিভিত্তিক সমাধানৰ জৰিয়তে এই প্ৰত্যাহ্বানসমূহ মোকাবিলা কৰাৰ পোষকতা কৰিছে। এই সমাধানসমূহে বহনক্ষম আৰু ব্যয়সক্ষম হোৱাৰ লগতে দীৰ্ঘম্যাদীভাৱে পৰিৱেশক উপকৃত কৰাৰ সম্ভাৱনা আছে।
শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে এই কথাত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে যে এখন সেউজ দিল্লী উন্নয়ন তথা পাৰিৱেশিক দায়বদ্ধতাৰ মাজত ভাৰসাম্য ৰক্ষাৰ ভাৰতৰ সংকল্পৰ প্ৰতীক হ’ব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে এক্সত পোষ্ট কৰিছে :
"বিশ্ব পৰিবেশ দিৱসত কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী @byadavbjpয়ে পৰিৱেশৰ প্ৰত্যাহ্বানসমূহ মোকাবিলা কৰিবলৈ সামূহিক কাৰ্যব্যৱস্থা আৰু জনসাধাৰণৰ অংশগ্ৰহণক আহ্বান জনায়। তেওঁ প্ৰকৃতিভিত্তিক সমাধানৰ পৰামৰ্শ আগবঢ়ায়, যিবোৰে বহনক্ষম, ব্যয়সাপেক্ষ আৰু দীৰ্ঘম্যাদীভাৱে পৰিৱেশক উপকৃত কৰাৰ সম্ভাৱনা আছে।
তেওঁ গুৰুত্ব সহকাৰে কয় যে উন্নয়ন আৰু পাৰিৱেশিক দায়বদ্ধতাৰ মাজত ভাৰসাম্য ৰক্ষাত ভাৰতৰ সংকল্পৰ প্ৰতীক হ’ব এখন সেউজ দিল্লী।"

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article highlighting the call for collective action on World Environment Day
05 JUN 2026 1:16PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today shared an article highlighting Union Minister Shri Bhupender Yadav's call for collective action and public participation to address environmental challenges on World Environment Day.
The Prime Minister noted that the Minister advocated for addressing these challenges through nature-based solutions that are sustainable, cost-effective, and capable of delivering long-term ecological benefits.
Shri Modi observed that the Union Minister emphasized that a greener Delhi will be a symbol of India’s commitment to balancing development with environmental responsibility.
The Prime Minister posted on X:
"On World Environment Day, Union Minister Shri @byadavbjp calls for collective action and public participation to address environmental challenges through nature-based solutions that are sustainable, cost-effective and capable of delivering long-term ecological benefits.
He emphasises that a greener Delhi will be a symbol of India’s commitment to balancing development with environmental responsibility."