প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ৱার্ল্দ এনভাইর্নমেন্ত দেনা লাকপদা পুন্না থবক পায়খৎনবা হায়রিবা আর্তিকল অমা শিয়র তৌখ্রে
05 JUN 2026 1:16PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ৱার্ল্দ এনভাইর্নমেন্ত দেনা লাকপদা অকোইবগী ফিভমদা থেংনবা খুদোংচাদবশিং কোকহন্নবা পুন্না থবক পায়খৎনবা অমসুং মীয়াম্না শরুক য়ানবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী ভুপেন্দর য়াদবনা হায়খিবা অদুগী মতাংদা ফোংদোক্লিবা আর্তিকল অমা শিয়র তৌখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মন্ত্রীনা তুংকোইনা চৎনবা য়াবা, শেল চঙদবা অমসুং মতম শাংনা ইকোলোজিকেলগী কান্নবা পীবা ঙম্বা মহৌশাদা য়ুম্ফম ওইবা সোলুসনশিংগী খুত্থাংদা শিংনবশিং অসি থেংননবা ৱাফম থমখি।
শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা অকনবা ৱাফম থম্লদুনা হায়খি, হেন্না গ্রীন ওইবা দিল্লীনা এনভাইর্নমেন্ত রেস্পোন্সিবিলিতিগা লোয়ননা চাউখৎ-থৌরাং খল চানা থম্নবা ভারতকী অচেৎপা ফিরেপকী খুদম অমা ওইরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা পোস্ত তৌখি:
“ৱার্ল্দ এনভাইর্নমেন্ত দেদা, কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী @byadavbjpনা তুংকোইনা চৎনবা য়াবা, শেল চঙদবা অমসুং মতম শাংনা ইকোলোজিকেলগী কান্নবা পীবা ঙম্বা মহৌশাদা য়ুম্ফম ওইবা সোলুসনশিংগী খুত্থাংদা এনভাইর্নমেন্তকী শিংনবশিং কোকহন্নবা পুন্না থবক পায়খৎনবা অমসুং মীয়াম্না শরুক য়ানবা হায়খ্রে।
হেন্না গ্রীন ওইবা দিল্লী অসি এনভাইর্নমেন্ত রেস্পোন্সিবিলিতিগা লোয়ননা চাউখৎ-থৌরাং খল চানা থম্নবা ভারতকী অচেৎপা ফিরেপকী খুদম অমা ওইরগনি।”

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article highlighting the call for collective action on World Environment Day
05 JUN 2026 1:16PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today shared an article highlighting Union Minister Shri Bhupender Yadav's call for collective action and public participation to address environmental challenges on World Environment Day.
The Prime Minister noted that the Minister advocated for addressing these challenges through nature-based solutions that are sustainable, cost-effective, and capable of delivering long-term ecological benefits.
Shri Modi observed that the Union Minister emphasized that a greener Delhi will be a symbol of India’s commitment to balancing development with environmental responsibility.
The Prime Minister posted on X:
"On World Environment Day, Union Minister Shri @byadavbjp calls for collective action and public participation to address environmental challenges through nature-based solutions that are sustainable, cost-effective and capable of delivering long-term ecological benefits.
He emphasises that a greener Delhi will be a symbol of India’s commitment to balancing development with environmental responsibility."