নেস্নেল হ্যুমেন রাইতস কম্মিসন
নেস্নেল হ্যুমেন রাইতস কম্মিসন(এন.ঐচ.আর.সি.), ভারতনা ওরিশাগী ময়ুরভঞ্জ জিলাগী কাকাবন্ধ আশ্রম স্কুলগী হোস্তেলদা অপুম্বা চিঞ্জাক চারুবদগী চহি ১২ শুরবা মহৈরোয় নুপামচা অমা শিখিবা অমসুং ১০০ হেন্না নাখিবগী থৌদোক্কী রিপোর্ত অদুগী সু মোতো নিংথিনা লৌখৎখ্রে
ওরিশা সরকারগী চীফ সেক্রেতরি অমসুং ময়ুরভঞ্জগী সুপরিন্তেনদেন্ত ওফ পুলিসতা নোতিস পীরদুনা চয়োল অনিগী মনুংদা ৱাফম অসিগী মতাংদা অকুপ্পা রিপোর্ত অমা পীখৎলক্নবা খংহনখ্রে
মসিদা ইনভেস্তিসনগী স্তেতসকা লোয়ননা অনাবশিংগী হকচাংগী ফীভমগী মতাংদা য়াওগনি হায়না থাজরি
24 APR 2026 2:23PM by PIB Imphal
নেস্নেল হ্যুমেন রাইতস কম্মিসন (এন.ঐচ.আর.সি.), ভারতনা ২০২৬কি এপ্রিল ১৪দা ওরিশাগী ময়ুরভঞ্জ জিলাগী কাকাবন্ধ আশ্রম স্কুলগী হোস্তেলদা অপুম্বা চিঞ্জাক চারুবদগী চহি ১২ শুরবা মহৈরোয় নুপামচা অমা শিখিবা অমসুং ১০০ হেন্না অনাবা ফরকপগী রিপোর্ত তৌরকপগী মতাংদা এপ্রিল ১৪, ২০২৬তা রিপোর্ত তৌরকখি। রিপোর্তকী মতুং লৈখিদ্রবা অঙাং অদু রাজ্য সরকারগী এস.তি. অমদি এস.সি. ৱেলফেয়র দিপার্তমেন্তনা চলাইবা স্কুল অমদা ক্লাস ৫ তম্বা মহৈরোয় অমনি।
কম্মিসননা য়েংশিল্লি মদুদি পাওগী রিপোর্ত অসিগী মনুংদা য়াওরিবা ৱাফমশিং অসিনা করিগুম্বা অচুম্বা ওইরবদি শোকহল্লবা মীওইশিংগী হ্যুমেন্ রাইতস থুগাইবগী অকনবা ৱাফমশিং থোরকই। মরম অদুনা মসিনা ওরিশা সরকারগী চিফ সেক্রেতরি অমসুং ময়ুরভঞ্জগী সুপরিন্তেনদেন্ত ওফ পুলিসতা নোতিশ থোক্তুনা নুমিৎ অনিগী মনুংদা হীরম অসিগী মতাংদা অকুপ্পা রিপোর্ত অমা পিনবা হায়খ্রে। মসিদা ইনভেস্তিসনগী মওংগা লোয়ননা ভিক্তিম মহৈরোয়শিংগী হকচাংগী মতাংদা য়াওগনি হায়না থাজরি।
২০২৬কি এপ্রিল ১৫দা তৌখিবা মিদিয়া রিপোর্তকি মতুং ইন্না চাওরাক্না মহৈরোয় ৬৭কি ফীভম অসি য়াম্না শাথিনা শোকখি অমসুং মখোয়বু বরিপারা মেদিকেল কোলেজ অমসুং হোসপিতালদা শিফ্ত তৌখি। অতোপ্পা মীওই ৪১ কম্যুনিতি হেল্থ সেন্তর অমদা এদমিৎ তৌখি।

National Human Rights Commission
NHRC, India takes suo motu cognizance of the reported death of a 12-year-old student and over 100 falling ill after consuming stale food at the hostel of Kakabandh Ashram School of Mayurbhanj district in Odisha
Issues notices to the Chief Secretary, Government of Odisha and the Superintendent of Police, Mayurbhanj, calling for a detailed report on the matter within two weeks
It is expected to include the status of the investigation as well as the health of the victims
24 APR 2026 2:23PM by PIB Delhi
The National Human Rights Commission (NHRC), India has taken suo motu cognizance of a media report that a 12-year-old boy died and more than 100 others fell ill after consuming stale food at the hostel of the Kakabandh Ashram School in the Mayurbhanj district of Odisha on 14th April 2026. Reportedly, the victim was a 5th standard student of the school run by the ST and SC Welfare Department of the State Government.
The Commission has observed that the contents of the news report, if true, raise serious issues of human rights violations of the victims. Therefore, it has issued notices to the Chief Secretary, Government of Odisha and the Superintendent of Police, Mayurbhanj, calling for a detailed report on the matter within two weeks. It is expected to include the status of the investigation as well as the health of the victim students.
According to the media report, carried on 15th April 2026, the condition of about 67 students was serious and they were shifted to the Baripada Medical College and Hospital. 41 others were admitted to a Community Health Centre.