নেস্নেল হ্যুমেন রাইতস কম্মিসন
এন.ঐচ.আর.সিনা মসিগী ১২শুবা চহিগী ওইবা মীওইবগী হক্কী অতেনবা ফিল্মশিং চাংদম্নবগী ইন্ত্রিশিং কৌরি
ভারতমচাশিংগী ওনলাইন ইন্ত্রিশিং য়ারে: জুন ৩০,২০২৬ তা অরোইবা নুমিৎনি
খুন্নাই অমসুং শেন-থুম, নাৎ অমসুং রাজনিতিগী হকশিংদা থিমশিং য়ুম্ফম ওইগদবনি
ফিল্মশিং ইংলিস নত্ত্রগা সবতাইতল য়াওরবা ভারতকী লোল অমদা নম্বা ওইগদবনি
ইন্ত্রিশিং গুগল দ্রাইব শীজিন্নদুনা nhrcshortfilm@gmail.com দা থারক্কদবনি
10 APR 2026 4:22PM by PIB Imphal
নেসনেল হুমেন রাইতস কম্মিসন (এন.ঐচ.আর.সি) না মসিগী ১২শুবা চহিগী ওইবা মীওইবগী হক্কী অতেনবা ফিল্মশিং চাংদম্নবগী ইন্ত্রিশিং কৌরি। ইন্ত্রিশিং লৌশিনবগী অরোইবা নুমিৎ জুন ৩০, ২০২৬ নি। মাইপাক্লবা ইন্ত্রিশিংদা মনা পীগনি।
অতেনবা ফিল্মশিং চাংদম্নবা অসি ২০১৫ দা কম্মিসন্না হৌদোকখিবনি। মসিনা মখোয়গী চহি থিদনা, মীওইবগী হক ঙাক-শেন্নবা ভারতকী মীয়ামগী সেনিমা অমসুং অনৌবা থবকশিং পুক্নিং থৌগৎনবা অমসুং ইকায়খুম্নবা উৎনবা পান্দম থম্লি। মমাংগী চাংদম্নবশিংদা, কম্মিসন্না লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা মফমশিংদগী ফিল্ম কয়া ফংখি।
অতেনবা ফিল্মশিং ইংলিস নত্ত্রগা সবতাইতল য়াওরবা ভারতকী লোল অমদা নম্বা ওইগদবনি। অতেনবা ফিল্মগী অশাংবা খ্বাইদগী তেনবদা মিনিত ৩ অমসুং খ্বাইদগী শাংবদা মিনিত ১০ ওইদবগনি। ফিল্মশিং অদু দোকুমেন্তরি, অশেংবা ৱারিশিং দ্রামা ওইনা পুথোকপা নত্ত্রগা তেক্নিকেল ফোর্মেত অমদা হেক্ত ফিক্সন অমা ওইগদবনি, মসিদা এনিমেসন ফিল্মশিং য়াওগনি, খুন্নাই অমসুং শেন-থুম, নাৎ অমসুং রাজনিতিগী হকশিং মতাংদা মখাগী থিমশিংদা য়ুম্ফম ওইগনি:
* হিংবা, নিংতম্বা, মান্নবা অমসুং ইকায়খুম্নবগী হক
* মীনাই ওইবা অমসুং অঙাংশিং শিন্মী ওইনা শীজিন্নবা অমসুং অঙাংশিংগী হকশিংগী অকক্নবা ৱাফমশিং কোনশিনবা
* অহলশিংগী হকশিং অমসুং মায়োক্নরিবা অৱাবশিং
* হকচাংগী ফিবমদা মীমান্নদ্রবশিংগী হকশিং
* খুৎনা অমোৎ-অকায় শেংবা, হকশেলগী হক
* ফংফম থোকপা নিংতম্বগী ৱাফমশিং
* হুমেন ত্রাফিক্কিং
* ইমুং-মনুংগী মীওৎ-মীনৈ
* পুলিসগী মীওৎ-মীনৈনা মরম ওইদুনা মীওইবগী হকশিং খোঙ্গাউনবা
* কষ্টদিদা মীওৎ-মীনৈ চৎথবা
* খুন্নাই অমসুং শেন-থুমগী মান্নদবশিং
* নোমেদিক অমসুং দিনোতিফাইদ ত্রাইবশিংগী হকশিং
* ফেলগী অওনবশিং
* লাইরিক তম্নবগী হক
* পৃথিবী অসিদা থৱায় পানবশিংদা মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবমনা শোকহনবা য়াওনা অফবা মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবম অমা ফংনবগী হক
* থবক ফংনবগী হক
* আইনগী মমাঙদা চপ মান্নবগী হক
* চীঞ্জাক অমসুং মচি ওইবা ফংনবা হক
* এল.জি.বি.তি.ক্ব্যু.আইগী হকশিং
* মীওইবনা থোকহনবা নত্ত্রগা মহৌশাগী ওইবা অমাং-অতাশিংনা মরম ওইদুনা লৈফম লৈতদবদগী মীওইবগী হকশিং খোঙ্গাউনবা
* ভারতকী খেন্নবশিংদা মীওইবগী হকশিং অমসুং গুনশিং হরাওবা ফোঙদোকপা
* পুন্সি অমসুং হিংবগী থাকশিং ফগৎহনবা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং
ইন্ত্রিগী শেন অমতা লৌদে নত্ত্রগা লনাই মীওই অমনা চাংদম্নবা অসিদা শরুক য়ানবা ইন্ত্রি মশিংদা অকক্নবা লৈতে। অদুবু শরুক য়াগদৌরিবশিংনা ফিল্ম অমমম তোখায়বা মপুংফানা মেনশিল্লবা ইন্ত্রি ফোর্ম অমদা থাজিল্লক্কদবনি। ইন্ত্রি ফোর্মগা লোয়ননা তার্মশিং অমসুং কন্দিসনশিং এন.ঐচ.আর.সিগী ৱেবসাইত www.nhrc.nic.in দা ফংগনি।

National Human Rights Commission
NHRC invites entries for its 12th annual competition for short films on human rights
Online entries open for Indian citizens: Last date 30th June 2026
The themes to be based on various socio-economic, cultural and political rights
Films to be in English or any Indian language with subtitles in English
Entries to be sent using Google Drive at nhrcshortfilm@gmail.com
10 APR 2026 4:22PM by PIB Delhi
The National Human Rights Commission (NHRC), India has invited entries for its 12th annual competition for short films on human rights. The last date to receive entries is 30th June, 2026. The winning entries will be awarded.
The Short Film Awards competition was instituted by the Commission in 2015. It aims to encourage and acknowledge the cinematic and creative efforts of Indian citizens, irrespective of their age, towards promoting and protecting human rights. In all previous competitions, the Commission received tremendous responses from different parts of the country.
The short films may be in English or any Indian language, with subtitles in English. The duration of the short film should be a minimum of 3 minutes and a maximum of 10 minutes. The films could be documentary, dramatisation of real stories, or a work of fiction made in any technical format, including animation, within the ambit of various socio-economic, cultural and political rights based on the following themes:
• Right to life, liberty, equality and dignity
• Covering issues specific to bonded and child labour, women and children’s rights
• Rights and challenges of elderly persons
• Rights of persons with disability
• Manual scavenging, right to healthcare
• Issues of fundamental freedoms
• Human trafficking
• Domestic violence
• Human rights violations due to police atrocities
• Custodial violence and torture
• Socio-economic disparities
• Rights of Nomadic and Denotified Tribes
• Prison reforms
• Right to education
• Right to a clean environment, including environmental hazards impacting life on planet Earth
• Right to work
• Right to equality before law
• Right to food and nutritional security
• Rights of LGBTQI+
• Human rights violation due to displacement on account of either man-made or natural calamity
• Celebrating human rights and values in Indian diversity
• Development initiatives improving life and living standards, etc.
There is no entry fee or bar on the number of entries an individual can send to participate in the contest. However, the participants must send each film separately with a duly filled-in entry form. The terms & conditions, along with the entry form, can be downloaded from the NHRC website: www.nhrc.nic.in or the link: Click here.