প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মার্চ ৬ দা “লৌউ-শিংউ অমসুং খুঙ্গংগী অওনবা পুরকপা” থিমদা বজেত মতুংগী ৱেবিনারদা ৱা ঙাংগনি
05 MAR 2026 6:04PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মার্চ ৬,২০২৬ গী অয়ুক পুং ১১:১৫ রোম তাবদা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা “লৌউ-শিংউ অমসুং খুঙ্গংগী অওনবা পুরকপা” থিমদা বজেত মতুংগী ৱেবিনারদা ৱা ঙাংগনি
থিম অসিগী মখাদা, মরুওইবা হিরম মরি: লৌউ-শিংউ, শা-ষন লোইবা অমসুং শঙ্গোম পুথোকপা, ঙা য়োকপা অমসুং খুঙ্গংগী হিংনবা লম্বীশিংদা তোঙান তোঙানবা ৱেবিনারদা ৮ পাংথোক্কনি।
কাজু, য়ুবী, সেন্দলৱুদ, অগরৱুদ, অলমোন্দ, ৱালনত অমসুং পাইন নতগুম্বা মহৈ-মরোংশিংগী কান্নবশিং লৌদুনা শেন য়াম্না তানবা য়াবা লৌউ-শিংউগী থবক পুক্নিং থৌগৎনবা বজেত মতুংগী ৱেবিনারনা মীৎয়েং চঙগনি। বজেত মতুংগী ৱেবিনারদা লৌউ-শিংউগীদমক এ.আই শীজিন্নরবা দিজিতেল পব্লিক ইনফ্রাষ্ট্রকচর- ভারত ভিষ্টারনা পীরিবা খুদোংচাবশিং বজেত মতুংগী ৱেবিনারদা খন্নগনি। শা-ষন লোইবগী ভেলু চেন্দা লনাই কাংবু শেন থাদবা অমসুং ওন্ত্রেপ্রেন্যুরশিপ, ঙা য়োক্নবা ঈশিং লৈবা মফমশিং অমসুং অমৃত সরোভরশিং ঙাক-শেনবা, সমুদ্র মপানগী ঙাক য়োকপগী ভেলু চেনশিং ফগৎহনবা অমসুং সেল্ফ-হেল্প ওন্ত্রেপ্রেন্যুরস-মার্কেতিং এভেন্যুস ফোর রুরেল ত্রান্সফোর্মেসন (সি-মার্তস) গী খুৎথাংদা খুঙ্গংগী নুপী ওন্ত্রেপ্রেন্যুরশিংনা শাবা পোৎথোকশিংগী য়োনফম পাকথোক-চাউথোক্নবা সেসনশিংদা খন্ন-নৈনগনি।

Prime Minister's Office
PM to address Post Budget Webinar on “Agriculture and Rural Transformation” on 6th March
05 MAR 2026 6:04PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the Post Budget Webinar on the theme “Agriculture and Rural Transformation” on 6th March 2026 at 11:15 AM via video conferencing.
Under this theme, eight different webinar sessions are being held covering four major sectors : (i) Agriculture (ii) Animal Husbandry and Dairying (iii) Fisheries (iv) Rural Livelihoods.
The Post-Budget Webinar will focus on promoting high-value agriculture by unlocking the potential of crops such as cashew, coconut, sandalwood, agarwood, almonds, walnuts and pine nuts. It will also deliberate on the opportunities offered by Bharat Vistaar, the AI-powered Digital Public Infrastructure for Agriculture. The sessions will also deliberate upon private sector investment and entrepreneurship in the animal husbandry value chain, integrated development of reservoirs and Amrit Sarovars for fisheries, strengthening coastal fisheries value chains, and expanding market access for products made by rural women entrepreneurs through Self Help Entrepreneurs-Marketing Avenues for Rural Transformation (SHE-Marts).