প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা সেবা তির্থদা এ.আই. অমসুং দিপতেক স্তার্তঅপশিংগী সি.ই.ও.শিংগা লোইননা মীফম অমা পাংথোকখ্রে
এ.আই. অমসুং দিপতেক স্তার্তঅপ ১৬কী সি.ই.ও. অমসুং ফাউন্দরশিংনা মখোয়গী ৱাখল্লোন অমসুং থবকশিং উৎখ্রে
হায়রিবা স্তার্ত-অপশিং অসি হেল্থকেয়র, লৌউ-শিংউ, সাইবর সেক্যুরিতী, স্পেস অমসুং সোসিএল এম্পাৱরমেন্তগুম্বা তোঙান তোঙানবা সেক্তরশিংদা থবক তৌরি
প্রধান মন্ত্রীনা ইনোৎ হাপ্নিংঙাই ওইবা সোলুসনশিং শেমগৎপগীদমক ইন্নোবেতরশিংবু থাগৎপা ফোংদোকখ্রে অমসুং ভারতকী মথৌ তাবশিংদা চান্নবা সোলুসনশিং পুথোক্নবা ফোংদোকখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা লৌউ-শিংউ, অকোয়বগী ফীভম ঙাক-শেনবা, ইমা লোলদা অৱাংবা থাক্কী মহৈ-মশিং তম্বদা পুক্নিং থৌগৎপা অসিনচিংবা তোঙান তোঙানবা সেক্তরশিংদা এ.আই. তেক্নোলোজী শিজিন্নবগী পোতেন্সিএলগী মতাংদা খন্নখ্রে
স্তার্ত-অপশিংনা ইন্দিয়া এ.আই. ইম্পেক্ত সমিৎ অসি এ.আই.গী মতাংদা মালেমগী ওইবা খন্ন-নৈনবদা লৈবাক অসিগী চাউখৎলক্লিবা থাক অদুগী মমি অমা ওইনা শকখঙখি
20 FEB 2026 12:27PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি অঙনবদা সেবা তির্থদা এ.আই. অমসুং দিপ তেক স্তার্ত-অপশিংগী সি.ই.ও.শিংগা লোইননা মীফম অমা পাংথোকখ্রে।
মীফম অসিদা শরুক য়ারিবা স্তার্ত-অপশিংনা মরুওইবা সেক্তরশিংদা লৈরিবা মীশিং য়াম্বগা মরী লৈনবা শিংনবশিং থেংনরি। হেল্থকেয়রদা, মখোয়না এ.আই. অসি এদভান্স দাইগ্নোস্তিক্স, জীন থেরাপী, অমসুং মতিক চাবা পেসেন্ত রেকোর্দ মেনেজমেন্তকীদমক্তা শিজিন্নদুনা ক্বালিতী কেয়রবু অরোইবা মাইল ফাওবা পাকথোক চাউথোকহল্লি। লৌউ-শিংউদা, মখোয়না জিওস্পেসিএল অমসুং অন্দরৱাতর ইন্তেলিজেন্সপু প্রদক্তিবিতী হেনগৎহন্নবা অমসুং ক্লাইমেৎ রিস্কশিং মেনেজ তৌবদা মতেং পাংনবা শীজিন্নৈ। কাংলুপ অসিদা সাইবর সেক্যুরিতী, ইথিকেল এ.আই., স্পেস, জষ্টিস অমসুং এজুকেসনদা ভর্নাকুলার এক্সেসকী খুত্থাংদা সোসিএল এম্পাৱরমেন্ত, অমসুং এন্তরপ্রাইজ প্রদক্তিবিতী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা লিগেসী সিস্তেমশিং মোদর্নাইজ তৌবদা মীৎয়েং থম্বা ভেঞ্চরশিংসু য়াওরি। পুন্না, মখোয়না এ.আই. দ্রিভন ইনোভেসনদা গ্লোবেল লিদরশিপ শেমগৎপগা লোয়ননা লোকেলগী মথৌ তাবশিং কোকহন্নবা ইকোসিস্তেম অমা উৎলি।
আর্তিফিসিএল ইন্তেলিজেন্স ইকোসিস্তেম মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা ভারতনা লেপ্পা লৈতনা হোৎনরিবা অদু এ.আই. স্তার্ত-অপশিংনা থাগৎখি। মখোয়না সেক্তর অসিগী খোংজেল য়াংনা চাউখৎলকপা অমসুং শীজিন্নদ্রবা পোতেন্সিএল অদু পনখি। মালেমগী ওইনা এ.আই. ইনোবেসন অমসুং দিপ্লোইমেন্তকী খোঙজেল অসি ভারতকী মায়কৈদা হেঙ্গৎলক্লি হায়না মখোয়না পনখি। মখোয়না হায়খি মদুদি লৈবাক অসিনা হৌজিক্তি মালেমগী এ.আই.গী লমদমদা মপাঙ্গল কনখৎহন্দুনা এ.আই.গী খুমাং চাওশিনবগীদমক্তা মতেং পীবা অমসুং থৌনা ফবা এনভাইরোন্মেন্ত অমা পীরি। মখোয়না ইন্দিয়া এ.আই. ইম্পেক্ত সমিৎ অসিবু থাগৎপা ফোংদোকখি। মখোয়না মসি এ.আই.গী মতাংদা মালেমগী ওইবা ৱারী শানবদা লৈবাক অসিগী চাউখৎলক্লিবা থাক অদুগী মমি অমনি হায়না ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ইন্নোবেতরশিংবু থৌনা লৈনা রিস্ক লৌবগীদমক অমসুং ইম্পেক্তিব সোলুসনশিং শেমগৎপগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না লৌউ-শিংউ অমসুং অকোয়বগী ফিভম ঙাক-শেনবগুম্বা তোঙান তোঙানবা সেক্তরশিংদা এ.আই. তেক্নোলোজী শীজিন্নবগী পোতেন্সিএলগী মতাংদা খন্নখি। মসিদা মহৈ-মরোংগী মহৈ-মরোংগী চাং য়েংশিনবা অমসুং লৈহাউগী হকশেল ঙাক-শেনবগীদমক্তা ফর্টিলাইজর শীজিন্নবগী মতাংদা খন্নখি। ভারতকী লোলশিং অমসুং কলচরবু প্রমোৎ তৌবগী মরুওইবা অদু পল্লদুনা মহাক্না ঐখোয়গী এ.আই. তুলশিং অসি অৱাংবা থাক্তা মমালোন্দা মহৈ মশিং তমহনবদা শীজিন্ননবা আপিল তৌখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মপাঙ্গল কনবা দেতা গবর্নান্সকী তঙাইফদবা অদু পনখি। মহাক্না অরানবা পাউশিংদগী চেকশিন্না লৈনবা হায়খি অমসুং ভারতকী মথৌ তাবশিংদা চান্নবা সোলুসনশিং পুথোক্নবা তকশিনখি। য়ু.পি.আই.বু সিম্পল অমসুং স্কেলেবল দিজিতেল ইন্নোবেসনগী মোদেল অমা ওইনা পল্লদুনা মহাক্না ভারতকী কম্পেনীশিংদা থাজবা ফোংদোকখি অমসুং দোমেস্তিক প্রদক্তশিংদা থাজবা পীনবা পুক্নিং থৌগৎখি। স্পেস সেক্তরদা প্রাইবেৎ পার্তিসিপেসন পাকথোক চাউথোকহনবগী মতাংদসু মহাক্না ৱা ঙাংখি অমসুং ভারতকী স্তার্ত-অপশিংদা ইনভেস্তরশিংগী পুক্নিং চিংশিনবগী ৱাফম থমখি।
মীফম অদুদা এব্রিজ, এদালত এ.আই., ব্রেইনসাইত এ.আই., ক্রেদো এ.আই., ইকা কেয়র, গ্লীন, ইন্নোগল, ইনভিদিও, মিকো, ওরিজিন, প্রোফেজ, রেসেন, রুবরিক, সেৎসুয়র, সুপরনোভা অমসুং সাইফা এ.আই. মীফম অদুদা প্রিন্সিপাল সেক্রেতরী, শ্রী পি.কে. মিশ্রা, প্রিন্সিপাল সেক্রেতরী-২, শ্রী শক্তিকান্ত দাস অমসুং রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী জিতিন প্রসাদসু শরুক য়াখি।

Prime Minister's Office
PM holds roundtable with CEOs of AI and deeptech startups at Seva Teerth
CEOs and Founders of 16 AI and deeptech Startups present their ideas and work
These Start-ups are working in diverse sectors like Healthcare, Agriculture, Cybersecurity, Space and Social Empowerment to Drive Population-Scale Impact
PM praises innovators for building impactful solutions and urges development of solutions tailored to India’s needs
PM discusses the potential of harnessing AI technology in various sectors like agriculture, environmental protection, promoting higher education in mother tongue, among others
Startups laud India AI Impact Summit, describing it as a reflection of the country’s growing stature in shaping the global conversations around AI
20 FEB 2026 12:27PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi held a roundtable with CEOs of AI and deeptech startups at Seva Teerth earlier today.
The startups participating in the roundtable are tackling population-scale challenges across key sectors. In healthcare, they use AI for advanced diagnostics, gene therapy, and efficient patient record management to extend quality care to the last mile. In agriculture, they leverage geospatial and underwater intelligence to boost productivity and help manage climate risks. The group also includes ventures focused on cybersecurity, ethical AI, space, social empowerment through vernacular access to justice and education, and modernising legacy systems to strengthen enterprise productivity. Together, they reflect an ecosystem addressing local needs while building global leadership in AI-driven innovation.
The AI startups praised India’s sustained push to strengthen its artificial intelligence ecosystem. They highlighted the sector’s rapid expansion and immense untapped potential, noting that the global momentum of AI innovation and deployment is increasingly shifting toward India. They said the country now offers a supportive and dynamic environment for AI advancement, firmly establishing its presence on the global AI landscape. They also lauded the India AI Impact Summit, describing it as a reflection of the country’s growing stature in shaping the global conversations around AI.
Prime Minister congratulated innovators for taking bold risks and building impactful solutions. He discussed the potential of harnessing AI technology in various sectors like in agriculture and environmental protection, including monitoring crop productivity and fertilizer usage to safeguard soil health. Stressing the importance of promoting Indian languages and culture, he called for expanding our AI tools for higher education in mother tongue.
The Prime Minister underscored the need for strong data governance, cautioned against misinformation, and urged the development of solutions tailored to India’s needs. Referring to UPI as a model of simple and scalable digital innovation, he expressed confidence in Indian companies and encouraged trust in domestic products. He also spoke about expanding private participation in the space sector and noted strong investor interest in Indian startups.
The meeting was attended by CEOs and Founders of Abridge, Adalat AI, BrainSightAI, Credo AI, Eka Care, Glean, Innogle, Invideo, Miko, Origin, Prophaze, Rasen, Rubrik, SatSure, Supernova and Sypha AI. Principal Secretary, Shri P K Mishra, Principal Secretary-2, Shri Shaktikanta Das and Minister of State, Shri Jitin Prasada were also present during the meeting.