প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ৰাষ্ট্ৰীয় বিজ্ঞান দিৱসত ৰাষ্ট্ৰীয় উন্নয়ন আৰু বিশ্বৰ মংগলৰ বাবে বিজ্ঞান তথা প্ৰযুক্তিৰ ব্যৱহাৰৰ সংকল্প পুনৰ দৃঢ় কৰিলে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
28 FEB 2026 10:08AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আলোকপাত কৰে যে ৰাষ্ট্ৰীয় বিজ্ঞান দিৱসত আমি গৱেষণা, উদ্ভাৱন আৰু বৈজ্ঞানিক কৌতূহলৰ মনোভাৱক উদযাপন কৰোঁ , যিয়ে আমাৰ দেশখনক আগুৱাই লৈ গৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে উল্লেখ কৰে যে, “এই দিনটো ছাৰ চি ভি ৰমণে ৰমণ ইফেক্টৰ যুগান্তকাৰী আৱিষ্কাৰৰ স্মৃতিত উদযাপন কৰা হয়”। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে এই আৱিষ্কাৰে ভাৰতীয় গৱেষণাক বিশ্বৰ মানচিত্ৰত দৃঢ়ভাৱে স্থান দিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পুনৰ দৃঢ়তাৰে কয় যে আমাৰ যুৱক-যুৱতীসকলৰ সবলীকৰণ, গৱেষণাৰ পৰিৱেশতন্ত্ৰ শক্তিশালী কৰা , ৰাষ্ট্ৰীয় উন্নয়ন তথা বিশ্বৰ মংগলৰ বাবে বিজ্ঞান আৰু প্ৰযুক্তিৰ ব্যৱহাৰ কৰাটো আমাৰ সংকল্প।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক্সত এনেদৰে লিখিছে;
আজি ৰাষ্ট্ৰীয় বিজ্ঞান দিৱসত আমি আমাৰ দেশখনক আগুৱাই নিয়া গৱেষণা, উদ্ভাৱন আৰু বৈজ্ঞানিক কৌতূহলৰ মনোভাৱক উদযাপন কৰিছো।
এই দিৱস ছাৰ চি ভি ৰমনৰ ৰমন ইফেক্টৰ যুগান্তকাৰী আৱিষ্কাৰৰ স্মৃতিত উদযাপন কৰা হয়। এই আৱিষ্কাৰে ভাৰতীয় গৱেষণাক বিশ্বৰ মানচিত্ৰত দৃঢ়ভাৱে স্থান দিছিল।
আমি আমাৰ যুৱক-যুৱতীসকলৰ সবলীকৰণ, গৱেষণাৰ পৰিৱেশ তন্ত্ৰ শক্তিশালী কৰা আৰু ৰাষ্ট্ৰীয় উন্নয়ন তথা বিশ্ব মংগলৰ বাবে বিজ্ঞান আৰু প্ৰযুক্তিৰ ব্যৱহাৰৰ সংকল্প পুনৰ দৃঢ় কৰিছো।

Prime Minister's Office
Prime Minister Reaffirms Resolve to Harness Science and Technology for National Development and Global Good on National Science Day
28 FEB 2026 10:08AM by PIB Delhi
The Prime Minister highlighted that, on National Science Day, we celebrate the spirit of research, innovation, and scientific curiosity that drives our nation forward.
PM Modi stated that, “This day commemorates the groundbreaking discovery of the Raman Effect by Sir CV Raman”. The Prime Minister noted that this discovery placed Indian research firmly on the global map.
The Prime Minister reaffirmed that our resolve to empower our youth, strengthen research ecosystems, and harness science and technology for national development and global good.
The Prime Minister wrote on X;
Today, on National Science Day, we celebrate the spirit of research, innovation and scientific curiosity that drives our nation forward.
This day commemorates the groundbreaking discovery of the Raman Effect by Sir CV Raman. This discovery placed Indian research firmly on the global map.
We reaffirm our resolve to empower our youth, strengthen research ecosystems and harness science and technology for national development and global good.