প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী ফেব্রুৱারি ২৮ দা গুজরাত্ত চৎকনি
প্রধান মন্ত্রীনা সানন্দদা মাইক্রোন তেক্নোলোজিগী সেমিকন্দক্তর এশেমব্লি, তেষ্ট অমসুং পেকেজিং (এতিএমপি) ফেসিলিতি শঙ্গাগনি
শঙ্গাবা অসি ভারতকী সেমিকন্দক্তর শাবগী খোঙচত্ত পুৱারি ওইরবা মাইপাকপা অমা ওইরগনি
য়োন্নবা পোৎথোক পুথোকপা অমসুং অহানবা মেদ-ইন-ইন্দিয়া সেমিকন্দক্তর মেমোরি মোদুলশিং মপান্দা থাদোকপা হৌরে
ফেসিলিতি অসিদা মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা রাইজ-ফ্লোর ক্লিনরুমশিং য়াওরি
27 FEB 2026 3:38PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী ফেব্রুৱারি ২৮,২০২৬ দা গুজরাত্ত চৎকনি। নুংথিলগী পুং ৩:৪৫ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা সানন্দদা মাইক্রোন সেমিকন্দক্তর তেক্নোলোজি ইন্দিয়া প্রাইভেদ লিমিতেদকী সেমিকন্দক্তর এশেমব্লি, তেষ্ট অমসুং পেকেজিং (এতিএমপি) ফেসিলিতি শঙ্গাগনি। থৌরম অদুদা মহাক্না মীয়ামদসু ৱা ঙাংগনি।
সানন্দ এ.তি.এম.পি ফেসিলিতিদগী য়োন্নবা পোৎথোক পুথোকপা অমসুং অহানবা মেদ-ইন-ইন্দিয়া সেমিকন্দক্তর মেমোরি মোদুলশিং মপান্দা থাদোকপা হৌবগা লোয়ননা শঙ্গাবা অসি ভারতকী সেমিকন্দক্তর শাবগী খোঙচত্ত পুৱারি ওইরবা মাইপাকপা অমা ওইরগনি। চাউখৎলকপা অসি মালেমগী সেমিকন্দক্তর ভেলু চেন্দা ভারতকী ফিবম মপাঙ্গল কনখৎনবা মাইকৈদা থাংজিনবা মরুওইবা খোঙথাং অমা মশক তাকপনি।
সেপ্তেম্বর ২০২৩ দা উরেপ-উয়ুং তমখিবা প্রোজেক অসি ইন্দিয়া সেমিকন্দক্তর মিসন (আই এস এম)না অহানবা অয়াবা পীখিবা প্রোজেক্নি। অপুনবা ওইনা লুপা করোর ২২,৫০০ গী শেনফম অমা কাইথোক্তুনা, অয়াবা পীরবা মতুংদা শাবা হৌখিবনি, মসিদা লৈবাক অসিদা খোঙজেল য়াংনা সেমিকন্দক্তরদা শেন থাদনবা সরকারগী অচেৎপা থাজবা অদুগী মমি তারে।
সানন্দগী ফেসিলিতি মপুংফানা শেমগৎপা লোইবগা, চাউরাক্না ইসক্বার ফিত ৫০০,০০০ রোমগী অনানবা মফম ফংগনি, ফেসিলিতি অসিদা মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা রাইজ-ফ্লোর ক্লিনরুমশিং য়াওরি। আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্স অমসুং শক্তি লৈবা কম্পুতিং য়াংনা চাউখৎলক্লিবা অসিগী মতুংইন্না, মেমোরি অমসুং ষ্টোরেজগী মালেমগী দরকার ওইবশিং ফংনবা মালেম শীনবা থুংবগী কষ্টমরশিংগী সেবা তৌনবা ফেসিলিতি অসি দিজাইন তৌবনি।
সানন্দ এ.তি.এম.পি ফেসিলিতিনা মাইক্রোনগী মালেম শীনবা থুংনা লৈরিবা মেনুফেকচরিং নেতৱার্কতগী দাইনামিক রেন্দম এসেস মেমোরি (দিরাম) অমসুং নান্দ সেমিকন্দক্তর ৱেফরশিং শেম-শাবা লোইরবা মেমোরি অমসুং ষ্টোরেজ পোৎথোকশিংদা ওন্থোক্কনি অমসুং মালেমগী কৈথেলশিং শীনবা থুংনা মীয়ামদা ফংহনগনি।
লৈবাক অসিদা খুদোংথিবা মায়োক্নবা ঙম্বা অমসুং মশাগী ওক্নবা তেক্নোলোজি শেমগৎনবা প্রধান মন্ত্রীগী পান্দমগী শরুক অমা ওইনা সেমিকন্দক্তর শাবদা ভারত থাজবা য়াবা অমসুং চাংদম্নবা য়াবা মফম অমা ওইনা শেমগৎপগীদমক ফেসিলিতি অসি লিংখৎপনি অমসুং থবক হৌবনি।

Prime Minister's Office
PM to visit Gujarat on 28th February
PM to inaugurate Micron Technology’s Semiconductor Assembly, Test and Packaging (ATMP) facility in Sanand
Inauguration marks a historic milestone in India’s semiconductor manufacturing journey
Commercial production and shipment of first Made-in-India semiconductor memory modules to commence
Facility to feature one of the world’s largest raised-floor cleanrooms
27 FEB 2026 3:38PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Gujarat on 28 February 2026. At around 3:45 PM, Prime Minister will inaugurate the Semiconductor Assembly, Test and Packaging (ATMP) facility of Micron Semiconductor Technology India Private Limited in Sanand. He will also address the gathering on the occasion.
The inauguration marks a significant milestone in India’s semiconductor manufacturing journey, with the commencement of commercial production and shipment of the first made-in-India semiconductor memory modules from the Sanand ATMP facility. This development represents a major step forward in strengthening India’s position in the global semiconductor value chain.
The project, which had its ground-breaking ceremony in September 2023, was the first proposal approved under the India Semiconductor Mission (ISM). With a total outlay of more than ₹22,500 crore, construction commenced soon after approval, reflecting the Government’s commitment to fast-tracking strategic semiconductor investments in the country.
The Sanand facility, once fully ramped up, will feature approximately 500,000 square feet of cleanroom space, making it one of the world’s largest raised-floor cleanrooms. The facility is designed to serve customers worldwide and address the growing global demand for memory and storage solutions, driven by rapid advancements in Artificial Intelligence and high-performance computing.
The Sanand ATMP facility will convert advanced Dynamic Random Access Memory (DRAM) and NAND semiconductor wafers from Micron’s global manufacturing network into finished memory and storage products, catering to customers across global markets.
The establishment and operationalisation of this facility underscores India’s emergence as a trusted and competitive destination for semiconductor manufacturing and aligns with Prime Minister’s vision of building a resilient and self-reliant technology ecosystem in the country.