ইলেক্ট্ৰ’নিক্স আৰু তথ্য-প্ৰযুক্তি মন্ত্ৰালয়
২০২৬ চনৰ ১৭ ফেব্ৰুৱাৰীৰ সাধাৰণ পৰামৰ্শাৱলী
ইণ্ডিয়া এ আই ইমপেক্ট ছামিট ২০২৬, ভাৰত মণ্ডপম, নতুন দিল্লী
17 FEB 2026 8:32AM by PIB Guwahati
২০২৬ চনৰ ১৭ ফেব্ৰুৱাৰীত অনুষ্ঠিত সকলো অধিৱেশনৰ স্থানত তলত দিয়া সময়সূচী প্ৰযোজ্য হ’ব।
• ভাৰত মণ্ডপম অধিৱেশন কেন্দ্ৰ : পুৱা ৯:৩০ বজাৰ পৰা সন্ধিয়া ৬:০০ বজালৈ
• ভাৰত মণ্ডপম এক্সপ’ এৰেনা : পুৱা ৯:৩০ বজাৰ পৰা সন্ধিয়া ৬:০০ বজালৈ
• সুষমা স্বৰাজ ভৱন : পুৱা ৯:৩০ বজাৰ পৰা সন্ধিয়া ৬:০০ বজালৈ
I. ভাৰত মণ্ডপম
পাৰ্কিং স্থান সীমিত হোৱাৰ বাবে পঞ্জীয়নভুক্ত প্ৰতিনিধিসকলক সভাস্থলীলৈ যাবলৈ ৰাজহুৱা পৰিবহণ, মেট্ৰ’ সেৱা বা কেব ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ পৰামৰ্শ দিয়া হৈছে।
• ৪নং গেট : পুৱা ৮:০০ বজাৰ পৰা প্ৰৱেশৰ বাবে খোলা; গাড়ী/টেক্সিৰ পৰা নমোৱাৰ সুবিধা উপলব্ধ।
• ৭নং গেট : পুৱা ৮:০০ বজাৰ পৰা প্ৰৱেশৰ বাবে খোলা; গাড়ী/টেক্সিৰ পৰা নমোৱাৰ সুবিধা উপলব্ধ।
• ১০নং গেট : মেট্ৰ’ৰে অহা প্ৰতিনিধিৰ বাবে মুকলি।
• অন্যান্য নিৰ্দিষ্ট গেটৰ দ্বাৰা প্ৰৱেশ প্ৰট’কল অনুসৰি নিৰাপত্তাৰ অনুমতি আৰু চলাচল নিৰ্ধাৰিত নিষেধাজ্ঞাৰ অধীনত থাকিব।
• স্বয়ংচালিত বাহন : তলত দিয়া পাৰ্কিং স্থানত সীমিত পাৰ্কিং উপলব্ধ হ’ব।
(I) পুৰণি দুৰ্গ পাৰ্কিং - ১.৬ কিলোমিটাৰ
(II) চিৰিয়াখানা পাৰ্কিং - ৩ কিলোমিটাৰ
(Ill) জে এল এন ষ্টেডিয়াম পাৰ্কিং - ৪.৮ কিলোমিটাৰ
এই স্থানসমূহৰ পৰা ভাৰত মণ্ডপমৰ গেট নং ০৪লৈ শ্বাটল সেৱা অব্যাহত থাকিব।
• প্ৰতিনিধিসকলক ভাৰত মণ্ডপম কমপ্লেক্সৰ ভিতৰত প্ৰদান কৰা নিৰ্দিষ্ট গল্ফ কাৰ্টসমূহ ব্যৱহাৰ কৰি নিজ নিজ স্থানত উপস্থিত হ’বলৈ পৰামৰ্শ দিয়া হৈছে।
Il. সুষমা স্বৰাজ ভৱন
পাৰ্কিং স্থান সীমিত হোৱাৰ বাবে পঞ্জীয়নভুক্ত প্ৰতিনিধিসকলক সভাস্থলীলৈ যাবলৈ ৰাজহুৱা পৰিবহণ, মেট্ৰ’ সেৱা বা কেব ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ পৰামৰ্শ দিয়া হৈছে।
• পথচাৰী, মেট্ৰ’ ব্যৱহাৰকাৰীক নমোৱা আৰু স্বয়ংচালিত বাহনৰ বাবে প্ৰৱেশ সুষমা স্বৰাজ ভৱনৰ ২নং গেটেৰে হ’ব।
আমন্ত্ৰিত বক্তা, দৰ্শক আৰু অন্যান্য অংশীদাৰকে ধৰি সকলো পঞ্জীয়নভুক্ত প্ৰতিনিধিকে এই সংশোধিত প্ৰৱেশ প্ৰট’কলৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখিবলৈ আৰু সেই অনুসৰি তেওঁলোকৰ আগমনৰ পৰিকল্পনা কৰিবলৈ অনুৰোধ জনোৱা হৈছে।
সকলো সংশ্লিষ্ট পক্ষকে নিৰাপত্তা আৰু যান-বাহন কৰ্মীৰ সৈতে সম্পূৰ্ণ সহযোগিতা আৰু সকলো স্থানতে জাৰি কৰা নিৰ্দেশনা কঠোৰভাৱে পালন কৰি অনুষ্ঠানটো সুচাৰুৰূপে আৰু নিৰাপদভাৱে পৰিচালনা কৰিবলৈ পৰামৰ্শ দিয়া হৈছে।
জনহিতাৰ্থে জাৰি কৰা হৈছে।

Ministry of Electronics & IT
General Advisory for 17th February 2026
India AI Impact Summit 2026, Bharat Mandapam, New Delhi
17 FEB 2026 8:32AM by PIB Delhi
The following timings shall be applicable across the Summit venues on 17 February 2026.
• Bharat Mandapam Convention Centre: 9:30AM - 6:00PM
• Bharat Mandapam Expo Arena: 9:30AM - 6:00PM.
• Sushma Swaraj Bhawan: 9:30AM - 6:00 PM
I. Bharat Mandapam
Registered delegates are strongly advised to use public transport, metro services, or cabs to reach the venue, due to limited parking space availability.
• Gate No. 4: Operational for entry 8:00AM onwards; drop offs by cars/cabs.
• Gate No. 7: Operational for entry 8:00AM onwards; drop offs by cars/cabs.
• Gate No. 10: Operational for entry for delegates arriving by Metro.
• Access through other designated gates shall remain subject to security clearance and movement restrictions as per protocol.
• Self-drive vehicles: Limited parking facility shall be available at the following parking locations
(I) Purana Qila Parking-1.6km
(II) Zoo Parking Space-3 kms
(Ill) JLN Stadium Parking 4.8 kms
Shuttle services will ply from these locations to Bharat Mandapam Gate No. 04.
• Delegates are advised to use designated golf carts provided within the Bharat Mandapam complex to reach their respective venues.
Il. Sushma Swaraj Bhawan
Registered delegates are strongly advised to use public transport, metro services, or cabs to reach the venue, due to limited parking space availability.
• Entry shall be from Gate No. 2 of Sushma Swaraj Bhawan for pedestrians, metro users, drop off, and self-drive vehicles.
All registered delegates, including invitees, speakers, attendees, and other stakeholders are requested to take note of this revised access protocol and plan their arrival accordingly.
All concerned are advised to cooperate fully with security and traffic personnel and to strictly adhere to the instructions issued on-site to ensure smooth and secure conduct of the event.
Issued in public interest.