গৃহ মন্ত্ৰালয়
অগ্নিবীৰৰ কেৰিয়াৰৰ অগ্ৰগতি
10 FEB 2026 4:24PM by PIB Guwahati
মন্ত্ৰালয়/বিভাগসমূহৰ মাজত বিষয়ৰ বিতৰণ সম্পৰ্কে ভাৰত চৰকাৰ (বিজনেছৰ আবন্টন) অধিনিয়ম, ১৯৬১-ত নিৰ্দিষ্ট কৰা হৈছে। ১৬-০৬-২০২৫ তাৰিখৰ কেবিনেট সচিবালয়ৰ অধিসূচনা নং এছ.অ’.২৭০১(ই)-ৰ দ্বাৰা জাৰি কৰা সংশোধনী অনুসৰি “প্ৰাক্তন-অগ্নিবীৰসকলৰ পৰৱৰ্তী অগ্ৰগতিৰ বাবে সমন্বয়ৰ কাৰ্য্যকলাপ”ৰ বিষয়টো গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ক (MHA) অৰ্পণ কৰা হৈছে।
প্ৰাক্তন-অগ্নিবীৰসকলৰ বাবে সুচল সমন্বয়, নিৰীক্ষণ আৰু পুনৰ্বাসন নীতি প্ৰণয়নৰ বাবে গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ অধীনত এটি সমৰ্পিত প্ৰাক্তন-অগ্নিবীৰ উইং আৰু এটি প্ৰাক্তন-অগ্নিবীৰ চেল স্থাপন কৰা হৈছে।
গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী শ্ৰী নিত্যানন্দ ৰায়ে লোকসভাত এটা প্ৰশ্নৰ লিখিত উত্তৰত এই কথা সদৰী কৰে।

Ministry of Home Affairs
CAREER PROGRESS OF AGNIVEERS
10 FEB 2026 4:24PM by PIB Delhi
The distribution of subjects among Ministries/Departments has been specified in the Government of India (Allocation of Business) Rules,1961. As per amendment issued by Cabinet Secretariat notification No.S.O.2701(E) dated 16.06.2025, the subject “Coordinating activities for further progress of Ex-Agniveers” is allocated to MHA.
A dedicated Ex-Agniveer wing and an Ex-Agniveer cell under Ministry of Home Affairs have been created for smooth coordination, monitoring and formulation of rehabilitation policies for Ex-Agniveers.
This was stated by the Minister of State in the Ministry of Home Affairs Shri Nityanand Rai in a written reply to a question in the Lok Sabha.