Ministry of Railways
Major Rail Infrastructure Boost for West Bengal
Ashwini Vaishnaw Inaugurates Siuri ROB and Dedicates Kumarpur ROB
Ashwini Vaishnaw Flags Off New Asansol–Bokaro Train Service
08 FEB 2026 7:57PM by PIB Delhi
Shri Ashwini Vaishnaw, Union Minister for Railways, Information & Broadcasting and Electronics & Information Technology, inaugurated the Siuri Road Over Bridge, dedicated the Kumarpur Road Over Bridge to the nation and flagged off the new Asansol–Bokaro train service through video conferencing today.
Speaking on the occasion, Shri Ashwini Vaishnaw stated that these projects mark a significant step towards strengthening rail infrastructure, enhancing safety and improving regional connectivity in West Bengal and adjoining areas. The Union Minister mentioned that this year a record budget allocation of Rs. 14,205 crores has been allocated for Railway in West Bengal which is more than 3 times than the average allocation during 2009-2014. He also mentioned that Railway Projects worth about Rs. 92,000 crore are continuing in West Bengal which will facilitate infrastructural transformation in this State.
Shri Vaishnaw also mentioned that recently Hon’ble Prime Minister has initiated more than a dozen new trains to facilitate enhancement in rail connectivity for the people of West Bengal. The first Vande Bharat Sleeper train started running from West Bengal. This indicated the visionary initiative of ‘Purvoday’ taken by Hon’ble Prime Minister towards development of this region.
Shri Vaishnaw, Hon’ble Railway Minister also mentioned that the first Bullet Train for West Bengal has been announced in this year’s Rail Budget and this Bullet Train will start from Siliguri. At the same time, Hon’ble Prime Minister has approved for an East-West freight corridor connecting West Bengal with Gujarat. Another initiative is being taken for construction of an underground rail corridor at the Chicken-Neck part of North Bengal as a strategic step for safe and secured transportation.
Siuri Road Over Bridge
The newly constructed Road Over Bridge in lieu of Level Crossing No. 22B/T near Siuri Railway Station has been completed at a project cost of Rs 42 crore. The bridge will remove long waiting time at the level crossing and ensure faster, safer and smoother daily travel for residents of Siuri and adjoining areas. It will significantly enhance safety by eliminating a busy crossing, reduce congestion around Siuri station and improve mobility for students, workers and local commuters. The ROB will also enable uninterrupted movement of emergency vehicles during critical situations.
Kumarpur Road Over Bridge
Another major infrastructure addition is the Road Over Bridge at Kumarpur in lieu of Level Crossing No. 1Spl/E between Barachak & Hirapur Yard Line, constructed at a cost of Rs 55 crore. Located on the important GT Road corridor, it serves as a key link between Asansol city, large parts of Paschim Bardhaman district and Jharkhand. The bridge will facilitate faster and smoother movement of trade and traffic within the state and with neighbouring states, enhance safety on a heavily used route and reduce congestion around Asansol, improving daily commuting for local residents.
Asansol–Bokaro Train Service
On the same occasion, the new train service between Asansol and Bokaro Steel City was flagged off, strengthening connectivity between two major steel hubs of the country. The service will benefit industrial workers, daily commuters and local residents. Running via Paschim Bardhaman and Purulia districts of West Bengal and Bokaro district of Jharkhand, the train will enhance both intra-state and inter-state mobility and support regional economic and social connectivity. The regular run of 63592/63591 Asansol – Bokaro Steel City - Asansol MEMU passenger will commence from 10th February 2026.

ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗର ପ୍ରମୁଖ ରେଳ ଭିତ୍ତିଭୂମିକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ
08 FEB 2026 7:57PM by PIB Bhubaneswar
• ସିଉରି ଆରଓବିର ଉଦଘାଟନ ଏବଂ କୁମାରପୁର ଆରଓବିକୁ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିଛନ୍ତି ଅଶ୍ୱିନୀ ବୈଷ୍ଣବ
• ନୂତନ ଆସାନସୋଲ-ବୋକାରୋ ଟ୍ରେନ ସେବାକୁ ପତାକା ଦେଖାଇ ଶୁଭାରମ୍ଭ କଲେ ରେଳମନ୍ତ୍ରୀ
୦୮.୦୨.୨୦୨୬ : କେନ୍ଦ୍ର ରେଳ, ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ଏବଂ ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ସ ତଥା ସୂଚନା ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅଶ୍ୱିନୀ ବୈଷ୍ଣବ ଆଜି ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ମାଧ୍ୟମରେ ସିଉରି ରୋଡ୍ ଓଭର ବ୍ରିଜର ଉଦଘାଟନ କରିଛନ୍ତି। ଏହି ଅବସରରେ କୁମାରପୁର ରୋଡ୍ ଓଭର ବ୍ରିଜକୁ ଦେଶ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିବା ସହିତ ନୂତନ ଆସାନସୋଲ-ବୋକାରୋ ଟ୍ରେନ ସେବାକୁ ମଧ୍ୟ ପତାକା ଦେଖାଇ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି।
ଏହି ଅବସରରେ ଶ୍ରୀ ବୈଷ୍ଣବ କହିଥିଲେ ଯେ, ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡ଼ିକ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ଏବଂ ସଂଲଗ୍ନ ଅଞ୍ଚଳରେ ରେଳ ଭିତ୍ତିଭୂମିକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା, ସୁରକ୍ଷା ବୃଦ୍ଧି କରିବା ଏବଂ ଆଞ୍ଚଳିକ ସଂଯୋଗୀକରଣକୁ ଉନ୍ନତ କରିବା ଦିଗରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପଦକ୍ଷେପ। କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ, ଚଳିତ ବର୍ଷ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ ରେଳ ପାଇଁ ୧୪,୨୦୫ କୋଟି ଟଙ୍କାର ରେକର୍ଡ ବଜେଟ୍ ଆବଣ୍ଟନ କରାଯାଇଛି ଯାହା ୨୦୦୯-୨୦୧୪ ମଧ୍ୟରେ ହାରାହାରି ଆବଣ୍ଟନ ତୁଳନାରେ ୩ ଗୁଣ ଅଧିକ। ସେ ଏହା ମଧ୍ୟ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ ପ୍ରାୟ ୯୨,୦୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କାର ରେଳ ପ୍ରକଳ୍ପ ଜାରି ରହିଛି ଯାହା ଏହି ରାଜ୍ୟରେ ଭିତ୍ତିଭୂମି ପରିବର୍ତ୍ତନକୁ ସହଜ କରିବ।
ଶ୍ରୀ ବୈଷ୍ଣବ ଏହା ମଧ୍ୟ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ ବର୍ତ୍ତମାନ ମାନ୍ୟବର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗର ଲୋକଙ୍କ ନିମନ୍ତେ ରେଳ ସଂଯୋଗୀକରଣ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ଏକ ଡଜନରୁ ଅଧିକ ନୂତନ ଟ୍ରେନ ଆରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି। ପ୍ରଥମ ବନ୍ଦେ ଭାରତ ସ୍ଲିପର ଟ୍ରେନ୍ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରୁ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିଲା। ଏହା ଏହି ଅଞ୍ଚଳର ବିକାଶ ପାଇଁ ମାନ୍ୟବର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ନିଆଯାଇଥିବା 'ପୂର୍ବୋଦୟ'ର ଦୂରଦୃଷ୍ଟିପୂର୍ଣ୍ଣ ପଦକ୍ଷେପକୁ ସୂଚିତ କରେ।
ମାନ୍ୟବର ରେଳମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ବୈଷ୍ଣବ ମଧ୍ୟ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ଚଳିତ ବର୍ଷର ରେଳ ବଜେଟରେ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ପାଇଁ ପ୍ରଥମ ବୁଲେଟ୍ ଟ୍ରେନ୍ ଘୋଷଣା କରାଯାଇଛି ଏବଂ ଏହି ବୁଲେଟ୍ ଟ୍ରେନ୍ ସିଲିଗୁଡ଼ିରୁ ଆରମ୍ଭ ହେବ। ଏହା ସହିତ, ମାନ୍ୟବର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗକୁ ଗୁଜରାଟ ସହିତ ସଂଯୋଗ କରୁଥିବା ପୂର୍ବ-ପଶ୍ଚିମ ମାଲ ପରିବହନ କରିଡର ପାଇଁ ଅନୁମୋଦନ କରିଛନ୍ତି। ନିରାପଦ ଏବଂ ସୁରକ୍ଷିତ ପରିବହନ ପାଇଁ ଏକ ରଣନୈତିକ ପଦକ୍ଷେପ ସ୍ୱରୂପ ଉତ୍ତର ବଙ୍ଗର ଚିକେନ୍-ନେକ୍ ଅଂଶରେ ଏକ ଭୂତଳ ରେଳ କରିଡର ନିର୍ମାଣ ପାଇଁ ଆଉ ଏକ ପଦକ୍ଷେପ ନିଆଯାଉଛି।
ସିଉରି ରୋଡ୍ ଓଭର ବ୍ରିଜ୍
ସିଉରି ରେଳ ଷ୍ଟେସନ ନିକଟରେ ଲେଭଲ୍ କ୍ରସିଂ ନମ୍ବର ୨୨ବି/ଟି ବଦଳରେ ନବନିର୍ମିତ ରୋଡ୍ ଓଭର ବ୍ରିଜ୍ ୪୨ କୋଟି ଟଙ୍କା ପ୍ରକଳ୍ପ ବ୍ୟୟରେ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ହୋଇଛି। ଏହି ସେତୁ ଲେଭଲ୍ କ୍ରସିଂରେ ଦୀର୍ଘ ପ୍ରତୀକ୍ଷା ସମୟ ଦୂର କରିବ ଏବଂ ସିଉରି ତଥା ସଂଲଗ୍ନ ଅଞ୍ଚଳର ବାସିନ୍ଦାଙ୍କ ପାଇଁ ଦ୍ରୁତ, ନିରାପଦ ଏବଂ ସୁଗମ ଦୈନନ୍ଦିନ ଯାତ୍ରା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବ। ଏହା ଏକ ବ୍ୟସ୍ତ କ୍ରସିଂ ଦୂର କରି ସୁରକ୍ଷାକୁ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଭାବରେ ବୃଦ୍ଧି କରିବ, ସିଉରି ଷ୍ଟେସନ ଚାରିପାଖରେ ଭିଡ଼ ହ୍ରାସ କରିବ ଏବଂ ଛାତ୍ର, ଶ୍ରମିକ ତଥା ସ୍ଥାନୀୟ ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ପାଇଁ ଗତିଶୀଳତା ଉନ୍ନତ କରିବ। ଆରଓବି ଜଟିଳ ପରିସ୍ଥିତିରେ ଜରୁରୀକାଳୀନ ଯାନବାହାନର ଅବିରତ ଚଳାଚଳକୁ ମଧ୍ୟ ସକ୍ଷମ କରିବ।
କୁମାରପୁର ରୋଡ୍ ଓଭର ବ୍ରିଜ୍
ଆଉ ଏକ ପ୍ରମୁଖ ଭିତ୍ତିଭୂମି ଯୋଡି ହେଉଛି କୁମାରପୁରରେ ବାରଚକ ଏବଂ ହୀରାପୁର ୟାର୍ଡ ଲାଇନ ମଧ୍ୟରେ ଲେଭଲ୍ କ୍ରସିଂ ନମ୍ବର ୧ଏସପିଏଲ୍‌/ଇ ବଦଳରେ ରୋଡ୍ ଓଭର ବ୍ରିଜ୍, ଯାହା ୫୫ କୋଟି ଟଙ୍କା ବ୍ୟୟରେ ନିର୍ମିତ ହୋଇଛି। ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଜିଟି ରୋଡ୍ କରିଡରରେ ଅବସ୍ଥିତ, ଏହା ଆସାନସୋଲ୍ ସହର, ପଶ୍ଚିମ ବର୍ଦ୍ଧମାନ ଜିଲ୍ଲାର ବଡ଼ ଅଂଶ ଏବଂ ଝାଡ଼ଖଣ୍ଡ ମଧ୍ୟରେ ଏକ ପ୍ରମୁଖ ସଂଯୋଗ ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରେ। ଏହି ସେତୁ ରାଜ୍ୟ ଏବଂ ପଡ଼ୋଶୀ ରାଜ୍ୟଗୁଡ଼ିକ ସହିତ ବାଣିଜ୍ୟ ଏବଂ ଯାତାୟାତର ଦ୍ରୁତ ଏବଂ ସୁଗମ ଗତିବିଧିକୁ ସହଜ କରିବ, ବହୁଳ ବ୍ୟବହୃତ ରାସ୍ତାରେ ସୁରକ୍ଷା ବୃଦ୍ଧି କରିବ ଏବଂ ଆସାନସୋଲ ଚାରିପାଖରେ ଭିଡ଼ ହ୍ରାସ କରିବ। ଏହା ସହିତ ସ୍ଥାନୀୟ ବାସିନ୍ଦାଙ୍କ ପାଇଁ ଦୈନନ୍ଦିନ ଯାତାୟାତରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବ।
ଆସାନସୋଲ-ବୋକାରୋ ଟ୍ରେନ୍ ସେବା
ଏହି ଅବସରରେ, ଆସାନସୋଲ ଏବଂ ବୋକାରୋ ଷ୍ଟିଲ୍ ସିଟି ମଧ୍ୟରେ ନୂତନ ଟ୍ରେନ୍ ସେବାକୁ ପତାକା ଦେଖାଇ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରାଯାଇଥିଲା, ଯାହା ଦେଶର ଦୁଇଟି ପ୍ରମୁଖ ଇସ୍ପାତ ହବ୍ ମଧ୍ୟରେ ସଂଯୋଗକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବ। ଏହି ସେବା ଶିଳ୍ପ ଶ୍ରମିକ, ଦୈନନ୍ଦିନ ଯାତ୍ରୀ ଏବଂ ସ୍ଥାନୀୟ ବାସିନ୍ଦାଙ୍କୁ ଲାଭ ଦେବ। ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗର ପଶ୍ଚିମ ବର୍ଦ୍ଧମାନ ଏବଂ ପୁରୁଲିଆ ଜିଲ୍ଲା ଏବଂ ଝାଡ଼ଖଣ୍ଡର ବୋକାରୋ ଜିଲ୍ଲା ଦେଇ ଚଳାଚଳ କରୁଥିବା ଏହି ଟ୍ରେନ୍ ରାଜ୍ୟ ଏବଂ ଆନ୍ତଃରାଜ୍ୟ ଗତିବିଧିକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବ ଏବଂ ଆଞ୍ଚଳିକ ଅର୍ଥନୈତିକ ଏବଂ ସାମାଜିକ ସଂଯୋଗୀକରଣକୁ ସମର୍ଥନ କରିବ। ୬୩୫୯୨/୬୩୫୯୧ ଆସାନସୋଲ - ବୋକାରୋ ଷ୍ଟିଲ୍ ସିଟି - ଆସାନସୋଲ ମେମୁ ପାସେଞ୍ଜରର ନିୟମିତ ଚଳାଚଳ ୧୦ ଫେବୃଆରୀ ୨୦୨୬ ରୁ ଆରମ୍ଭ ହେବ।