অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
নোর্থ ইস্তর্ন রিজন এগ্রি-কম্মোদিতী ই-কন্নেক্ত (এন.ই.আর.এ.সি.ই.) এপ
05 FEB 2026 1:10PM by PIB Imphal
অৱাং-নোংপোক লমদমগী এগ্রি-কম্মোদিতী ই-কন্নেক্ত (এন.ই.-আর.এ.সি.ই.) পোর্তেল অসি মপুং ফানা মথৌ তৌবা হৌখ্রে অমসুং মসিনা অৱাং-নোংপোক লমদম (এন.ই.আর.) গী লৌমীশিং/ফার্মর প্রদ্যুসর ওর্গনাইজেসনশিং/সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিং/কোওপরেতিবশিং অমসুং লৈবাক শিনবা থুংনা লৈবা বায়রশিংগী মরক্তা কৈথেলগী মরী লৈনহনবদা মতেং পাংলি। ২৩.১.২০২৬ ফাওবদা, প্লেৎফোর্ম অসিদা এগ্রিকম্মোদিতী ১৭৯৭ লিস্ত তৌদুনা, সেলর/ফার্মর/ফার্মর প্রদ্যুসর কম্পেনী ৬৮০৭ অমসুং বায়র ৭৩৫ ওনবোর্দ তৌখ্রে। পোর্তেল অসিগী খুত্থাংদা য়োনবদা মতেং পাংখিবা অপুনবা ভেল্যু অসি লুপা লাখ ৮৯৫.৫৬ ওইরি।
এন.ই.-আর.এ.সি.ই. প্লেৎফোর্মনা সিক্কিম য়াওনা অৱাং নোংপোক্কী রাজ্যশিংগী লৌমীশিংদা নেস্নেল মার্কেতশিংদা মখোয়গী এক্সেস মপাঙ্গল কনখৎহন্দুনা অমসুং দাইরেক্ত বায়র-সেল্লর লিঙ্কেজশিং ফংহন্দুনা কান্নবা ফংহনখ্রে। এন.ই.-আর.এ.সি.ই. পোর্তেলগী খুত্থাংদা সিক্কিমগী বায়রশিংনা লুপা লাখ ৫৪.৪০রোম ওইবা লৌউ-শিংউগী পোত্থোক্কী মেত্রিক তন ১৩০ লৈশিনখ্রে।
এন.ই.-আর.এ.সি.ই.গী মখাদা লৈরিবা মল্তি-লিঙ্গ্যুল হেল্প দেস্ক অমসুং হেল্পলাইন সর্ভিসশিং অসি সিক্কিমদা লৌমীশিং ওনবোর্দিং অমসুং ওপরেস্নেল সপোর্তকীদমক শিজিন্নরি। ২৩.১.২০২৬ ফাওবদা সিক্কিমগী লৌমী ২৫১ পোর্তেল অসিদা ওনবোর্দ তৌখ্রে।
২৩.১.২০২৬ ফাওবদা সিক্কিম রাজ্যদা আউতরিচ অমসুং ওনবোর্দিং প্রোগ্রাম মঙা পাংথোকখ্রে। মখা তানা, ইন্তর্নেস্নেল বায়র-সেলর মীতশিং অসি আউতরিচ হেনগৎহন্নবগীদমক মশক খঙদোক্লবা খোঙথাংশিংগী মরক্তা অমনি।
এন.ই.-আর.এ.সি.ই. প্লেৎফোর্মনা বায়র- সেলর মেৎচমেকিংদা মতেং পাংই অমসুং মল্তি-লিঙ্গ্যুএল হেল্প দেস্ক, ফিল্দ লেবেল সপোর্ত, অমসুং ওনবোর্দিং, ওপরেস্নেল ইসুশিং কোকহন্নবা অমসুং কম্ম্যুনিকেসন লাইথোকহনবদা মতেং পাংলিবা স্তেৎ কোওর্দিনেতরশিংগী খুত্থাংদা লোজিস্তিক্সকা মরী লৈনবা লমজিং-লমতাক পীরি। মসিগী খোঙথাংশিং অসিনা সিক্কিমদা দিজিতেল মার্কেত এক্সেস মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং লৌমীশিংগী মার্কেৎকী শেম-শারিবা ফগৎহন্নবা পান্দম থম্লি।
মসিগী পাউ অসি অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়গী রাজ্য মন্ত্রী দা. সুকান্তা মজুমদারনা ঙসি রাজ্য সভাদা ৱাহং অমগী অইবা পাউখুম ওইনা হায়খি।

Ministry of Development of North-East Region
North Eastern Region Agri-Commodity e-Connect (NERACE) app
05 FEB 2026 1:10PM by PIB Delhi
The North Eastern Region Agri-Commodity E-Connect (NE-RACE) portal is fully operational and facilitates market linkages between farmers/Farmer Producer Organisations/ Self Help Groups/Cooperatives of the North Eastern Region (NER) and buyers across the country. As on 23.1.2026, 6807 sellers/ farmers/Farmer Producer Companies and 735 buyers have been onboarded, with 1797 agri-commodities listed on the platform. The total value of sales facilitated through the portal stands at ₹895.56 lakh.
The NE-RACE platform has significantly benefited farmers of North Eastern States including Sikkim by strengthening their access to national markets and enabling direct buyer–seller linkages.Through the NE-RACE portal, buyers from Sikkim have procured 130 metric tons of agri-produce valued at ₹54.40 lakh.
The multi-lingual helpdesk and helpline services under NE-RACE are utilised for farmer onboarding and operational support in Sikkim. As on 23.1.2026, 251 farmers from Sikkim have been onboarded on the portal.
Five outreach and onboarding programmes have been conducted in the State of Sikkim as on 23.1.2026. Further, International Buyer–Seller Meets are among the measures identified for enhancing outreach.
The NE-RACE platform supports buyer–seller matchmaking and provides logistics-related guidance through a multi-lingual helpdesk, field-level support, and State Coordinators, who assist in onboarding, resolving operational issues, and facilitating communication. These measures aim to strengthen digital market access and improve market preparedness of farmers in Sikkim.
This information was given by the Minister of State of Ministry of Development of North Eastern Region Dr. Sukanta Majumdar in a written reply to a question in the Rajya Sabha today.