গ্ৰামোন্নয়ণ মন্ত্ৰালয়
ত্ৰিপুৰাৰ ৩০টা বিশেষভাৱে বিপন্ন জনজাতীয় গোটৰ বসতিস্থলৰ সংযোগ বৃদ্ধিৰ বাবে ২৫টা পথ প্ৰকল্পত কেন্দ্ৰৰ অনুমোদন
09 DEC 2025 10:41AM by PIB Guwahati
গ্ৰামোন্নয়ন মন্ত্ৰালয়ে পিএম-জনমানৰ অধীনত ৬৫.৩৮কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ ২৫টা পথ প্ৰকল্পত অনুমোদন দিছে। ত্ৰিপুৰাৰ বাবে ইয়াৰ আনুমানিক বিনিয়োগ হ'ব ৬৮.৬৭কোটি টকা।
এই যুগান্তকাৰী পদক্ষেপসমূহ হ'লঃ
• ৰাজ্যখনৰ ৩০টা পিভিটিজি বসতিস্থললৈ সকলো বতৰতে পথ সংযোগ প্ৰদান কৰা।
• ৰাজ্যখনত বাস কৰা বিশেষভাৱে বিপন্ন জনজাতীয় গোটসমূহৰ (পিভিটিজি) আৰ্থ-সামাজিক অৱস্থা উন্নত কৰা।
• দূৰৱৰ্তী গাঁও আৰু নগৰ কেন্দ্ৰৰ মাজৰ ব্যৱধান দূৰ কৰি গ্ৰাম্য অঞ্চলত সংযোগ বৃদ্ধি কৰা।
• অঞ্চলটোত অৰ্থনৈতিক উন্নয়ন, ব্যৱসায় আৰু বাণিজ্য বৃদ্ধি কৰা।
• স্বাস্থ্যসেৱা, শিক্ষা আৰু বজাৰৰ দৰে অত্যাৱশ্যকীয় সেৱাসমূহৰ প্ৰৱেশাধিকাৰ উন্নত কৰা।
• কৰ্মসংস্থাপনৰ সুযোগ সৃষ্টি কৰা আৰু স্থানীয় অৰ্থনীতিক উদ্দীপিত কৰা।
• সমৃদ্ধিশালী উত্তৰ-পূব আৰু উন্নত ভাৰত (বিকাশিত ভাৰত) ৰ চৰকাৰৰ দৃষ্টিভংগীৰ সৈতে সংগতি ৰক্ষা কৰা।পিএম-জনমানৰ অধীনত প্ৰকল্পসমূহে অঞ্চলটোত পৰিৱৰ্তনমূলক প্ৰভাৱ পেলাব, উত্তৰ-পূব অঞ্চলৰ জনজাতীয় গোটসমূহৰ বিকাশ আৰু সমৃদ্ধিৰ ক্ষেত্ৰত অৰিহণা যোগাব আৰু অন্তৰ্ভুক্তিমূলক উন্নয়নৰ প্ৰতি চৰকাৰৰ দায়বদ্ধতাক দৃঢ় কৰিব।

Ministry of Rural Development
Centre sanctions 25 Road Projects to enhance connectivity in 30 Particularly Vulnerable Tribal Group habitations of Tripura
09 DEC 2025 10:41AM by PIB Delhi
The Ministry of Rural Development has sanctioned 25 road projects measuring 65.38 km length under the Road Connectivity component of PM-JANMAN, with an estimated investment of Rs. 68.67 crore for Tripura.
This landmark initiative will:
• Provide all-weather road connectivity to 30 PVTG habitations in the State.
• Improve the socio-economic condition of the Particularly Vulnerable Tribal Groups (PVTGs) living in the State.
• Enhance connectivity in rural areas, bridging the gap between remote villages and urban centres.
• Foster economic development, trade, and commerce in the region.
• Improve access to essential services like healthcare, education, and markets.
• Create employment opportunities and stimulate local economies.
• Align with the Government’s vision of a prosperous Northeast and a developed India (Viksit Bharat).
The projects under PM-JANMAN will have a transformative impact on the region, contributing to the growth and prosperity of the Tribal Groups in the North-Eastern region and cementing the government's commitment to inclusive development.