উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী জ্যোতিৰাদিত্য এম সিন্ধিয়াই কোহিমা যুদ্ধ সমাধিস্থলী পৰিদৰ্শন কৰি শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে
উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ ইতিহাস আৰু উদীয়মান সাংস্কৃতিক স্থানক সন্মান জনায়
সাংস্কৃতিক পৰ্যটন আৰু সম্প্ৰদায়ৰ নেতৃত্বত লোৱা পদক্ষেপৰ ওপৰত সৱল গুৰুত্ব
04 DEC 2025 7:09PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় যোগাযোগ আৰু উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ উন্নয়ন মন্ত্ৰী জ্যোতিৰাদিত্য এম সিন্ধিয়াই কোহিমা যুদ্ধ সমাধিস্থলী পৰিদৰ্শন কৰে, য'ত স্থানীয় বিষয়া আৰু প্ৰতিনিধিয়ে তেওঁক উষ্ম আদৰণি জনায়। দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ অন্যতম উল্লেখযোগ্য টাৰ্নিং পইণ্ট কোহিমাৰ যুদ্ধত প্ৰাণ আহুতি দিয়া সৈনিকসকলক মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনায়। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে যুদ্ধ সমাধিস্থলীটো সাহস, ত্যাগ, আৰু ভাগ-বতৰা কৰা ইতিহাসৰ প্ৰতীক হিচাপে থিয় দিছে, আৰু সমগ্ৰ ভাৰত আৰু বিদেশৰ পৰা দৰ্শনাৰ্থীক আকৰ্ষণ কৰা এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ঐতিহ্যৰ ল্যাণ্ডমাৰ্ক হিচাপে বৰ্তী আছে।
পিছত মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে অঞ্চলটোৰ সামৰিক উত্তৰাধিকাৰ আৰু সৃষ্টিশীল মনোভাৱক উদযাপন কৰা কোহিমাৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ সাংস্কৃতিক স্থান গেৰিছন কেফে পৰিদৰ্শন কৰে। যুদ্ধকালীন ইতিহাস আৰু স্থানীয় নগা পৰম্পৰাৰ পৰা অনুপ্ৰাণিত এই কেফেখনে যুৱক-যুৱতী, শিল্পী, পৰ্যটকৰ বাবে এক সজীৱ কেন্দ্ৰ হিচাপে আত্মপ্ৰকাশ কৰিছে। মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কেফেত একাপ কফি পান কৰে আৰু এনে স্থানসমূহে সমসাময়িক উদ্যোগীকৰণৰ সৈতে ঐতিহ্যক কেনেদৰে মিহলাই সম্প্ৰদায়ৰ সংযোগ আৰু স্থানীয় অৰ্থনৈতিক বিকাশত অৰিহণা যোগায় তাৰ শলাগ লয়। ৰাজ্যখনৰ পৰিচয়ত অৰিহণা যোগোৱা এটা মূল সামগ্ৰী হিচাপে স্বীকৃতি দি নাগালেণ্ড চৰকাৰে কফিক নিজৰ অনন্য বিক্ৰী বিন্দু (ইউএছপি) হিচাপে গ্ৰহণ কৰিছে।
কাইলৈ ​​মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে নাগালেণ্ডৰ চহকী পৰম্পৰা, কাৰুকাৰ্য্য, সংগীত, আৰু বৈচিত্ৰ্য প্ৰদৰ্শন কৰা ভাৰতৰ অন্যতম উল্লেখযোগ্য সাংস্কৃতিক উৎসৱ হৰ্ণবিল উৎসৱো পৰিদৰ্শন কৰিব। তেওঁৰ এই ভ্ৰমণে সাংস্কৃতিক পৰ্যটনক প্ৰসাৰিত কৰাৰ লগতে উত্তৰ-পূব অঞ্চলৰ আৰ্থ-সামাজিক সজীৱতাক সৱল কৰাৰ বাবে মন্ত্ৰালয়ৰ দায়বদ্ধতাক জোৰ দিয়ে।

Ministry of Development of North-East Region
Union Minister Jyotiraditya M. Scindia Visits Kohima War Cemetery and paid tribute
Honours History and Emerging Cultural Spaces in the North East
Strong Impetus on Cultural Tourism and Community-led Initiatives
04 DEC 2025 7:09PM by PIB Delhi
The Union Minister of Communications and Development of the North Eastern Region, Jyotiraditya M. Scindia, visited the Kohima War Cemetery, where he was warmly received by local officials and representatives. The Minister paid homage to the soldiers who laid down their lives in the Battle of Kohima, one of the most significant turning points of the Second World War. He noted that the War Cemetery stands as a symbol of courage, sacrifice, and shared history, and continues to be an important heritage landmark drawing visitors from across India and abroad.
Later, the Minister visited the Garrison Café, an important cultural space in Kohima celebrating the region’s military legacy and creative spirit. The café, inspired by wartime history and local Naga traditions, has emerged as a vibrant hub for youth, artists, and tourists. The Minister had a cup of coffee at the café and appreciated how such spaces blend heritage with contemporary entrepreneurship, contributing to community engagement and local economic growth. Recognising it as a key product contributing to the state's identity, the government of Nagaland has adopted coffee as its unique selling point (USP).
The Minister will also be visiting the Hornbill Festival tomorrow, one of India’s most celebrated cultural festivals showcasing the rich traditions, craftsmanship, music, and diversity of Nagaland. His visit underscores the Ministry’s commitment to promoting cultural tourism and strengthening the socio-economic vibrancy of the North Eastern Region.