প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়
ভাৰতীয় বায়ু সেনাৰ ৰোমাঞ্চকৰ আকাশী প্ৰদৰ্শনে চমক দিলে গুৱাহাটীক
09 NOV 2025 4:26PM by PIB Guwahati
ইয়াৰ ৯৩তম বাৰ্ষিকী উদযাপনৰ সৈতে সংগতি ৰাখি ভাৰতীয় বায়ুসেনাই (আইএএফ) ২০২৫ চনৰ ৯ নৱেম্বৰত গুৱাহাটীত বিশাল ব্ৰহ্মপুত্ৰ নদীৰ ওপৰত এক দৰ্শনীয় উৰণ কৌশল প্ৰদৰ্শন কৰে। অনুষ্ঠানৰ মুখ্য অতিথি আছিল অসমৰ ৰাজ্যপাল শ্ৰী লক্ষ্মণ প্ৰসাদ আচাৰ্য। বিশিষ্ট গণ্যমান্য ব্যক্তিসকলৰ ভিতৰত আছিল অসমৰ মুখ্যমন্ত্ৰী ড০ হিমন্ত বিশ্ব শৰ্মা, চিএএছ এয়াৰ চিফ মাৰ্শ্বাল এ পি সিং, এ অ’ চি-ইন-চি ইষ্টাৰ্ণ এয়াৰ কমাণ্ড এয়াৰ মাৰ্শ্বাল চুৰাট সিং আৰু ভাৰতীয় বায়ু সেনা আৰু ৰাজ্য চৰকাৰৰ জ্যেষ্ঠ বিষয়াসকল।
উৰণ প্ৰদৰ্শনীয়ে উদযাপনৰ বাবে এই বছৰৰ বিষয়বস্তু সামৰি লয়ঃ
"অদম্য, অভেদ্য আৰু নিখুঁত" - "अचूक, अभेद्य व सटीक"
লাচিত ঘাটৰ ওপৰেৰে উৰা মাৰি যোৱা যুঁজাৰু, পৰিবহণ বিমান আৰু হেলিকপ্টাৰে গুৱাহাটীক মন্ত্ৰমুগ্ধ কৰে। এই লাইন-আপে হেলিকপ্টাৰ, পৰিবহণ আৰু যুঁজাৰু বিমানৰ পৰা আৰম্ভ কৰি ভাৰতীয় বায়ুসেনাৰ বিমানৰ বিস্তৃত সামৰ্থ্যক প্ৰতিফলিত কৰে। এইবোৰৰ ভিতৰত আছিল তেজছ, আপাচে, চি-২৯৫ আৰু হকছ, যি ৰাষ্ট্ৰীয় সামৰ্থ্যৰ প্ৰতীক। হাৰ্ভাৰ্ড, চুখয় ৩০ আৰু ৰাফেলে শ্বাসৰুদ্ধকাৰী নিম্ন স্তৰৰ এৰোবেটিক্সৰ জৰিয়তে দৰ্শকক মুগ্ধ কৰে। সূৰ্যকিৰণ এৰোবেটিক্স দল আৰু সাৰং হেলিকপ্টাৰ প্ৰদৰ্শন দলৰ সমন্বিত কৌশলৰ জৰিয়তে এই প্ৰদৰ্শনৰ সামৰণি পৰে, দৰ্শকসকল মন্ত্ৰমুগ্ধ হয়।
উৰণ প্ৰদৰ্শনে দৰ্শকসকলৰ ওপৰত, বিশেষকৈ উত্তৰ-পূবৰ যুৱক-যুৱতীসকলৰ ওপৰত এক অপৰিসীম প্ৰভাৱ পেলাইছে, যিসকলে স্পষ্টভাৱে সাহস আৰু অনুশাসনৰ প্ৰদৰ্শনৰ দ্বাৰা অনুপ্ৰাণিত হৈছে। নীল ৰঙী বস্ত্ৰৰে পুৰুষ আৰু মহিলাৰ নিৰবিচ্ছিন্ন সমন্বয়ে যুৱ দৰ্শকৰ মাজত গৌৰৱ আৰু অনুপ্ৰেৰণাৰ ভাৱ জাগ্ৰত কৰে, যিয়ে বহুতকে ভাৰতীয় বায়ুসেনাত কেৰিয়াৰ অন্বেষণ কৰিবলৈ আৰু ৰাষ্ট্ৰৰ সেৱাত অৰিহণা যোগাবলৈ অনুপ্ৰাণিত কৰে।

Ministry of Defence
INDIAN AIR FORCE'S THRILLING FLYING DISPLAY DAZZLES GUWAHATI
09 NOV 2025 4:26PM by PIB Delhi
Continuing with its 93rd Anniversary celebrations, the Indian Air Force (IAF) showcased a spectacular flying display on 09 November 2025, over the majestic Brahmaputra River at Guwahati. The chief guest of the event was Hon’ble Governor of Assam Shri Lakshman Prasad Acharya. Distinguished dignitaries include Hon’ble CM of Assam Dr Himanta Biswa Sarma, CAS Air Chief Marshal AP Singh, AOC-in-C Eastern Air Command Air Marshal Surat Singh and senior officers of the Indian Air Force and State Govt. also graced the event.
The flying display encapsulated this year's theme for the celebrations:
"Infallible Impervious and Precise"- "अचूक, अभेद्य व सटीक"
An array of fighter, transport and helicopter aircraft flying past the Lachit Ghat added to the vibrant hues of Guwahati. The line-up reflected IAF's wide array of aircraft-from helicopters ,transport and fighter jets. Highlights included the Tejas, Apache, C-295 and Hawks, symbolising the pathway to national resilience. The Harvard, Sukhoi 30 and Rafale enthralled the audience with breathtaking low level aerobatics. The performance concluded with synchronised manoeuvring by the Suryakiran Aerobatics Team and Sarang helicopter display team, leaving the audience spellbound.
The flying display left an indelible impression on the spectators, particularly the youth of the Northeast, who were visibly inspired by the display of courage and discipline. The seamless coordination of the men and women in blue instilled a sense of pride and inspiration among young viewers, motivating many to explore career in the Indian Air Force and contribute to the service of the nation.
MGTK.jpg)
I6GL.jpg)