প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
আন্দামান আৰু নিকোবৰৰ দ্বীপসমূহক আমাৰ নায়কসকলৰ নামেৰে নামকৰণ কৰাটো হৈছে দেশৰ প্ৰতি তেওঁলোকৰ সেৱা পৰৱৰ্তী প্ৰজন্মৰ বাবে স্মৰণীয় হোৱাটো নিশ্চিত কৰাৰ এটা উপায়ঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
নিজৰ শিপাৰ সৈতে সংযুক্ত হৈ থকা ৰাষ্ট্ৰসমূহ উন্নয়ন আৰু ৰাষ্ট্ৰ নিৰ্মাণৰ দিশত আগবাঢ়ি যায়ঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
18 DEC 2024 2:37PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি মন্তব্য কৰে যে আন্দামান আৰু নিকোবৰৰ দ্বীপসমূহক আমাৰ নায়কসকলৰ নামেৰে নামকৰণ কৰাটো হৈছে দেশৰ প্ৰতি তেওঁলোকৰ সেৱা পৰৱৰ্তী প্ৰজন্মৰ বাবে স্মৰণীয় হোৱাটো নিশ্চিত কৰাৰ এটা উপায়। তেওঁ লগতে কয় যে যিবোৰ ৰাষ্ট্ৰ নিজৰ শিপাৰ সৈতে সংযুক্ত হৈ থাকে, সেইবোৰ উন্নয়ন আৰু ৰাষ্ট্ৰ নিৰ্মাণৰ দিশত আগবাঢ়ি যায়।
এক্সত শিৱ আৰুৰৰ এটা পোষ্টত প্ৰতিক্ৰিয়া ব্যক্ত কৰি শ্ৰী মোদীয়ে লিখিছেঃ
"আন্দামান আৰু নিকোবৰৰ দ্বীপসমূহৰ নাম আমাৰ নায়কসকলৰ নামেৰে ৰখাটো হৈছে দেশৰ প্ৰতি তেওঁলোকৰ সেৱা পৰৱৰ্তী প্ৰজন্মৰ বাবে স্মৰণীয় হোৱাটো নিশ্চিত কৰাৰ এটা উপায়। এইটো আমাৰ স্বাধীনতা সংগ্ৰামী আৰু বিশিষ্ট ব্যক্তিসকলৰ স্মৃতি সংৰক্ষণ আৰু উদযাপনৰ বাবে আমাৰ বৃহৎ প্ৰচেষ্টাৰ অংশ, যিয়ে আমাৰ ৰাষ্ট্ৰত এক অপৰিসীম চিহ্ণ এৰি গৈছে।
অৱশেষত, যিবোৰ ৰাষ্ট্ৰই তেওঁলোকৰ শিপাৰ সৈতে সংযুক্ত হৈ থাকে যি উন্নয়ন আৰু ৰাষ্ট্ৰ নিৰ্মাণত আগবাঢ়ি যায়।
নামকৰণ অনুষ্ঠানৰ মোৰ ভাষণটোও ইয়াত দিয়া হৈছে https://www.youtube.com/watch?v=-8WT0FHaSdU
লগতে আন্দামান আৰু নিকোবৰ দ্বীপপুঞ্জৰ সৌন্দৰ্য উপভোগ কৰক। চেলুলাৰ জেললৈও যাওক আৰু মহান বীৰ ছাভাৰকাৰৰ সাহসৰ দ্বাৰা অনুপ্ৰাণিত হওক "

Prime Minister's Office
Naming the islands in Andaman and Nicobar after our heroes is a way to ensure their service to the nation is remembered for generations to come: Prime Minister
Nations that remain connected with their roots that move ahead in development and nation-building: PM
18 DEC 2024 2:37PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today remarked that naming the islands in Andaman and Nicobar after our heroes is a way to ensure their service to the nation is remembered for generations to come. He added that nations that remain connected with their roots that move ahead in development and nation-building.
Responding to a post by Shiv Aroor on X, Shri Modi wrote:
“Naming the islands in Andaman and Nicobar after our heroes is a way to ensure their service to the nation is remembered for generations to come. This is also part of our larger endeavour to preserve and celebrate the memory of our freedom fighters and eminent personalities who have left an indelible mark on our nation.
After all, it is the nations that remain connected with their roots that move ahead in development and nation-building.
Here is my speech from the naming ceremony too. https://www.youtube.com/watch?v=-8WT0FHaSdU
Also, do enjoy Andaman and Nicobar Islands. Do visit the Cellular Jail as well and get inspired by the courage of the great Veer Savarkar.”