প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ঐখোয়গী অথৌবশিংগী মমিং লৌদুনা অন্দমান অমসুং নিকোবরদা লৈরিবা ঈথৎশিংগী মমিং থোনবা অসিনা মখোয়না লৈবাক অসিগীদমক শেবা তৌখিবা অদু তুংদা লাক্কদবা মীরোলশিংনা নীংশিংনহৌনবা লম্বী অমা ওইরি: প্রধান মন্ত্রী
মাগী হৌরকফমশিংগা শম্নদুনা অদুমক লৈবা লৈবাকশিংনা চাউখৎপা অমসুং লৈবাক শেমগৎপদা মাংজিল থানা চংশিল্লি: প্রধান মন্ত্রী
18 DEC 2024 2:37PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ঐখোয়গী অথৌবশিংগী মমিং লৌদুনা অন্দমান অমসুং নিকোবরদা লৈরিবা ঈথৎশিংগী মমিং থোনবা অসিনা মখোয়না লৈবাক অসিগীদমক শেবা তৌখিবা অদু তুংদা লাক্কদবা মীরোলশিংনা নীংশিংনহৌনবা লম্বী অমা ওইরি হায়না ফোংদোকখ্রে। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি মদুদি মাগী হৌরকফমশিংগা শম্নদুনা অদুমক লৈবা লৈবাকশিংনা চাউখৎপা অমসুং লৈবাক শেমগৎপদা মাংজিল থানা চংশিল্লি।
Xতা শিব অরোরনা তৌবা পোস্ত অমদা রেস্পোন্দ তৌদুনা শ্রী মোদীনা ইখি:
“ঐখোয়গী অথৌবশিংগী মমিং লৌদুনা অন্দমান অমসুং নিকোবরদা লৈরিবা ঈথৎশিংগী মমিং থোনবা অসিনা মখোয়না লৈবাক অসিগীদমক শেবা তৌখিবা অদু তুংদা লাক্কদবা মীরোলশিংনা নীংশিংনহৌনবা লম্বী অমা ওইরি। মসি ঐখোয়গী লৈবাক অসিদা মুৎনাইদ্রবা মমি অমা থমলমখিবা ঐখোয়গী নীংতম লান্মীশিং অমসুং মশক নাইবা মীওইশিংগী নীংশিং খুদম ঙাকশেন্নবা অমসুং পালন তৌনবা ঐখোয়গী অচৌবা খোঙথাংগী শরুক অমসু ওইরি।
মসিগী মথক্তা মাগী হৌরকফমশিংগা শম্নদুনা অদুমক লৈবা লৈবাকশিংনা চাউখৎপা অমসুং লৈবাক শেমগৎপদা মাংজিল থানা চংশিল্লি।
মমিং থোনবগী থৌরম অদুগী ঐহাক্কী স্পীচ মসিদা লৈজরে https://www.youtube.com/watch?v=-8WT0FHaSdU
অমসুং অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈথৎশিংদা চৎপীয়ু। সেল্লুলর জেলদসু চৎপীয়ু অমসুং অথৌবা ভীর সভারকরগী থৌনা অদুদগী ইথিল লৌবীয়ু।”

Prime Minister's Office
Naming the islands in Andaman and Nicobar after our heroes is a way to ensure their service to the nation is remembered for generations to come: Prime Minister
Nations that remain connected with their roots that move ahead in development and nation-building: PM
18 DEC 2024 2:37PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today remarked that naming the islands in Andaman and Nicobar after our heroes is a way to ensure their service to the nation is remembered for generations to come. He added that nations that remain connected with their roots that move ahead in development and nation-building.
Responding to a post by Shiv Aroor on X, Shri Modi wrote:
“Naming the islands in Andaman and Nicobar after our heroes is a way to ensure their service to the nation is remembered for generations to come. This is also part of our larger endeavour to preserve and celebrate the memory of our freedom fighters and eminent personalities who have left an indelible mark on our nation.
After all, it is the nations that remain connected with their roots that move ahead in development and nation-building.
Here is my speech from the naming ceremony too. https://www.youtube.com/watch?v=-8WT0FHaSdU
Also, do enjoy Andaman and Nicobar Islands. Do visit the Cellular Jail as well and get inspired by the courage of the great Veer Savarkar.”