নৌ-পৰিবহন মন্ত্ৰালয়
ক্ষুদ্ৰ ব্যৱসায়ীৰ সবলীকৰণৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰধানমন্ত্ৰী স্বনিধিৰ ভূমিকাক কৃতিত্ব দিলে শ্ৰী সৰ্বানন্দ সোণোৱালে , কংগ্ৰেছক তীব্ৰ সমালোচনা
ডিব্ৰুগড়ৰ মিলন নগৰত শ্ৰী সোণোৱালে প্ৰধানমন্ত্ৰী ভাৰতীয় জন ঔষধি কেন্দ্ৰ উদ্বোধন কৰে
“কংগ্ৰেছৰ দিনত চৰকাৰে প্ৰেৰণ কৰা প্ৰতিটো টকাৰ ৮৪ পইচাই মধ্যভোগীয়ে লুটি নিছিল:” শ্ৰী সৰ্বানন্দ সোণোৱাল
“পি এম স্বনিধি আঁচনিৰ জৰিয়তে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে দেখুৱাইছে যে তেওঁ কেতিয়াও দুখীয়াক নিৰাশ নকৰে :” শ্ৰী সৰ্বানন্দ সোণোৱাল
31 AUG 2025 8:35PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় বন্দৰ, জাহাজ আৰু জলপথ দপ্তৰৰ মন্ত্ৰী শ্ৰী সৰ্বানন্দ সোণোৱালে কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে পি এম স্বনিধি আঁচনিৰ সফল ৰূপায়ণৰ জৰিয়তে প্ৰমাণ কৰিছে যে তেওঁ কেতিয়াও দুখীয়াক নিৰাশ নকৰে।
ডিব্ৰুগড় লোকসভা সমষ্টিৰ সাংসদ শ্ৰী সোণোৱালে ডিব্ৰুগড়ৰ মানকটা ৰোডৰ আউনীআটী সত্ৰ শাখাত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ষ্ট্ৰীট ভেণ্ডাৰৰ আত্মনিৰ্ভৰ নিধি (PM SVANidhi) আঁচনিৰ ৰাজহুৱা কাৰ্যসূচীত অংশগ্ৰহণ কৰে। ডিব্ৰুগড় জিলা প্ৰশাসন আৰু ডিব্ৰুগড় পৌৰ নিগম (ডিএমচি)ৰ যৌথ উদ্যোগত এই অনুষ্ঠানৰ আয়োজন কৰা হয় । অনুষ্ঠানত কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে আঁচনিখনৰ কেইবাজনো হিতাধিকাৰীৰ সৈতে মত বিনিময় কৰে।
শ্ৰী সোণোৱালে ভাষণ প্ৰসংগত কয়, ‘পি এম স্বনিধি আঁচনিৰ প্ৰধান লক্ষ্য হৈছে স্বাৱলম্বিতা।ইয়াৰ জৰিয়তে এজন ব্যক্তিয়ে নিজৰ পৰিয়ালক মৰ্যাদাসহকাৰে পোহপাল দিব পাৰে।প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে এই শক্তিৰ কল্পনা কৰি দৰিদ্ৰ আৰু সমাজৰ প্ৰান্তীয় লোকসকলক আৰ্থিকভাৱে সবল কৰি তুলিব পৰা আঁচনিৰ সৃষ্টি কৰিছিল।’
ক’ভিড-১৯ মহামাৰীৰ সময়ত সন্মুখীন হোৱা কষ্টৰ কথা স্মৰণ কৰি শ্ৰী সৰ্বানন্দ সোণোৱালে কয়, ‘যেতিয়া বাধা-নিষেধাজ্ঞাই ক্ষুদ্ৰ ব্যৱসায়ী আৰু ৰাজপথৰ বিক্ৰেতাসকলক পংগু কৰি তুলিছিল, তেতিয়া প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে তেওঁলোকক সকাহ প্ৰদানৰ বাবে এই আঁচনিখন আৰম্ভ কৰিছিল।ইয়াৰ অধীনত বেংকসমূহক তিনিটা পৰ্যায়ত বিক্ৰেতাসকলক ঋণ প্ৰদান কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়া হৈছিল — ১০,০০০ টকাৰ পৰা আৰম্ভ কৰি, তাৰ পিছত ২০,০০০ টকা আৰু সময়মতে ঋণ পৰিশোধ কৰা সকলক ৫০,০০০ টকা পৰ্যন্ত ঋণ দিয়াৰ ব্যৱস্থা কৰা হৈছিল।একেদৰে সফলভাবে ঋণ ব্যৱহাৰ কৰাসকলক ৭% সুতৰ ৰাজসাহায্য দিয়া হৈছিল।”
সোণোৱালে লগতে কয় যে ঋণ ওভতাই দিয়া পদ্ধতিৰ আৰ্হিয়ে বহু ক্ষুদ্ৰ ব্যৱসায়ীক সফলতা লাভ কৰাত সহায় কৰিছিল।
কংগ্ৰেছক লক্ষ্য কৰি সোণোৱালে কয় যে ৫৫ বছৰ ক্ষমতাত থকা দলটোৱে কল্যাণমূলক কামত ব্যৰ্থ হৈছে । কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে লগতে কয়, ‘শ্ৰী ৰাজীৱ গান্ধীয়ে নিজেই স্বীকাৰ কৰিছিল যে চৰকাৰে প্ৰেৰণ কৰা প্ৰতিটো টকাৰ ভিতৰত ৮৪ পইচাই মধ্যভোগীয়ে লিটি নিছিল ।কিন্তু প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে এই কথা নিশ্চিত কৰিছে যে প্ৰতিটো টকা যাতে দুখীয়াৰ মাজলৈ যায়।তেওঁৰ নীতিসমূহ ‘সবকা সাথ, সবকা বিকাশ, সবকা বিশ্বাস, সবকা প্ৰয়াস’ৰ মূল্যবোধৰ দ্বাৰা পৰিচালিত ।’-কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়।
সেইদিনটোতে ডিব্ৰুগড়ৰ মিলন নগৰত শ্ৰী সোণোৱালে জনসাধাৰণক সুলভ মূল্যৰ জেনেৰিক ঔষধ যোগান ধৰাৰ লক্ষ্যৰে প্ৰধানমন্ত্ৰী ভাৰতীয় জন ঔষধি কেন্দ্ৰ উদ্বোধন কৰে।
অনুষ্ঠানত অসমৰ কেবিনেট মন্ত্ৰী তথা ডিব্ৰুগড়ৰ বিধায়ক শ্ৰীযুত প্ৰশান্ত ফুকন, খুমটাইৰ বিধায়ক শ্ৰী চক্ৰধৰ গগৈ, দুলীয়াজানৰ বিধায়ক শ্ৰী তেৰছ গোৱালা, লাহোৱালৰ বিধায়ক শ্ৰীযুত বিনোদ হাজৰিকা, ডিব্ৰুগড় পৌৰ নিগমৰ (ডিএমচি), উপ-পৌৰপতি উজ্জ্বল ফুকন, উপ আয়ুক্ত শ্ৰী বিক্ৰম কাইৰী, ডিব্ৰুগড়ৰ পৌৰ আয়ুক্ত (ডি এম চি) শ্ৰী জয় বিকাশ, ডিব্ৰুগড় উন্নয়ন প্ৰাধিকৰণ (ডি ডি এ)ৰ অধ্যক্ষ, শ্ৰী অসীম হাজৰিকা, জিলা পৰিষদৰ অধ্যক্ষ পুষ্পাঞ্জলি সোণোৱাল, সোণোৱাল কছাৰী স্বায়ত্তশাসিত পৰিষদৰ মুখ্য কাৰ্যবাহী সদস্য শ্ৰী টংকেশ্বৰ সোণোৱালৰ লগতে অন্যান্য বিষয়া, গণ্যমান্য ব্যক্তি তথা হিতাধিকাৰী উপস্থিত থাকে ।

Ministry of Ports, Shipping and Waterways
Shri Sarbananda Sonowal credits PM SVANidhi for empowering small traders, slams Congress
Shri Sonowal Inaugurated Pradhan Mantri Bharatiya Janaushadhi Kendra at Milan Nagar in Dibrugarh
“During the Congress era, 84 paise of every rupee sent by the government was siphoned off by middlemen:” Shri Sarbananda Sonowal
“Through the PM SVANidhi scheme, PM Modi has shown that he never lets down the poor:” Shri Sarbananda Sonowal.
31 AUG 2025 8:35PM by PIB Delhi
The Union Minister of Ports, Shipping & Waterways (MoPSW) Shri Sarbananda Sonowal said Prime Minister Shri Narendra Modi has proved through the successful implementation of the PM SVANidhi scheme that he will never let down the poor.
Shri Sonowal, who is the Member of Parliament from Dibrugarh LSC, attended a public program on the Prime Minister’s Street Vendor’s AtmaNirbhar Nidhi (PM SVANidhi) scheme at the Auniati Satra branch in Mankota Road, Dibrugarh. The event was organized jointly by the Dibrugarh District administration and Dibrugarh Municipal Corporation (DMC). During the program, the Union Minister interacted with several beneficiaries of the scheme.
“The primary goal of the PM SVANidhi scheme is self-reliance. Through this, an individual can support their family with dignity. Prime Minister Shri Narendra Modi envisioned this strength and created the scheme to empower the poor and marginalised financially,” Shri Sonowal said in his address.
Recalling the hardships faced during the COVID-19 pandemic, Shri Sarbananda Sonowal said,“When restrictions crippled small businesses and street vendors, Prime Minister Modi launched this scheme to provide relief. Under it, banks were instructed to extend loans to vendors in three phases — starting with 10,000, followed by 20,000 and 50,000 for those who repaid on time. Additionally, successful borrowers were given a 7% interest subsidy.”
Sonowal added that the design of the repayment mechanism helped many small traders succeed.
Taking aim at the Congress, Sonowal said the party failed to deliver on welfare during its 55 years in power. “Shri Rajiv Gandhi himself admitted that out of every one rupee sent by the government, 84 paise was siphoned off by middlemen. But Prime Minister Modi has ensured that every rupee reaches the poor. His policies are driven by the core values of ‘Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas, Sabka Prayas,’” the Union Minister said.
Later in the day, Shri Sonowal inaugurated a Pradhan Mantri Bharatiya Janaushadhi Kendra at Milan Nagar in Dibrugarh, aimed at providing affordable generic medicines to the public.
Several dignitaries were present at the event, including Assam Cabinet Minister and Dibrugarh MLA Shri Prasanta Phukan, Khumtai MLA Shri Chakradhar Gogoi, Duliajan MLA Shri Terash Gowala, Lahowal MLA Shri Binod Hazarika, Dibrugarh Municipal Corporation (DMC), Deputy Mayor, Shri Ujjal Phukan, Deputy Commissioner, Shri Bikram Kairi, Dibrugarh Municipal Commissioner (DMC) Shri Joy Vikas, Dibrugarh Development Authority (DDA), Chairman, Shri Asim Hazarika, Zila Parishad, Chairperson, Pushpanjali Sonowal, and Chief Executive Member of the Sonowal Kachari Autonomous Council (SKAC), Shri Tonkeshwar Sonowal, along with other officials, dignitaries and beneficiaries.