প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
১৮ জানুৱাৰীত SVAMITVA আঁচনিৰ অধীনত সম্পত্তিৰ মালিকক ৬৫ লাখৰো অধিক প্ৰপাৰ্টি কাৰ্ড বিতৰণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
লক্ষ্য নিৰ্ধাৰণ কৰা ৯২ শতাংশ গাঁৱত ইতিমধ্যে ড্ৰ’ন জৰীপ সম্পূৰ্ণ কৰা হৈছে
প্ৰায় ২.২৫ কোটি প্ৰপাৰ্টি কাৰ্ড প্ৰস্তুত
16 JAN 2025 7:22PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ১৮ জানুৱাৰীত প্ৰায় ১২:৩০ বজাত ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিঙৰ জৰিয়তে ১০ খন ৰাজ্য আৰু ২ কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ ২৩০ খনতকৈও অধিক জিলাৰ ৫০০০ খনতকৈও অধিক গাঁৱৰ সম্পত্তিৰ মালিকক SVAMITVA আঁচনিৰ অধীনত ৬৫ লাখৰো অধিক সম্পত্তিৰ কাৰ্ড বিতৰণ কৰিব।
জৰীপৰ বাবে শেহতীয়া ড্ৰ’ন প্ৰযুক্তিৰ জৰিয়তে গাঁৱৰ বসতিপ্ৰধান অঞ্চলত ঘৰৰ মালিক পৰিয়ালসমূহক ‘অধিকাৰৰ অভিলেখ’( ‘Record of Rights’ ) প্ৰদান কৰি ভাৰতৰ গ্ৰাম্য অঞ্চলৰ অৰ্থনৈতিক অগ্ৰগতি বৃদ্ধিৰ দৃষ্টিভংগীৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে SVAMITVA আঁচনি আৰম্ভ কৰে।
এই আঁচনিখনে সম্পত্তিৰ মুদ্ৰাকৰণৰ সুবিধা আৰু বেংক ঋণৰ জৰিয়তে প্ৰতিষ্ঠানিক ঋণ সক্ষম কৰাত সহায় কৰে; সম্পত্তি সম্পৰ্কীয় বিবাদ হ্ৰাস কৰা; গ্ৰাম্যাঞ্চলত সম্পত্তি আৰু সম্পত্তি কৰ উন্নত মূল্যায়নৰ সুবিধা প্ৰদান কৰা আৰু গাঁও পৰ্যায়ৰ ব্যাপক পৰিকল্পনা সক্ষম কৰা।
৩.১৭ লাখৰো অধিক গাঁৱত ড্ৰ’ন জৰীপ সম্পূৰ্ণ কৰা হৈছে, যিয়ে লক্ষ্য গাঁওসমূহৰ ৯২% সামৰি লৈছে। এতিয়ালৈকে ১.৫৩ লাখৰো অধিক গাঁৱৰ বাবে প্ৰায় ২.২৫ কোটি প্ৰপাৰ্টি কাৰ্ড প্ৰস্তুত কৰা হৈছে।
পুডুচেৰী, আন্দামান এণ্ড নিকোবাৰ দ্বীপপুঞ্জ, ত্ৰিপুৰা, গোৱা, উত্তৰাখণ্ড আৰু হাৰিয়ানাত এই আঁচনিখনে সম্পূৰ্ণ চেচুৰেচন লাভ কৰিছে। মধ্যপ্ৰদেশ, উত্তৰ প্ৰদেশ, আৰু ছত্তীশগড় ৰাজ্যৰ লগতে কেইবাটাও কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলতো ড্ৰ’ন জৰীপ সম্পূৰ্ণ কৰা হৈছে।

Prime Minister's Office
PM to distribute over 65 lakh property cards to property owners under SVAMITVA Scheme on 18th January
Drone survey already completed in 92% of targeted villages
Nearly 2.25 crore property cards prepared
16 JAN 2025 7:22PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will distribute over 65 lakh property cards under SVAMITVA Scheme to property owners in over 50000 villages in more than 230 districts across 10 States and 2 Union territories on 18th January at around 12:30 PM through video conferencing.
SVAMITVA scheme was launched by Prime Minister with a vision to enhance the economic progress of rural India by providing ‘Record of Rights’ to households owning houses in inhabited areas in villages through the latest drone technology for surveying.
The scheme also helps facilitate monetization of properties and enabling institutional credit through bank loans; reducing property-related disputes; facilitating better assessment of properties and property tax in rural areas and enabling comprehensive village-level planning.
Drone survey has been completed in over 3.17 lakh villages, which covers 92% of the targeted villages. So far, nearly 2.25 crore property cards have been prepared for over 1.53 lakh villages.
The scheme has reached full saturation in Puducherry, Andaman & Nicobar Islands, Tripura, Goa, Uttarakhand and Haryana. Drone survey has been completed in the states of Madhya Pradesh, Uttar Pradesh, and Chhattisgarh and also in several Union Territories.