নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
MY ভারতকা স্কুল ওফ অল্তিমেত লীদর্সিপ ফাউন্দেসন (SOUL) গা য়ুথ লীদর্সিপ দিভেলপমেন্তকী MoU খুৎয়েক পীনখ্রে
লৈবাক শিনবা থুংনা চহি ১৮-২৯ গী মরক্তা লৈবা নহা লুচিংবা লাখ অমা শেমগদৌরি
13 AUG 2025 1:18PM by PIB Imphal
MY ভারত, দিপার্তমেন্ত ওফ য়ুথ এফ্যার্স, য়ুথ এফ্যার্স অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রালয়, ভারত লৈঙাক্না স্কুল ওফ অল্তিমেত লীদর্সিপ ফাউন্দেসন (SOUL)গা নোলেজ শেয়রিং, কেপাসিতী বিল্দিং, অমসুং য়ুথ লীদর্সিপ দিভেলপমেন্তকী লমদা খুৎশম্ননা চৎমিন্ননবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং (MoU) অমা খুৎয়েক পীনখ্রে।
খোঙবু ওইবগী মরী অসিনা গভর্নেন্স, পব্লিক পোলিসী, সোসিএল ওন্ত্রপ্রিন্যুরসিপ, দিজিতেল লিতরেসী, ফাইনেন্সিএল লিতরেসী, অমদি অতৈ লমশিংদা পুন্না থবক পায়খৎমিন্নদুনা ভারত পুম্বদা চহি ১৮-২৯ গী মরক্তা লৈবা নহা লুচিংবা ১০০,০০০ শেমগৎনবা থম্লিবা লৈবাক্কী ওইবা থৌরাংদা ঙাক্লৌ পীননবা পান্দম থম্লি। MoU অসি চহি অহুম চৎনগনি, অমদি নাকল অনিমক্না য়ানরবদি মখা তানা শাংদোকপা য়াগনি।
MoU অসিনা লীদর্সিপ প্রোগ্রামশিং শিন-লাংবা অমদি পাঙথোকপা, কনক্লেব অমসুং ৱর্কসোপ, অপুনবা রীছর্চ, অমসুং নহাশিংগী লমদা থবক তৌরিবা লূপশিংগী কেপাসিতী বিল্দিংগী থৌরমশিং পাঙথোক্নবা লম্বী পীরি। শরুক য়াগদবশিং খনবগী থৌওং ভারত পুম্বগী ওইবা মওংদা পুম্নমক কোনশিন্দুনা খুঙ্গং, সহর, এস্পিরেস্নেল, ত্রাইবেল, নুপী, অমদি শোত্থহৌরবা কাঙলুপশিং শোয়দনা য়াওহন্নবা তৌগনি।
মখাদা পীরিবা থবক থৌওংশিং অসি দেজিগনেতেদ কন্তেক্ত পোইন্তশিং অমদি জোইন্ত ৱর্কিং গ্রুপ অমগুম্বগী খুত্থাঙদা পায়খৎকনি।
· লম কয়াদা (গভর্নেন্স, পব্লিক পোলিসী, সোসিএল ওন্ত্রপ্রিন্যুরসিপ, ফোরেন পোলিসী, কম্ম্যুনিকেসন্স, দিজিতেল লিতরেসী, ফাইনেন্সিএল লিতরেসী) য়ুথ লীদর্সিপ প্রোগ্রামশিংগী মওং লেপথোকপা, শেমগৎপা, অমদি ফংহনবা।
· লুচিংবা শেমগৎনবা য়ুথ কনক্লেব, সেমিনার, ৱর্কসোপ, অমদি ফেলোসিপশিং পাঙথোকপা।
· নহাশিংগী থবক পায়খৎলিবা লুপশিং, এজুকেস্নেল অমদি ত্রেনিং ইন্সতিত্যুসনশিংগী কেপাসিতী বিল্দিং।
· য়ুথ লীদর্সিপকী লমদা জোইন্ত রীছর্চ অমসুং পোলিসী এদভোকেসী।
· য়ুথ লীদর্সিপ অমসুং কেপাসিতী বিল্দিংদা খ্বায়দগী ফবা থৌওংশিং শন্দোকপা।
· MY ভারত অমসুং SOUL গী মরক্তা ত্রেনর, রিসোর্স পর্সন, অমসুং এক্সপর্তিজশিং এক্সচেঞ্জ তৌনবা।
· ত্রেনিং মেতরিএল, করিকুলম, অমদি এসেসমন্ত তুলশিং শেমগৎপা অমদি পীথোক পীশিন তৌনবা।
· লৈবাক থুংনা নহা লুচিংবশিং শম্নহন্নবা নেতৱর্কিং থৌরমশিং।
· মেরিত্তা য়ুম্ফম ওইদুনা, পুম্নমক কোনশিনবা মওংদা শরুক য়াগদবশিং মশক খঙদোক্নবা ওনলাইন কুইজ অমসুং খনবগী থৌওং।
লৈবাক অসিগী নহাশিংগী মফমদা লীদর্সিপ স্কিলশিং লৈহন্নবা ওনলাইন প্রোগ্রাম অমা MoU অসিগী মখাদা পায়খৎনবা মীৎয়েঙ থম্লি, অমদি সেপ্তেম্বর থাদগী হৌরগনি।

Ministry of Youth Affairs and Sports
MY Bharat signs MoU with School of Ultimate Leadership Foundation (SOUL) for Youth Leadership Development
One Lakh Youth Leaders in the Age Group 18-29 Years to be Created Across the Country
13 AUG 2025 1:18PM by PIB Delhi
MY Bharat, Department of Youth Affairs, Ministry of Youth Affairs & Sports, Government of India, has signed a Memorandum of Understanding (MoU) with the School of Ultimate Leadership Foundation (SOUL) to collaborate on knowledge sharing, capacity building, and youth leadership development.
The partnership aims to support the national vision of creating 100,000 youth leaders in the age group of 18–29 years from across India through joint programs in governance, public policy, social entrepreneurship, digital literacy, financial literacy, and other domains. The MoU is valid for three years, and can be further extended with mutual consent.
The MoU provides for design and delivery of leadership programs, organisation of conclaves and workshops, joint research, and capacity building of youth-serving organisations. Participant selection will follow a pan-India, inclusive approach ensuring representation from rural, urban, aspirational, tribal, women, and marginalised communities.
Following activities will be implemented through designated contact points and a possible joint working group.
· Design, development, and delivery of youth leadership programs in multiple domains (governance, public policy, social entrepreneurship, foreign policy, communications, digital literacy, financial literacy).
· Organisation of youth conclaves, seminars, workshops, and fellowships for leadership development.
· Capacity building for youth-serving organisations, educational and training institutions.
· Joint research and policy advocacy in youth leadership.
· Dissemination of best practices in youth leadership and capacity building.
· Exchange of trainers, resource persons, and expertise between MY Bharat and SOUL.
· Development and sharing of training materials, curriculum, and assessment tools.
· Networking events to connect youth leaders nationwide.
· Online quiz and selection process to identify participants on a merit-based, inclusive basis.
An online program for imbibing leadership skills to the youth of the country has been envisioned under this MoU, to be initiated in the month of September.