প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
য়ুনাইতেদ কিংদমগী ফোরেন সেক্রেতরি দেবিদ লাম্মিনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী উনখ্রে
ইন্দিয়া-য়ু.কে ফ্রি ত্রেদ এগ্রিমেন্ত অমসুং দবল কন্ত্রিব্যুসন কনভেন্সন মাইপাক্না লোইশিনখিবদা প্রধান মন্ত্রীনা অপেনবা ফোঙদোকখ্রে
তেরোরিজমগী মথক্ত মালেমগী অকনবা থবক পায়খৎপগী দরকার ওইবা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে
07 JUN 2025 6:58PM by PIB Imphal
ঙসি য়ুনাইতেদ কিংদমগী ফোরেন সেক্রেতরি দেবিদ লাম্মিনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী উনখ্রে।
ইন্দিয়া-য়ু.কে ফ্রি ত্রেদ এগ্রিমেন্ত অমসুং দবল কন্ত্রিব্যুসন কনভেন্সন মাইপাক্না লোইশিনখিবদা প্রধান মন্ত্রীনা অপেনবা ফোঙদোকখ্রে অমসুং মাইপাকপা অসি লাক্নবা নাকল অনিমক্না মপুংফানা থবক পায়খৎখিবদা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে।
লৈবাক অনিগী মরীশিং ফগৎলকপদা প্রধান মন্ত্রীনা তরাম্না ওকখ্রে অমসুং ইন্দিয়া-য়ু.কে কমপ্রেহেন্সিপ স্ত্রাতেজিক পার্তনরশিপ হেন্না চেৎশিনহনবদা অপেনবা ফোঙদোকখ্রে। তেক্নোলোজি সেকুরিতি ইনিসিয়েতিপকী মখাদা মখা তানা পুন্না থবক তৌমিন্নবদা মহাক্না তরাম্না ওকখ্রে অমসুং মসিনা থাজনবা লৈহনগনি অমসুং অনৌবা থবকশিং পায়খৎপা ঙমহনগনি হায়না ফোঙদোকখি।
ললোন-ইতিক অমসুং শেন থাদবা, ঙাক-শেন অমসুং তেক্নোলোজি, ইন্নোবেসন অমসুং ক্লিন ইনর্জি য়াওনা মরুওইবা হিরমশিংদা মখা তানা মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা য়ু.কেনা পাম্লিবা অদু ফোরেন সেক্রেতরি লাম্মিনা ফোঙদোকখি। ইন্দিয়া-য়ু.কে ফ্রি ত্রেদ এগ্রিমেন্তনা লৈবাক অনিমক্ত অনৌবা শেন-থুমগী খুদোংচাবশিং ফংহনগনি হায়না মহাক্না থাজবা ফোঙদোকখি।
লুচিংবা অনিনা লমদম লমদমগী অমসুং মালেমগী ওইবা ৱাফমশিং খন্নখি। য়ু.কে ফোরেন সেক্রেতরিনা পেহালগাম তেরর এত্তেক্ত য়াম্না কন্না য়ানিংদবা ফোঙদোকখি অমসুং ঙমখৈ ৱাংমদগী চৎথরবা তেরোরিজম ভারতনা থেংনরিবা অসিদা শৌগৎপা ফোঙদোকখি। তেরোরিজম অমসুং মসি শৌগৎলিবা মীওইশিংগী মথক্ত মালেমগী অকনবা থবক পায়খৎপগী দরকার ওইবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা য়ু.কেগী প্রধান মন্ত্রী সার কৈর স্তরমরদা মহাক্কী য়াইফ পাউজেল পীখি অমসুং নাকল অনিনা খুদোংচাগদবা মতম অমদা মহাক ভারত্ত লাক্নবা চেবাউ পীখি।

Prime Minister's Office
Rt Hon David Lammy, Foreign Secretary of the United Kingdom calls on Prime Minister Shri Narendra Modi
Prime Minister expresses satisfaction at the successful conclusion of the India-UK Free Trade Agreement and Double Contribution Convention
PM Modi underscores the need for a decisive international action against terrorism
07 JUN 2025 6:58PM by PIB Delhi
Rt Hon David Lammy, Foreign Secretary of the United Kingdom called on Prime Minister Shri Narendra Modi today.
PM Modi expressed satisfaction at the successful conclusion of the India-UK Free Trade Agreement and Double Contribution Convention and appreciated the constructive engagement by both sides that led to this milestone.
PM Modi welcomed the growing momentum in bilateral ties and expressed satisfaction at the deepening of the India-UK Comprehensive Strategic Partnership. He welcomed the continued collaboration under the Technology Security Initiative and noted its potential to shape trusted and secure innovation ecosystems.
FS David Lammy conveyed UK’s strong interest in further enhancing cooperation across key sectors including trade and investment, defence and security, technology, innovation, and clean energy. He expressed confidence that the FTA will unlock new economic opportunities for both countries.
The two leaders exchanged views on regional and global issues. UK Foreign Secretary strongly condemned the Pahalgam terror attack and expressed support for India’s fight against cross border terrorism. PM Modi underscored the need for a decisive international action against terrorism and those who support it.
Prime Minister conveyed his warm greetings to the UK Prime Minister Sir Keir Starmer and reiterated the invitation for his visit to India at the earliest mutual convenience.