कृषि मन्त्रालय र किसान कल्याण
केन्द्रीय कृषि मन्त्री श्री शिवराज सिंह चौहान शुक्रबार जम्मूको भ्रमण गर्नेछन्
29 MAY 2025 6:37PM by PIB Gangtok
केन्द्रीय कृषि, किसान कल्याण तथा ग्रामीण विकास मन्त्री श्री शिवराज सिंह चौहान शुक्रबार जम्मूमा ‘विकसित कृषि संकल्प अभियान’ अन्तर्गत आयोजित किसान सम्मेलनमा भाग लिनेछन्। मन्त्रीसँगै केन्द्रीय विज्ञान तथा प्रविधि राज्य मन्त्री; पृथ्वी विज्ञान राज्य मन्त्री; प्रधानमन्त्री कार्यालय राज्य मन्त्री; कार्मिक, लोक शिकायत, पेन्शन; परमाणु ऊर्जा तथा अन्तरिक्ष राज्य मन्त्री डा. जितेन्द्र सिंह पनि उपस्थित हुनेछन्।
भीकेएसएको आयोजन भारतीय कृषि अनुसन्धान परिषद् (आईसीएआर) र कृषि तथा किसान कल्याण मन्त्रालयले राज्य सरकारहरूको सहयोगमा 29 मईदेखि 12 जूनसम्म 700 भन्दा अधिक जिल्लाहरूमा खरीफ मौसमभन्दा पहिला किसानहरूलाई लाभान्वित गर्नका लागि गरिँदैछ।
अभियानको क्रममा, वैज्ञानिक टोलीहरूले किसानहरूसँग प्रत्यक्ष रूपमा संलग्न हुन गाउँहरूको भ्रमण गर्नेछन्। यस अभियानमा सबै 731 कृषि विज्ञान केन्द्रहरू (केभीके), सबै 113 आईसीएआर संस्थान, राज्य स्तरीय कृषि, बागवानी, पशुपालन र मत्स्यपालन विभागका अधिकारीहरू, साथै प्रगतिशील किसान र अन्य कृषि हितधारकहरू सामेल हुनेछन्। यो अभियानको उद्देश्य विभिन्न राज्यहरूमा लगभग 1.5 करोड किसानहरूसँग सोझै पुग्नु र उनीहरूसित बातचित गर्नु हो।

Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Union Agriculture Minister Shri Shivraj Singh Chouhan to visit Jammu on Friday.
29 MAY 2025 6:37PM by PIB Delhi
Union Minister of Agriculture, Farmers Welfare and Rural Development Sh. Shivraj Singh Chouhan will participate in the farmers Convention organized under the 'Vikasit Krishi Sankalp Abhiyan' in Jammu on Friday. The minister will be accompanied by the Union Minister of State, Science & Technology; Minister of State, Earth Sciences; MoS PMO; Personnel, Public Grievances, Pensions; Atomic Energy and Space, Dr Jitendra Singh, Dr. Jitendra Singh.
VKSA is being organised by the Indian Council of Agricultural Research (ICAR) and the Ministry of Agriculture & Farmers’ Welfare in collaboration with state governments from 29th May to 12th June in more than 700 districts to benefit farmers ahead of the Kharif season.
During the abhiyan, scientific teams will visit villages to engage with farmers directly. The campaign will involve all 731 Krishi Vigyan Kendras (KVKs), all 113 ICAR institutes, officials from state level departments of agriculture, horticulture, animal husbandry, and fisheries, as well as progressive farmers and other agricultural stakeholders. This campaign aims to directly reach and interact with around 1.5 crore farmers across various states.