ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ମୋଦୀ ସରକାର ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଶକ୍ତି ଖଟାଇ ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ କାରବାରକୁ ଦମନ କରୁଥିବା କହିଛନ୍ତି କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ
ଆସାମରେ ୨୪.୩୨ କୋଟି ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟର ୩୦.୪ କିଲୋ ମେଥାମ୍ଫେଟାମାଇନ୍ ଟାବଲେଟ୍ ଜବତ ସହିତ 3 ଜଣଙ୍କୁ ଗିରଫ କରିବା ପାଇଁ ଏନସିବି, ଆସାମ ପୁଲିସ୍‍ ଏବଂ ସିଆରପିଏଫ୍‍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ
ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ ବିରୁଦ୍ଧରେ ମୋଦୀ ସରକାରଙ୍କ କଠୋର କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ ଜାରି ରହିବ
10 APR 2025 8:12PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଛନ୍ତି ଯେ ମୋଦୀ ସରକାର ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଶକ୍ତି ସହିତ ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ କାରବାର କରୁଥିବା ଗୋଷ୍ଠୀକୁ ଦମନ କରୁଛନ୍ତି।
ଏକ୍ସ ପ୍ଲାଟଫର୍ମରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଛନ୍ତି ଯେ "ଏକ ନିଶାମୁକ୍ତ ଭାରତ ଗଠନ କରିବା ପାଇଁ ଆମର ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ସହିତ ଆମର ଏଜେନ୍ସିମାନେ ନିଶା ବେପାରୀଙ୍କ ବିରୁଦ୍ଧରେ ବଡ଼ ଧରଣର ଅପରେସନ ଆରମ୍ଭ କରିଥିଲେ ଏବଂ ଆସାମରେ ତିନି ଜଣଙ୍କୁ ଗିରଫ କରିବା ସହିତ ୨୪.୩୨ କୋଟି ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟର ୩୦.୪ କିଲୋଗ୍ରାମର ମେଥାମ୍ଫେଟାମାଇନ୍ ଟାବଲେଟ୍ ଜବତ କରିଥିଲେ। ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ ବିରୁଦ୍ଧରେ ଆମର କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ କଠୋରତାର ସହିତ ଜାରି ରହିବ। ଏହି ବଡ଼ ସଫଳତା ପାଇଁ ଏନସିବି, ଆସାମ ପୋଲିସ ଏବଂ ସିଆରପିଏଫ୍ କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ।
ଅପରେସନର ବିବରଣୀ
ଏନସିବି ଏପ୍ରିଲ ୬,୨୦୨୫ ରେ ୨୪.୩୨ କୋଟି ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟର ୩୦.୪ କିଲୋଗ୍ରାମ ମେଥାମ୍ଫେଟାମାଇନ୍ ଟାବଲେଟ୍ (ୱାଇଏବିଏ) ଜବତ କରିଛି ଏବଂ ଦୁଇଟି ମାମଲାରେ ତିନି ଜଣ ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ ଚୋରା ଚାଲାଣକାରୀଙ୍କୁ ଗିରଫ କରିଛି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ନିଶା ମୁକ୍ତ ଭାରତର ଲକ୍ଷ୍ୟକୁ ଅନୁସରଣ କରି ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହଙ୍କ ନିର୍ଦ୍ଦେଶରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରି ନାର୍କୋଟିକ୍ସ କଣ୍ଟ୍ରୋଲ ବ୍ୟୁରୋ (ଏନସିବି) ଆସାମରେ ଆନ୍ତଃରାଜ୍ୟ ସିନ୍ଥେଟିକ୍ ଡ୍ରଗ୍ ନେଟୱାର୍କକୁ ଭାଙ୍ଗିବାରେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ସଫଳତା ହାସଲ କରିଛି।
ଏକ ବଡ଼ ସଫଳତା ସ୍ୱରୂପ, ଏନସିବି ନିକଟରେ ସିଲଚରରେ ଦୁଇଟି ପୃଥକ ଅପରେସନ ସମୟରେ ଦୁଇଟି ଗାଡି ସହିତ ମୋଟ ୨୪.୩୨ କୋଟି ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟର ୩୦.୪ କିଲୋଗ୍ରାମ ମେଥାମଫେଟାମାଇନ୍ ଟାବଲେଟ୍ ଜବତ କରିଛି, ଯାହା ୱାବା ନାମରେ ଜଣାଶୁଣା, ଏବଂ ତିନି ଜଣ ଅଭିଯୁକ୍ତଙ୍କୁ ଗିରଫ କରିଛି। ୦୬.୦୪.୨୦୨୫ ରେ, ୩ ମାସରୁ ଅଧିକ ସମୟ ଧରି ଏକ ଗୁଇନ୍ଦା ନେତୃତ୍ୱାଧୀନ ଅପରେସନରେ, ଏନସିବି ଗୌହାଟୀ, ଆସାମ ପୋଲିସ ସହିତ ମିଳିତ ଅପରେସନରେ, ଏକ କାରକୁ ଅଟକାଇ ୯.୯ କିଲୋଗ୍ରାମ ମେଥାମ୍ଫେଟାମାଇନ୍ ଟାବଲେଟ୍ ଥିବା ୧୦ ଟି ପ୍ୟାକେଟ୍ ଜବତ କରିଥିଲା। ଏହି ନିଷିଦ୍ଧ ସାମଗ୍ରୀକୁ ଗାଡିର ଡିକି ଭିତରେ ଏକ ସ୍ଥାନରେ ଲୁଚାଇ ରଖାଯାଇଥିଲା। ମଣିପୁରର ଚୁରାଚାନ୍ଦପୁରର ବାସିନ୍ଦା କାରର ଏକମାତ୍ର ଚାଳକଙ୍କୁ ଘଟଣା ସ୍ଥଳରେ ଗିରଫ କରାଯାଇଥିଲା। ଏହି ଘଟଣାରେ ସମ୍ପୃକ୍ତ ଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ ଚିହ୍ନଟ କରିବା ପାଇଁ ତଦନ୍ତ ଜାରି ରହିଛି।
ସେହି ରାତି ପରେ, ଅନ୍ୟ ଏକ ଗୁଇନ୍ଦା ଅପରେସନରେ ଏନସିବି ଗୌହାଟୀ, ଆସାମ ପୋଲିସ ଏବଂ ସିଆରପିଏଫ୍ ଏକ ମହିନ୍ଦ୍ରା ଥାର୍ ଗାଡିକୁ ଅଟକାଯାଇଥିଲା। ଅଧିକାରୀମାନେ ଗାଡ଼ିର ଅତିରିକ୍ତ ଟାୟାର ଭିତରେ ଲୁଚାଇ ରଖାଯାଇଥିବା ୨୧ଟି ପ୍ୟାକେଟ୍ ରେ ପ୍ୟାକ୍ ହୋଇଥିବା ୨୦.୫ କିଲୋଗ୍ରାମ ମେଥାମଫେଟାମାଇନ୍ ଟାବଲେଟ୍ ଉଦ୍ଧାର କରିଥିଲେ। ଉଭୟ ଗାଡ଼ିର ଚାଳକ, ଯେଉଁମାନେ ମଧ୍ୟ ଚୁରାଚାନ୍ଦପୁରର ବାସିନ୍ଦା, ସେମାନଙ୍କୁ ଗିରଫ କରାଯାଇଛି। ଘଟଣାରେ ଜଡିତ ଅନ୍ୟମାନଙ୍କୁ ଚିହ୍ନଟ କରିବା ପାଇଁ ତଦନ୍ତ ଚାଲିଛି।
ଏନ୍ସିବି ପୂର୍ବରୁ ମାର୍ଚ୍ଚ ୧୩, ୨୦୨୫ ରେ ଦୁଇଟି ଅପରେସନରେ ପ୍ରାୟ ୧୧୦ କେଜି ମେଥାମ୍ଫେଟାମାଇନ୍ ଟାବଲେଟ୍ ଜବତ କରିଥିଲା। ଆସାମର ସିଲଚରରେ ୭.୫ କିଲୋଗ୍ରାମ ଜବତ ଘଟଣାରେ ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମଣିପୁରର ମୋରେହ ନିବାସୀ ଜଣେ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ ଗିରଫ କରାଯାଇଛି। ମଣିପୁରର ଇମ୍ଫାଲ ନିକଟବର୍ତ୍ତୀ ଲିଲୋଙ୍ଗରେ ଜବତ ହୋଇଥିବା ୧୦୨.୫ କିଲୋଗ୍ରାମ ଜବତ ଘଟଣାରେ ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୩ ଜଣ ଅଭିଯୁକ୍ତଙ୍କୁ ଗିରଫ କରାଯାଇଛି ଏବଂ ୩ଟି ଗାଡ଼ି ଜବତ କରାଯାଇଛି। ଆର୍ନ୍ତଜାତୀୟ ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ କାରବାର ସିଣ୍ଡିକେଟ୍ କୁ ଭାଙ୍ଗିବା ପାଇଁ ଏହି ପ୍ରସଙ୍ଗରେ ଅଧିକ ଅନୁସନ୍ଧାନ ମଧ୍ୟ ଚାଲିଛି ।
ଏନସିବି ସିଲିଗୁଡ଼ି, ଇଟାନଗର, ଅଗରତାଲା ଏବଂ ଇମ୍ଫାଲରେ ଏହାର ନବଗଠିତ ୪ଟି ଜୋନାଲ ୟୁନିଟ୍ ଏବଂ ଗୌହାଟୀରେ ଏକ ଆଞ୍ଚଳିକ ମୁଖ୍ୟାଳୟ ଜରିଆରେ ଅନ୍ୟ ଏଜେନ୍ସିମାନଙ୍କ ସହଯୋଗରେ ଏହି ଅଞ୍ଚଳରେ ସକ୍ରିୟ ଥିବା ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ ଚୋରା ଚାଲାଣକାରୀଙ୍କ ବିରୋଧରେ ନିରନ୍ତର କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ କରୁଛି। ମାର୍ଚ୍ଚ ୨୦୨୫ ରେ ମିଜୋରାମ ପୋଲିସର ସହାୟତାରେ ମିଜୋରାମର ଆଇଜଲରେ ଏନସିବିର ଏକ କ୍ଷେତ୍ର କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷମ ହୋଇଛି ଏବଂ ୨୪.୦୩.୨୦୨୫ ରେ ୧୦.୮୧୪ କେଜି ମେଥ ଜବତ କରିବାରେ ତୁରନ୍ତ ସଫଳତା ମିଳିଛି, ଯେଉଁଥିପାଇଁ ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୬ ଜଣ ଅଭିଯୁକ୍ତଙ୍କୁ ଗିରଫ କରାଯାଇଛି, ଯେଉଁଥିରୁ ୨ ଜଣ ଅଭିଯୁକ୍ତ ମିଆଁମାରର। ଏହି ମାମଲାରେ ୪ଟି ଗାଡ଼ି ମଧ୍ୟ ଜବତ କରାଯାଇଛି। ଏହି ମାମଲାରେ ଅଧିକ ତଦନ୍ତ ମଧ୍ୟ ଆର୍ନ୍ତଜାତୀୟ ନିଶା କାରବାର ସିଣ୍ଡିକେଟ୍ କୁ ଭାଙ୍ଗିବା ପାଇଁ ଚାଲିଛି |
ଗତ ଏକ ମାସ ମଧ୍ୟରେ ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବରେ ଏହି ୫ଟି ମେଥ୍‍ ଜବତ ମାଦକଦ୍ରବ୍ୟ ମୁକ୍ତ ଭାରତର ଲକ୍ଷ୍ୟ ହାସଲ କରିବା ପାଇଁ ଅର୍ନ୍ତଜାତୀୟ ଏବଂ ଆନ୍ତଃରାଜ୍ୟ ଔଷଧ ନେଟୱାର୍କକୁ ସଫଳତାର ସହ ବ୍ୟାହତ କରିବା ଏନସିବିର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାର ଉଦାହରଣ।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah says, Modi government is mowing down drug cartels with full might
Home Minister congratulates NCB, Assam Police and CRPF on seizure of 30.4 kg of methamphetamine tablets worth Rs 24.32 crore and arrest of 3 persons in Assam, in a massive blow to drug cartels
Modi Government’s offensives against drugs will continue with ruthless force
10 APR 2025 8:12PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah has said that the Modi government is mowing down drug cartels with full might.
In a post on X platform, Shri Amit Shah said that “in our vision to build a drug-free Bharat, our agencies launched massive operations strangling drug cartels and seized 30.4 kg of methamphetamine tablets worth Rs 24.32 crore while arresting three people in Assam. Our offensives against drugs will continue with ruthless force. Congratulations to the NCB, Assam Police, and the CRPF on this major breakthrough.”
Details of Operation:
NCB seizes 30.4 kg Methamphetamine Tablets (YABA) worth Rs 24.32 Crores and arrests three drug traffickers in two cases on April 6, 2025
Pursuant to the vision of Prime Minister Shri Narendra Modi, of a DRUG FREE INDIA and acting upon the directives of Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah, Narcotics Control Bureau (NCB) has achieved significant success in dismantling inter-state synthetic drug network in Assam.
​In a major breakthrough, the NCB seized a total of 30.4 kg worth Rs 24.32 Crores of methamphetamine tablets popularly known as YABA, along with two vehicles, and arrested three accused during two separate operations in Silchar recently. On 06.04.2025, in an intelligence led operation developed over 3 months, NCB Guwahati, in a joint operation with the Assam police, intercepted a car and recovered 10 packets containing 9.9 kg of methamphetamine tablets. The contraband was concealed in a cavity within the vehicle's boot. The sole occupant of the car who is a resident of Churachandpur, Manipur, was arrested on the spot. Investigations are on to identify the backward and forward linkages.
Later that night, in another intelligence led operation NCB Guwahati, Assam Police and the CRPF, a Mahindra Thar was intercepted. Authorities recovered 20.5 kg of methamphetamine tablets packed in 21 packets hidden inside the vehicle’s spare tire. Both occupants of the vehicles who also belong to Churachandpur were taken into custody. Investigations are underway to unravel the backward and forward linkages.
​NCB had earlier seized around 110 kg of methamphetamine tablets in two operations on March 13, 2025. In the seizure of 7.5 kg at Silchar, Assam one person has been arrested so far who is resident of Moreh, Manipur. In the seizure of 102.5 kg at Lilong, near Imphal, Manipur, 03 accused have been arrested and 03 vehicles have been seized so far. Further investigations in these matters are also underway to dismantle the trans-national drug trafficking syndicate.
(Images of seized Methamphetamine Tablets)
​NCB, through its newly created 4 Zonal Units at Siliguri, Itanagar, Agartala and Imphal and a Regional Headquarters in Guwahati, has been persistently working against the drug traffickers operating in the region in collaboration with other agencies. A Field Office of NCB in Aizawl, Mizoram has been operationalised with the help of Mizoram police in March 2025 and there was immediate success in seizure of 10.814 Kg Meth on 24.3.2025 in for which 06 accused have been arrested so far, out of which 02 accused are Myanmarese. 04 vehicles have also been seized in this case. Further investigations in this case are also underway to dismantle the trans-national drug trafficking syndicate.
These 5 seizures of Meth in the North East in the last one month exemplify the NCB’s commitment to successfully disrupt trans-national and interstate drug networks to achieve the vision of DRUG FREE INDIA.