Ministry of Road Transport & Highways
NATIONAL HIGHWAY PROJECTS IN THE NORTHEASTERN STATES
27 MAR 2025 2:56PM by PIB Delhi
The State-wise details of National Highway (NH) Projects (under construction, completed during 2024-25, approved but yet to be commenced) in the Northeastern States of Assam, Arunachal Pradesh, Nagaland, Manipur and Tripura including Bodoland area are as under:
Funds are not allocated project-wise but State-wise to meet the expenses for under construction works, completed works and approved but yet to commence NH projects. The funds allocated for development and maintenance works on National Highways in the State of Assam, Arunachal Pradesh, Nagaland, Manipur, and Tripura during 2024-25 are as below:
Completion of NH projects are dependent upon availability of encumbrance free land, forest clearance, environment clearance, utility shifting, working season, contractor's financial position, etc. All the under-construction NH projects in the States of Assam, Arunachal Pradesh, Nagaland, Manipur and Tripura are scheduled to be completed by 2028.
(d) The steps taken to address challenges and prevent delays in executing NH projects in Northeastern region include the following:
(i) Streamlining of land acquisition
(ii) Disputes Resolution mechanism revamped
(iii) Award of projects after adequate preparation in terms of land acquisition, clearances, etc.
(iv) Correctly worked out utility estimates are to be obtained at the earliest after the alignment finalization and shall form part of appraisal proposal.
(v) Close coordination with all stakeholders including State Governments
(vi) Regular review at various levels
(vii) Expediting approval of Change of Scope and Extension of Time proposals
(viii) Network Planning Group appraisal before sanction of works so that issues regarding clearances can be flagged beforehand and solution can be worked out in advance.
(ix) Due provisions of protection works in inaccessible and challenging terrain are kept in Detailed Project Report.
This reply was given by the Union Minister of Road Transport and Highways, Shri Nitin Gadkari in a written statement to an unstarred question in the Lok Sabha.

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
অৱাং নোংপোক রাজ্যশিংদা পাইখৎলিবা নেস্নেল হায়ৱে প্রোজেক্তশিং
27 MAR 2025 2:56PM by PIB Imphal
বোদোলেন্দ এরিয়া য়াওনা অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্যশিং অসাম, অরুনাচল প্রদেশ, নাগালেন্দ, মনিপুর অমসুং ত্রিপুরাদা লৈরিবা নেস্নেল হায়ৱে (NH) প্রোজেক্তশিংগী রাজ্যগী ওইবা অকুপ্পা মরোলশিং (শারিবা, 2024-25গী মনুংদা লোইশিনখ্রবা, অয়াবা পীরবা অদুবু হৌজিক ফাওবদা হৌদ্রিবা) অদু মখাদা পীরি:
শেনফম অসি প্রোজেক্তকী ওইনা কাইথদে অদুবু হৌজিক চত্থরিবা, লোইশিনখ্রবা থবকশিং অমসুং অয়াবদি পীখ্রবা হৌদি হৌদ্রিবা NH প্রোজেক্তশিংগীদমক তৌগদবা চাদিং থুংহন্নবা রাজ্যগী মতুং ইন্না কাইথরি। 2024-25গী মনুংদা আসাম, অরুনাচল প্রদেশ, নাগালেন্দ, মনিপুর অমসুং ত্রিপুরাদা লৈবা নেস্নেল হায়ৱেশিংদা দিবেলপমেন্ত অমসুং মেনতেনেন্সকী থবকশিংগীদমক্তা পীরিবা শেনফম অসি মখাদা পীরি:
NH প্রোজেক্তশিং অসি লোইশিনবা হায়বা অসি চয়েৎনবা লৈতবা লম, ফোরেস্ত ক্লিয়রেন্স, এনভাইর্নমেন্ত ক্লিয়রেন্স, য়ুতিলিতী হোংদোকপা, থবক শুবগী মতম, কন্ত্রেক্তরগী শেল-থুমগী ফিভম অসিনচিংবগী মখা পোল্লি। অসাম, অরুনাচল প্রদেশ, নাগালেন্দ, মনিপুর অমসুং ত্রিপুরাদা শেমগৎ-শাগৎলিবা NH প্রোজেক্ত পুম্নমক 2028 ফাওবদা লোইশিন্নবা থৌরাং তৌরি।
(d) অৱাং-নোংপোক লমদমদা NH প্রোজেক্তশিং পায়খৎপদা থেংনরিবা শীংনবশিং কোকহন্নবা অমসুং থেংথবা থোকহন্দনবা পায়খৎলিবা খোংথাংশিং অদু মখাদা পীরি:
(i) লেন্দ এক্বিজিসন স্ত্রীমলাইন তৌবা
(ii) দিস্প্যুৎ রিজোল্যুসন মেকানিজম নৌনা শেমদোকপা
(iii) লম লৌশিনবা, অয়াবা পীবা, অসিনচিংবগী মতাংদা মতিক চাবা শেম-শাবা অমগী মতুংদা প্রোজেক্তশিং পীবা
(iv) চুম্না শেম্বা য়ুতিলিতী এস্তিমেৎশিং অসি এলাইনমেন্ত ফাইনেলাইজেসন তৌরবা মতুং অথুবদা ফংহনগদবনি অমসুং মসি এসেসমেন্ত প্রোপোজেলগী শরুক অমা ওইগদবনি।
(v) রাজ্য সরকারশিং য়াওনা স্তেকহোল্দর পুম্নমক্কা পুন্না থবক তৌমিন্নবা
(vi) তোঙান-তোঙানবা লেবেলশিংদা চাং নাইনা রিভ্যু তৌবা
(vii) চেঞ্জ ওফ স্কোপ অমসুং এক্সতেন্সন ওফ তাইমগী প্রপোজেলশিং থুনা অয়াবা পীবা
(viii) নেৎৱার্ক প্লানিং গ্রুপনা থবকশিং অয়াবা পীদ্রিঙৈগী মমাংদা এসেসমেন্ত তৌবনা ক্লিয়রেন্সগা মরী লৈনবা ইসুশিং মাংজৌননা ফোংদোকপা ঙমগনি অমসুং সোলুসনশিং মাংজৌননা পুথোকপা ঙমগনি।
(ix) চংবদা খুদোংচাদবা অমসুং শীংননিংঙাই ওইবা লমদমদা প্রোতেক্সনগী থবকশিং পায়খৎপগী মথৌ তাবা প্রোভিজনশিং অদু অকুপ্পা ৱারোল য়াওবা প্রোজেক্ত রিপোর্ত্তা থম্লি।
পাউখুম অসি রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজকী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী নিতিন গদকারিনা লোক সভাদা হংলকখিবা অনস্তার ক্বেসন অমদা অইবা ৱারোল ওইনা পীখিবনি।