ଖାଉଟି ବ୍ୟାପାର, ଖାଦ୍ୟ ଓ ସାଧାରଣ ବଣ୍ଟନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଇ-କିଷାନ ଉପଜ ନିଧି (ଇ-କେୟୁଏନ୍) ପୋର୍ଟାଲ ମାଧ୍ୟମରେ କୃଷକମାନଙ୍କୁ ୨୧,୬୧,୭୦୦ ଟଙ୍କାର ଋଣ ରାଶି ବଣ୍ଟନ କରାଯାଇଛି
26 MAR 2025 4:02PM by PIB Bhubaneswar
୨୬ଟି ବ୍ୟାଙ୍କ ଇ-କିଷାନ ଉପଜ ନିଧି (ଇ-କେୟୁଏନ୍‌) ପୋର୍ଟାଲରେ ବର୍ତ୍ତମାନ ସୁଦ୍ଧା ସାମିଲ ହୋଇଛନ୍ତି। ଏହାର ବିସ୍ତୃତ ବିବରଣୀ ଆନେକ୍ସରରେ ରହିଛି।
ଇ-କେୟୁଏନ୍‌ ପୋର୍ଟାଲରେ କୃଷକମାନଙ୍କୁ ପଞ୍ଜୀକୃତ କରିବା ପାଇଁ ସରକାରଙ୍କ ସିବିଲ୍ ସ୍କୋରର ଆବଶ୍ୟକତା ନାହିଁ।
୧୭.୦୩.୨୦୨୫ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଇ-କେୟୁଏନ୍‌ ପୋର୍ଟାଲରେ ଋଣ ପାଇଁ ଆବେଦନ କରିଥିବା କୃଷକଙ୍କ ସଂଖ୍ୟାର ରାଜ୍ୟଭିତ୍ତିକ ବିବରଣୀ ନିମ୍ନରେ ପ୍ରଦତ୍ତ । ଏହି ପୋର୍ଟାଲ ଜରିଆରେ କୃଷକଙ୍କୁ ମୋଟ ୨୧ ଲକ୍ଷ ୬୧ ହଜାର ୭୦୦ ଟଙ୍କା ଋଣ ରାଶି ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି।
ରାଜ୍ୟ
ଚାଷୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା
ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ
1
ଗୁଜରାଟ
5
କର୍ଣ୍ଣାଟକ
1
ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ
2
ରାଜସ୍ଥାନ
10
ସମୁଦାୟ
19
ଆନେକ୍ସର
୧୨ଟି ରାଷ୍ଟ୍ରାୟତ୍ତ ବ୍ୟାଙ୍କ
୧୪ଟି ଆଞ୍ଚଳିକ ଗ୍ରାମୀଣ ବ୍ୟାଙ୍କ
ବ୍ୟାଙ୍କ ଅଫ୍ ଇଣ୍ଡିଆ
ଆନ୍ଧ୍ର ପ୍ରଗତି ଗ୍ରାମୀଣ ବ୍ୟାଙ୍କ
ବ୍ୟାଙ୍କ ଅଫ୍ ମହାରାଷ୍ଟ୍ର
ବରୋଦା ଗୁଜୁରାଟ ଗ୍ରାମୀଣ ବ୍ୟାଙ୍କ
କାନାରା ବ୍ୟାଙ୍କ
ବରୋଦା ରାଜସ୍ଥାନ କ୍ଷେତ୍ରୀୟ ଗ୍ରାମୀଣ ବ୍ୟାଙ୍କ
ସେଣ୍ଟ୍ରାଲ ବ୍ୟାଙ୍କ
ବରୋଦା ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ ଗ୍ରାମୀଣ ବ୍ୟାଙ୍କ
ଏଚଡିଏଫସି ବ୍ୟାଙ୍କ
କର୍ଣ୍ଣାଟକ ଗ୍ରାମୀଣ ବ୍ୟାଙ୍କ
ଆଇସିଆଇସିଆଇ ବ୍ୟାଙ୍କ
କର୍ଣ୍ଣାଟକ ବିକାଶ ଗ୍ରାମୀଣ ବ୍ୟାଙ୍କ
ଆଇଡିବିଆଇ ବ୍ୟାଙ୍କ
କେରଳ ଗ୍ରାମୀଣ ବ୍ୟାଙ୍କ
ଇଣ୍ଡିଆନ ବ୍ୟାଙ୍କ
ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ ଗ୍ରାମୀଣ ବ୍ୟାଙ୍କ
ପଞ୍ଜାବ ଆଣ୍ଡ ସିନ୍ଧ ବ୍ୟାଙ୍କ
ମହାରାଷ୍ଟ୍ର ଗ୍ରାମୀଣ ବ୍ୟାଙ୍କ
ପଞ୍ଜାବ ନ୍ୟାସନାଲ ବ୍ୟାଙ୍କ
ମେଘାଳୟ ଗ୍ରାମୀଣ ବ୍ୟାଙ୍କ
ଭାରତୀୟ ଷ୍ଟେଟ୍ ବ୍ୟାଙ୍କ
ପୁଡୁବଇ ଭାରଥୀଆର ଗ୍ରାମ ବ୍ୟାଙ୍କ (ପୁଡୁଚେରୀ)
ୟୁକୋ ବ୍ୟାଙ୍କ
ସପ୍ତଗିରି ଗ୍ରାମୀଣ ବ୍ୟାଙ୍କ (ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ)
ସର୍ବ ହରିୟାଣା ଗ୍ରାମୀଣ ବ୍ୟାଙ୍କ
ତାମିଲନାଡୁ ଗ୍ରାମ ବ୍ୟାଙ୍କ
ଏହି ସୂଚନା କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ଉପଭୋକ୍ତା ମାମଲା, ଖାଦ୍ୟ ଏବଂ ସାର୍ବଜନୀନ ବିତରଣ ରାଜ୍ୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ନିମୁବେନ ଜୟନ୍ତୀଭାଇ ବାମ୍ଭନିଆ ଆଜି ଲୋକସଭାରେ ଗୋଟିଏ ପ୍ରଶ୍ନର ଲିଖିତ ଉତ୍ତରରେ କହିଛନ୍ତି।

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Loan amount of Rs 21,61,700 disbursed to farmers via e-Kisan Upaj Nidhi (e-KUN) portal
26 MAR 2025 4:02PM by PIB Delhi
As on date, 26 banks are onboarded on e-Kisan Upaj Nidhi (e-KUN) portal. The details are in Annexure.
Government's CIBIL score is not required for farmers to be registered on e-KUN portal.
State-wise details of number of farmers that have applied for loan on e-KUN portal as on 17.03.2025 are as under. A total loan amount of Rs 21,61,700 has been disbursed to farmers via this portal.
State
Number of farmers
Andhra Pradesh
1
Gujarat
5
Karnataka
1
Madhya Pradesh
2
Rajasthan
10
Total
19
****
Annexure
12 Nationalized Banks
14 Regional Rural Banks
Bank of India
Andhra Pragathi Grameena Bank
Bank of Maharashtra
Baroda Gujarat Gramin Bank
Canara Bank
Baroda Rajasthan Kshetriya Gramin Bank
Central Bank
Baroda Uttar Pradesh Gramin Bank
HDFC Bank
Karnataka Gramin Bank
ICICI Bank
Karnataka Vikas Grameena Bank
IDBI Bank
Kerala Gramin Bank
Indian bank
Madhya Pradesh Gramin Bank
Punjab & Sind Bank
Maharashtra Gramin Bank
Punjab National Bank
Meghalaya Rural Bank
State Bank of India
Puduvai Bharathiar Grama Bank (Puducherry)
UCO Bank
Saptagiri Grameena Bank (Andhra Pradesh)
-
Sarva Haryana Gramin Bank
-
Tamilnadu Grama Bank
This information was given by the Union Minister of State for the Ministry of Consumer Affairs, Food and Public Distribution, Smt. Nimuben Jayantibhai Bambhaniya in a written reply today in the Lok Sabha.