ଲୋକସଭା ସଚିବାଳୟ
ଲୋକ ସଭାର ବାଚସ୍ପତି ଆତ୍ମନିର୍ଭର ଭାରତ ଲକ୍ଷ୍ୟ ଦିଗରେ ସମର୍ପିତ ହେବାପାଇଁ ଯୁବପିଢିଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କରିଥିଲେ
ବିକଶିତ ଦେଶ ଆଡକୁ ଦୃଷ୍ଟି ଦେବା ପରିବର୍ତ୍ତେ ଆମ ଯୁବପିଢ଼ି ୨୦୪୭ ସୁଦ୍ଧା ଭାରତକୁ ଏକ ବିକଶିତ ରାଷ୍ଟ୍ରରେ ପରିଣତ କରିବା ଉପରେ ଧ୍ୟାନ କେନ୍ଦ୍ରୀତ କରିବା ଉଚିତ: ଲୋକସଭା ବାଚସ୍ପତି।
ଗରିବ, ଅବହେଳିତ ଏବଂ ସମାଜର ଅତ୍ୟନ୍ତ ନିମ୍ନସ୍ତରରେ ଥିବା ଲୋକଙ୍କ ଜୀବନରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବା ପାଇଁ ଶିକ୍ଷାର ସଫଳତା ଜରୁରୀ: ଲୋକସଭା ବାଚସ୍ପତି ।
ଗଣତନ୍ତ୍ର ଭାବେ ଭାରତର ସଫଳ ଯାତ୍ରା ବିଶ୍ୱ ପାଇଁ ପ୍ରେରଣା: ଲୋକସଭା ବାଚସ୍ପତି।
ଲୋକସଭା ବାଚସ୍ପତି ଭାରତୀ ବିଦ୍ୟାପୀଠ, ପୁଣେର ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀଙ୍କୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିଛନ୍ତି।
27 FEB 2025 7:29PM by PIB Bhubaneswar
ଲୋକ ସଭାର ବାଚସ୍ପତି ଓମ୍ ବିର୍ଲା ଯୁବବର୍ଗଙ୍କୁ ନିଯୁକ୍ତି ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି କରି ଆତ୍ମନିର୍ଭର ଭାରତ ଲକ୍ଷ୍ୟ ଦିଗରେ ନିଜକୁ ସମର୍ପିତ କରିବାକୁ ଆହ୍ୱାନ ଦେଇଥିଲେ। ନୂତନ ଭାରତରେ ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଅନେକ ସୁଯୋଗ ତଥା ବ୍ୟାପକ ସମ୍ଭାବନା ରହିଛି ବୋଲି ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରି ୨୦୪୭ ସୁଦ୍ଧା ବିକଶିତ ଭାରତ ସଂକଳ୍ପ ଲକ୍ଷ୍ୟ ହାସଲ କରିବା ପାଇଁ ଗବେଷଣା ଓ ଉଦ୍ଭାବନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ନେତୃତ୍ୱ ନେବାକୁ ସେ ଯୁବବର୍ଗଙ୍କୁ ଆହ୍ୱାନ କରିଥିଲେ।
ଭାରତୀ ବିଦ୍ୟାପୀଠର ୨୬ତମ ସମାବର୍ତ୍ତନ ଉତ୍ସବରେ ମୁଖ୍ୟ ଅତିଥି ଭାବେ ଯୋଗଦେଇ ଶ୍ରୀ ବିର୍ଲା ଏହି ମତ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ। ଏହି ଅବସରରେ ସେ କହିଥିଲେ ଯେ, ଭାରତୀୟ ଯୁବକମାନେ ପ୍ରଥମରୁ ହିଁ ନିଜର ଜ୍ଞାନ, କ୍ଷମତା ଓ ଦକ୍ଷତା ବଳରେ ବିଶ୍ୱର ନେତୃତ୍ୱ ନେଉଛନ୍ତି। ଏଥିସହିତ ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ, ବିକଶିତ ଦେଶର ସମୃଦ୍ଧିରେ ଭାରତୀୟ ଯୁବକମାନଙ୍କର ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଅବଦାନ ରହିଛି।
ଶ୍ରୀ ବିର୍ଲା କହିଥିଲେ, ଆଜିର ଭାରତ ନୂତନ ସୁଯୋଗ ସହିତ ସମୃଦ୍ଧି ପଥରେ ଆଗେଇ ଚାଲିଛି। ସେ କହିଥିଲେ, ଭାରତୀୟ ଯୁବକମାନେ ନିଜର ଭବିଷ୍ୟତ ପାଇଁ ବିକଶିତ ଦେଶପ୍ରତି ଦୃଷ୍ଟି ଦେବା ପରିବର୍ତ୍ତେ ୨୦୪୭ ସୁଦ୍ଧା ଭାରତକୁ ଏକ ବିକଶିତ ରାଷ୍ଟ୍ରରେ ପରିଣତ କରିବା ଦିଗରେ ନିଜର ପ୍ରତିଭା ଓ ଶକ୍ତିକୁ ଧ୍ୟାନ ଦେବା ଉଚିତ ବୋଲି ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ। ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଥିଲେ ଯେ ଭାରତୀୟ ଯୁବକମାନଙ୍କର ବୈଶ୍ୱିକ ଆହ୍ୱାନର ସମାଧାନ କରିବାର ସାମର୍ଥ୍ୟ ରହିଛି, ଏବଂ ଜ୍ଞାନ, ବୁଦ୍ଧି ଏବଂ କ୍ଷମତାରେ ପରିଚାଳିତ ଭାରତ ବୈଶ୍ୱିକ ଆହ୍ୱାନର ନୂତନ ସମାଧାନ ପ୍ରଦାନ କରିବାରେ ନେତୃତ୍ୱ ନେବ। ସେ ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ବଡ଼ ସ୍ୱପ୍ନ ଦେଖିବା, କଠିନ ପରିଶ୍ରମ କରିବା ଏବଂ ଦେଶର ପ୍ରଗତିରେ ଭାଗୀଦାର ହେବାକୁ ଆହ୍ୱାନ ଦେଇଥିଲେ। ଶ୍ରୀ ବିର୍ଲା କହିଥିଲେ ଯେ, ଶିକ୍ଷା ସେତିକିବେଳେ ସଫଳ ହୋଇପାରିବ ଯେତେବେଳେ ସମାଜର ଗରିବ, ଅବହେଳିତ ଏବଂ ନିମ୍ନସ୍ତରରେ ଥିବା ଲୋକଙ୍କ ପାଖରେ ଏହାର ଲାଭ ପହଞ୍ଚିପାରିବ।
ବିଗତ ୭୫ ବର୍ଷର ଭାରତର ଯାତ୍ରା ବିଷୟରେ ଆଲୋକପାତ କରି ଶ୍ରୀ ବିର୍ଲା କହିଥିଲେ ଯେ ଗଣତନ୍ତ୍ର ଭାବରେ ଭାରତର ସଫଳ ଯାତ୍ରା ବିଶ୍ୱ ପାଇଁ ପ୍ରେରଣା ଏବଂ ଆଜି ଅନ୍ୟ ଦେଶ ଗଣତାନ୍ତ୍ରିକ ମୂଲ୍ୟବୋଧକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ପାଇଁ ଭାରତ ଆଡକୁ ଚାହିଁ ରହିଛନ୍ତି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରର ଗୌରବମୟ ଇତିହାସ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରି ଶ୍ରୀ ବିର୍ଲା କହିଥିଲେ ଯେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ର ହେଉଛି ସଂଘର୍ଷ ତଥା ସାମାଜିକ ଓ ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକତାର ଭୂମି। ଶିବାଜୀଙ୍କ ବୀରତ୍ୱ, ଜ୍ୟୋତିବା ଫୁଲେ ଏବଂ ସାବିତ୍ରୀବାଇ ଫୁଲେଙ୍କ ଅବଦାନ ବିଷୟରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରି ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଏହି ବ୍ୟକ୍ତିତ୍ୱମାନେ ଭାରତର ଇତିହାସରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ଆଗାମୀ ବର୍ଷଗୁଡ଼ିକରେ ମଧ୍ୟ ଆମ ପାଇଁ ପ୍ରେରଣାର ଉତ୍ସ ହୋଇ ରହିବେ।
ସମାବର୍ତ୍ତନ ଉତ୍ସବ ଅବସରରେ ଶ୍ରୀ ବିର୍ଲା ଭାରତୀ ବିଦ୍ୟାପୀଠର ସଫଳ ବିଦ୍ୟାର୍ଥୀମାନଙ୍କୁ ସାର୍ଟିଫିକେଟ୍ ଓ ପୁରସ୍କାର ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲେ।
ଲୋକ ସଭାର ବାଚସ୍ପତି ଶ୍ରୀ ଓମ୍ ବିର୍ଲା ୨୭ ଫେବୃୟାରୀ ୨୦୨୬ରେ ଭାରତୀ ବିଦ୍ୟାପୀଠ, ପୁଣେର ୨୬ତମ ସମାବର୍ତ୍ତନ ସମାରୋହରେ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀମାନଙ୍କୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିଥିଲେ।

Lok Sabha Secretariat
LOK SABHA SPEAKER EXHORTS YOUTH TO COMMIT THEMSELVES TO THE GOAL OF AATMANIRBHAR BHARAT
INSTEAD OF LOOKING TOWARDS DEVELOPED COUNTRIES, OUR YOUTH SHOULD FOCUS ON MAKING INDIA A DEVELOPED COUNTRY BY 2047: LOK SABHA SPEAKER
SUCCESS OF EDUCATION LIES IN IMPROVING LIVES OF THE POOR, MARGINALIZED AND THE LAST PERSON IN THE SOCIETY: LOK SABHA SPEAKER
INDIA’S SUCCESSFUL JOURNEY AS A DEMOCRACY IS AN INSPIRATION FOR WORLD: LOK SABHA SPEAKER
LOK SABHA SPEAKER ADDRESSES STUDENTS OF BHARATI VIDHYAPEETH, PUNE
27 FEB 2025 7:29PM by PIB Delhi
Lok Sabha Speaker Shri Om Birla today urged the youth to commit themselves to the goal of Aatmanirbhar Bharat by creating employment opportunities. Stressing that the New India has a lot of potential with immense opportunities in various fields, he exhorted the youth to be trailblazers in research and innovation to achieve the resolve of a developed India by 2047.
Shri Birla made these observations while speaking at the 26th Convocation of Bharati Vidyapeeth, Pune where he was the Chief Guest. Noting that Indian youth are already leading the world with their knowledge, capabilities and wisdom, he mentioned that even the developed countries’ prosperity is an outcome of the contributions of the Indian youth in those countries.
Stating that the New India is marching on the path of prosperity with new opportunities, Shri Birla opined that the youth of India, instead of looking towards the developed countries for their future, should focus on directing their talent and energy to make India a developed country by 2047. Mentioning that the Indian youth have the power to provide solutions to global challenges, he observed that India, powered by the knowledge, wisdom, capabilities of the youth, will lead the world in providing emerging solutions to the global challenges. He exhorted the youth to dream big, work hard and become active partners in country’s prosperity. Education would be deemed to be successful when its benefits would improve the lives of the poor, the marginalized and the last person in the society, he added.
Referring to India’s journey during the last 75 years, Shri Birla noted that India’s successful journey as a democracy is an inspiration for the world. The World is looking towards India for promoting democratic spirit in other countries, he observed.
Mentioning about the glorious history of Maharashtra, Shri Birla said that Maharashtra is the land of many struggles and social and spiritual revolution. Referring to Veer Shivaji, Jyotiba Phule, Savitribai Phule, he noted that these personalities had played an important role in shaping the history of India and they will continue to be our inspiration for the years to come.
On this occasion, Shri Birla gave away certificates and prizes to the successful students of Bharati Vidyapeeth.
Lok Sabha Speaker Shri Om Birla addressed students at 26th Convocation of Bharati Vidhyapeeth, Pune on 27 February, 2025.