Prime Minister's Office
PM to visit Madhya Pradesh, Bihar and Assam from 23rd to 25th February
PM to lay the foundation stone of Bageshwar Dham Medical and Science Research Institute in Chattarpur, MP
PM to inaugurate the Global Investors Summit 2025 in Bhopal, MP
PM to inaugurate and dedicate to the nation various development projects and release the 19th instalment of PM KISAN in Bhagalpur, Bihar
PM to inaugurate Advantage Assam 2.0 Investment and Infrastructure Summit 2025 in Guwahati, Assam
PM to attend the Jhumoir Binandini (Mega Jhumoir) 2025 programme in Guwahati, Assam
22 FEB 2025 2:05PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Madhya Pradesh, Bihar and Assam from 23rd to 25th February. On 23rd February, he will travel to Chhatarpur District in Madhya Pradesh and at around 2 PM, he will lay the foundation stone of Bageshwar Dham Medical and Science Research Institute. On 24th February, at around 10 AM, Prime Minister will inaugurate the Global Investors Summit 2025 in Bhopal. Thereafter, he will travel to Bhagalpur in Bihar and at around 2:15 PM, he will release the 19th instalment of PM KISAN scheme and also inaugurate and dedicate to the nation various development projects in Bihar. Further he will travel to Guwahati and at around 6 PM, he will attend the Jhumoir Binandini (Mega Jhumoir) 2025 programme. On 25th February, at around 10:45 AM, Prime Minister will inaugurate the Advantage Assam 2.0 Investment and Infrastructure Summit 2025 in Guwahati.
PM in Madhya Pradesh
Prime Minister will lay the foundation stone of Bageshwar Dham Medical and Science Research Institute in Garha village, Chhatarpur district. Ensuring better healthcare services for people from all walks of life, the Cancer hospital, worth over Rs 200 crore will offer free treatment to underprivileged cancer patients and will be equipped with state-of-the-art machines and have specialist doctors.
Prime Minister will also inaugurate the two-day Global Investors Summit (GIS) 2025 in Bhopal. Serving as an important platform to establish Madhya Pradesh as a global investment hub, the GIS will include departmental summits; specialized sessions on Pharma and Medical Devices, Transport and Logistics, Industry, Skill Development, Tourism and MSMEs among others. It will also include international sessions like the Global South countries conference, Latin America and Caribbean session and special sessions for key partner countries.
Three major industrial exhibitions will be held during the Summit. The Auto Show will showcase Madhya Pradesh’s automotive capabilities and future mobility solutions. The Textile and Fashion Expo will highlight the state's expertise in both traditional and modern textile manufacturing. The "One District-One Product" (ODOP) Village will showcase the state's unique craftsmanship and cultural heritage.
Representatives from over 60 countries, officials from various international organizations, over 300 prominent Industry leaders from India and policymakers among others will participate in the Summit.
PM in Bihar
Prime Minister has been committed towards ensuring farmer welfare. In line with this, several key initiatives will be undertaken by him at Bhagalpur. He will release the 19th instalment of PM KISAN at Bhagalpur. Over 9.7 crore farmers across the country will receive direct financial benefits amounting to more than Rs 21,500 crore.
A significant focus of the Prime Minister has been on ensuring that farmers are able to get better remuneration for their produce. With this in mind, on 29th February, 2020, he launched the Central Sector Scheme for Formation and Promotion of 10,000 Farmer Producer Organizations (FPO), which help farmers collectively market and produce their agricultural products. Within five years, this commitment of Prime Minister to the farmers has been fulfilled, with him marking the milestone of the formation of the 10,000th FPO in the country during the programme.
Prime Minister will inaugurate the Centre of Excellence for Indigenous Breeds in Motihari, built under the Rashtriya Gokul Mission. Its major objectives include introduction of cutting edge IVF technology, production of elite animals of indigenous breeds for further propagation, and training of farmers and professionals in modern reproductive technology. He will also inaugurate the Milk Product Plant in Barauni that aims to create an organized market for 3 lakh milk producers.
In line with his commitment to boost connectivity and infrastructure, Prime Minister will also dedicate to the nation the doubling of Warisaliganj – Nawada – Tilaiya rail section worth over Rs 526 crore and Ismailpur - Rafiganj Road Over Bridge.
PM in Assam
Prime Minister will attend the Jhumoir Binandini (Mega Jhumoir) 2025, a spectacular cultural extravaganza with 8,000 performers participating in the Jhumoir dance, a folk dance of Assam Tea Tribe and Adivasi Communities of Assam that embodies the spirit of inclusivity, unity and cultural pride, and symbolises Assam’s syncretic cultural mélange. The Mega Jhumoir event symbolises 200 years of the tea industry, and also 200 years of industrialisation in Assam.
PM will also inaugurate the Advantage Assam 2.0 Investment and Infrastructure Summit 2025 in Guwahati, to be held from 25th to 26th February. It will include an inaugural Session, seven ministerial sessions and 14 thematic sessions. It will also include a comprehensive exhibition illustrating the state’s economic landscape, with a focus on its industrial evolution, global trade partnerships, booming industries, and the vibrant MSME sector, featuring over 240 exhibitors.
Various international organisations, global leaders and investors, policymakers, industry experts, startups, and students among others will participate in the Summit.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী ফেব্রুৱারি ২৩ দগী ফেব্রুৱারি ২৫ ফাওবা মধ্য প্রদেস, বিহার অমসুং অসামদা চৎকনি
প্রধান মন্ত্রীনা মধ্য প্রদেসকী চাত্তরপুরদা বাগেশ্বর ধাম মেদিকেল এন্দ সাইন্স রিছার্স ইন্সতিতুৎকী উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা মধ্য প্রদেসকী ভোপালদা গ্লোবেল ইনভেস্তরস সম্মিৎ ২০২৫ হৌদোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা বিহারগী ভাগলপুরদা তোঙান তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং পি.এম কিষানগী ১৯শুবা ইন্সতোলমেন্ত থাদোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা অসামগী গুৱাহাতিদা এদভানতেচ অসাম ২.০ ইনভেস্তমেন্ত অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর সম্মিৎ ২০২৫ হৌদোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা অসামগী গুৱাহাতিদা ঝুমোইর বিনন্দিনি (মেগা ঝুমোইর) ২০২৫ থৌরম শরুক য়াগনি
22 FEB 2025 2:05PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী ফেব্রুৱারি ২৩ দগী ফেব্রুৱারি ২৫ ফাওবা মধ্য প্রদেস, বিহার অমসুং অসামদা চৎকনি। ফেব্রুৱারি ২৩ দা, মহাক মধ্য প্রদেসকী ছাতারপুর জিলাদা চৎকনি অমসুং নুংথিলগী পুং ২ রোম তাবদা, মহাক্না বাগেশ্বর ধাম মেদিকেল এন্দ সাইন্স রিছার্স ইন্সতিতুৎকী উরেপ-উয়ুং তমগনি। ফেব্রুৱারি ২৪ দা, অয়ুক পুং ১০ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা ভোপালদা গ্লোবেল ইনভেস্তরস সম্মিৎ ২০২৫ হৌদোক্কনি। মতুংদা, মহাক বিহারগী ভাগলপুরদা চৎকনি অমসুং নুংথিল পুং ২:১৫ রোম তাবদা, মহাক্না বিহারদা তোঙান তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং পি.এম কিষানগী ১৯শুবা ইন্সতোলমেন্ত থাদোক্কনি। মখা তানা মহা নুংথিল পুং ৬ রোম তাবদা গুৱাহাতিদা চৎকনি অমসুং মহাক্না গুৱাহাতিদা ঝুমোইর বিনন্দিনি (মেগা ঝুমোইর) ২০২৫ থৌরম শরুক য়াগনি। ফেব্রুৱারি ২৫ দা, চাউরাক্না অয়ুক পুং ১০:৪৫ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা অসামগী গুৱাহাতিদা এদভানতেচ অসাম ২.০ ইনভেস্তমেন্ত অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর সম্মিৎ ২০২৫ হৌদোক্কনি।
মধ্য প্রদেসতা প্রধান মন্ত্রী
প্রধান মন্ত্রীনা ছাতারপুর জিলাগী গরহা খুঙ্গংদা বাগেশ্বর ধাম মেদিকেল এন্দ সাইন্স রিছার্স ইন্সতিতুৎকী উরেপ-উয়ুং তমগনি। শীনফম খুদিংমক্কী মীওইশিংদা অফবা অনা-লায়েংগী খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা, কেন্সর হোস্পিতাল অসিনা লায়রবা কেন্সর নারবা মীওইশিংদা লুপা করোর ২০০ হেনবগী লেম্না লায়েংবগী খুদোংচাবা পীগনি অমসুং হোস্পিতাল অসিদা অনৌবা মখলগী মেছিনশিং অমসুং স্পিসিএলিস্ত দোক্তরশিং থমগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ভোপালদা নুমিৎ নিনিগী গ্লোবেল ইনভেস্তরস সম্মিৎ ২০২৫ হৌদোক্কনি। মধ্য প্রদেস অসি মালেমগী ওইনা শেন থাদনবা মরুওইবা মফম অমা ওইনা শেমগৎনবা, মীফম অসিদা দিপার্তমেন্তেল সম্মিৎশিং; ফার্মা অমসুং মেদিকেল দিভাইসশিংগী অখন্নবা সেসনশিং, ত্রান্সপোর্ত অমসুং লোজিসতিক্স, ইন্দস্ত্রি অমসুং স্কিল দিবলপমেন্ত, তুরিজম অমসুং এম.এস.এম.ইশিংগী সেনসনশিং লৈগনি। মীফম অসিদা মালেমগী সেসনশিং হায়বদি গ্লোবেল সাউথ লৈবাকশিংগী কনফরেন্স, লেতিন অমেরিকা অমসুং কেরিবিয়ান সেসন অমসুং খোঙলোয় ওইরবা লৈবাকশিংগী সেসনশিং পাংথোক্কনি।
সম্মিৎ মনুংদা অচৌবা ইন্দস্ত্রিগী একজিবিসনশিং পাংথোক্কনি। ওতো সো পাংথোক্তুনা মধ্য প্রদেসকী ওতোমেতিপকী তৌবা ঙম্বশিং অমসুং গারিগী তুংগী পাম্বৈশিং উৎকনি। তেক্সতাইল অমসুং ফেসন এক্সপোদা রাজ্য অসিগী মমাংঙৈগী অমসুং অনৌবা তেক্সতাইল মেনুফেকচরিংগী হৈথোই-শিংথোইবশিং উৎকনি। “ৱান দিস্ত্রিক-ৱান প্রদক” (ও দি ও পি) ভিলেজদা রাজ্য অসিগী অঙকপা ক্রাফমেনশিপ অমসুং নাৎ অমসুং চৎনবীশিং উৎকনি।
লৈবাক ৬০ হেনবগী মীহুৎশিং, মালেমগী তোঙান-তোঙানবা লুপশিংগী ওফিসিএলশিং, ভারতকী শক্নাইরবা ইন্দস্ত্রিশিংগী লুচিংবশিং অমসুং থৌশিল শেম্বশিং শরুক য়াগনি।
বিহারদা প্রধান মন্ত্রী
লৌমীশিংগী য়াইফনবা প্রধান মন্ত্রীনা থবক কয়া পায়খৎলে। হিরম অসিদা, মহাক্না ভাগলপুরদা মরুওইবা থবক কয়া হৌদোক্কনি। মহাক্না ভাগলপুরদা পি.এম কিষানগী ১৯শুবা ইন্সতোলমেন্ত থাদোক্কনি। লৈবাক শীনবা থুংবগী লৌমী করোর ৯.৭ হেনবনা লুপা করোর ২১,৫০০ হেনবগী শেনফম হকথেংননা ফংলগনি।
লৌমীশিংনা মখোয়গী পোৎথোকশিং চুনবা মমলদা য়োনবা ফংনবা প্রধান মন্ত্রীনা অখন্নবা মীৎয়েং অমা চঙলে। মসিগী ৱাখল অসিদা, ফেব্রুৱারি ২৯, ২০২০ দা মহাক্না ফার্মর প্রদুসর ওর্গনাইজেসন ১০,০০০ শেম্নবা অমসুং শৌগৎনবা কেন্দ্রগী স্কিম হৌদোকখি অমসুং মসিনা লৌমীশিংগী অপুনবা কৈথেল অমসুং মখোয়গী লৌউ-শিংউগী পোৎথোকশিংদা মতেং পাংলে। চহি ৫ গী মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা লৌমীশিংদা পীখিবা থাজবা অসি থবক ওইনা পাংথোক্লে, থৌরম মনুংদা লৈবাক শীনবা থুংনা এফ.পি.ও ১০,০০০শুবা শেম্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা মোতিহারিদা রাস্ত্রিয়া গোগুল মিসনগী মখাদা শাবা সেন্তর ওফ এক্সলেন্স ফোর ইন্দিজিনিয়স ব্রিদস শঙ্গাগনি। মসিগী মরুওইবা পান্দমশিংগী মনুংদা অৱাংবা থাক্কী আই.ভি.এফ তেক্নোলোজি হৌদোকপা, মখা তানা শন্দোক্নবা অফবা মখলগী ইন্দিজিনিয়ন ব্রিদশিং পুথোকপা অমসুং অনৌবা রিপ্রদক্তিপ তেক্নোলোজিগী লমদা লৌমীশিং অমসুং শীনফম অসিগী মীওইশিং ত্রেনিং পীবা য়াওরি। শঙ্গোম পুথোকপা লৌমী লাখ ৩ গী য়োনফম পীনবা পান্দমদা প্রধান মন্ত্রীনা বরাউনিদা শঙ্গোম পুথোক্নবা প্লান্ত অমা শঙ্গাগনি।
লম্বী-থোং অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎনবা মহাক্কী পান্দমগা শরুক অমা ওইনা, প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৫২৬ হেনবগী ৱারিসালিগঞ্জ-নাৱাদা-তিলাইয়া রেল সেক্সন অমসুং ইসমাইলপুর-রফিগঞ্জ রোদ ওভর ব্রিজ শঙ্গাগনি।
অসামদা প্রধান মন্ত্রী
অসাম তি ত্রাইব অমসুং অসামগী অদিবাসি ফুরুপকী ফোক দান্স অমা ওইরিবা, ঝুমোইর জগোয়দা মীওই ৮,০০০ না শরুক য়াবা অখন্নবা নাৎকী থৌরম ঝুমোইর বিনন্দিনি (মেগা ঝুমোইর) ২০২৫ থৌরমদা প্রধান মন্ত্রী শরুক য়াগনি। থৌরম অসিদা অপুনবা, নাৎকী চাউথোকচবা অমসুং অসামগী চৎনবীগী ফজবশিং উৎকনি। মেগা ঝুমোইর থৌরম অসিনা চহি ২০০ শুবা চাগী উদ্যোগ অমসুং অসামগী চহি ২০০গী ইন্দস্ত্রিলাইজেসন উৎলি।
প্রধান মন্ত্রীনা গুৱাহাতিদা ফেব্রুৱারি ২৫ দগী ফেব্রুৱারি ২৬ ফাওবা পাংথোক্কদবা এদভানতেচ অসাম ২.০ ইনভেস্তমেন্ত অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর সম্মিৎ ২০২৫ হৌদোক্কনি। থৌরম অসিদা হৌদোকপগী সেসন য়াওনা, মিনিস্তরশিংগী সেসন ৭ অমসুং থিমেতি সেসন ১৪ লৈগনি। মসিদা রাজ্য অসিগী উদ্যোগকী য়াওল, মালেমগী লৈবাকশিংগা ললোন-ইতিক্কী থবক তৌমিন্নবা, উদ্যোগশিং চাউখৎলকপা, এম.এস.এম.ই সেক্তরদা মীৎয়েং থম্বা একজিবিসন অমা পাংথোক্তুনা রাজ্য অসিগী শেন্মিৎলোনগী ফিবম উৎকনি আমসুং একজিবিতর ২৪০ রোম শরুক য়াগনি।
থৌরম অসিদা মালেমগী লুপশিং, মালেমগী লুচিংবশিং অমসুং ইনভেস্তরশিং, থৌশিল শেম্ববশিং, উদ্যোগকী অখঙ-অহৈশিং, স্তার্দঅপশিং অমসুং মহৈরোয়শিং শরুক য়াগনি।