গৃহ মন্ত্ৰালয়
নতুন দিল্লীত “ভাৰতীয় নৱজাগৰণ: মোদী দশক” গ্ৰন্থ উন্মোচন কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ
বিগত ১০ বছৰৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ কাৰ্যকালত এটা যুগৰ অন্ত আৰু আন এটা যুগৰ আৰম্ভণি হৈছে
মুখ্যমন্ত্ৰী হিচাপেই হওক বা এতিয়া প্ৰধানমন্ত্ৰী হিচাপেই হওক, মোদী জীয়ে প্ৰতি বছৰে এক পৰিৱৰ্তনশীল সিদ্ধান্ত লৈছে, যাৰ ফলত উল্লেখযোগ্য পৰিৱৰ্তন আহিছে
ভাৰতৰ ইতিহাস যেতিয়াই লিখা হ’ব তেতিয়াই কঠোৰ সমালোচকেও মোজী জীৰ ১০ বছৰীয়া শাসন ব্যৱস্থাক সোণালী আখৰেৰে স্বীকাৰ কৰিব
একাংশ নেতাই দক্ষিণ ভাৰতক পৃথক কৰাৰ কথা কয়; তেওঁলোকৰ শাসনকালত তেওঁলোকে দেশখনক একাধিকবাৰ বিভাজিত কৰিছিল, কিমান দিনলৈকে তেওঁলোকে বিভাজন কৰি থাকিব?
মোদী জীয়ে প্ৰকৃত নেতৃত্বৰ কলা আয়ত্ত কৰিছে— যিটো কেৱল বাতৰি কাকতৰ শিৰোনাম বিচৰা নেতাসকলে কেতিয়াও বুজি নাপাব
30 JAN 2025 10:10PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে আজি নতুন দিল্লীত "ভাৰতীয় নৱজাগৰণ: মোদী দশক" শীৰ্ষক এখন গ্ৰন্থ উন্মোচন কৰে। এই উপলক্ষে অনুষ্ঠানত কেন্দ্ৰীয় গৃহ নিৰ্মাণ আৰু নগৰ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী শ্ৰী মনোহৰ লাল, ৰাজ্যসভাৰ সাংসদ শ্ৰী কাৰ্তিকেয়া শৰ্মা, গ্ৰন্থখনৰ সম্পাদক ড° ঐশ্বৰ্য পণ্ডিতকে ধৰি কেইবাগৰাকীও বিশিষ্ট ব্যক্তি উপস্থিত থাকে।
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ কাৰ্যকালৰ বিগত ১০ বছৰত এটা যুগৰ অন্ত আৰু নতুন যুগৰ আৰম্ভণি হৈছে। তেওঁ দৃঢ়তাৰে কয় যে যেতিয়াই ভাৰতৰ ইতিহাস পুনৰ লিখা হ’ব তেতিয়াই মোদী জীৰ কঠোৰ সমালোচকসকলেও এই ১০ বছৰক সোণালী আখৰেৰে স্বীকাৰ কৰিব।
তেওঁ লগতে কয় যে ২০১৪ চনত ভাৰতে নতুন যুগত প্ৰৱেশ কৰিছিল, তিনি দশকৰ পাছত সুস্থিৰ চৰকাৰ লাভ কৰিছিল, যাৰ ফলত দেশৰ প্ৰতিটো প্ৰান্ততে সফলতা লাভ কৰিছিল। শ্ৰী শ্বাহে উল্লেখ কৰে যে এই ৰূপান্তৰক বিভিন্ন ধৰণে ব্যাখ্যা কৰা হৈছে, আনকি এখন বিদেশী বাতৰি কাকতে লিখিছে যে ভাৰতে ১৯৪৭ চনৰ ১৫ আগষ্টত স্বাধীনতা লাভ কৰিলে যদিও ২০১৪ চনত মোদীজীৰ নেতৃত্বতহে দেশখনে সঁচা অৰ্থত ঔপনিৱেশিক প্ৰভাৱৰ পৰা মুক্তি লাভ কৰিলে।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে আমাৰ দেশখনে ১৯৪৭ চনৰ ১৫ আগষ্টত দীৰ্ঘদিনীয়া ঔপনিৱেশিক শাসনৰ পৰা স্বাধীনতা লাভ কৰিছিল। শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে ১৯৪৭ চনৰ ১৫ আগষ্টত আমি দীৰ্ঘদিনীয়া দাসত্বৰ পৰা মুক্ত হ’লোঁ। তেওঁ কয় যে আমি বিশ্বৰ অন্যতম পুৰণি সভ্যতা আৰু সেয়া ধাৰণা গ্ৰহণ কৰাই হওক, বিদেশী নাগৰিকক গ্ৰহণ কৰাই হওক বা ভাষা গ্ৰহণ কৰাই হওক, আমাৰ সভ্যতাই সদায় মুকলি মনৰ পৰিচয় দি আহিছে।
কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰীযুত অমিত শ্বাহে কয় যে ভাৰত বিশ্বৰ একমাত্ৰ দেশ নাই যিয়ে বহু সভ্যতাক সন্নিৱিষ্ট কৰি নিজৰ সভ্যতাৰ পৰিৱৰ্তন কৰি যাত্ৰা অব্যাহত ৰাখিছে। তেওঁ কয় যে ভাৰত একমাত্ৰ দেশ য’ত বহু ভাষা, সংস্কৃতি, উপভাষা আৰু বহু ধৰ্মই নিজৰ অস্তিত্ব আৰু মৰ্যাদা ৰক্ষা কৰি দেশৰ যাত্ৰাত একেলগে আগবাঢ়িছে।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত বিভিন্ন খণ্ডত অসংখ্য সংস্কাৰ সাধন হৈছে, যাৰ ফলত সামগ্ৰিক বৃদ্ধি ত্বৰান্বিত হৈছে। তেওঁ আলোকপাত কৰে যে প্ৰতিটো খণ্ডৰ আকাৰ আৰু পৰিসৰ বহু পৰিমাণে সম্প্ৰসাৰিত হৈছে। তেওঁ দৃঢ়তাৰে কয় যে বিশ্বৰ সৰ্ববৃহৎ মহামাৰী ক’ভিড-১৯ৰ সময়ত ভাৰতে এই সংকট অতি কাৰ্যক্ষমভাৱে পৰিচালনা কৰিব বুলি কোনেও কল্পনা কৰিব পৰা নাছিল। প্ৰযুক্তিৰ ব্যৱহাৰৰ জৰিয়তে দেশখনে নিজৰ ১৩০ কোটি জনসংখ্যাক সফলতাৰে টিকাকৰণ কৰাৰ লগতে নিৰৱচ্ছিন্নভাৱে টিকাকৰণৰ প্ৰমাণপত্ৰ প্ৰদান কৰে। তেওঁ লগতে উল্লেখ কৰে যে ভাৰতে প্ৰথম কোভিড-১৯ ভেকচিন প্ৰস্তুত কৰা দেশৰ ভিতৰত আছিল আৰু ১০০ খনতকৈও অধিক দেশলৈ এই ভেকচিন যোগান ধৰিছিল।
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে ভৱিষ্যতে ভাৰতৰ ইতিহাস তিনিটা পৰ্যায়ত বিভক্ত হ’ব বুলি উল্লেখ কৰে। প্ৰথম খণ্ড হ'ব "প্ৰাক্ স্বাধীনতা আৰু স্বাধীনোত্তৰ ভাৰত", দ্বিতীয় খণ্ড হ'ব "জৰুৰীকালীন অৱস্থাৰ পূৰ্বে আৰু জৰুৰীকালীন অৱস্থাৰ পিছৰ ভাৰত" আৰু তৃতীয় খণ্ড হ'ব "মোদী জীৰ আগৰ আৰু মোদী জীৰ পিছত ভাৰত"। তেওঁ দৃঢ়তাৰে কয় যে যেতিয়া এজন ব্যক্তিয়ে নিজৰ কঠোৰ পৰিশ্ৰম, নিজৰ অধ্যৱসায়, পৰিষ্কাৰ হৃদয় আৰু নিজৰ দৃষ্টিভংগীৰে নিজৰ দেশক নেতৃত্ব দিয়ে তেতিয়া ইতিহাসে তেওঁক আওকাণ কৰিব নোৱাৰে।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে আলোকপাত কৰে যে ভাৰতৰ স্বাধীনতাৰ ২৫ আৰু ৫০ বছৰীয়া জয়ন্তীৰ সময়ত প্ৰধানকৈ বিদ্যালয়, পঞ্চায়ত, চৰকাৰী ভৱনত কাৰ্যসূচী অনুষ্ঠিত হৈছিল, বিধানসভা আৰু সংসদত প্ৰস্তাৱ গৃহীত হৈছিল। কিন্তু কভিড-১৯ মহামাৰীৰ প্ৰত্যাহ্বানৰ মাজতো ৮ লাখৰো অধিক কাৰ্যসূচী আয়োজন কৰি স্বাধীনতাৰ ৭৫ বছৰীয়া জয়ন্তী বৃহৎ পৰিসৰত উদযাপন কৰা হয়। ১৮৫৭ চনৰ পৰা ১৯৪৭ চনলৈকে নতুন প্ৰজন্মই যাতে স্বাধীনতা আন্দোলনৰ বিষয়ে জানিব পাৰে আৰু স্বাধীনতাৰ অখ্যাত বীৰসকলে উচিত স্বীকৃতি লাভ কৰে তাৰ সুব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰাৰ বাবে তেওঁ প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীক কৃতিত্ব দিয়ে। তেওঁ লগতে কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে দেশখনক বিগত ৭৫ বছৰত লাভ কৰা কৃতিত্বৰ বাবে গৌৰৱ কৰিবলৈ উৎসাহিত কৰাৰ লগতে ২০৪৭ চনৰ ১৫ আগষ্টৰ ভিতৰত ভাৰতক সম্পূৰ্ণ উন্নত ৰাষ্ট্ৰ হিচাপে গঢ়ি তোলাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি ল’বলৈ নাগৰিকসকলক অনুপ্ৰাণিত কৰে।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে দৃঢ়তাৰে কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে ২০৪৭ চনৰ ভিতৰত ভাৰতক সম্পূৰ্ণ উন্নত ৰাষ্ট্ৰ হিচাপে গঢ়ি তোলাৰ বাবে স্পষ্ট লক্ষ্য নিৰ্ধাৰণ কৰিছে। তেওঁ মন্তব্য কৰে যে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সংকল্প হিচাপে যিটো আৰম্ভ হৈছিল সেয়া এতিয়া ১৩০ কোটি ভাৰতীয়ৰ সামূহিক আকাংক্ষাত পৰিণত হৈছে। তেওঁ আস্থা প্ৰকাশ কৰে যে ২০৪৭ চনৰ ভিতৰত ভাৰতৰ যুৱক-যুৱতীসকলেই দেশখনক এক নম্বৰ বিশ্ব শক্তি হিচাপে গঢ়ি তোলাৰ চালিকা শক্তি হ’ব৷
ক’ভিড-১৯ মহামাৰীৰ কথা উল্লেখ কৰি শ্ৰী অমিত শ্বাহে স্মৰণ কৰে যে সমগ্ৰ দেশে কেনেদৰে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীৰ ‘জনতা কাৰ্ফিউ’ৰ আহ্বান মানি ঘৰৰ ভিতৰতে থাকিল। তেওঁ এই সঁহাৰিক প্ৰাক্তন প্ৰধানমন্ত্ৰী লাল বাহাদুৰ শাস্ত্ৰীয়ে কৰা উপবাসৰ আহ্বানৰ প্ৰতি জনসাধাৰণৰ প্ৰতিক্ৰিয়াৰ সৈতে তুলনা কৰি কয় যে এয়া নাগৰিকে কোনো নেতাৰ আহ্বানক সম্পূৰ্ণ হৃদয়েৰে অনুসৰণ কৰা বিৰল মুহূৰ্তবোৰৰ ভিতৰত অন্যতম। তেওঁ চৰকাৰী সমালোচকসকলক সম্বোধন কৰি কয় যে বন্তি প্ৰজ্বলন কৰি হয়তো ক’ভিড-১৯ নিৰ্মূল নহ’ব পাৰে, কিন্তু ই নিশ্চিতভাৱে ৰাইজৰ মাজত সজাগতা আৰু সতৰ্কতা বৃদ্ধি কৰিলে।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে দৃঢ়তাৰে কয় যে মোদী জীৰ যাত্ৰাক সঁচা অৰ্থত বুজিবলৈ হ’লে ২০০১ চনৰ পৰা ২০২৫ চনলৈকে তেওঁৰ কাৰ্যকালৰ ঊৰ্ধ্বত চাব লাগিব আৰু তাৰ আগতে তেওঁৰ ৪০ বছৰীয়া সেৱাৰ কথা বিবেচনা কৰিব লাগিব। তেওঁ মোদী জীক এনে এজন ব্যক্তি বুলি অভিহিত কৰে যিয়ে সদায় আনৰ কল্যাণক অগ্ৰাধিকাৰ দি আহিছে আৰু কেতিয়াও ৰাজহুৱা ধন ব্যক্তিগত লাভৰ বাবে ব্যৱহাৰ নকৰে। শ্ৰী শ্বাহে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীক প্ৰশংসা কৰি কয় যে তেওঁ সাহসী সংস্কাৰৰ সিদ্ধান্ত ৰূপায়ণেৰে জনসাধাৰণে অহৰহ সমৰ্থন আদায় কৰি অহা কঠোৰ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰাৰ বাবেই বাৰে বাৰে নিৰ্বাচনত জয়লাভ কৰিছে।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীৰ নেতৃত্বৰ যোৱা ১০ বছৰে ভাৰতৰ পৰৱৰ্তী ২৫ বছৰৰ ভেটি হিচাপে কাম কৰে, যিটো "অমৃত কাল" নামেৰে জনাজাত। তেওঁ বিশ্বাস কৰে যে বিগত দশকত গ্ৰহণ কৰা প্ৰচেষ্টা, আগন্তুক প্ৰচেষ্টাৰ সৈতে মিলি ভাৰতক বিশ্বজুৰি শীৰ্ষ স্থানলৈ আগুৱাই নিব। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে ভাৰতীয় জনসাধাৰণে নতুনকৈ লাভ কৰা আত্মবিশ্বাস কোনেও প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰে। গৃহমন্ত্ৰীয়ে ৬০ কোটি দৰিদ্ৰ লোকক গৃহ প্ৰদান, গেছ সংযোগ, শৌচাগাৰ, খোৱাপানী, ৫ লাখ টকা পৰ্যন্ত বিনামূলীয়া চিকিৎসা আৰু ৫ কিলোগ্ৰাম বিনামূলীয়া খাদ্য আৰু অন্যান্য সুবিধাসমূহকে ধৰি বিভিন্ন কল্যাণমূলক পদক্ষেপৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে। তেওঁ গুজৰাট আৰু দিল্লী উভয়তে এক বৈপ্লৱিক পৰিৱৰ্তন আৰম্ভ কৰাৰ বাবে মোদী জীক কৃতিত্ব দিয়ে।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় একাংশ নেতাই দক্ষিণ ভাৰতক পৃথক কৰাৰ কথা কয়; তেওঁলোকৰ শাসন কালত তেওঁলোকে দেশখনক একাধিকবাৰ বিভাজিত কৰিছিল। তেওঁ সেইসকল লোকক প্ৰশ্ন কৰে যে তেওঁলোকে কিমান দিনলৈকে এইদৰে ভাগ কৰি থাকিব?
শ্ৰী অমিত শ্বাহে এই কথাত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে যে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীৰ সাফল্যক বিশ্বজুৰি স্বীকৃতি দিয়া হৈছে। তেওঁ আঙুলিয়াই দিয়ে যে মোদীজী আজি একমাত্ৰ বিশ্ব নেতা, যিয়ে ১৬খন ভিন্ন দেশৰ সৰ্বোচ্চ অসামৰিক বঁটাৰে সন্মানিত হৈছে। শ্ৰী শ্বাহে মোদী জীক মহাত্মা গান্ধীৰ সৈতে তুলনা কৰি কয় যে গান্ধী জীৰ পিছত মোদী জীয়েই একমাত্ৰ নেতা যিয়ে ৰাষ্ট্ৰীয় পৰ্যায়ত স্বচ্ছতাক অগ্ৰাধিকাৰ দি ১৩ কোটি পৰিয়ালৰ বাবে শৌচাগাৰ নিৰ্মাণ নিশ্চিত কৰিছে।
যোৱা দশকত দেশৰ অগ্ৰগতিৰ কথা ব্যক্ত কৰি শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে ১০ বছৰৰ আগতে ভাৰতৰ শাসন ব্যৱস্থা নীতিগত পক্ষাঘাতৰ দ্বাৰা চিহ্নিত আছিল, আনহাতে আজি ইয়াক "কাৰ্য্যক্ষমতাৰ ৰাজনীতি"ৰ দ্বাৰা সংজ্ঞায়িত কৰা হৈছে। তেওঁ আস্থা প্ৰকাশ কৰে যে ২০৪৭ চনৰ ভিতৰত ভাৰত সম্পূৰ্ণৰূপে উন্নত ৰাষ্ট্ৰত পৰিণত হ’ব, বিশ্বৰ মঞ্চত আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিব আৰু ই গভীৰ শিপাই থকা সাংস্কৃতিক আৰু জাতীয় পৰিচয় অক্ষুণ্ণ ৰাখিব।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah releases “Indian Renaissance: The Modi Decade" book in New Delhi
Past 10 years of Prime Minister Shri Narendra Modi’s tenure have marked the end of one era and the beginning of another
Whether as CM or now as PM, Modi Ji has taken a transformative decision every year, bringing significant change
Whenever India's history is written, even the harshest critics will acknowledge Modi Ji’s 10 years of governance in golden letters
Some leaders talk about separating Southern India; in their time, they divided the country multiple times, How long will they keep dividing?
Modi Ji has mastered the art of true leadership—something that leaders who only seek newspaper headlines will never understand
India's history will be categorized into three phases: before and after independence, before and after the Emergency, and before and after Modi Ji's era
30 JAN 2025 10:10PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah today released "Indian Renaissance: The Modi Decade" book in New Delhi. On this occasion, Union Minister for Housing and Urban Affairs Shri Manohar Lal, Rajya Sabha MP Shri Kartikeya Sharma, the book's editor Dr. Aishwarya Pandit, and several other distinguished personalities were present.
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that in the past 10 years of Prime Minister Shri Narendra Modi's tenure have marked the end of an era and the beginning of a new one. He emphasized that whenever India's history is rewritten, even Modi Ji’s staunchest critics will acknowledge these 10 years in golden letters.
He further said that in 2014, India entered a new era, receiving a stable government after three decades, leading to success in every part of the country. Shri Shah mentioned that this transformation has been interpreted in various ways, with a foreign newspaper even writing that while India attained independence on August 15, 1947, it was under Modi Ji's leadership in 2014 that the country truly gained freedom from colonial influences.
Shri Amit Shah said that our country gained freedom from a long period of colonial rule on 15 August 1947. He further highlighted that India is one of the world’s oldest civilizations, known for its openness—whether in embracing new ideas, welcoming foreign citizens, or accepting diverse languages.
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah noted that India is the only country in the world that has embraced multiple civilizations, modified its own traditions, and continued its journey while preserving its essence. He emphasized that India is unique in its ability to sustain numerous languages, cultures, dialects, and religions, all coexisting with mutual respect while progressing together as a nation.
Shri Amit Shah stated that under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, numerous reforms have taken place across various sectors, accelerating overall growth. He highlighted that the size and scale of every sector have expanded significantly. He emphasized that no one could have imagined that during the world’s biggest pandemic, COVID-19, India would manage the crisis most efficiently. Through the use of technology, the country successfully vaccinated its 1.3 billion population and seamlessly provided vaccination certificates. He also noted that India was among the first to develop a COVID-19 vaccine and supplied it to over 100 countries.
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, stated that in the future, India's history will be divided into three distinct parts. The first part will be "India before Independence and after Independence," the second part will be "India before Emergency and after Emergency," and the third part will be "India before Modi Ji and after Modi Ji." He emphasized that when a leader guides his nation with hard work, diligence, a clean heart, and a visionary approach, history cannot ignore him.
Shri Amit Shah highlighted that during the 25th and 50th anniversaries of India's independence, programs were primarily held in schools, panchayats, and government buildings, with resolutions passed in legislative assemblies and Parliament. However, the 75th anniversary of independence was celebrated on a much larger scale, with over 8 lakh programs organized despite the challenges of the Covid-19 pandemic. He credited PM Modi for ensuring that the new generation learns about the freedom movement from 1857 to 1947 and that the unsung heroes of independence receive their due recognition. He added that PM Modi encouraged the nation to take pride in its achievements over the past 75 years and inspired citizens to commit to making India a fully developed nation by August 15, 2047.
Shri Amit Shah asserted that PM Modi has set a clear target for India to become a fully developed nation by 2047. He remarked that what started as the Prime Minister’s resolution has now become the collective aspiration of 130 crore Indians. He expressed confidence that India's youth will be the driving force behind making the country the number one global power by 2047. He added, Modi Ji recognizes that if every Indian takes a single step forward, the country will advance by 130 crore steps.
Referring to the Covid-19 pandemic, Shri Amit Shah recalled how the entire country obeyed PM Modi’s call for a 'Janta Curfew' and stayed indoors. He compared this response to the public's reaction to the appeal for fast made by former Prime Minister Lal Bahadur Shastri, indicating that it was one of the rare moments when citizens wholeheartedly followed a leader's call. He addressed government critics by stating that lighting a lamp may not eradicate Covid-19, but it certainly raised awareness and vigilance among the people.
Shri Amit Shah emphasized that to truly understand Modi Ji’s journey, one must look beyond his tenure from 2001 to 2025 and consider his 40 years of service before that. He described Modi Ji as someone who has always prioritized the welfare of others and never used public funds for personal benefit. Shri Shah praised PM Modi for implementing bold reforms and making tough decisions that the public has continuously supported, leading to his repeated electoral victories.
Shri Amit Shah said that the last 10 years of PM Modi’s leadership serve as the foundation for India's next 25 years, known as "Amrit Kaal." He believes that the efforts made in the past decade, combined with those to come, will propel India to the top position globally. He stated that no one can counter the newfound self-confidence of the Indian people. Home Minister highlighted various welfare initiatives, including providing houses to 60 crore poor people, gas connections, toilets, drinking water, free medical treatment up to ₹5 lakh, and 5 kg of free food grains, among other benefits. He credited Modi Ji with launching a revolutionary transformation in both Gujarat and Delhi.
Shri Amit Shah said, some leaders talk about separating Southern India; in their time, they fragmented the country multiple times. He questioned them, how long will they keep dividing?
Shri Amit Shah underscored that PM Modi’s achievements have been recognized worldwide. He pointed out that Modi Ji is the only global leader today who has been honored with the highest civilian awards from 16 different countries. Shri Shah compared Modi Ji to Mahatma Gandhi, stating that after Gandhi ji, Modi Ji is the only leader to have prioritized cleanliness on a national scale, ensuring the construction of toilets for 13 crore households.
Reflecting on the country's progress over the past decade, Shri Amit Shah stated that 10 years ago, India's governance was marked by policy paralysis, whereas today, it is defined by a "politics of performance." He expressed confidence that by 2047, India will be fully developed, will dominate the global stage, and will retain its deep-rooted cultural and national identity.