Prime Minister's Office
Prime Minister marks 10 years of Beti Bachao, Beti Padhao movement
Beti Bachao, Beti Padhao has been instrumental in overcoming gender biases: PM
Districts with historically low child sex ratios have reported significant improvements: PM
22 JAN 2025 10:04AM by PIB Delhi
Marking 10 years of the Beti Bachao, Beti Padhao movement today, the Prime Minister Shri Narendra Modi remarked that it had become a transformative, people powered initiative and drawn participation from people across all walks of life. He highlighted that Beti Bachao, Beti Padhao was instrumental in overcoming gender biases and empowering girl children. Shri Modi further noted that districts with historically low child sex ratios have reported significant improvements and complimented all stakeholders who have made this movement vibrant at the grassroots level.
In a thread post on X, he wrote:
“Today we mark 10 years of the #BetiBachaoBetiPadhao movement. Over the past decade, it has become a transformative, people powered initiative and has drawn participation from people across all walks of life.”
“#BetiBachaoBetiPadhao has been instrumental in overcoming gender biases and at the same time it has created the right environment to ensure that the girl child has access to education and opportunities to achieve her dreams.”
“Thanks to the dedicated efforts of the people and various community service organisations, #BetiBachaoBetiPadhao has achieved remarkable milestones. Districts with historically low child sex ratios have reported significant improvements and awareness campaigns have instilled a deeper sense of the importance of gender equality.”
“I compliment all stakeholders who have made this movement vibrant at the grassroots level. Let us continue to protect the rights of our daughters, ensure their education and create a society where they can thrive without any discrimination. Together, we can ensure that the coming years bring even greater progress and opportunity for India’s daughters. #BetiBachaoBetiPadhao”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা চহি ১০ শুরবা বেতি বচাউ বেতি পরাউ খোঙজং থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
বেতি বচাউ বেতি পরাউনা নুপা-নুপীগী খেন্নবশিং কোকহনবদা মতেং পাংলি: প্রধান মন্ত্রী
মমাংঙৈদগী হৌনা চাইল্দ সেক্স রেসিও য়াম্না নেম্বা জিলাশিংগী ফিবম শিংথাবা য়ানা ফগৎলে: প্রধান মন্ত্রী
22 JAN 2025 10:04AM by PIB Imphal
ঙসি বেতি বচাউ বেতি পরাউ খোঙজং চহি ১০ মপুংফারকপদা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি মদুদি মসি অওনবা পুরকপা, মীয়ামদা থৌনা হাপ্পা থবক অমা ওইরে অমসুং শীনফম খুদিংমক্কী মীওইশিং শরুক য়ারে। বেতি বচাউ বেতি পরাউনা নুপী-নুপাগী খেন্নবশিং হন্থহনবা অমসুং নুপীমচাশিংগী ফিবম ফগৎহনবা ঙম্লে। মমাংঙৈদগী হৌনা চাইল্দ সেক্স রেসিও য়াম্না নেম্বা জিলাশিংগী ফিবম শিংথাবা য়ানা ফগৎলে অমসুং মখোঙদগী হৌনা খোঙজং অসি মাইপাকহল্লিবা মরী লৈনবা খুদিংমক থাগৎপা ফোঙদোকচরি।
এক্সতা থ্রিদ পোস্ত অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা ইখি;
“ঙসি #BetiBachaoBetiPadhao খোঙজং চহি ১০ মপুংফারে। হৌখিবা চহি ১০ দা, মসিনা অওনবা পুরকপা, মীয়ামদা থৌনা হাপ্পা থবক অমা ওইরে অমসুং শীনফম খুদিংমক্কী মীওইশিং শরুক য়ারে”।
“#BetiBachaoBetiPadhao না নুপী-নুপাগী খেন্নবশিং হন্থহনবা ঙম্লে অমসুং মসিনা নুপীমচাশিং মখোয়গী মঙলানশিং মঙফাওনবা ঙম্নবা লাইরিক তম্বা ফংনবা অমসুং খুদোংচাবশিং ফংনবা অফবা ফিবম অমা শেমগৎলে”।
“মীয়াম অমসুং তোঙান তোঙানবা মীয়ামগী লুপশিংগী কৎথোকপগী থবকশিংগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকচরি, #BetiBachaoBetiPadhao শিংথানিঙাই ওইনা মাইপাক্লে। মমাংঙৈদগী হৌনা চাইল্দ সেক্স রেসিও য়াম্না নেম্বা জিলাশিংগী ফিবম শিংথাবা য়ানা ফগৎলে অমসুং মীয়াম ৱাখল তাহন্নবা থবকশিংনা নুপা-নুপী থোং মান্নবগী মরুওইবা হেন্না খঙহল্লে”।
“মখোঙদগী হৌনা খোঙজং অসি মাইপাকহল্লিবা মরী লৈনবা খুদিংমক ঐনা থাগৎপা ফোঙদোকচরি। ঐখোয় মখা তানা ঐখোয়গী ইচানুপীশিংগী হকশিং ঙাক্লসি, মখোয় লাইরক তমহনসি অমসুং মীচং-মীখায় নাইদনা মখোয় হিংনবা খুন্নাই অমা শেমগৎলসি। অমতা ওইনা, লাক্লিবা চহিশিংদা ঐখোয়না ভারতকী নুপীমচাশিংগীদমক হেন্না চাউখৎপা অমসুং খুদোংচাবশিং পুরক্নপা ঙমগনি। #BetiBachaoBetiPadhao”