প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
হৌখিবা চহি মাপন অসিদা স্তার্তঅপইন্দিয়াগী অওনবা পুরক্লিবা প্রোগ্রামনা মশিং লাকঙমদ্রবা নহারোলশিংবু শক্তি পীরি, মখোয়গী ইন্নোবেতিব ওইবা আইদিয়াশিংবু মায়পাক্লবা স্তার্তঅপশিংদা ওন্থোক্লি: পি.এম.
সরকারনা স্তার্তঅপকী কলচরবু পুক্নিং থৌগৎনবা তৌবা য়াবা পুম্নমক তৌরি: পি.এম.
স্তার্তঅপইন্দিয়াগী মায়পাকপা অসিনা ঙসিগী ভারতকী দাইনামিক ওই, মশাদা থাজবা থম্মি অমসুং তুংলমচৎকীদমক শেম-শাদুনা লৈ হায়না তাক্লি: পি.এম.
16 JAN 2025 1:39PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি স্তার্তঅপইন্দিয়া প্রোগ্রামগী চহি মাপন মপুং ফারকপগী থৌরম পাংথোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রী শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি হৌখিবা চহি 9 অসিদা, অওনবা পুরক্লিবা প্রোগ্রাম অসিনা নহা কয়াবু মখোয়গী অনৌবা ৱাখল্লোনশিংবু মায় পাকপা স্তার্তঅপশিংদা ওন্থোক্তুনা শক্তি পীরি। "সরকারগী ওইনদি, স্তার্ত-অপকী কলচর অমা পুক্নিং থৌগৎনবা ঐখোয়না তৌবা য়াবা পুম্নমক তৌখি", হায়না শ্রী মোদীনা অমুক হন্না ফোংদোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রী শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি স্তার্ত অপ ইন্দিয়াগী মায়পাকপা অসিনা ঙসিগী ভারত অসি দাইনামিক ওইবা, মশাদা থাজবা লৈয়া অমসুং তুংলমচৎকীদমক শেম-শারবা অমনি হায়বা উৎলি। "ঐহাক্না স্তার্ত-অপ লমদা লৈরিবা নহা খুদিংমকপু থাগৎপা ফোংদোকচরি অমসুং নহা কয়ানা মসিগী লম্বী অসিদা চৎনবা হায়জরি। ঐহাক্না থাজবা পীজরি মদুদি অদোম্না নুংঙাইতবা অমত্তা পোক্লোই," হায়না শ্রী মোদীনা হায়খি।
Xতা প্রধান মন্ত্রীনা পোস্ত তৌখি:
"ঙসি ঐখোয়না #9YearsOfStartupIndia মপুং ফাবগী থৌরম পাংথোক্লি, মসি ইন্নোবেসন, ওন্তপ্রিন্যুওরশিপ অমসুং গ্রোথ নৌনা মশক তাক্লিবা মরু ওইবা ইনিসিএতিব অমনি। প্রোগ্রাম অসি ঐগী থম্মোয়গা য়াম্না নক্নৈ মরমদি মসিনা নহারোলশিংদা শক্তি হেন্না পীনবা শক্তি লৈরবা লম্বী অমা ওইখি। হৌখিবা চহি মাপন অসিদা স্তার্তঅপইন্দিয়াগী অওনবা পুরক্লিবা প্রোগ্রামনা মশিং লাকঙমদ্রবা নহারোলশিংবু শক্তি পীরি, মখোয়গী ইন্নোবেতিব ওইবা আইদিয়াশিংবু মায়পাক্লবা স্তার্তঅপশিংদা ওন্থোক্লি।"
"সরকারগী ওইনদি, স্তার্ত-অপকী কলচর অমা পুক্নিং থৌগৎনবা ঐখোয়না তৌবা য়াবা পুম্নমক তৌখি। ঐখোয়গী পোলিসীশিংনা ‘ইজ ওফ দুইং বিজিনেস’, রিসোর্সশিংদা হেন্না এক্সেস ফংহনবা অমসুং মরু ওইনা তাঙ্কক খুদিংমক্তা মখোয়বু সপ্পোর্ত তৌবদা মীৎয়েং থম্মি। ঐখোয়না ঐখোয়গী নহারোলশিংবু রিস্ক-তেকরশিং ওইনবা ইন্নোবেসন অমসুং ইনক্যুবেসন সেন্তরশিং প্রমোৎ তৌনবা কন্না হোৎনরি। ঐহাক্না হকথেংননা অনৌবা স্তার্রঅপশিংগা লোয়ননা চাং নাইনা ৱারী শারি।"
"স্তার্তঅপইন্দিয়াগী মায়পাকপা অসিনা ঙসিগী ভারতকী দাইনামিক ওইবা, মশাদা থাজবা থম্বা অমসুং তুংলমচৎকীদমক শেম-শাবা অদু উৎলি। ঐখোয়না খোঙচৎ অসি হৌবগা লোয়ননা ঐখোয়না মঙলান খুদিংমক থুংহন্নবা অমসুং আত্মনির্ভর ভারত্তা শরুক তম্নবা ওন্তপ্রিন্যুওরিএল ইকোসিস্তেম মখা তানা য়োকখৎনবা ঐখোয়গী ফিরেপ নৌনা ফোংদোক্লি। ঐহাক্না স্তার্তঅপকী লমদা লৈরিবা নহারোল খুদিংমক্তা থাগৎপা ফোংদোকচরি অমসুং নহা কয়াবু মশিদা চংশিন্নবা হায়জরি। ঐহাক্না থাজবা পীজরি মদুদি অদোম্না নুংঙাইতবা অমত্তা পোক্লোই!"

Prime Minister's Office
Over the past nine years, the transformative program of StartupIndia has empowered countless youngsters, turning their innovative ideas into successful StartUps: PM
Government has left no stone unturned to encourage a culture of StartUps: PM
This success of StartUpIndia reflects that today’s India is dynamic, confident and future-ready: PM
16 JAN 2025 1:39PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi marks the Nine Years Of StartupIndia program, today. Prime Minister Shri Modi remarked that over the past nine years, this transformative program has empowered countless youngsters, turning their innovative ideas into successful StartUps."As far as the Government is concerned, we have left no stone unturned to encourage a culture of StartUps", Shri Modi reiterated. Prime Minister Shri Modi emphasized that this success of StartUpIndia reflects that today’s India is dynamic, confident and future-ready. "I compliment every youngster in the StartUp world and urge more youngsters to pursue this. It’s my assurance you won’t be disappointed!", Shri Modi stated.
The Prime Minister posted on X:
"Today, we mark #9YearsOfStartupIndia, a landmark initiative that has redefined innovation, entrepreneurship and growth. This is a programme very close to my heart, as it has emerged as a powerful way of furthering youth empowerment. Over the past nine years, this transformative program has empowered countless youngsters, turning their innovative ideas into successful StartUps."
"As far as the Government is concerned, we have left no stone unturned to encourage a culture of StartUps. Our policies have focused on ‘Ease of Doing Business’ greater access to resources and, most importantly, supporting them at every juncture. We are actively promoting innovation and incubation centres so that our youngsters become risk-takers. I have personally been regularly interacting with upcoming StartUps."
"This success of StartUpIndia reflects that today’s India is dynamic, confident and future-ready. As we mark this journey, we reaffirm our commitment to continue fostering an entrepreneurial ecosystem that uplifts every dream and contributes to Aatmanirbhar Bharat. I compliment every youngster in the StartUp world and urge more youngsters to pursue this. It’s my assurance you won’t be disappointed!"