প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
১৫ জানুৱাৰীত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ মহাৰাষ্ট্ৰ ভ্ৰমণ
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মুম্বাইৰ নৌ সেনাৰ বন্দৰত তিনিখন আগশাৰীৰ নৌসেনাৰ যুদ্ধজাহাজআই এন এছ চুৰাট, আই এন এছ নীলগিৰি আৰু আই এন এছ ৱাহশ্বিৰক দেশৰ বাবে উৎসৰ্গা কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়েনৱী মুম্বাইৰ খাৰঘৰত ইস্কন মন্দিৰ উদ্বোধন কৰিব
13 JAN 2025 11:16AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে অহা ১৫ জানুৱাৰীত মহাৰাষ্ট্ৰ ভ্ৰমণ কৰিব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পুৱা প্ৰায় ১০:৩০ বজাত মুম্বাইৰনৌ সেনাৰ বন্দৰত তিনিখনআগশাৰীৰ নৌসেনাৰ যুদ্ধজাহাজ আই এন এছ চুৰাট, আই এন এছ নীলগিৰি আৰু আই এন এছ বাঘশ্বীৰকব্যৱহাৰৰ বাবে সাজু অৱস্থাতদেশৰ বাবে উৎসৰ্গা কৰিব। ইয়াৰ পাছততেওঁ প্ৰায় ৩:৩০ বজাত নৱী মুম্বাইৰ খাৰঘৰত ইস্কন মন্দিৰ উদ্বোধন কৰিব।
তিনিখনআগশাৰীৰ নৌসেনাৰ যুদ্ধজাহাজব্যৱহাৰৰ বাবে সাজু হৈ উঠাৰ জৰিয়তে প্ৰতিৰক্ষা উৎপাদন আৰু সামুদ্ৰিক নিৰাপত্তাৰ ক্ষেত্ৰত বিশ্বৰ কৰ্ণধাৰ হিচাপে পৰিগণিত হোৱাৰভাৰতৰসপোনৰ অগ্ৰগতি প্ৰতিফলিত হৈছে। পি ১৫ বি গাইডেড মিছাইল ডেষ্ট্ৰয়াৰ প্ৰকল্পৰ চতুৰ্থ আৰু অন্তিম জাহাজ আই এন এছ চুৰাটে বিশ্বৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ আৰু অত্যাধুনিক ডেষ্ট্ৰয়াৰৰ ভিতৰত স্থান লাভ কৰিছে। আই এন এছ চুৰাট ৭৫% থলুৱাভাৱে সজ্জিততথা ইয়াত অত্যাধুনিক অস্ত্ৰ-চেন্সৰ পেকেজ আৰু উন্নত নেটৱৰ্ক-কেন্দ্ৰিক ক্ষমতাসন্নিৱিষ্ট হৈ আছে। পি১৭এ ষ্টেলথ ফ্ৰিগেট প্ৰকল্পৰ প্ৰথমখন জাহাজ আইএনএছ নীলগিৰিৰ শৈলী ভাৰতীয় নৌসেনাৰ যুদ্ধজাহাজ ডিজাইন ব্যুৰোৱে প্ৰস্তুত কৰিছেআৰু ইয়াতঅধিক সুৰক্ষা দিব পৰা অত্যাধুনিক প্ৰযুক্তি, সমুদ্ৰৰ ৰক্ষণাবেক্ষণ তথা আক্ৰমণ কৰিব পৰা উন্নত বৈশিষ্ট্য সন্নিবিষ্ট কৰাৰ জৰিয়তেপৰৱৰ্তী প্ৰজন্মৰযুদ্ধ জাহাজৰ আভাস পৰিস্ফুট হৈছে। পি৭৫ স্ক’ৰপিন প্ৰকল্পৰ ষষ্ঠ আৰু চূড়ান্ত চাবমেৰিন আই এন এছ বাঘশ্বীৰে ছাবমেৰিন নিৰ্মাণৰ ক্ষেত্ৰতভাৰতৰক্ৰমবৰ্ধমান নিপুণতাপ্ৰতিফলিতকৰে আৰু এই জাহাজফ্ৰান্সৰ নৌসেনা গোটৰ সহযোগত নিৰ্মাণ কৰা হৈছে
ভাৰতৰ সাংস্কৃতিক ঐতিহ্যক উন্নীত কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ সৈতে সংগতি ৰাখি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে নৱী মুম্বাইৰ খাৰঘৰত ইস্কন প্ৰকল্প শ্ৰী শ্ৰী ৰাধা মদনমোহঞ্জী মন্দিৰ উদ্বোধন কৰিব। ৯ একৰ মাটিত বিস্তৃত এই প্ৰকল্পটোত কেইবাজনো দেৱতা থকা মন্দিৰ, বৈদিক শিক্ষা কেন্দ্ৰ, প্ৰস্তাৱিত সংগ্ৰহালয় আৰু প্ৰেক্ষাগৃহ, হিলিং চেণ্টাৰ আদিৰ ব্যৱস্থা আছে। ইয়াৰ লক্ষ্যহৈছে বৈদিক শিক্ষাৰ জৰিয়তে সাৰ্বজনীন ভাতৃত্ববোধ, শান্তিআৰুসম্প্ৰীতিৰ প্ৰসাৰকৰা।

Prime Minister's Office
PM to visit Maharashtra on 15th January
PM to dedicate three frontline naval combatants INS Surat, INS Nilgiri and INS Vaghsheer to the nation at the Naval Dockyard, Mumbai
PM to inaugurate ISKCON Temple at Kharghar, Navi Mumbai
13 JAN 2025 11:16AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Maharashtra on 15th January. At around 10:30 AM, Prime Minister will dedicate three frontline naval combatants INS Surat, INS Nilgiri and INS Vaghsheer to the nation on their commissioning at the Naval Dockyard in Mumbai. Thereafter, at around 3:30 PM, he will inaugurate ISKCON Temple at Kharghar, Navi Mumbai.
The commissioning of three major naval combatants marks a significant leap forward in realizing India’s vision of becoming a global leader in defence manufacturing and maritime security. INS Surat, the fourth and final ship of the P15B Guided Missile Destroyer Project, ranks among the largest and most sophisticated destroyers in the world. It has an indigenous content of 75% and is equipped with state-of-the-art weapon-sensor packages and advanced network-centric capabilities. INS Nilgiri, the first ship of the P17A Stealth Frigate Project, has been designed by the Indian Navy’s Warship Design Bureau and incorporates advanced features for enhanced survivability, seakeeping, and stealth, reflecting the next generation of indigenous frigates. INS Vaghsheer, the sixth and final submarine of the P75 Scorpene Project, represents India’s growing expertise in submarine construction and has been constructed in collaboration with the Naval Group of France.
In line with his commitment to boost India’s cultural heritage, Prime Minister will inaugurate the Sri Sri Radha Madanmohanji Temple, an ISKCON project in Kharghar, Navi Mumbai. The project, spread over nine acres, includes a temple with several deities, a Vedic education centre, proposed museums and auditorium, healing center, among others. It aims to promote universal brotherhood, peace, and harmony through Vedic teachings.