প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়
অসমৰ উমৰাংচুত আৱদ্ধ খনিকৰ্মীসকলক উদ্ধাৰ কাৰ্যত সহায় কৰিবলৈ ভাৰতীয় নৌসেনাৰ দল নিয়োজিত কৰা হৈছে
08 JAN 2025 12:50PM by PIB Guwahati
সহায়ৰ বাবে জৰুৰী অনুৰোধৰ সঁহাৰি স্বৰূপে, ভাৰতীয় নৌসেনাই অসমৰ ডিমা হাচাও জিলাৰ দূৰৱৰ্তী ঔদ্যোগিক চহৰ উমৰাংচুত আৱদ্ধ খনিকৰ্মীসকলক উদ্ধাৰ কাৰ্যত সহায় কৰিবলৈ এক বিশেষ দল নিয়োজিত কৰিছে। এগৰাকী বিষয়া আৰু এঘাৰজন নাবিকক লৈ গঠিত দলটোত গভীৰ পানীত ডাইভিং আৰু পুনৰুদ্ধাৰ অভিযানত দক্ষ উচ্চ প্ৰশিক্ষিত ক্লিয়াৰেন্স ডাইভাৰ অন্তৰ্ভুক্ত আছে আৰু তেওঁলোক ঘটনাস্থলীত উপস্থিত হৈছে।
দলটোৱে এই গুৰুত্বপূৰ্ণ আৰু সংবেদনশীল অভিযানৰ বাবে সম্পূৰ্ণৰূপে সজ্জিত হৈ অহাৰ লগতে অনুসন্ধান তথা উদ্ধাৰৰ বাবে গভীৰ ডাইভিং গিয়াৰ আৰু পানীৰ তলত দূৰৱৰ্তীভাৱে পৰিচালিত বাহনৰ (আৰ ও ভি) দৰে বিশেষ সঁজুলি কঢ়িয়াই আনিছে।
তাৎক্ষণিক আৰু কাৰ্যকৰী সঁহাৰি নিশ্চিত কৰাৰ বাবে ভাৰতীয় সেনা, এনডিআৰএফ আৰু স্থানীয় অসামৰিক প্ৰশাসনৰ সৈতে এই প্ৰচেষ্টা চলাই থকা হৈছে।
বিশাখাপট্টমৰ ভাৰতীয় নৌসেনাৰ দলটো ভাৰতীয় বায়ু সেনাৰ এখন বিমানযোগে ৭ জানুৱাৰীত ঘটনাস্থলীত উপস্থিত হয়।
অনুসন্ধান আৰু উদ্ধাৰ অভিযান তীব্ৰগতিত চলি থাকিবলৈ এই অভিযানৰ লগত জড়িত সকলো সংস্থাৰ সৈতে নিয়মীয়া তথ্য বিনিময় কৰি থকা হৈছে।
জৰুৰীকালীন অৱস্থাত জীৱন সুৰক্ষিত কৰা আৰু ৰাষ্ট্ৰক সমৰ্থন কৰাৰ সংকল্প প্ৰদৰ্শন কৰি সংকটৰ সময়ত তাৎক্ষণিক সহায়ৰ বাবে ভাৰতীয় নৌসেনা সদায় প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ।
ER0QFNOA.jpeg)
6ZCX1MHL.jpeg)
TI4W4HF8.jpeg)

Ministry of Defence
INDIAN NAVY TEAM DEPLOYED TO ASSIST IN RESCUE OF MINERS TRAPPED IN UMRANGSO, ASSAM
08 JAN 2025 12:50PM by PIB Delhi
In response to an urgent request for assistance, the Indian Navy has mobilised a specialised team to assist in the rescue of miners trapped in Umrangso, a remote industrial town in the Dima Hasao district of Assam. The team, comprising one officer and eleven sailors, includes highly trained Clearance Divers skilled in deep depth diving and recovery operations, and is on site.
The team is fully equipped for this critical and sensitive mission, carrying specialized equipment such as deep diving gears and underwater Remotely Operated Vehicles (ROVs) for search and rescue.
The effort is being conducted in close coordination with the Indian Army, NDRF & the local civil administration to ensure an immediate and effective response.
The Indian Navy team from Visakhapatnam arrived on site PM 07 Jan 25, in a closely coordinated airlift by IAF.
With intensive search and rescue operations underway, regular information is being exchanged with all agencies involved to facilitate a smooth and timely rescue operation.
The Indian Navy remains committed to providing prompt assistance during times of crisis, demonstrating its resolve to safeguard lives and support the nation in emergencies.
ER0Q.jpeg)
6ZCX.jpeg)
TI4W.jpeg)