ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଆସାମ ପାଇଁ ଉନ୍ନତ ରେଳ ସଂଯୋଗ: ୩ଟି ନୂଆ ଟ୍ରେନର ଶୁଭାରମ୍ଭ ସହ ୭୨ କୋଟି ଟଙ୍କାର ରୋଡ୍ ଓଭର ବ୍ରିଜ୍ ଲୋକାର୍ପିତ
03 JAN 2025 7:09PM by PIB Bhubaneswar
ରେଳ ଯୋଗାଯୋଗରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବା ପାଇଁ ମାନ୍ୟବର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ଅନୁରୂପ, ଆଜି ଆସାମରେ ୩ଟି ନୂଆ ଟ୍ରେକୁ ପତାକା ଦେଖାଇ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରାଯାଇଛି । ଏଥିସହିତ ଉତ୍ତର ପୂର୍ବ ସୀମାନ୍ତ ରେଳପଥ ଦ୍ୱାରା ନିର୍ମିତ ଟେଟେଲିଆ ଷ୍ଟେସନ ୟାର୍ଡରେ ଏକ ନୂତନ ରୋଡ୍ ଓଭର ବ୍ରିଜ୍ (ଆରଓବି) ଆଜି ଗୁଆହାଟୀରୁ ରାଷ୍ଟ୍ର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଉତ୍ସର୍ଗ କରାଯାଇଛି। ଲୋକାର୍ପଣ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଆସାମ ରାଜ୍ୟପାଳ ଲକ୍ଷ୍ମଣ ପ୍ରସାଦ ଆଚାର୍ଯ୍ୟ, ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଡ. ହିମନ୍ତ ବିଶ୍ୱ ଶର୍ମା, ରେଳ, ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ଏବଂ ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ସ ଏବଂ ସୂଚନା ପ୍ରଯୁକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରୀ ଅଶ୍ୱିନୀ ବୈଷ୍ଣବ ଏବଂ ବୈଦେଶିକ ବ୍ୟାପାର ଏବଂ ବୟନ ଶିଳ୍ପ ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ପବିତ୍ର ମାର୍ଗେରିତା ଗୁଆହାଟୀ ରେଳ ଷ୍ଟେସନରେ ଉପସ୍ଥିତ ରହିଥିଲେ । ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ସ୍ଥାନରେ ଅନ୍ୟ ସାଂସଦ/ବିଧାୟକମାନେ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ ।
ନୂତନ ଭାବେ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିବା ଟ୍ରେନ୍ ଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟରେ ଟ୍ରେନ୍ ନମ୍ବର ୫୫୮୧୮/୫୫୮୧୭ (ଗୁଆହାଟୀ- ନ୍ୟୁ ବଙ୍ଗାଇଗାଓଁ-ଗୌହାଟୀ) ଦୈନିକ ପାସେଞ୍ଜର, ଟ୍ରେନ୍ ନମ୍ବର ୧୫୯୧୧/୧୫୯୧୨ (ତିନସୁକିଆ- ନହରଲାଗୁନ-ତିନସୁକିଆ) ତ୍ରି-ସାପ୍ତାହିକ ଏକ୍ସପ୍ରେସ୍ ଏବଂ ଟ୍ରେନ୍ ନମ୍ବର ୧୨୦୪୭/୧୨୦୪୮ (ଗୁଆହାଟୀ- ଉତ୍ତର ଲକ୍ଷ୍ମୀପୁର-ଗୌହାଟୀ) ଦ୍ୱି-ସାପ୍ତାହିକ ଜନଶତାବ୍ଦୀ ଏକ୍ସପ୍ରେସ୍ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ। ସମାରୋହରେ ମାନ୍ୟବର ରେଳମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଏହି ସେବା ଆଞ୍ଚଳିକ ଯୋଗାଯୋଗକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବ ଏବଂ ଆସାମ ଆଖପାଖ ଅଞ୍ଚଳରେ ଯାତ୍ରୀମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଯାତ୍ରା ବିକଳ୍ପରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବ ବୋଲି ଆଶା କରାଯାଉଛି ।
ଏହାବ୍ୟତୀତ ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବ ସୀମାନ୍ତ ରେଳପଥ ଦ୍ୱାରା ନିର୍ମିତ ଟେଟେଲିଆ ଷ୍ଟେସନ ୟାର୍ଡରେ ଏକ ନୂତନ ରୋଡ୍ ଓଭର ବ୍ରିଜ୍ (ଆରଓବି)କୁ ଏହି ସମାରୋହରେ ସାଧାରଣ ଲୋକଙ୍କ ବ୍ୟବହାର ପାଇଁ ଉତ୍ସର୍ଗ କରାଯାଇଛି । ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବ ସୀମାନ୍ତ ରେଳପଥ ଟେଟେଲିଆ ଷ୍ଟେସନ ୟାର୍ଡରେ ଥିବା ଲେଭେଲ କ୍ରସିଂ ଗେଟ୍ ନଂ ଏସଟି-୨୨ ସ୍ଥାନରେ ମୋଟ ୭୨ କୋଟି ଟଙ୍କା ବ୍ୟୟରେ ଆରଓବି (ନଂ ୫୯ଏ) ନିର୍ମାଣ କରିଥିଲା।
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବ ସୀମାନ୍ତ ରେଳପଥର ମହାପ୍ରବନ୍ଧକ ଚେତନ କୁମାର ଶ୍ରୀବାସ୍ତବ, ଉତ୍ତର ପୂର୍ବ ସୀମାନ୍ତ ରେଳପଥ (ନିର୍ମାଣ)ର ମହାପ୍ରବନ୍ଧକ ଅରୁଣ କୁମାର ଚୌଧୁରୀଙ୍କ ସମେତ ମୁଖ୍ୟାଳୟ ଓ ଡିଭିଜନର ବରିଷ୍ଠ ଅଧିକାରୀ, ସ୍ଥାନୀୟ ସାଂସଦ/ବିଧାୟକ ଏବଂ ଅନ୍ୟ ମାନ୍ୟଗଣ୍ୟ ବ୍ୟକ୍ତି ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ।

Ministry of Railways
Enhanced Rail Connectivity for Assam: Three New Trains Flagged Off and Rs. 72 Crore Road Over Bridge Dedicated in Assam
03 JAN 2025 7:09PM by PIB Guwahati
In line with Honorable Prime Minister’s vision to improve rail connectivity, three new trains were flagged off and a new Road Over Bridge (ROB) at Tetelia station yard constructed by Northeast Frontier Railway was dedicated to the nation today from Guwahati. Hon’ble Governor of Assam, Shri Lakshman Prasad Acharya, Hon’ble Chief Minister of Assam Dr. Himanta Biswa Sarma, Hon’ble Minister of Railways, Information & Broadcasting and Electronics & Information Technology Shri Ashwini Vaishnaw and Hon’ble Minister of State for External Affairs and Textiles, Government of India Shri Pabitra Margherita were present at the Guwahati Railway Station apart from other MP/MLA’s at various other locations.
The newly introduced trains include the train no. 55818/55817 (Guwahati – New Bongaigaon – Guwahati) Daily Passenger, train no. 15911/15912 (Tinsukia – Naharlagun - Tinsukia) Tri-weekly Express and train no. 12047/12048 (Guwahati – North Lakhimpur - Guwahati) Bi-weekly Jan Shatabdi Express. During the flagging off ceremony Hon’ble Railway Minister said that these services are expected to bolster regional connectivity and improve travel options for passengers across Assam and neighbouring areas.
Additionally, a new Road Over Bridge (ROB) at Tetelia station yard constructed by Northeast Frontier Railway will be dedicated for the use of common public during the ceremony. The ROB (No. 59A) was constructed by Northeast Frontier Railway at a total cost of Rs. 72 crores replacing level crossing gate no ST-22 at Tetelia station yard.
General Manager of Northeast Frontier Railway Shri Chetan Kumar Shrivastava, General Manager of Northeast Frontier Railway (Construction) Shri Arun Kumar Choudhary with senior officials of Headquarter and Divisions, Local MP/MLAs and other dignitaries were also present during program.