ঙা য়োকপা, শা-শন য়োকপা অমসুং শঙ্গোম পুথোকপা মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী মতস্য সম্পাদা য়োজনাগী স্তেতস
13 DEC 2024 12:39PM by PIB Imphal
ফিশরীজ, এনিমেল হসবেন্দ্রী অমসুং দাইরিয়িং মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ ফিশরীজনা লুপা করোর 20050গী অপুনবা শেনফমগা লোননা চহি 5গী ওইনা শেনবা চহি 2020-21দগী শেনবা চহি 2024-25 ফাওবগী ওইনা ফ্লেগশিপ স্কিম প্রধান মন্ত্রী মতস্য সম্পাদা য়োজনা (PMMSY) ইমপ্লিমেন্ত তৌরি। হৌখিবা শেনবা চহি মরি (শেনবা চহি 2020-21দগী 2023-24 ফাওবা) অমসুং হৌজিক্কী শেনবা চহি (2024-25) অসিদা ভারত সরকারগী ফিশরীজ দিপার্তমেন্তনা রাজ্য সরকার, য়ুনিয়ন তেরিতোরী অমসুং অতোপ্পা ইমপ্লিমেন্তিং এজেন্সীশিংগী লুপা করোর 20864.29গী অপুনবা শেনফম অমদি কেন্দ্রগী শরুক লুপা করোর 2,000গা লোয়ননা ফিশরীজ দিবেলপমেন্তগী প্রপোজেলশিং অয়াবা পীখ্রে। রাজ্য সরকারশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংনা চহি খুদিংগী পীরিবা এন্যুএল এক্সন প্লানশিংদা য়ুম্ফম ওইদুনা PMMSYগী মখাদা লুপা করোর 8871.45গী শেনফম পীগনি। PMMSYগী মখাদা অয়াবা পীরবা প্রোজেক্তশিং অমসুং শেল থাদখিবা অদুগী রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংগী অকুপ্পা মরোল এনেক্সর-Iদা পীরি।
প্রধান মন্ত্রী মতস্য সম্পাদা য়োজনা (PMMSY) গী মখাদা, ফিশরিজ, এনিমেল হসবেন্দ্রী অমসুং দাইরিয়িং মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ ফিশরীজনা কোস্তলাইনগী মনাক নক্না লৈবা কোস্তেল ফিসরমেন ভিলেজ 100বু ক্লাইমেৎ রেসিলিয়েন্ত কোস্তেল ফিসরমেন ভিলেজ (CRCFV) ওইনা মশক খঙদোকখ্রে। মসিনা মখোয়বু ক্লাইমেৎ রেসিলিয়েন্ত অমসুং শেন্মিৎলোন লৈবা ফিসরমেন ভিলেজশিং ওইহল্লগনি।
শকখঙলবা কোস্তেল ফিসরমেন ভিলেজশিংদা ফিসরিজ দিবেলপমেন্ত এক্তিবিতীশিং অসি মরুওইনা ফিশ দ্রাইয়িং প্লেৎফোর্মশিং, ফিশ মার্কেতশিং, আইস প্লান্তশিং, কোল্দ স্তোরেজশিং অসিনচিংবা ফিসরিজগা মরী লৈনবা পোস্ত-হার্বেস্তকী থবকশিং নীংথিনা পাংথোক্নবগীদমক মথৌ তাবা বেসিক ইনফ্রাস্ত্রকচর ফেসিলিতীশিং শেমগৎপদা মীৎয়েং থম্লি। কোস্তেল ফিসরমেন ভিলেজশিংদা লৈরিবা ঙামীশিংবু সপোর্ত তৌনবগীদমক্তা সীৱীদ ফার্মিং, ওর্নামেন্তেল ফিশ ফার্মিং অমসুং অতৈ এক্বাকলচর এক্তিবিতীশিংগুম্বা ক্লাইমেৎ রেসিলিয়েন্ত অমসুং সস্তেনেবল ওইবা পুন্সি মহিংগী খুদোংচাবশিং শেমগৎলি। ফেসিলিতীশিং নৎত্রগা থবকশিং অসি গাইদলাইনশিংগী মতুং ইন্না সর্ভে অমসুং গেপ এনালাইসিসতা য়ুম্ফম ওইদুনা মশক খঙদোক্লি। CRCFVশিং ওইনা শেমগৎনবা মশক খংদোক্লবা খুঙ্গংশিংগী রাজ্য অমসুং য়ু.তি.গী ওইবা অকুপ্পা মরোল অদু এনেক্সর-IIদা পীরি।
2024-25 ফাওবদা অহেনবা ঙা মেত্রিক তন লাখ 70 পুথোক্নবা, এক্বাকলচরগী পোত্থোক হেনগৎহন্নবা, হেক্তর অমদা তন 3দগী তন 5 ফাওবা লৈবাক্কী চাংচৎতা লৈহন্নবা, পোস্ত-হর্ভেস্তকী অমাংবা চাদা 25দগী চাদা 10দা হন্থহন্নবা, হকথেংননা অমসুং নাকোইননা থবক ফংহন্নবা লাখ 55গী খুদোংচাবা পুথোক্নবা, ফিসরিজ এক্সপোর্ত অসি লুপা করোর 46,589 (2018-19) দগী লুপা করোর লাখ 1 ফাওবা হেনগৎহন্নবা, চহি মঙাগী মনুংদা পর কেপিতা ফিস কঞ্জুম্পসন কেজি 5-6দগী কেজি 12দা হেনগৎহন্নবা, প্রাইবেৎ ইনভেস্তমেন্ত পুক্নিং থৌগৎনবা অমসুং ফিসরিজ সেক্তরদা ওন্তপ্রিনোরশিপ হেনগৎহন্নবা প্রধান মন্ত্রী মতস্য সম্পাদা য়োজনা অসিনা পান্দম থম্লি। সরকার, ঙামীশিং, ঙা য়োক্লিবশিং অমসুং ঙা য়োকপগী লমদা মরী লৈনবা অতোপ্পা মীওইশিংনা তোঙান তোঙানবা খোঙথাংশিং অমসুং স্কিমশিংগী খুত্থাংদা হোৎনরকপনা (i) হৌখিবা চহি মঙা অসিদা লৈবাক অসিদা চহিগী ঙাগী পোত্থোক হেনগৎহনখ্রে। 2019-20দা তন লাখ 141.64 ওইরম্বা অদু 2022-23দা তন লাখ 175.45 ওইখ্রে। (ii) ঙা য়োকপগী লমদা অমসুং ঙা য়োকপগী লমদা মরী লৈনবা থবকশিংদা হকথেংননা অমসুং নাকোইননা থবক পীবগী খুদোংচাবা লাখ 58 লৈহনখ্রে। (iii) ফিসরিজ এক্সপোর্ত অসি 2019-20দা লুপা করোর 46662.85দগী 2023-24দা লুপা করোর 60524.89দা হেনগৎহনবা, (iv) পর কেপিতা ফিস কঞ্জুম্পসন অসি কেজি 5-6দগী কেজি 12-13দা হেনগৎহনবা, (v) এক্বাকলচরগী প্রদক্তিবিতী হেক্তর অমদা তন 4.7দা হেনগৎহনবা অমসুং (vi) পোস্ত হার্বেস্তকী অমাংবা 10-15%দা হন্থহনবা।
এনেক্সর-I
PMMSYগী মখাদা চহিগী ওইনা রাজ্য/য়ু.তি.গী ওইনা সেঙ্কসন তৌখিবা প্রোজেক্তশিং অমসুং তৌখিবা চাদিংগী অকুপ্পা মরোল
A. PMMSY গী মখাদা সেঙ্কসন তৌখিবা প্রোজেক্তশিংগী অপুনবা প্রোজেক্তকী শেনফম
(লুপা লাখতা)
সিরিএল
রাজ্য/য়ু.তি
2020-21
2021-22
2022-23
2023-24
2024-25
(i)
(ii)
(iii)
(iv)
(v)
(vi)
(vii)
1
অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈথৎশিং
1065.25
1915.10
706.00
1679.00
501.75
2
অন্ধ্র প্রদেশ
27560.00
49704.47
148828.20
7145.00
6635.00
3
অরুনাচল প্রদেশ
1864.20
2752.50
7838.39
4154.00
3419.00
4
অসাম
11021.90
9192.10
14391.52
11010.75
8346.61
5
বিহার
18333.00
9016.50
2780.00
21609.00
503.00
6
ছত্তিসগর
12981.00
8926.00
29470.00
32939.76
8021.69
7
D & D& দাদরা & NH
631.20
0.00
0.00
0.00
12285.69
8
দিল্লী
386.25
147.00
0.00
0.00
0.00
9
গোৱা
4146.50
4357.99
1344.20
978.40
789.40
10
গুজরাত
6375.00
38700.49
28653.23
6154.95
16184.86
11
হরিয়ানা
6306.50
9692.50
12323.25
43988.00
3776.50
12
হিমাচল প্রদেশ
4223.10
2676.07
2876.00
2992.18
2620.80
13
জম্মু অমসুং কাশ্মির
2659.62
2738.37
3460.37
4012.00
2149.50
14
ঝারখন্দ
10451.50
12030.90
8352.20
11888.86
1132.60
15
কর্নাতকা
16423.94
23009.09
38459.64
23120.29
4621.99
16
কেরালা
11367.30
18190.62
50224.08
30621.82
25407.72
17
লদাখ
125.00
595.00
737.00
1426.20
491.40
18
লক্ষদ্বীপ
3880.48
579.50
1080.00
975.50
248.00
19
মধ্য প্রদেশ
14854.37
17518.57
17329.87
25054.43
5987.76
20
মহারাস্ত্র
15889.54
33064.79
60232.54
26862.35
8718.14
21
মনিপুর
2633.00
1196.50
4517.20
10267.00
1568.00
22
মেঘালয়
2145.01
1290.95
3591.13
5353.27
882.00
23
মিজোরাম
3381.14
3023.86
2366.52
4673.78
1340.50
24
নাগালেন্দ
2655.80
2164.00
2755.85
3687.74
5104.99
25
ওরিশা
21625.00
30717.00
34270.60
20565.00
6690.00
26
পুদুচেরী
3485.32
1377.52
12514.59
2074.05
14414.98
27
পঞ্জাব
4582.00
4333.70
5278.00
1348.05
1251.20
28
রাজস্থান
1289.00
1631.14
1340.00
2050.00
785.00
29
সিক্কিম
1160.00
1628.15
1907.70
2513.68
617.90
30
তামিল নাদু
6988.75
28911.95
44732.75
12704.95
21946.27
31
তেলঙ্গানা
5405.17
9260.43
8457.49
7080.00
3914.00
32
ত্রিপুরা
2986.07
4190.23
4678.17
9017.67
4990.67
33
উত্তর প্রদেশ
39899.00
19367.70
26691.80
36083.60
7390.00
34
উত্তরাখন্দ
4310.60
7112.00
9329.97
8545.50
2999.00
35
ৱেস্ত বেঙ্গল
0.00
0.00
42688.64
7099.90
4650.89
B. PMMSYগী মখাদা কাইথখিবা ফন্দশিং অমসুং সেঙ্কসন তৌখিবা প্রোজেক্তশিংদা তৌখিবা চাদিং
(লুপা লাখতা)
S. N
রাজ্য/য়ু.তি.
2020-21
2021-22
2022-23
2023-24
কাইথখিবা ফন্দশিং
চাদিং তৌখিবা
কাইথখিবা ফন্দশিং
চাদিং তৌখিবা
কাইথখিবা ফন্দশিং
চাদিং তৌখিবা
কাইথখিবা ফন্দশিং
চাদিং তৌখিবা
i
ii
Iii
iv
v
vi
vii
viii
ix
x
1
অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈথৎশিং
200.00
200.00
509.30
309.30
0.00
0.00
0.00
0.00
2
অন্ধ্র প্রদেশ
5554.12
5554.12
13105.85
13105.85
15537.97
14153.26
14100.00
0.00
3
অরুনাচল প্রদেশ
790.61
790.61
499.94
499.94
3178.47
3164.20
3566.38
3269.61
4
অসাম
2676.56
2676.56
5130.06
5130.06
2654.18
2654.18
7360.64
2918.86
5
বিহার
2932.12
2882.43
1308.15
926.76
0.00
0.00
3744.19
2013.21
6
ছত্তিসগর
3606.74
3606.74
3296.56
3296.56
3510.98
3510.98
5155.13
5155.13
7
D & D& দাদরা & NH
144.30
105.72
19.00
19.00
0.00
0.00
0.00
0.00
8
দিল্লী
178.90
0.00
7.20
7.20
0.00
0.00
0.00
0.00
9
গোৱা
596.74
596.74
1645.85
1645.85
1059.00
905.75
1130.94
0.00
10
গুজরাত
893.70
21.06
5729.85
4746.00
0.00
0.00
0.00
0.00
11
হরিয়ানা
953.94
953.94
1620.03
1620.03
3577.82
3577.82
4000.00
3908.43
12
হিমাচল প্রদেশ
1467.28
1467.28
345.15
345.15
1126.96
1126.96
900.00
0.00
13
জম্মু অমসুং কাশ্মির
4207.20
4207.20
1493.22
1229.50
1475.36
1282.08
785.72
0.00
14
ঝারখন্দ
1618.56
1618.56
1507.15
1507.15
2544.06
2544.06
2934.35
1817.35
15
কর্নাতকা
6235.30
6235.30
9927.68
9927.68
6608.00
4449.59
7230.99
2981.36
16
কেরালা
800.00
800.00
7810.95
7810.95
15316.38
15316.38
7988.25
6077.40
17
লদাখ
37.50
37.50
120.30
119.19
218.55
163.08
162.50
0.00
18
লক্ষদ্বীপ
1344.12
35.51
98.80
32.50
0.00
0.00
0.00
0.00
19
মধ্য প্রদেশ
2379.16
2379.16
5587.64
5587.57
3339.85
2297.21
5038.41
4726.59
20
মহারাস্ত্র
3657.42
3657.42
4042.99
4042.99
10252.80
10252.80
9999.67
7613.76
21
মনিপুর
1097.97
1097.97
846.66
846.66
0.00
0.00
1000.00
0.00
22
মেঘালয়
790.65
790.65
765.69
765.69
659.07
638.99
1380.80
0.00
23
মিজোরাম
986.77
986.77
1567.01
1567.01
694.93
694.93
1967.76
1967.76
24
নাগালেন্দ
807.07
807.07
1355.67
1355.67
1235.52
1235.52
1665.63
1665.63
25
ওরিশা
3995.82
3995.82
7914.47
7914.47
7494.60
7494.60
1627.93
1627.93
26
পুদুচেরী
990.50
990.50
1349.45
1349.45
3386.56
2086.56
0.00
0.00
27
পঞ্জাব
567.84
567.84
0.00
0.00
676.94
604.67
1231.48
397.26
28
রাজস্থান
210.82
210.82
175.65
175.65
0.00
0.00
0.00
0.00
29
সিক্কিম
313.20
313.20
242.01
242.01
679.12
679.12
1084.51
1082.00
30
তামিল নাদু
1938.61
1938.61
3036.35
3036.35
0.00
2677.08
8748.61
8733.00
31
তেলঙ্গানা
779.34
779.34
4433.73
1966.00
0.00
397.36
0.00
32
ত্রিপুরা
737.01
737.01
1965.00
1958.64
1061.19
884.17
2144.50
58.75
33
উত্তর প্রদেশ
7009.62
7009.62
7746.14
7746.14
3786.17
3786.17
3888.62
3829.68
34
উত্তরাখন্দ
912.61
912.61
1937.45
1937.45
2565.31
2538.31
3365.00
2010.71
35
ৱেস্ত বেঙ্গল
0.00
0.00
0.00
0.00
5076.12
2476.00
0.00
0.00
এনেক্সর-II
রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী ওইনা ক্লাইমেৎ রেজিলিয়েন্ত কোস্তেল ফিসরমেন ভিলেজশিং ওইনা শেমগৎনবা মশক খঙদোক্লবা খুঙ্গংগী অকুপ্পা ৱারোল
সিরিএল মশিং
কোস্তেল ভিলেজকী মমিং
সিরিএল মশিং
কোস্তেল ভিলেজকী মমিং
সিরিএল মশিং
কোস্তেল ভিলেজকী মমিং
গুজরাত
মহারাস্ত্র
তামিল নাদু
1
সচানা
1
কেলৱা
1
পাসিয়াভরম
2
নভি বন্দর
2
অর্নালা
2
সেঞ্জিয়াম্মন নাগর
3
মাধৱাদ
3
রংগাও
3
তিরুবনমিয়ুরকুপ্পম
4
মুল্দৱার্কা
4
গোরাই তল
4
পারামনকেনি
5
ভত্ত
5
নান্দগাও
5
মন্দবাই পুধুকুপ্পম
6
জোদিয়া
6
কোরলাই
6
সি পুথুপেত্তাই
7
জুনা বন্দর
7
ভারদখোল
7
পুথুপেত্তাই
8
চোরৱাদ
8
শ্রীভর্ধন
8
অর্কোত্তুদুরাই
গোৱা
9
ভারাভদে
9
পুথুপত্তিয়ম
1
বেতুল
10
কালবাদেভি
10
কুমারাপনভায়ল
2
অরামবোল
11
জাইগদ
11
সোলিয়াকুদি
পুদুচেরী
12
নিভাতি
12
কাইলিমনকুন্দু
1
নারমবাই
13
রেদি
13
ভীরাপন্দিয়ন পত্তিনম
2
পত্তিনাচেরী
14
তোন্দাভল্লি
14
ইদিনথাকরাই
দামন অমসুং দিয়ু
15
সর্জেকোৎ
15
অরোকিয়াপুরম
1
ভানকবারা
16
ইরায়ুমনথুরাই
ওরিশা
কর্নাতকা
অন্ধ্র প্রদেশ
1
পাখরাবাদ
1
উপ্পুন্দা মদিকল
1
পেদাগঙ্গাল্লাবনিপেতা
2
সনাধানাদি
2
কোতেশ্বারা
2
দেভুনালতাদা
3
মঝিসাহি
3
কাদেকর
3
ইদ্দিভানিপলেম
4
কিরতানি
4
বাইলুরু
4
পথিবাদাবরিপেতা
5
জমভিরাই
5
মত্তাদাহিতলু
5
পেদ্দা উপ্পাদা
6
অমরনগর
কেরালা
6
পেন্তাকোতা
7
চুদামনি
1
ইরাভিপুরম
7
কোনাপাপাপেতা
8
জমবো
2
থোতাপলী
8
সোরলাগোন্ধি
9
খারনাসি
3
অজীকল
9
গুল্লালামোদা
10
তালাচৌৱা
4
পুথুব্যপে
10
অদাভি পঞ্চায়থ
11
নোলিয়াসহি
5
নিজারাকল
11
গোন্দিসমুদ্রম
12
সানা নালিয়ানুগাও
6
চিলাকুর
12
পলিপলেম
13
ন্যু বোক্সিপলি
লক্ষদ্বীপ
13
তাদিচেতলাপলেম
14
পতিসোনাপুর
1
চেতলাথ আইলেন্দ
14
ইদুরুপলেম
15
সাহান
2
অগাত্তি আইলেন্দ
15
থুপিলিপলেম
16
নোলিয়াসহি
অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈথৎশিং
ৱেস্ত বেঙ্গল
17
পেন্থাকাতা
1
দুর্গাপুর
1
অক্ষয়ানগর
18
অরাখাকুদা
2
চিদিয়া তপু
2
মাদাগঞ্জ
3
জঙ্গলিঘাত
3
দেরা
4
হোপতাউন
4
দক্ষিন কাদুৱা
5
শোল বে
5
বাগুরন জলপাই
ৱাফম অসি ফিশরীজ, এনিমেল হসবেন্দ্রী অমসুং দাইরিয়িংগী মন্ত্রী শ্রী রাজিব রঞ্জন সিংহ এলাইস ললন সিংহনা দিসেম্বর 11, 2024দা রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখি।

Ministry of Fisheries, Animal Husbandry & Dairying
Status of the Pradhan Mantri Matsya Sampada Yojana
13 DEC 2024 12:39PM by PIB Delhi
The Department of Fisheries, Ministry of Fisheries, Animal Husbandry and Dairying is implementing the flagship scheme Pradhan Mantri Matsya Sampada Yojana (PMMSY) for a period of 5 years from financial year 2020-21 to FY 2024-25, at a total outlay of Rs.20050 crore. The Department of Fisheries, Government of India during the last four financial years (FY 2020-21 to 2023-24) and current financial year (2024-25), has approved fisheries developmental proposals of various State Governments, Union Territories and other Implementing Agencies at a total cost of Rs.20864.29 crore with central share of Rs. 8871.45 crore under the PMMSY based on the Annual Action Plans submitted by State Governments/Union Territories on year-on-year basis. The State/UT-wise details of projects sanctioned and expenditure incurred under PMMSY are furnished at Annexure-I.
Under the Pradhan Mantri Matsya Sampada Yojana (PMMSY), the Department of Fisheries, Ministry of Fisheries, Animal Husbandry and Dairying has identified 100 coastal fishermen villages situated close to the coastline as Climate Resilient Coastal Fishermen Villages (CRCFV) to make them climate resilient and economically vibrant fishermen villages.
The fisheries development activities in the identified coastal fishermen villages, mainly focuses on creation of basic infrastructure facilities required for smooth conduct of fisheries post-harvest related activities like fish drying platforms, fish markets, ice plants, cold storages etc, creation of climate resilient and sustainable livelihood opportunities like seaweed farming, ornamental fish farming and other aquaculture activities for supporting the fishers living in the coastal fishermen villages. The facilities or activities are identified based on the survey and gap analysis as per the guidelines. The State/UT wise details of the villages identified for development as CRCFVs is listed in the Annexure-II.
The Pradhan Mantri Matsya Sampada Yojana scheme envisaged to add an additional fish production of 70 lakh metric tonnes by 2024-25, enhance aquaculture productivity from the national average of 3 tonne to 5 tonne per hectare, reduce post-harvest losses from 25% to around 10%, generate about 55 lakh direct and indirect employment opportunities, enhancement of fisheries exports from Rs 46,589 crore (2018-19) to Rs 1 lakh crore by 2024-25, enhancing per capita fish consumption from the current 5-6 kg to 12 kg during tenure of five years, encourage private investment and facilitate growth of entrepreneurship in the fisheries sector. The concerted efforts of the Governments, fishers, fish farmers and other fisheries stakeholders through various initiatives/schemes has resulted in (i) increase of annual fish production in the country during the last 5 years from 141.64 lakh tonne during 2019-20 to an all-time record of 175.45 lakh tonne in 2022-23, (ii) creation of direct and indirect employment opportunities to about 58 lakh in fishing and aquaculture related activities on account of the fisheries development projects, (iii) increase in fisheries export from Rs.46662.85 crore in 2019-20 to Rs.60524.89 crore in 2023-24, (iv) enhanced per capita fish consumption from 5-6 kg to 12-13 kg, (v) enhance aquaculture productivity to 4.7 tonne per hectare and (vi) reduction of post harvest losses to 10-15% amongst the others.
Annexure-I
Year-wise State/UT-wise details of projects sanctioned and expenditure incurred under PMMSY
A. Total Projects Cost of Sanctioned projects under PMMSY
(Rs. In lakh)
Sl.
State/UT
2020-21
2021-22
2022-23
2023-24
2024-25
(i)
(ii)
(iii)
(iv)
(v)
(vi)
(vii)
1
Andaman & Nicobar
1065.25
1915.10
706.00
1679.00
501.75
2
Andhra Pradesh
27560.00
49704.47
148828.20
7145.00
6635.00
3
Arunachal Pradesh
1864.20
2752.50
7838.39
4154.00
3419.00
4
Assam
11021.90
9192.10
14391.52
11010.75
8346.61
5
Bihar
18333.00
9016.50
2780.00
21609.00
503.00
6
Chhattisgarh
12981.00
8926.00
29470.00
32939.76
8021.69
7
D & D& Dadra & NH
631.20
0.00
0.00
0.00
12285.69
8
Delhi
386.25
147.00
0.00
0.00
0.00
9
Goa
4146.50
4357.99
1344.20
978.40
789.40
10
Gujarat
6375.00
38700.49
28653.23
6154.95
16184.86
11
Haryana
6306.50
9692.50
12323.25
43988.00
3776.50
12
Himachal Pradesh
4223.10
2676.07
2876.00
2992.18
2620.80
13
Jammu & Kashmir
2659.62
2738.37
3460.37
4012.00
2149.50
14
Jharkhand
10451.50
12030.90
8352.20
11888.86
1132.60
15
Karnataka
16423.94
23009.09
38459.64
23120.29
4621.99
16
Kerala
11367.30
18190.62
50224.08
30621.82
25407.72
17
Ladakh
125.00
595.00
737.00
1426.20
491.40
18
Lakshadweep
3880.48
579.50
1080.00
975.50
248.00
19
Madhya Pradesh
14854.37
17518.57
17329.87
25054.43
5987.76
20
Maharashtra
15889.54
33064.79
60232.54
26862.35
8718.14
21
Manipur
2633.00
1196.50
4517.20
10267.00
1568.00
22
Meghalaya
2145.01
1290.95
3591.13
5353.27
882.00
23
Mizoram
3381.14
3023.86
2366.52
4673.78
1340.50
24
Nagaland
2655.80
2164.00
2755.85
3687.74
5104.99
25
Odisha
21625.00
30717.00
34270.60
20565.00
6690.00
26
Puducherry
3485.32
1377.52
12514.59
2074.05
14414.98
27
Punjab
4582.00
4333.70
5278.00
1348.05
1251.20
28
Rajasthan
1289.00
1631.14
1340.00
2050.00
785.00
29
Sikkim
1160.00
1628.15
1907.70
2513.68
617.90
30
Tamil Nadu
6988.75
28911.95
44732.75
12704.95
21946.27
31
Telangana
5405.17
9260.43
8457.49
7080.00
3914.00
32
Tripura
2986.07
4190.23
4678.17
9017.67
4990.67
33
Uttar Pradesh
39899.00
19367.70
26691.80
36083.60
7390.00
34
Uttarakhand
4310.60
7112.00
9329.97
8545.50
2999.00
35
West Bengal
0.00
0.00
42688.64
7099.90
4650.89
B. Funds Released and Expenditure incurred for the sanctioned projects under PMMSY
(Rs. In lakh)
S. N
State/UT
2020-21
2021-22
2022-23
2023-24
Funds released
Expenditure
Funds released
Expenditure
Funds released
Expenditure
Funds released
Expenditure
i
ii
iii
iv
v
vi
vii
viii
ix
x
1
Andaman & Nicobar
200.00
200.00
509.30
309.30
0.00
0.00
0.00
0.00
2
Andhra Pradesh
5554.12
5554.12
13105.85
13105.85
15537.97
14153.26
14100.00
0.00
3
Arunachal Pradesh
790.61
790.61
499.94
499.94
3178.47
3164.20
3566.38
3269.61
4
Assam
2676.56
2676.56
5130.06
5130.06
2654.18
2654.18
7360.64
2918.86
5
Bihar
2932.12
2882.43
1308.15
926.76
0.00
0.00
3744.19
2013.21
6
Chhattisgarh
3606.74
3606.74
3296.56
3296.56
3510.98
3510.98
5155.13
5155.13
7
Delhi
144.30
105.72
19.00
19.00
0.00
0.00
0.00
0.00
8
Daman & Diu
178.90
0.00
7.20
7.20
0.00
0.00
0.00
0.00
9
Goa
596.74
596.74
1645.85
1645.85
1059.00
905.75
1130.94
0.00
10
Gujarat
893.70
21.06
5729.85
4746.00
0.00
0.00
0.00
0.00
11
Haryana
953.94
953.94
1620.03
1620.03
3577.82
3577.82
4000.00
3908.43
12
Himachal Pradesh
1467.28
1467.28
345.15
345.15
1126.96
1126.96
900.00
0.00
13
Jammu & Kashmir
4207.20
4207.20
1493.22
1229.50
1475.36
1282.08
785.72
0.00
14
Jharkhand
1618.56
1618.56
1507.15
1507.15
2544.06
2544.06
2934.35
1817.35
15
Karnataka
6235.30
6235.30
9927.68
9927.68
6608.00
4449.59
7230.99
2981.36
16
Kerala
800.00
800.00
7810.95
7810.95
15316.38
15316.38
7988.25
6077.40
17
Ladakh
37.50
37.50
120.30
119.19
218.55
163.08
162.50
0.00
18
Lakshadweep
1344.12
35.51
98.80
32.50
0.00
0.00
0.00
0.00
19
Madhya Pradesh
2379.16
2379.16
5587.64
5587.57
3339.85
2297.21
5038.41
4726.59
20
Maharashtra
3657.42
3657.42
4042.99
4042.99
10252.80
10252.80
9999.67
7613.76
21
Manipur
1097.97
1097.97
846.66
846.66
0.00
0.00
1000.00
0.00
22
Meghalaya
790.65
790.65
765.69
765.69
659.07
638.99
1380.80
0.00
23
Mizoram
986.77
986.77
1567.01
1567.01
694.93
694.93
1967.76
1967.76
24
Nagaland
807.07
807.07
1355.67
1355.67
1235.52
1235.52
1665.63
1665.63
25
Odisha
3995.82
3995.82
7914.47
7914.47
7494.60
7494.60
1627.93
1627.93
26
Puducherry
990.50
990.50
1349.45
1349.45
3386.56
2086.56
0.00
0.00
27
Punjab
567.84
567.84
0.00
0.00
676.94
604.67
1231.48
397.26
28
Rajasthan
210.82
210.82
175.65
175.65
0.00
0.00
0.00
0.00
29
Sikkim
313.20
313.20
242.01
242.01
679.12
679.12
1084.51
1082.00
30
Tamil Nadu
1938.61
1938.61
3036.35
3036.35
0.00
2677.08
8748.61
8733.00
31
Telangana
779.34
779.34
4433.73
1966.00
0.00
397.36
0.00
32
Tripura
737.01
737.01
1965.00
1958.64
1061.19
884.17
2144.50
58.75
33
Uttar Pradesh
7009.62
7009.62
7746.14
7746.14
3786.17
3786.17
3888.62
3829.68
34
Uttarakhand
912.61
912.61
1937.45
1937.45
2565.31
2538.31
3365.00
2010.71
35
West Bengal
0.00
0.00
0.00
0.00
5076.12
2476.00
0.00
0.00
Annexure-II
State/UT wise details of the villages identified for development as Climate Resilient Coastal Fishermen Villages.
Sl. No
Name of the Coastal Villages
Sl. No
Name of the Coastal Villages
Sl. No
Name of the Coastal Villages
Gujarat
Maharashtra
Tamil Nadu
1
Sachana
1
Kelwa
1
Pasiyavaram
2
Navi bandar
2
Arnala
2
Senjiyamman Nagar
3
Madhwad
3
Rangaon
3
Thiruvanmiyurkuppam
4
Muldwarka
4
Gorai Tal
4
Paramankeni
5
Bhatt
5
Nandgoan
5
Mandavai Pudhukuppam
6
Jodia
6
Korlai
6
C. Puthupettai
7
Juna Bandar
7
Bharadkhol
7
Puthupettai
8
Chorwad
8
Srivardhan
8
Arcottudurai
Goa
9
Varavade
9
Puthupattiam
1
Betul
10
Kalbadevi
10
Kumarapanvayal
2
Arambol
11
Jaigad
11
Soliyakudi
Puducherry
12
Nivati
12
Kalimankundu
1
Narambai
13
Redi
13
Veerapandian Pattinam
2
Pattinacherry
14
Tondavalli
14
Idinthakarai
Daman & Diu
15
Sarjekot
15
Arockiapuram
1
Vanakbara
16
Erayumanthurai
Odisha
Karnataka
Andhra Pradesh
1
Pakharabad
1
Uppunda Madikal
1
Pedagangallavanipeta
2
Sanadhanadi
2
Koteshwara
2
Devunaltada
3
Majhisahi
3
Kadekar
3
Iddivanipalem
4
Kirtani
4
Bailuru
4
Pathivada barripeta
5
Jambhirai
5
Mattadahitlu
5
Pedda Uppada
6
Amarnagar
Kerala
6
Pentakota
7
Chudamani
1
Eravipuram
7
Konapapapeta
8
Jamboo
2
Thottapally
8
Sorlagondhi
9
Kharnasi
3
Azheekal
9
Gullalamoda
10
Talachua
4
Puthuvype
10
Adavi Panchayath
11
Noliasahi
5
Njarakkal
11
Gondisamudram
12
Sana Nalianugaon
6
Chilakoor
12
Palipalem
13
New Boxipalli
Lakshadweep
13
Tadichetlapalem
14
Patisonapur
1
Chetlath island
14
Edurupalem
15
Sahan
2
Agatti island
15
Thupilipalem
16
Noliasahi
Andaman & Nicobar Islands
West Bengal
17
Penthakata
1
Durgapur
1
Akshayanagar
18
Arakhakuda
2
Chidiya Tapu
2
Madanganj
3
Junglighat
3
Dera
4
Hopetown
4
Dakshin Kadua
5
Shoal Bay
5
Baguran Jalpai
This information was given by the Minister of Fisheries, Animal Husbandry and Dairying Shri Rajiv Ranjan Singh alias Lalan Singh, in a written reply in Rajya Sabha on 11th December 2024.