উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়
উত্তৰ পূৰ্বাঞ্চলত অৰ্থনৈতিক বিকাশৰ প্ৰচাৰৰ বাবে ইনভেষ্ট ইণ্ডিয়াৰ সৈতে বুজাবুজিৰ চুক্তি
11 DEC 2024 3:40PM by PIB Guwahati
উত্তৰ পূৰ্বাঞ্চলৰ (এনই) ৰাজ্যসমূহৰ বিনিয়োগ প্ৰচাৰ সংস্থা (আইপিএ) শক্তিশালী কৰাৰ উদ্দেশ্যৰে আৰু উত্তৰ পূৰ্বাঞ্চলৰ ৰাজ্য চৰকাৰসমূহক তেওঁলোকৰ ৰাজ্যত বিনিয়োগৰ সুবিধা আৰু বৃদ্ধিৰ লক্ষ্য পূৰণ কৰাত সহায় কৰাৰ উদ্দেশ্যৰে, উত্তৰ-পূব অঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়ে ইনভেষ্ট ইণ্ডিয়াৰ সৈতে বুজাবুজিৰ চুক্তি স্বাক্ষৰ কৰিছে। কাৰ্যকলাপ আৰু বিতৰণযোগ্যবোৰৰ ভিতৰত আছে মসৃণ বিনিয়োগ সুবিধা, কেন্দ্ৰীভূত বিনিয়োগ, বিনিয়োগ পৰিস্থিতিতন্ত্ৰৰ উন্নতি আৰু বিনিয়োগৰ সহজতা ব্যৱসায় (ইওডিবি)। তদুপৰি বিনিয়োগৰ বাবে পাৰস্পৰিক লাভজনক অংশীদাৰিত্বৰ বিকাশ, বিনিয়োগ-অনুকূল নীতি প্ৰস্তুত কৰাত সমৰ্থন, মুখ্য বিকাশ খণ্ড চিনাক্তকৰণ আৰু বিনিয়োগ তথা বাণিজ্যৰ বাবে অংশীদাৰিত্ব গঢ়ি তোলা; যিয়ে বহনক্ষম উন্নয়ন আৰু সামগ্ৰিক বিকাশ নিশ্চিত কৰিবলৈ উত্তৰ পূৰ্বাঞ্চলৰ ৰাজ্যসমূহৰ সম্পদৰ ব্যৱহাৰত সহায় কৰিব।
আজি লোকসভাত এক প্ৰশ্নৰ লিখিত উত্তৰত কেন্দ্ৰীয় উত্তৰ পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ন ৰাজ্যমন্ত্ৰী ড০ সুকান্ত মজুমদাৰে এই তথ্য প্ৰদান কৰে।

Ministry of Development of North-East Region
MoU with Invest India to Promote Economic Development in NER
11 DEC 2024 3:40PM by PIB Delhi
With an intent to strengthen the Investment Promotion Agency (IPA) of the North Eastern (NE) states and to assist the NE State Government to meet the objectives of attracting, facilitating and increasing investments in their states, Ministry of Development of North Eastern Region has signed an Memorandum of Understanding (MoU) with Invest India. The activities and deliverables include smooth investment facilitation, focused investment, improvement in investment ecosystem & Ease of Doing Business (EoDB), development of mutually beneficial partnerships for investment, support in the preparation of investor-friendly policies, identification of key growth sectors and build partnerships for investment and commerce; which would help in leveraging the resources of North Eastern states to ensure sustainable development and inclusive growth.
This information was given by the Union Minister of State for Development of North Eastern Region Dr. Sukanta Majumdar in a written reply to a question in Lok Sabha today.