অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
অশ্তলক্ষ্মী মহোৎসবতা অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়না “বায়র সেল্লর মীত” পাংথোকখ্রে
বায়র-সেল্লর মীতনা অৱাং নোংপোক লমদমদগী বায়রশিং অমসুং সেল্লরশিংগী মরক্তা দাইরেক্ত বিজিনেস ইন্তরেক্সনশিং তৌবদা মতেং পাংলি
মীত অসিনা তেক্সতাইল্স, সেরিকলচর, হেন্দলুম অমসুং হেন্দিক্রাফস, জেমস, জ্বেলরী অমসুং মরী লৈনবা, লৌউ-শিংউ অমসুং হোর্তিকলচর অমদি তুরিজম য়াওনা মরু ওইবা সেক্তর মরিদা কান্নবা পীরি
09 DEC 2024 10:01AM by PIB Imphal
অৱাং-নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়না শিন্দুনা পাংথোকপা অস্তলক্ষ্মী মহোৎসবতা অৱাং-নোংপোক লমদমগী রাজ্যশিং অমসুং লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা মফমশিংদগী বায়রশিং পুনশিল্লিবা এক্সক্লুসিব বায়র সেল্লর মীত অমা পাংথোকখি। ন্যু দিল্লীগী ভারত মান্দপমদা পাংথোকখিবা থৌরম অসিনা অৱাং নোংপোক ভারতকী আর্তিসানশিং অমসুং বায়রশিংগী মরক্তা তুং কোইগদবা ললোন-ইতিক্কী মরীশিং ফগৎহন্নবা পান্দম থমখি।
বায়র সেল্লর মীত অসিনা অৱাং নোংপোক লমদমগী বায়র অমসুং সেল্লরশিংগী মরক্তা তেক্সতাইল্স, সেরিকলচর, হেন্দলুম অমসুং হেন্দিক্রাফ্স, জেমস, জ্বেলরী অমসুং মরী লৈনবা, লৌউ-শিংউ অমসুং হোর্তিকলচর অমসুং তুরিজম য়াওনা মরুওইবা সেক্তর মরিদা হকথেংননা ললোন-ইতিক তৌনবা খুদোংচাবা পীখি। হায়রিবা প্লেতফোর্ম অসিনা লমদম অসিগী শেন্মিৎলোন চাউখৎহনবদা মতেং পাংনবা অচৌবা ওর্দরশিং, মতম শাংনা চত্থগদবা ললোন-ইতিক্কী মরীশিং অমসুং খুদক্কী ওইবা ললোন-ইতিক্কী য়ানচেশিং পুক্নিং থৌগৎখি।
অৱাং-নোংপোক লমদমগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয় (MDoNER), নোর্থ ইস্তর্ন হেন্দিক্রাফস এন্দ হেন্দলুম দিবেলপমেন্ত কোর্পোরেসন লিমিতেদ (NEHHDC); ওপন নেতৱার্ক ফোর দিজিতেল কম্মর্স (ONDC) কী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংনা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি।
হৌদোকপগী মীফম অদুদা, NEHHDC গী এদভাইজরনা অৱাং নোংপোক লমদমগী কান্নবশিং অমসুং লমদম অসিদা শেল থাদনবগী খুদোংচাবশিং ফোংদোকখি। ONDCগী চীফ বিজিনেস ওফিসরনা হায়খি মদুদি ONDC অসি তেক্নোলোজীদা য়ুম্ফম ওইবা ইনিসিএতিব অমনি। মসিনা লৈবাক অসিদা ওপন সোর্স স্পেসিফিকেসনশিংদা য়ুম্ফম ওইবা ওপন প্রোতোকোল অমগী খুত্থাংদা ই-কম্মর্স তৌবা য়াহন্দুনা ই-কম্মর্স মথৌ তৌবগী মওং অসি শেমদোক্নবা হোৎনরি। খোঙথাং অসিনা ই-কম্মর্সপু খোংজেল য়াংনা শীজিন্নবদা মতেং পাংবতা নত্তনা ভারত্তা স্তার্ত-অপশিং চাউখৎহনগনি অমসুং মপাঙ্গল কনখৎহনগনি। ওপন প্রোতোকোলগী খুত্থাংদা চাউথোকহনবা য়াবা অমসুং শেল চংদবা ই-কম্মর্স অমা লায়থোকহন্দুনা, ONDCনা স্তার্ত-অপশিংবু পুন্না থবক তৌমিন্নদুনা চাউখৎপা ঙমহনগনি। মহাক্না হায়খি মদুদি ONDCনা NEHHDC গা খুৎশম্নদুনা অৱাং নোংপোক লমদমগী আর্তিসানশিং/ ৱিভরশিং/ সেলরশিংবু মখোয়গী মার্কেত লিঙ্কেজ হেনগৎহন্নবা মখোয়গী প্লেতফোর্মদা য়াওহল্লি। NEHHDC গী মেনেজিং দাইরেক্তরনা MDoNERনা লৌখৎলিবা খোঙথাংশিং অদু থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং হায়খি মদুদি অসিগুম্বা খোঙথাংশিং অসিনা অৱাং নোংপোক লমদমগী লমদমসিগী পোত্থোকশিং প্রমোৎ তৌবদা মতেং পাংবতা নত্তনা লমদম অসিগী লোকেল আর্তিসানশিং/ ৱিভরশিং/ সেলরশিংগী শেন্মিৎলোন চাউখৎহনবদসু মতেং পাংগনি।
MDoNERগী জোইন্ত সেক্রেতরীনা হায়খি মদুদি অৱাং নোংপোক লমদম অসি চাউখৎপগীদমক থাজবা লৈ, স্ত্রেতেজিক ইনভেস্তমেন্তশিং লৈ অমসুং তোঙান তোঙানবা সেক্তরশিংদা লুচিংবা অমা ওইনা থোরকপা য়াই। মহাক্না হায়খি মদুদি কেন্দ্র সরকার অমসুং রাজ্য সরকারনা মখোয়গী ইনিসিএতিবশিং/ স্কিমশিংগী খুত্থাংদা লমদম অসিদা ইনভেস্তমেন্তকীদমক নুংঙাইবা ফীভম অমা শেম্লে। মহাক্না হায়খি মদুদি রাজ্য 8 অসিনা লমদম অসিদা ইনভেস্তমেন্ত তৌনবগীদমক ইনভেস্তরশিংদা তোপ তোপ্পা খুদোংচাবশিং পীরি। MDoNER অমসুং অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্য পুম্নমক্না লমদম অসিদা ইনভেস্তমেন্তকীদমক মথৌ তাবা মতেং পীনবা হোৎনরি।
থৌরম অসিদা লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা মফমশিংদগী বায়রশিংগা অৱাং নোংপোক রাজ্যশিংগী সেল্লরশিংগা ৱান ওন ৱান ‌ইন্তরেক্সন তৌখি।

Ministry of Development of North-East Region
“Buyer Seller Meet” organized by Ministry of Development of North Eastern Region at Ashtalakshmi Mahotsav
Buyer-Seller Meet facilitates direct business interactions between buyers and sellers from the North Eastern Region
The Meet caters across four key sectors including Textiles, Sericulture, Handloom & Handicrafts, Gems, Jewellery & allied, Agriculture & Horticulture and Tourism
09 DEC 2024 10:01AM by PIB Delhi
The vibrant Ashtalakshmi Mahotsav organized by Ministry of Development of North Eastern Region hosted an exclusive Buyer Seller Meet that brought together buyers from the North Eastern States and seller from various part of the country. The event, held at Bharat Mandapam, New Delhi aimed to foster long-term business relationships between North East India’s artisans and buyers.
The Buyer-Seller Meet facilitated direct business interactions between buyers and sellers from the North Eastern Region across four key sectors including Textiles, Sericulture, Handloom & Handicrafts, Gems, Jewellery & allied, Agriculture & Horticulture and Tourism. This platform encouraged bulk orders, long-term business relationships, and immediate trade deals to boost the economic development of the region
Senior officers of Ministry of Development of North Eastern Region (MDoNER), North Eastern Handicrafts and Handloom Development Corporation Ltd. (NEHHDC); Open Network for Digital Commerce (ONDC) graced the event with their presence.
During the opening session, Advisor, NEHHDC highlighted the advantages of North Eastern Region and opportunities available for investment in the region. Chief Business Officer, ONDC mentioned that ONDC, a tech-based initiative, to transform the way e-commerce functions in the country by enabling e-commerce through an open protocol based on open-source specifications. The initiative will not only facilitate the rapid adoption of e-commerce, but also boost and strengthen the growth of startups in India. By facilitating scalable and cost-effective e-commerce through the open protocol, ONDC will empower startups to grow collaboratively. He also highlighted that the ONDC in collaboration with NEHHDC is onboarding artisans/weavers/sellers of the North Eastern Region on their platform to increase their market linkage. Managing Director, NEHHDC appreciated the initiatives taken by MDoNER and stated that such kind of initiatives will not only help in promotion of indigenous products of the North Eastern Region but also help in economic prosperity of the local artisans/weavers/seller of the region.
Joint Secretary, MDoNER underlined that North Eastern Region is confident for growth, with strategic investments and can emerge as a leader in various sectors. She mentioned that Central Government and State Government through their initiatives/schemes have created a favorable environment for investment in the region. She also mentioned that all eight states provide unique opportunities to the investors for investment in the region. MDoNER as well as all the North Eastern States are committed for extending necessary support for investment in the region.
The event featured one on one interaction of Sellers from the North Eastern States with Buyers from various part of the country.