Ministry of Electronics & IT
Empowering Lives through Digital Innovation: CSC Shines at India International Trade Fair (IITF)
Stories of Siddharth and Vikas exemplify success of Village Level Entrepreneurs through CSC at IITF 2024
28 NOV 2024 10:24AM by PIB Delhi
The Ministry of Electronics and Information Technology has set up a vibrant stall at the India International Trade Fair (IITF) in Hall No. 14. Hosted by Common Service Centers (CSC), the stall showcases a wide range of digital and community services, including the Grameen eStore, CSC Academy, DigiPay, Aadhaar-related services, and other key initiatives. The primary aim of this exhibit is to spread awareness about the facilities provided by CSC and encourage more people to leverage these services for their empowerment.
The Dynamic Leaders Behind the Stall
This CSC stall is led by two dedicated and inspiring Village Level Entrepreneurs (VLEs) from Delhi, Siddharth and Vikas. Their dedication and commitment reflect the transformative power of digital services, as they serve their communities while setting examples for others.
Siddharth: A 22-Year-Old Visionary
Siddharth, a 22-year-old entrepreneur, started his CSC center in 2020. Operating from Mandawali, Delhi, he faced the responsibility of supporting his family right after completing his 12th-grade education. Despite the challenges, he turned his situation around by utilizing the income generated through CSC services. Today, Siddharth manages services such as Aadhaar registration, DigiPay, and Grameen eStore with great efficiency. His journey is a testament to how young individuals can transform their lives by seizing the right opportunities.
Vikas: A Story of Resilience and Success
50-year-old Vikas has overcome significant challenges in his life. Stricken by polio in childhood, he experiences difficulty walking. However, his determination never wavered, and he established his CSC center in the Rohini area of Delhi. Vikas’s story serves as a powerful reminder that physical limitations cannot hinder one’s drive and potential for success.
Through his center, he provides vital services like Aadhaar enrollment, seamless transactions via DigiPay, and other government schemes.
The CSC Stall: A Symbol of Digital Empowerment
Visitors to the CSC stall at IITF can explore opportunities like the Grameen eStore, which facilitates easy buying and selling of products, DigiPay for cashless transactions, and CSC Academy’s programs to enhance digital literacy. The efforts of VLEs like Siddharth and Vikas underscore how digital services can bridge gaps and empower individuals, even in the face of adversity.
Role Models for Society
The inspiring journeys of Siddharth and Vikas illustrate that digital services are not just tools for livelihood but also a means to uplift every segment of society. Their hard work and dedication have made them role models for countless others aspiring to achieve financial independence and social impact.
The CSC stall at the India International Trade Fair exemplifies the success of the Digital India initiative, reaching even the remotest corners of the country. Siddharth and Vikas, with their resilience and determination, stand as shining examples of this transformation.
Their stories teach us that success is achievable despite challenges if one has perseverance and the right opportunities. CSC’s initiative not only promotes digital inclusion but also inspires individuals across the nation to become self-reliant and empowered.

ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
দিজিতেল ইন্নোবেসনগী খুত্থাংদা মীয়ামদা শক্তি পীবা: ইন্দিয়া ইন্তর্নেস্নেল ত্রেদ ফিয়র (IITF)দা CSCনা ঙান্থোইখ্রে
IITF 2024দা সিদ্ধার্থ অমসুং বিকাসকী ৱারীশিংনা CSCগী খুত্থাংদা ভিলেজ লেবেল ওন্তপ্রিনোরশিংগী মায়পাকপগী খুদম ওইখ্রে
28 NOV 2024 10:24AM by PIB Imphal
ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়না ইন্দিয়া ইন্তর্নেস্নেল ত্রেদ ফেয়র (IITF)গী হোল নম্বর 14দা অচৌবা স্তোল অমা হাংখ্রে। কম্মন সর্ভিস সেন্তর (CSC) না হোস্ত তৌরিবা স্তোল অসিনা গ্রামীন ইস্তোর, CSC একাদেমী, দিজিপে, আধারগা মরী লৈনবা সর্ভিসশিং অমসুং অতোপ্পা মরুওইবা থবকশিং য়াওনা দিজিতেল অমসুং কম্ম্যুনিতী সর্ভিসশিংগী পাক চাউবা মখল অমা উৎলি। একজিবিত অসিগী মরুওইবা পান্দমদি CSCনা পীরিবা খুদোংচাবশিং অদুগী মরমদা মীয়ামদা খঙহনবা অমসুং মীওই কয়া অমা মখোয়গী এম্পাৱরমেন্তকীদমক সর্ভিসশিং অসি শীজিন্ননবা পুক্নিং থৌগৎপনি।
লগী মরুমদা লৈরিবা দাইনামিক ওইবা লুচিংবশিং
CSCগী স্তোল অসি দিল্লীগী সিদ্ধার্থ অমসুং বিকাস কৌবা কত্থোক্লবা অমসুং ইথিল পীরিবা ভিলেজ লেবেল ওন্তপ্রিনোরশিং (VLE) অনিনা লুচিংলি। মখোয়গী কত্থোকপা অমসুং থৌনা অসিনা দিজিতেল সর্ভিসশিংগী অহোংবা পুরকপগী পাঙ্গল অদু উৎলি, মরমদি মখোয়না অতোপ্পশিংদা খুদম অমা ওইহন্দুনা মখোয়গী কম্ম্যুনিতীশিংদা মতেং পাংলি।
সিদ্ধার্থ: চহি 22শুরবা মীৎয়েং শানবা মীশক
চহি 22 শুরবা সিদ্ধার্থনা মহাক্কী CSC সেন্তর অসি 2020দা হৌদোকখি। দিল্লীগী মান্দৱালিদগী থবক তৌদুনা, মহাক্না মহাক্কী ক্লাস 12 লোইরবা মতুংদা মহাক্কী ইমুং-মনুংবু মতেং পাংবগী থৌদাং অদু লৌখি। শীংনবশিং অসি লৈজরবসু, মহাক্না CSCগী সর্ভিসশিংগী খুত্থাংদা ফংলিবা ইনকম অদু শীজিন্নদুনা মহাক্কী ফিভম অদু হোংদোকখি। ঙসিদি, সিদ্ধার্থনা আধার রেজিস্ত্রেসন, দিজিপে অমসুং গ্রামীন ই-স্তোরগুম্বা সর্ভিসশিং অসি য়াম্না ইফিসিএন্ত ওইনা মেনেজ তৌরি। মহাক্কী খোঙচৎ অসিনা মতৌ করম্না নহা ওইরিবা মীওইশিংনা অচুম্বা খুদোংচাবশিং লৌদুনা মখোয়গী পুন্সিদা অহোংবা পুরকপা য়াবগে হায়বদু উৎলি।
বিকাস: অখাং কনবা অমসুং মায়পাকপগী ৱারী
চহি 50 শুরবা বিকাসনা মহাক্কী পুন্সিদা অচৌবা শীংনবশিং মায়োক্নখ্রে। অঙাং ওইরিঙৈদা পোলিওনা শোকহল্লবা মরম্না মহাক্না চৎপদা খুদোংচাদবা মায়োক্নখি। অদুম ওইনমক, মহাক্কী ফিরেপ অসি লেংখিদে, অমসুং মহাক্না দিল্লীগী রোহিনি এরিয়াদা মহাক্কী CSC সেন্তর লিংখৎখি। বিকাসকী ৱারী অসিনা হকচাংগী ফীভমনা মীওই অমগী থৌনা অমসুং মায় পাকপগী ওইথোকপা য়াবশিং অদু থিংবা ঙম্লোই হায়বসি পুক্নিং থৌগৎপা অমনি। মহাক্কী সেন্তরগী খুত্থাংদা, মহাক্না আধার এনরোলমেন্ত, দিজিপেগী খুত্থাংদা অপনবা লৈতনা ত্রাঞ্জেক্সন তৌবা, অমসুং অতোপ্পা সরকারগী স্কিমশিংগুম্বা মরুওইবা সর্ভিসশিং ফংহল্লি।
CSC স্তোল: দিজিতেল এম্পাৱরমেন্তগী খুদম অমা
IITFদা CSCগী স্তোলদা লাকপা মীওইশিংনা পোত্থোকশিং লায়না য়োল্লকপা অমসুং য়োন্নবগী খুদোংচাবা পীরিবা গ্রামিন ই-স্তোর, শেল য়াওদনা ত্রাঞ্জেক্সন তৌনবগীদমক দিজিপে অমসুং CSC একাদেমীগী দিজিতেল লিতরেসী হেনগৎহন্নবা প্রোগ্রামশিং অসিগুম্বা খুদোংচাবশিং য়েংশিনবা য়াই। সিদ্ধার্থ অমসুং বিকাসকুম্বা VLEশিংনা হোৎনরিবশিং অসিনা দিজিতেল সর্ভিসশিংনা মতৌ করম্না অৱাবা কয়া মায়োক্নরবসু মীওই অমবু শক্তি পীবা ঙম্বগে হায়বদু উৎলি।
খুন্নাইগীদমক ফীদম্নফম ওইবা মীশকশিং
দিজিতেল সর্ভিসশিং অসি হিংননবগী খুৎলাই খক্তা নত্তনা খুন্নাইগী সেগমেন্ত খুদিংমক চাউখৎহন্নবা পাম্বৈ অমসুনি হায়বসি সিদ্ধার্থ অমসুং বিকাসকী ইথিল পীবা খোঙচৎ অসিনা উৎলি। মখোয়গী থবক কন্না শুবা অমসুং থৱায় য়াওবা অসিনা মখোয়বু শেল-থুমগী মনিংতম্বা অমসুং খুন্নাইদা ইথিল পীনবা হোৎনরিবা মশিং য়াম্লবা এস্পায়রশিংগীদমক্তা রোল মোদেল ওইহল্লি।
ইন্দিয়া ইন্তর্নেস্নেল ত্রেদ ফেয়রদা CSCগী স্তোল অসিনা দিজিতেল ইন্দিয়া ইনিসিয়েতিবকী মায় পাকপগী খুদম্নি, মসিনা লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী অরাপ্পা মফমশিংদা ফাওবা য়ৌহল্লি। সিদ্ধার্থ অমসুং বিকাসনা মখোয়গী রেসিলিয়েন্স অমসুং অখাং কনবগা লোয়ননা অসিগুম্বা ত্রান্সফোর্মেসন অসিগী মশক থোকপা খুদম ওইরি। মখোয়গী ৱারীশিং অসিনা ঐখোয়দা তাকপীরি মদুদি করিগুম্বা কনাগুম্বা অমনা অখাং কল্লবা অমসুং অচুম্বা খুদোংচাবশিং লৈরবদি অৱাবা কয়া মায়োক্নরবসু মায় পাকপা ঙমগনি। CSCগী খোঙথাং অসিনা দিজিতেল ইনক্লুজনবু খুমাং চাউশিনহনবতা নত্তনা লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা মীওইশিংবু মশা-মরোমদোম লেপচবা অমসুং শক্তি লৈনবা পুক্নিং থৌগৎলি।