Ministry of Defence
Defence Secretary to inaugurate 11th National Maritime Search and Rescue Exercise & Workshop of Indian Coast Guard in Kochi
27 NOV 2024 12:34PM by PIB Delhi
The 11th edition of Indian Coast Guard’s National Maritime Search and Rescue Exercise & Workshop (SAREX-24) will be conducted under the aegis of National Maritime Search and Rescue Board in Kochi, Kerala on November 28-29, 2024. The event will be inaugurated by Defence Secretary Shri Rajesh Kumar Singh. Indian Coast Guard (ICG) Director General S Paramesh, who is also the National Maritime Search and Rescue Coordinating Authority, will be among the dignitaries attending the event.
The theme will be ‘Enhancing Search and Rescue capabilities through Regional collaboration’. It signifies ICG’s commitment to provide succor during large-scale contingencies regardless of location, nationality or circumstances in the Indian Search & Rescue Region and beyond.
The first day of the event will feature various programmes, including table-top exercise, workshop & seminars involving participation of senior officials from government agencies, Ministries & Armed Forces, various stakeholders and foreign delegates. On the second day, the sea exercise involving two large scale contingencies will be carried out off the Kochi coast with participation of ships & aircraft of ICG, Navy, Indian Air Force, Passenger Vessel & Tug from Cochin Port Authority and boats from the Customs.
The first contingency will simulate distress onboard a passenger vessel having 500 passengers onboard, while the second scenario will depict ditching of civil aircraft with 200 passengers. The response matrix in the sea exercise will involve various methods to evacuate distressed passengers, wherein the advent of new-age technology using satellite-aided distress beacons, drones to deploy a life buoy, air droppable life rafts, operation of remote controlled life buoy will be demonstrated. The exercise is designed not only to evaluate efficiency of operations and coordination with national stakeholders, but also to aptly focus on cooperative engagements with the littorals and friendly countries.
Over the years, ICG has evolved as a premier maritime agency rightfully steering the Government’s efforts towards a stable and effective Maritime Search and Rescue construct. An MoU was signed with Indian Ocean Rim Association member states for coordinating SAR in the Indian Ocean Region and ICG is the implementing agency. Further, ICG has been nominated as a nodal agency for SAR activities in the Indo-Pacific Region. ICG’s increased focus to the maritime safety aspect will go a long way in strengthening India’s global responsibility in sync with Prime Minister Shri Narendra Modi’s vision of Security and Growth for All in the Region (SAGAR).

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
দিফেন্স সেক্রেতরীনা কোচিদা ইন্দিয়ন কোস্ত গার্দকী 11শুবা নেস্নেল মেরিতাইম সর্চ এন্দ রেস্ক্যু এক্সর্সাইজ অমদি ৱার্কশোপ হৌদোক্কনি
27 NOV 2024 12:34PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন কোস্ত গার্দকী নেস্নেল মেরিতাইম সর্চ এন্দ রেস্ক্যু এক্সরসাইজ অমসুং ৱার্কশোপ (SAREX-24) গী 11শুবা ইদিসন অসি নবেম্বর 28-29, 2024দা কেরলাগী কোচিদা নেস্নেল মেরিতাইম সর্চ এন্দ রেস্ক্যু বোর্দকী মীৎয়েং মখাদা পাংথোক্কনি। থৌরম অদু দিফেন্স সেক্রেতরী শ্রী রাজেশ কুমার সিংহনা হৌদোক্কনি। ইন্দিয়ন কোস্ত গার্দ (ICG)গী দাইরেক্তর জেনরেল এস পরমেশ, নেস্নেল মেরিতাইম সর্চ এন্দ রেস্ক্যু কোওর্দিনেতিং ওথোরিতীসু ওইরিবা অসিনা থৌরম অসিদা শরুক য়াগদৌরিবা।
থিম অসি "রিজনেল কোলাবোরেসনগী খুত্থাংদা সর্চ অমসুং রেস্ক্যু কেপাসিতী হেনগৎহনবা" হায়বসিনি। মসিনা ইন্দিয়ন সর্চ এন্দ রেস্ক্যু রিজন অমসুং মসিগী ৱাংমদা লৈবা মফম, নেস্নেলিতি নত্ত্রগা ফীভমগী খেন্নবা থমদনা অচৌবা কন্তিজেন্সীগী মতমদা মতেং পাংনবা ICGগী অচেৎপা ফিরেপ অদু উৎলি।
থৌরম অসিগী অহানবা নুমিত্তা সরকারগী এজেন্সীশিং, মন্ত্রালয়শিং অমসুং আর্মদ ফোর্সেসকী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিং, তোঙান তোঙানবা স্তেকহোল্দরশিং অমসুং মপান লমগী দেলিগেৎশিং য়াওনা তেবল-তোপ এক্সর্সাইজ, ৱার্কশোপ অমসুং সেমিনারশিং য়াওনা তোঙান তোঙানবা প্রোগ্রামশিং পাংথোক্কনি। অনিশুবা নুমিত্তা, অচৌবা কন্তিঞ্জেন্সী অনি য়াওবা সমুদ্রগী এক্সর্সাইজ অসি কোচিগী সমুদ্র মনাক্তা ICG, নেভী, ইন্দিয়ন এয়র ফোর্স, কোচিন পোর্ত ওথোরিতীগী পেসেঞ্জর ভেসেল অমসুং তগ অমসুং কস্তমগী বোতশিং য়াওনা পাংথোক্কনি।
অহানবা কন্তিনজেন্সীনা পেসেঞ্জর 500 য়াওবা পেসেঞ্জরগী জহাজ অমদা দিস্ত্রেস সিম্যুলেত তৌগনি, অদুগা অনিশুবা সিনেরিয়ানা পেসেঞ্জর 200 য়াওবা সিভিল এয়রক্রাফতগী দিৎচিং তৌগনি। সমুদ্রদা চত্থগদবা থৌরম অসিদা রেস্পোন্স মেত্রিক্সতা অৱাবা তারবা পেসেঞ্জরশিং লৌথোক্নবা তোঙান-তোঙানবা পাম্বৈশিং য়াওগনি। মসিগী মনুংদা সেতলাইত এদেদ দিস্ত্রেস বেকনশিং, লাইফ বোয় অমা থম্নবা দ্রোনশিং, এয়র দ্রোপ তৌবা য়াবা লাইফ বোয়শিং, রিমোৎ কন্ত্রোল তৌরবা লাইফ বোয়শিং শিজিন্নদুনা অনৌবা মতমগী তেক্নোলোজী লাকপা অদু উৎকনি। এক্সর্সাইস অসি ওপরেসনশিং অমসুং নেস্নেল স্তেকহোল্দরশিংগা লোয়ননা কোওর্দিনেসন তৌবগী ইফেক্তিবিতী য়েংশিন্নবা খক্তা নত্তনা লিত্তোরেলশিং অমসুং মরুপ ওইরিবা লৈবাকশিংগা লোয়ননা কোওপরেতিব এঙ্গেজমেন্তশিংদা মওং চুম্না মীৎয়েং চংনবা থৌরাং তৌরি।
চহি কয়াগী মমাংদা, ICGনা মরুওইবা মেরিতাইম এজেন্সী অমা ওইরকখি অমসুং স্তেবল অমসুং ইফেক্তিব ওইবা মেরিতাইম সর্চ অমসুং রেসক্যু কন্সত্রক্ত অমগী মায়কৈদা সরকারনা হোৎনরিবশিং অদু চুম্না লমজিংলি। ইন্দিয়ন ওসিন রিম এসোসিএসনগী মেম্বর স্তেৎশিংগা ইন্দিয়ন ওসিন রিজনদা SARগা কোওর্দিনেৎ তৌনবা MoU অমা খুৎয়েক পীনখি অমসুং ICGনা ইমপ্লিমেন্তিং এজেন্সীনি। মখা তানা, ICGবু ইন্দো-পেসিফিক রিজনদা SAR গী থব থৌরমশিংগী নোদেল এজেন্সী ওইনা নোমিনেৎ তৌখ্রে। মেরিতাইম সেফতী এস্পেক্ততা ICG না অহেনবা মীৎয়েং চংবা অসিনা সেক্যুরিতী এন্দ গ্রোথ ফোর ওল ইন দি রিজন (SAGAR)গী ভিজনগা লোয়ননা ভারতকী মালেমগী ওইবা থৌদাংবু মপাঙ্গল কনখৎহনবদা চাউনা মতেং পাংগনি।