Ministry of Communications
Department of Posts releases a special postage stamp on the 150th Birth Anniversary of Birsa Munda
15 NOV 2024 5:40PM by PIB Delhi
In a tribute to Bhagwan Birsa Munda on Janjatiya Gaurav Diwas, the Department of Posts proudly released a commemorative postage stamp to honor the 150th birth anniversary of the legendary tribal leader and freedom fighter. The stamp was unveiled by the Hon'ble Prime Minister Shri Narendra Modi in the gracious presence of Hon'ble Chief Minister of Bihar Shri Nitish Kumar and other esteemed dignitaries during a grand celebration held in Jamui, Bihar.
Release of Special Postage Stamp by Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi
Born on 15th November 1875 in Ulihatu, Bihar (present-day Jharkhand), Birsa Munda led the historic Ulgulan (Great Rebellion) from 1899 to 1900, rallying thousands in the fight to reclaim tribal lands and resist colonial oppression. His advocacy for “Munda Raj” symbolized his dream of a just and self-governed society free from exploitation. Though he tragically passed at just 25, his message of courage and resilience continues to inspire communities throughout India.
Commemorative Postage Stamp on 150th Birth Anniversary of Birsa Munda
https://drive.google.com/file/d/1Hl1KV5c9yDA-8k-f10z3D6u06un-QpFq/view?usp=sharing
The stamp, designed by Shri Sankha Samanta, features a powerful portrayal of Bhagwan Birsa Munda, set against a backdrop depicting him addressing his followers. His resolute expression symbolizes his unwavering vision for tribal unity, empowerment, and self-governance. This commemorative stamp stands as a timeless tribute to his monumental contributions to India’s freedom struggle and his steadfast commitment to safeguarding tribal rights.
The commemorative postage stamp, along with a First Day Cover (FDC) and Brochure, is available as a collectible, celebrating Bhagwan Birsa Munda’s invaluable contributions to India’s freedom and his enduring impact on the tribal communities.
Visit https://www.epostoffice.gov.in/ to get your collection now.
Social Media Links:
1. https://x.com/JM_Scindia/status/1857327868457488735
2. https://x.com/IndiaPostOffice/status/1857372981019791684
3. https://x.com/MinOfCultureGoI/status/1857361327582253459

কম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
পোস্ত বিভাগনা বিরসা মুন্দাগী ১৫০শুবা মপোক কুমওনদা অখন্নবা পোস্তেজ স্তাম্প অমা রিলিজ তৌখ্রে
15 NOV 2024 5:40PM by PIB Imphal
জনজাতিয়া গৌরব দিবসতা ভগবান বিরসা মুন্দাবু শ্যদ্ধাঞ্জলি কৎলদুনা পোস্ত বিভাগনা লেজেন্দরী ত্রাইবেল লুচিংবা অমসুং ফ্রীদম ফাইতরগী ১৫০শুবা মপোক কুমওনবু ইকায় খুম্নরদুনা নিংশিংনিঙাই ওইরবা পোস্তেজ স্তাম্প অমা চাউথোক্না রিলিজ তৌখ্রে। স্তাম্প অসি ইকায় খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা বিহারগী জমুইদা পাংথোকপা অচৌবা থৌরম অমদা বিহারগী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী নিতিশ কুমার অমসুং অতোপ্পা শক্নাইরবা কয়ানা শরুক য়াদুনা মায়খুম হাংদোকখি।
ইকায় খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অখন্নবা পোস্তেজ স্তাম্প রিলিজ তৌবা
বিহারগী উলিহাতু (হৌজিক্না ঝার্খন্দদা)দা ১৮৭৫গী নবেম্বর ১৫দা পোকখিবা বিরসা মুন্দানা ১৮৯৯দগী ১৯০০ ফাওবা পুৱারী ওইরবা উলগুলান (গ্রেত রেবেলিয়ন) লুচিংখি, মদুদা ত্রাইবেলগী লম অমুক হন্না লৌশিন্নবা অমসুং কোলোনিয়েল ওপরেসনশিং থিংনবগীদমক মহাক্না মীওই লিশিং কয়া পুন্সিনখি। “মুন্দা রাজ”গীদমক মহাক্কী থবক থৌরমনা নমথবিবা লৈত্রবা ন্যায় লৈবা অমসুং মরোমদোম-লেপচবা সমাজ অমগী মহাক্কী মংলানগী খুদম্নি। মশাগী চহি ২৫ শুবদা মহাক মনুং মতম চাদনা লৈখিদে, অদুবু থৌনা অমসুং রেসিলিয়েন্সকী ওইবা মহাক্কী পাউজেল লৈবাক পুম্বদা কম্যুনিতীশিংবু ঙসিসু পুক্নিং থৌগৎলি।
বিরসা মুন্দাগী ১৫০শুবা মপোক কুমওনদা নিংশিংনিঙাই ওইরবা পোস্তেজ স্তাম্প
https://drive.google.com/file/d/1Hl1KV5c9yDA-8k-f10z3D6u06un-QpFq/view?usp=sharing
শ্রী শংখ সামন্তনা দিজাইন তৌবা স্তাম্প অসিদা ভগবান বিরসা মুন্দাগী শক্তি লৈরবা পোর্ত্রেয়েল অমা উৎলি, মদুগী বেকদ্রোপতা মহাক্না মহাক্কী তুংইনবশিংদা ৱা ঙাংবা অদু উৎলি। নিংশিংনিঙাই ওইরবা স্তাম্প অসি ভারতকী ফ্রীদম স্ত্রগলদা মহাক্কী নিংশিংনিঙাই ওইরবা থৌদাং অমসুং ত্রাইবেলগী ঙক ঙাক্তুনা থম্নবগীদমক মহাক্কী শ্রদ্ধাঞ্জলি অমনি।
নিংশিংনিঙাই ওইরবা পোস্তেজ স্তাম্প অসি ফার্সত দে কোবর (এফ.দি.সি.) অমসুং ব্রোশরগা লোয়ননা কোল্লেক্তিবল অমা ওইনা ফংলি, মদুনা ভারতকী নিংতম্বদা ভগবান বিরসা মুন্দাগী মমল নায়দ্রবা থৌদাং অমসুং ত্রাইবেল কম্যুনিতীদা মহাক্কী অখাংকনবগী ইম্পেক্ত অদু সেলেব্রেত তৌরি।
হৌজিক অদোমগী কলেক্সন ফংনবগীদমক ভিজিৎ তৌবিয়ু https://www.epostoffice.gov.in/
সোসিয়েল মীদিয়া লিঙ্কশিং:
1.
https://x.com/JM_Scindia/status/1857327868457488735
2. https://x.com/IndiaPostOffice/status/1857372981019791684
3. https://x.com/MinOfCultureGoI/status/1857361327582253459