স্তেতিস্তিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইম্প্লিমেন্তেসন মন্ত্রালয়
ওক্তোবর 2024 গী ওইনা খুঙ্গং, সহর অমসুং অপুনবগী বেজ 2012=100 দা কঞ্জুমর প্রাইজ ইন্দেক্স নম্বরশিং
12 NOV 2024 4:00PM by PIB Imphal
I. মরুওইবশিং:
1. ওক্তোবর 2024গী ওইনা ভারত পুম্নমক্কী কঞ্জুমর প্রাইজ ইন্দেক্স(সি পি আই) দা য়ুম্ফম ওইবা চহি-চহিগী পোৎকী মমল হেনগৎপগী চাং অসি 6.21% (প্রোবিজনেল) নি। খুঙ্গং অমসুং সহরদা পোৎকী মমল হেনগৎপগী চাং অসি মথংশীৎনা 6.68% অমসুং 5.62% নি।
2. ভারত পুম্নমক্কী কঞ্জুমর ফুদ প্রাইজ ইন্দেক্স (সি এফ সি আই) নম্বরদা য়ুম্ফম ওইবা মমল হেনগৎপা অসি ওক্তোবর 2024 গী ওইনা 10.87% (প্রোবিজিনেল) ওইখি । খুঙ্গং অমসুং সহরদা পোৎকী মমল হেনগৎপগী চাং অসি মথংশীৎনা 10.69% অমসুং 11.09% নি।
1. হাওসিং ইন্দেক্স অসি সহর খক্তগী ওইনা খোমজিনবনি। ওক্তোবর 2024 গী হাওসিং ইনফ্লেসন রেত অসি 2.81% নি। সেপ্তেম্বর 2024 দা মসিগী রেত 2.72% ওইখি। হাওসিং ইন্দেক্স অসি সহর খক্তগী ওইনা খোমজিনবনি।
2. ওক্তোবর 2024 গী ভারত পুম্নমক্কী ইলেক্ত্রিসিতি ইন্দেক্স অমসুং ইনফ্লেসন অসি 162.5 অমসুং 5.45% ওইখি। সেপ্তেম্বর 2024 দা মসি 162.4 অমসুং 5.39% ওইখি।
3. ওক্তোবর 2024 মনুংদা হৱায়শিং অমসুং হৱাইগী পোৎথোকশিং, য়েরুম,অমসুং চিনি অমসুং অথুম্বশিং অমসুং মচল মখলশিংগী মমল হেনগৎলকপা শিংথাবা য়ানা হন্থখি। মনা-মশিং, উহৈ-ৱাহৈশিং অমসুং থাউ অমসুং ফেতশিংগী মমল হেনগৎলকপদগী ওক্তোবর 2024 দা চীঞ্জাক্কী মমল হেনগৎলকপনি।
1. ভারত পুম্নমক্কী ওইনা মমল হেনগৎপগী চাং (পোইন্ততা য়ুম্ফম ওইবদা হায়বদি চৎলিবা থা অসিগা হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা থা অসিগা চাংদম্নবদা হায়বদি ওক্তোবর 2023 দগী ওক্তোবর 2024 ফাওবা) অসি মখাদা পীরিবা জেনেরেল ইন্দেক্সশিং অমসুং সি.এফ.পি.আইশিংদা য়ুম্ফম ওইবশিং মখাদা পীরি:
ওক্তোবর 2023 গা চাংদম্নবদা ওক্তোবর 2024 দা লৈখিবা সি.পি.আই (জেনরেল) অমসুং সি.এফ.পি.আইদা য়ুম্ফম ওইবা ভারত পুম্নমক্কী চহি-চহিগী ওইবা পোৎ-চৈগী মমল হেনগৎলকপগী চাং (%)
ওক্তোবর 2024(প্রোবিজিনেল)
সেপ্তেম্বর 2024 (ফাইনেল)
ওক্তোবর 2023
খুঙ্গং
সহর
অপুনবা
খুঙ্গং
সহর
অপুনবা
খুঙ্গং
সহর
অপুনবা
মমল হেনগৎপা
সি.পি.আই (জেনেরেল)
6.68
5.62
6.21
5.87
5.05
5.49
5.12
4.62
4.87
সি.এফ.পি.আই
10.69
11.09
10.87
9.08
9.56
9.24
6.63
6.63
6.61
ইন্দেক্স
সি.পি.আই (জেনেরেল)
199.5
193.7
196.8
196.7
191.4
194.2
187.0
183.4
185.3
সি.এফ.পি.আই
208.2
216.3
211.1
203.0
210.9
205.8
188.1
194.7
190.4
1. জেনেরেল ইন্দাইসেস অমসুং সি.এফ.পি.আইশিংদা থা-থাগী ওইবা অহোংবশিং মখাদা পীরি:
ভারত পুম্নমক্কী সি.পি.আই(জেনেরেল) অমসুং সি.এফ.পি.আইদা থা-থাগী অহোংবশিং(%): ওক্তোবর 2024 দগী সেপ্তেম্বর 2024
ইন্দেক্সশিং
ওক্তোবর 2024(প্রোবিজিনেল)
সেপ্তেম্বর 2024 (ফাইনেল)
থাগী অহোংবা (%)
খুঙ্গং
সহর
অপুনবা
খুঙ্গং
সহর
অপুনবা
খুঙ্গং
সহর
অপুনবা
সি.পি.আই (জেনেরেল)
199.5
193.7
196.8
196.7
191.4
194.2
1.42
1.20
1.34
সি.এফ.পি.আই
208.2
216.3
211.1
203.0
210.9
205.8
2.56
2.56
2.58
নোত : ওক্তোবর 2024 গী মশিংশিং প্রোবিজিনেলনি
1. রেসপোন্স রেত: চয়োল অমগী থৌ পুদুনা এম.ও.এস.পি.আইগী এন.এস.ওগী ফিল্দ স্তাফ ওপরেসন দিবিজনগী ফিল্দ স্তাফশিংনা হকথেংননা চৎতুনা রাজ্যশিং/য়ু.তি শীনবা থুংবগী সহরগী কৈথেল 1114 অমসুং খুঙ্গংগী কৈথেল 1181 দগী মমলগী দেতা খোমগৎপনি। ওক্তোবর 2024 মনুংদা এন.এস.ওনা খুঙ্গংশিংগী কৈথেলশিংগী 100.0% অমসুং সহরশিংগী কৈথেলশিংগী 98.5% দগী মমল খোমগৎখি অমসুং মমলগী পাউ পীরকপা অসি খুঙ্গংদা 88.3% অমসুং সহরদা 92.8% ওইখি।
2. নবেম্বর 2024 গী সি.পি.আই ফোঙনবগী মথংগী তারিখ অসি দিশেম্বর 12, 2024 (শগোলশেল) ওইগনি। অকুপ্পা মরোলশিংগীদমক ৱেবসাইত www.mospi.gov.inoresankhyiki.mospi.gov.in তা চঙবীয়ু।
এন্নেক্সরশিংগী লিস্ত
এন্নেক্স
মমিং
I
খুঙ্গং, সহর অমসুং অপুনবগী সেপ্তেম্বর 2024 (অরোইবা) অমসুং ওক্তোবর 2024 (প্রোবিজিনেল) গী ভারত পুম্নমক্কী জেনেরেল, গ্রুপ অমসুং সব-গ্রুপ থাক্কী সি.পি.আই অমসুং সি.এফ.পি.আই নম্বরশিং
II
খুঙ্গং, সহর অমসুং অপুনবগী ওক্তোবর 2024 (প্রোবিজনেল) গী ভারত পুম্নমক্কী জেনেরেল, গ্রুপ অমসুং সব-গ্রুপ থাক্কী সি.পি.আই অমসুং সি.এফ.পি.আই নম্বরশিংগী ভারত পুম্নমক্কী মমল হেনগৎলকপগী চাং (%)
III
খুঙ্গং, সহর অমসুং অপুনবগী সেপ্তেম্বর 2024 (অরোইবা) অমসুং ওক্তোবর 2024 (প্রোবিজিনেল) গী রাজ্যশিংগী জেনেরেল সি.পি.আই
IV
খুঙ্গং, সহর অমসুং অপুনবগী ওক্তোবর 2024 (প্রোবিজিনেল) গী অচৌবা রাজ্যশিংগী চহি-চহিগী মমল হেনগৎলকপগী চাং (%)
এন্নেক্সর I
খুঙ্গং, সহর অমসুং অপুনবগী সেপ্তেম্বর 2024 (অরোইবা) অমসুং ওক্তোবর 2024 (প্রোবিজনেল) গী ভারত পুম্নমক্কী জেনেরেল, গ্রুপ অমসুং সব-গ্রুপ থাক্কী সি.পি.আই অমসুং সি.এফ.পি.আই নম্বরশিং
(বেজ: 2012=100)
গ্রুপ কোদ
সব-গ্রুপ কোদ
পোৎলম
খুঙ্গং
সহর
অপুনবা
ৱেতস
সেপ্তেম্বর 24 ইন্দেক্স(ফাইনেল)
ওক্তোবর 24 ইন্দেক্স(প্রোভি)
ৱেতস
সেপ্তেম্বর 24 ইন্দেক্স(ফাইনেল)
ওক্তোবর 24 ইন্দেক্স(প্রোভি)
ৱেতস
সেপ্তেম্বর 24 ইন্দেক্স(ফাইনেল)
ওক্তোবর 24 ইন্দেক্স(প্রোভি)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
(12)
1.1.01
সিরিএল অমসুং পোৎথোকশিং
12.35
194.3
196.3
6.59
192.8
194.0
9.67
193.8
195.6
1.1.02
শা অমসুং ঙা
4.38
220.2
221.6
2.73
229.4
230.5
3.61
223.4
224.7
1.1.03
য়েরুম
0.49
190.3
194.0
0.36
195.2
198.8
0.43
192.2
195.9
1.1.04
শঙ্গোম অমসুং শঙ্গোমগী পোৎথোকশিং
7.72
186.6
186.9
5.33
187.6
187.9
6.61
187.0
187.3
1.1.05
থাউশিং অমসুং ফেতশিং
4.21
169.4
180.9
2.81
160.9
168.1
3.56
166.3
176.2
1.1.06
উহৈ-ৱাহৈশিং
2.88
188.1
192.5
2.90
195.1
196.1
2.89
191.4
194.2
1.1.07
মনা-মশিং
7.46
251.1
270.4
4.41
306.6
333.9
6.04
269.9
291.9
1.1.08
হৱায়শিং অমসুং হৱায়গী পোৎথোকশিং
2.95
214.1
215.0
1.73
219.7
220.2
2.38
216.0
216.8
1.1.09
চিনি অমসুং অথুম্বশিং
1.70
131.0
131.3
0.97
132.9
133.0
1.36
131.6
131.9
1.1.10
মচলশিং
3.11
229.6
229.7
1.79
224.7
225.0
2.50
228.0
228.1
1.2.11
য়ু নত্তবা থক্নবা মহিশিং
1.37
184.7
185.5
1.13
173.3
174.0
1.26
179.9
180.7
1.1.12
শেম-শারবা চাক্লেনশিং, অথুম-অহাওশিং অমসুং অচাপোৎশিং
5.56
198.9
199.5
5.54
209.3
210.1
5.55
203.7
204.4
1
চীঞ্জাক অমসুং থক্নবা মহিশিং
54.18
202.1
206.7
36.29
209.5
214.0
45.86
204.8
209.4
2
ক্বা, হিদাকমনা অমসুং ময়াই কাবা পোৎলমশিং
3.26
206.9
207.4
1.36
213.3
213.5
2.38
208.6
209.0
3.1.01
ফিরোল
6.32
198.5
199.2
4.72
188.7
189.2
5.58
194.6
195.3
3.1.02
খোঙউপ
1.04
192.4
192.9
0.85
174.7
175.2
0.95
185.0
185.5
3
ফিরোল অমসুং খোঙউপ
7.36
197.6
198.3
5.57
186.5
187.1
6.53
193.2
193.9
4
হাওসিং
-
-
-
21.67
181.0
182.7
10.07
181.0
182.7
5
ফ্যুএল অমসুং লাইত
7.94
181.1
181.2
5.58
169.9
169.8
6.84
176.9
176.9
6.1.01
য়ুমদা শীজিন্নবা পোৎলমশিং অমসুং থবকশিং
3.75
185.2
185.8
3.87
177.0
177.4
3.80
181.3
181.8
6.1.02
হকশেল
6.83
197.9
198.6
4.81
193.0
193.6
5.89
196.0
196.7
6.1.03
চৎথোক-চৎশিন অমসুং ই-পাউ ফাওনবা
7.60
176.2
176.3
9.73
165.4
165.5
8.59
170.5
170.6
6.1.04
অৱা-পোথাবা অমসুং হরাও-কুহ্মৈ
1.37
179.8
180.5
2.04
175.5
176.0
1.68
177.4
178.0
6.1.05
লাইরিক তম্বা
3.46
191.6
191.9
5.62
187.4
187.6
4.46
189.1
189.4
6.1.06
পর্সোনেল কিয়ার
4.25
201.4
205.1
3.47
203.4
207.3
3.89
202.2
206.0
6
অতোপ্পশিং
27.26
188.9
189.9
29.53
180.8
181.5
28.32
185.0
185.8
জেনেরেল ইন্দেক্স (কাংলুপ খুদিংমক)
100.00
196.7
199.5
100.00
191.4
193.7
100.00
194.2
196.8
কঞ্জুমর ফুদ প্রাইজ ইন্দেক্স( সি এফ পি আই)
47.25
203.0
208.2
29.62
210.9
216.3
39.06
205.8
211.1
নোতশিং:
1. প্রোভি. : প্রোভিজিনেল
2. সি.এফ.পি.আই: ফুদ অমসুং বেবেরেজ গ্রুপতা য়াওরিবা সব-গ্রুপ ১২গী মনুংদা, সব-গ্রুপ তারাদা সি.এফ.পি.আই য়ুম্ফম ওইবনি, মসিদা নন-অলকোহলিক বেবেরেজশিং অমসুং শেম-শারবা চাক্লেনশিং, অথুম-অহাওশিং য়াওদে।
3. হাওসিংগী সি.পি.আই (খুঙ্গং) খোমজিনবদা য়াওদে।
এন্নেক্সর II
খুঙ্গং, সহর অমসুং অপুনবগী ওক্তোবর 2024 (প্রোবিজনেল) গী ভারত পুম্নমক্কী জেনেরেল, গ্রুপ অমসুং সব-গ্রুপ থাক্কী সি.পি.আই অমসুং সি.এফ.পি.আই নম্বরশিংগী ভারত পুম্নমক্কী মমল হেনগৎলকপগী চাং(%)
(বেজ: 2012=100)
গ্রুপ কোদ
সব-গ্রুপ কোদ
পোৎলম
খুঙ্গং
সহর
অপুনবা
ওক্তোবর 23 ইন্দেক্স(ফাইনেল)
ওক্তোবর 24 ইন্দেক্স (প্রোভি)
ইনফ্লেসন রেত
(%)
ওক্তোবর 23 ইন্দেক্স(ফাইনেল)
ওক্তোবর 24 ইন্দেক্স (প্রোভি)
ইনফ্লেসন রেত
(%)
ওক্তোবর 23 ইন্দেক্স(ফাইনেল)
ওক্তোবর 24 ইন্দেক্স (প্রোভি)
ইনফ্লেসন রেত
(%)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
(12)
1.1.01
সিরিএল অমসুং পোৎথোকশিং
183.0
196.3
7.27
182.7
194.0
6.19
182.9
195.6
6.94
1.1.02
শা অমসুং ঙা
215.1
221.6
3.02
222.9
230.5
3.41
217.8
224.7
3.17
1.1.03
য়েরুম
185.2
194.0
4.75
189.3
198.8
5.02
186.8
195.9
4.87
1.1.04
শঙ্গোম অমসুং শঙ্গোমগী পোৎথোকশিং
181.8
186.9
2.81
182.2
187.9
3.13
181.9
187.3
2.97
1.1.05
থাউশিং অমসুং ফেতশিং
163.1
180.9
10.91
157.0
168.1
7.07
160.9
176.2
9.51
1.1.06
উহৈ-ৱাহৈশিং
174.9
192.5
10.06
183.8
196.1
6.69
179.1
194.2
8.43
1.1.07
মনা-মশিং
190.5
270.4
41.94
234.1
333.9
42.63
205.3
291.9
42.18
1.1.08
হৱায়শিং অমসুং হৱায়গী পোৎথোকশিং
199.8
215.0
7.61
205.7
220.2
7.05
201.8
216.8
7.43
1.1.09
চিনি অমসুং অথুম্বশিং
128.1
131.3
2.50
129.7
133.0
2.54
128.6
131.9
2.57
1.1.10
মচলশিং
248.7
229.7
-7.64
238.6
225.0
-5.70
245.3
228.1
-7.01
1.2.11
য়ু নত্তবা থক্নবা মহিশিং
181.1
185.5
2.43
168.6
174.0
3.20
175.9
180.7
2.73
1.1.12
শেম-শারবা চাক্লেনশিং, অথুম-অহাওশিং অমসুং অচাপোৎশিং
193.5
199.5
3.10
201.4
210.1
4.32
197.2
204.4
3.65
1
চীঞ্জাক অমসুং থক্নবা মহিশিং
188.5
206.7
9.66
194.9
214.0
9.80
190.9
209.4
9.69
2
ক্বা, হিদাকমনা অমসুং ময়াই কাবা পোৎলমশিং
202.5
207.4
2.42
207.8
213.5
2.74
203.9
209.0
2.50
3.1.01
ফিরোল
193.8
199.2
2.79
184.2
189.2
2.71
190.0
195.3
2.79
3.1.02
খোঙউপ
189.5
192.9
1.79
170.6
175.2
2.70
181.6
185.5
2.15
3
ফিরোল অমসুং খোঙউপ
193.2
198.3
2.64
182.1
187.1
2.75
188.8
193.9
2.70
4
হাওসিং
-
-
-
177.7
182.7
2.81
177.7
182.7
2.81
5
ফ্যুএল অমসুং লাইত
182.3
181.2
-0.60
175.7
169.8
-3.36
179.8
176.9
-1.61
6.1.01
য়ুমদা শীজিন্নবা পোৎলমশিং অমসুং থবকশিং
181.7
185.8
2.26
171.9
177.4
3.20
177.1
181.8
2.65
6.1.02
হকশেল
191.4
198.6
3.76
185.5
193.6
4.37
189.2
196.7
3.96
6.1.03
চৎথোক-চৎশিন অমসুং ই-পাউ ফাওনবা
171.4
176.3
2.86
161.4
165.5
2.54
166.1
170.6
2.71
6.1.04
অৱা-পোথাবা অমসুং হরাও-কুহ্মৈ
176.3
180.5
2.38
171.7
176.0
2.50
173.7
178.0
2.48
6.1.05
লাইরিক তম্বা
184.8
191.9
3.84
180.4
187.6
3.99
182.2
189.4
3.95
6.1.06
পর্সোনেল কিয়ার
185.2
205.1
10.75
186.2
207.3
11.33
185.6
206.0
10.99
6
অতোপ্পশিং
181.9
189.9
4.40
174.0
181.5
4.31
178.1
185.8
4.32
জেনেরেল ইন্দেক্স (কাংলুপ খুদিংমক)
187.0
199.5
6.68
183.4
193.7
5.62
185.3
196.8
6.21
কঞ্জুমর ফুদ প্রাইজ ইন্দেক্স( সি এফ পি আই)
188.1
208.2
10.69
194.7
216.3
11.09
190.4
211.1
10.87
নোতশিং:
1. প্রোভি : প্রোভিজিনেল
2. হাওসিংগী সি.পি.আই(খুঙ্গং) খোমজিনবদা য়াওদে।
এন্নেক্সর III
খুঙ্গং, সহর অমসুং অপুনবগী সেপ্তেম্বর 2024 (অরোইবা) অমসুং ওক্তোবর 2024 (প্রোবিজনেল) গী রাজ্যশিংগী জেনেরেল সি.পি.আই
(বেজ: 2012=100)
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি মমিং
খুঙ্গং
সহর
অপুনবা
ৱেতস
সেপ্তেম্বর 24 ইন্দেক্স
(অরোইবা)
ওক্তোবর 24 ইন্দেক্স (প্রোভি)
ৱেতস
সেপ্তেম্বর 24 ইন্দেক্স
(অরোইবা)
ওক্তোবর 24 ইন্দেক্স (প্রোভি)
ৱেতস
সেপ্তেম্বর 24 ইন্দেক্স
(অরোইবা)
ওক্তোবর 24 ইন্দেক্স (প্রোভি)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
1
অন্ধ্র প্রদেস
5.40
198.1
201.5
3.64
198.7
201.2
4.58
198.3
201.4
2
অরুনাচল প্রদেস
0.14
198.3
199.5
0.06
--
--
0.10
198.3
199.5
3
অসাম
2.63
197.8
200.7
0.79
193.7
196.9
1.77
197.0
199.9
4
বিহার
8.21
194.0
197.4
1.62
200.4
203.6
5.14
194.9
198.3
5
ছতিসগর
1.68
190.3
194.5
1.22
185.3
188.2
1.46
188.4
192.1
6
দিল্লি
0.28
175.4
176.7
5.64
175.0
176.2
2.77
175.0
176.2
7
গৱা
0.14
181.0
182.8
0.25
180.5
180.9
0.19
180.7
181.6
8
গুজরাত
4.54
192.5
194.3
6.82
184.1
186.1
5.60
187.7
189.7
9
হরিয়ানা
3.30
200.1
202.6
3.35
186.4
187.8
3.32
193.7
195.7
10
হিমাচল প্রদেস
1.03
181.5
184.0
0.26
186.5
188.5
0.67
182.4
184.8
11
ঝারখন্দ
1.96
190.3
193.4
1.39
194.2
196.9
1.69
191.8
194.7
12
কর্নাতকা
5.09
197.4
200.0
6.81
199.0
201.5
5.89
198.3
200.8
13
কেরলা
5.50
200.3
202.3
3.46
196.3
198.2
4.55
198.9
200.9
14
মধ্য প্রদেস
4.93
194.1
198.2
3.97
195.2
197.8
4.48
194.6
198.0
15
মহারাস্ত্রা
8.25
194.9
197.3
18.86
187.2
189.2
13.18
189.8
191.9
16
মনিপুর
0.23
230.3
235.1
0.12
191.2
193.3
0.18
217.9
221.9
17
মেঘালয়
0.28
177.9
179.5
0.15
183.4
185.8
0.22
179.6
181.5
18
মিজোরম
0.07
205.8
207.5
0.13
180.9
183.0
0.10
190.6
192.5
19
নাগালেন্দ
0.14
199.9
201.3
0.12
185.5
185.7
0.13
193.8
194.7
20
ওরিসা
2.93
201.3
205.2
1.31
191.0
193.1
2.18
198.4
201.8
21
পঞ্জাব
3.31
189.8
191.4
3.09
182.0
184.0
3.21
186.3
188.1
22
রাজস্থান
6.63
192.9
195.5
4.23
191.8
193.0
5.51
192.5
194.6
23
সিক্কিম
0.06
203.5
205.7
0.03
189.9
190.8
0.05
199.1
200.8
24
তামিল নাদু
5.55
199.7
202.8
9.20
197.7
201.1
7.25
198.5
201.8
25
তেলঙ্গানা
3.16
207.5
211.1
4.41
201.2
203.8
3.74
204.0
207.1
26
ত্রিপুরা
0.35
215.0
217.1
0.14
208.7
213.1
0.25
213.4
216.1
27
উত্তর প্রদেস
14.83
197.9
200.2
9.54
193.3
195.2
12.37
196.3
198.4
28
উত্তরখন্দ
1.06
188.9
190.9
0.73
193.7
196.7
0.91
190.7
193.1
29
নোংচুপ বেঙ্গল
6.99
200.6
204.3
7.20
195.0
198.0
7.09
198.0
201.3
30
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
0.05
199.7
201.1
0.07
186.4
187.1
0.06
192.9
194.0
31
চান্দিগর
0.02
192.1
195.8
0.34
179.5
182.3
0.17
180.2
183.1
32
দাদ্রা অমসুং নগর হাভেলি
0.02
182.8
184.7
0.04
190.0
191.3
0.03
187.6
189.1
33
দমন অমসুং দিয়ু
0.02
199.9
202.0
0.02
188.7
191.0
0.02
195.2
197.4
34
জম্মু অমসুং কাস্মির*
1.14
202.7
204.8
0.72
197.8
200.2
0.94
201.0
203.2
35
লাক্ষদ্বিপ
0.01
201.9
202.9
0.01
180.1
186.0
0.01
190.8
194.3
36
পুদুচেরি
0.08
205.0
209.7
0.27
197.2
198.7
0.17
199.2
201.5
ভারত পুম্নমক
100.00
196.7
199.5
100.00
191.4
193.7
100.00
194.2
196.8
নোতশিং:
1. প্রোভি: প্রোভিজিনেল
2. --: প্রাইজ সেদুলশিংগী রিসিফ অসি এল্লোকেতেদ সেদুলশিংদগী 80% হন্থরে হায়বা তাক্লি অমসুং মরম অদুনা ইন্দেক্সশিং য়াওহন্দ্রে।
3. *: রো অসিদা পীরবা মমলশিং অমসুং ৱেতশিং অসি য়ু.তি জম্মু অমসুং কাস্মির অমসুং লাদাখকী অপুনবা মশিংনি।
এন্নেক্সর IV
খুঙ্গং, সহর অমসুং অপুনবগী ওক্তোবর 2024 (প্রোবিজনেল) গী অচৌবা রাজ্যশিংগী চহি-চহিগী মমল হেনগৎলকপগী চাং (%)
(বেজ: 2012=100)
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি মমিং
খুঙ্গং
সহর
অপুনবা
ওক্তোবর 24 ইন্দেক্স (অরোইবা)
ওক্তোবর 24 ইন্দেক্স (প্রোভি)
ইনফ্লেসন রেত
(%)
ওক্তোবর 24 ইন্দেক্স (অরোইবা)
ওক্তোবর 24 ইন্দেক্স (প্রোভি)
ইনফ্লেসন রেত
(%)
ওক্তোবর 24 ইন্দেক্স (অরোইবা)
ওক্তোবর 24 ইন্দেক্স (প্রোভি)
ইনফ্লেসন রেত
(%)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
1
অন্ধ্র প্রদেস
189.2
201.5
6.50
190.5
201.2
5.62
189.7
201.4
6.17
2
অসাম
189.5
200.7
5.91
186.7
196.9
5.46
188.9
199.9
5.82
3
বিহার
183.0
197.4
7.87
188.9
203.6
7.78
183.9
198.3
7.83
4
ছতিসগর
177.3
194.5
9.70
175.2
188.2
7.42
176.5
192.1
8.84
5
দিল্লি
169.4
176.7
4.31
169.4
176.2
4.01
169.4
176.2
4.01
6
গুজরাত
183.5
194.3
5.89
174.4
186.1
6.71
178.3
189.7
6.39
7
হরিয়ানা
188.6
202.6
7.42
177.3
187.8
5.92
183.3
195.7
6.76
8
হিমাচল প্রদেস
173.7
184.0
5.93
179.1
188.5
5.25
174.7
184.8
5.78
9
ঝারখন্দ
184.1
193.4
5.05
185.2
196.9
6.32
184.5
194.7
5.53
10
কর্নাতকা
187.8
200.0
6.50
191.2
201.5
5.39
189.6
200.8
5.91
11
কেরলা
189.1
202.3
6.98
188.1
198.2
5.37
188.7
200.9
6.47
12
মধ্য প্রদেস
183.4
198.2
8.07
187.2
197.8
5.66
185.0
198.0
7.03
13
মহারাস্ত্রা
187.5
197.3
5.23
179.4
189.2
5.46
182.1
191.9
5.38
14
ওরিসা
189.6
205.2
8.23
182.9
193.1
5.58
187.7
201.8
7.51
15
পঞ্জাব
181.0
191.4
5.75
173.9
184.0
5.81
177.8
188.1
5.79
16
রাজস্থান
184.1
195.5
6.19
182.8
193.0
5.58
183.6
194.6
5.99
17
তামিল নাদু
190.6
202.8
6.40
189.3
201.1
6.23
189.8
201.8
6.32
18
তেলঙ্গানা
199.8
211.1
5.66
193.5
203.8
5.32
196.3
207.1
5.50
19
উত্তর প্রদেস
185.0
200.2
8.22
184.5
195.2
5.80
184.8
198.4
7.36
20
উত্তরখন্দ
180.1
190.9
6.00
184.2
196.7
6.79
181.6
193.1
6.33
21
নোংচুপ বেঙ্গল
195.0
204.3
4.77
189.5
198.0
4.49
192.4
201.3
4.63
22
জম্মু অমসুং কাস্মির*
192.8
204.8
6.22
192.1
200.2
4.22
192.6
203.2
5.50
ভারত অপুনবগী
187.0
199.5
6.68
183.4
193.7
5.62
185.3
196.8
6.21
নোতশিং:
1. প্রোভি : প্রোভিজিনেল
2. * : রো অসিদা পীরবা মমলশিং অমসুং ৱেতশিং অসি য়ু.তি জম্মু অমসুং কাস্মির অমসুং লাদাখ (মতম অমগী রাজ্য) গী অপুনবা মশিংনি।
3. @ : 2011 গী মীকোক থিবগী মতুংইন্না মীওই লাখ ৫০ হেন্না লৈবা রাজ্যশিং .

Ministry of Statistics & Programme Implementation
CONSUMER PRICE INDEX NUMBERS ON BASE 2012=100 FOR RURAL, URBAN AND COMBINED FOR THE MONTH OF OCTOBER2024
12 NOV 2024 4:00PM by PIB Delhi
I. Key highlights:
1. Year-on-year inflation rate based on All India Consumer Price Index(CPI)for the month of October, 2024 is 6.21%. Corresponding inflation rates for rural and urban are 6.68%and5.62%, respectively.
2. Year-on-year inflation rate based on All India Consumer Food Price Index (CFPI) number is 10.87% (Provisional) for the month of October, 2024. Corresponding inflation rate for rural and urban are 10.69% and 11.09%, respectively.
1. Year-on-year Housing inflation rate for the month of October, 2024 is 2.81%. Corresponding inflation rate for the month of September, 2024 was 2.72%. The housing index is compiled for urban sector only.
2. The All India Electricity index and inflation for the month of October, 2024 are 162.5 and 5.45% respectively. Corresponding index and inflation for the month of September, 2024 was 162.4 and 5.39% respectively.
3. During the month of October, 2024 significant decline in inflation is observed in Pulses & products, Eggs, Sugar & confectionery and spices subgroup. High food inflation in October, 2024 is mainly due to increase in inflation of vegetables, fruits and oils and fats.
1. All India Inflation rates (on point to point basis i.e. current month over same month of last year, i.e.
October 2024 over October 2023), based on General Indices and CFPIs are given as follows:
All India year-on-year inflation rates (%) based on CPI (General) and CFPI: October 2024 over
October 2023
October 2024 (Prov.)
September 2024 (Final)
October2023
Rural
Urban
Combd.
Rural
Urban
Combd.
Rural
Urban
Combd.
Inflation
CPI (General)
6.68
5.62
6.21
5.87
5.05
5.49
5.12
4.62
4.87
CFPI
10.69
11.09
10.87
9.08
9.56
9.24
6.63
6.63
6.61
Index
CPI (General)
199.5
193.7
196.8
196.7
191.4
194.2
187.0
183.4
185.3
CFPI
208.2
216.3
211.1
203.0
210.9
205.8
188.1
194.7
190.4
Notes: Prov. – Provisional, Combd. – Combined
1. Monthly changes in the General Indices and CFPIs are given below:
Monthly changes (%) in All India CPI (General) and CFPI: October 2024 over September 2024
Indices
October 2024 (Prov.)
September 2024 (Final)
Monthly change (%)
Rural
Urban
Combd.
Rural
Urban
Combd.
Rural
Urban
Combd.
CPI (General)
199.5
193.7
196.8
196.7
191.4
194.2
1.42
1.20
1.34
CFPI
208.2
216.3
211.1
203.0
210.9
205.8
2.56
2.56
2.58
Note: Figures of October 2024 are provisional.
1. Response rate: The price data are collected from selected 1114 urban Markets and 1181 villages covering all States/UTs through personal visits by field staff of Field Operations Division of NSO, MoSPI on a weekly roster. During the month of October 2024, NSO collected prices from 100.0% villages and98.5%urban markets while the market-wise prices reported therein were 88.3% for rural and 92.8% for urban.
2. Next date of release for November 2024 CPI is 12thDecember 2024 (Thursday). For more details please visit the website www.mospi.gov.inoresankhyiki.mospi.gov.in
List of Annex
Annex
Title
I
All-India General, Group and Sub-group level CPI and CFPI numbers for September 2024(Final) and October2024(Provisional)for Rural ,Urban and Combined
II
All-India inflation rates (%) for General, Group and Sub-group level CPI and CFPI numbers for October 2024 (Provisional) for Rural, Urban and Combined
III
General CPI for States for Rural, Urban and Combined for September 2024(Final)and October2024 (Provisional)
IV
Year-on-year inflation rates (%) of major States for Rural, Urban and Combined for October 2024(Provisional)
Annex I
All-India General, Group and Sub-group level CPI and CFPI numbers for September 2024 (Final) and October 2024 (Provisional) for Rural, Urban and Combined
(Base: 2012=100)
Group Code
Sub-group Code
Description
Rural
Urban
Combined
Weights
Sep 24 Index
(Final)
Oct. 24 Index
(Prov.)
Weights
Sep 24 Index
(Final)
Oct. 24 Index
(Prov.)
Weights
Sep 24 Index
(Final)
Oct. 24 Index
(Prov.)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
(12)
1.1.01
Cereals and products
12.35
194.3
196.3
6.59
192.8
194.0
9.67
193.8
195.6
1.1.02
Meat and fish
4.38
220.2
221.6
2.73
229.4
230.5
3.61
223.4
224.7
1.1.03
Egg
0.49
190.3
194.0
0.36
195.2
198.8
0.43
192.2
195.9
1.1.04
Milk and products
7.72
186.6
186.9
5.33
187.6
187.9
6.61
187.0
187.3
1.1.05
Oils and fats
4.21
169.4
180.9
2.81
160.9
168.1
3.56
166.3
176.2
1.1.06
Fruits
2.88
188.1
192.5
2.90
195.1
196.1
2.89
191.4
194.2
1.1.07
Vegetables
7.46
251.1
270.4
4.41
306.6
333.9
6.04
269.9
291.9
1.1.08
Pulses and products
2.95
214.1
215.0
1.73
219.7
220.2
2.38
216.0
216.8
1.1.09
Sugar and Confectionery
1.70
131.0
131.3
0.97
132.9
133.0
1.36
131.6
131.9
1.1.10
Spices
3.11
229.6
229.7
1.79
224.7
225.0
2.50
228.0
228.1
1.2.11
Non-alcoholic beverages
1.37
184.7
185.5
1.13
173.3
174.0
1.26
179.9
180.7
1.1.12
Prepared meals, snacks, sweets etc.
5.56
198.9
199.5
5.54
209.3
210.1
5.55
203.7
204.4
1
Food and beverages
54.18
202.1
206.7
36.29
209.5
214.0
45.86
204.8
209.4
2
Pan, tobacco and intoxicants
3.26
206.9
207.4
1.36
213.3
213.5
2.38
208.6
209.0
3.1.01
Clothing
6.32
198.5
199.2
4.72
188.7
189.2
5.58
194.6
195.3
3.1.02
Footwear
1.04
192.4
192.9
0.85
174.7
175.2
0.95
185.0
185.5
3
Clothing and footwear
7.36
197.6
198.3
5.57
186.5
187.1
6.53
193.2
193.9
4
Housing
-
-
-
21.67
181.0
182.7
10.07
181.0
182.7
5
Fuel and light
7.94
181.1
181.2
5.58
169.9
169.8
6.84
176.9
176.9
6.1.01
Household goods and services
3.75
185.2
185.8
3.87
177.0
177.4
3.80
181.3
181.8
6.1.02
Health
6.83
197.9
198.6
4.81
193.0
193.6
5.89
196.0
196.7
6.1.03
Transport and communication
7.60
176.2
176.3
9.73
165.4
165.5
8.59
170.5
170.6
6.1.04
Recreation and amusement
1.37
179.8
180.5
2.04
175.5
176.0
1.68
177.4
178.0
6.1.05
Education
3.46
191.6
191.9
5.62
187.4
187.6
4.46
189.1
189.4
6.1.06
Personal care and effects
4.25
201.4
205.1
3.47
203.4
207.3
3.89
202.2
206.0
6
Miscellaneous
27.26
188.9
189.9
29.53
180.8
181.5
28.32
185.0
185.8
General Index (All Groups)
100.00
196.7
199.5
100.00
191.4
193.7
100.00
194.2
196.8
Consumer Food Price Index (CFPI)
47.25
203.0
208.2
29.62
210.9
216.3
39.06
205.8
211.1
Notes:
1. Prov. : Provisional.
2. CFPI : Out of 12 sub-groups contained in ‘Food and Beverages’ group, CFPI is based on ten sub-groups, excluding ‘Non-alcoholic beverages’ and ‘Prepared meals, snacks, sweets etc.’.
3. - : CPI (Rural) for housing is not compiled.
Annex II
All-India year-on-year inflation rates (%) for General, Group and Sub-group level CPI and CFPI numbers for October 2024 (Provisional) for Rural, Urban and Combined
(Base: 2012=100)
Group Code
Sub-group Code
Description
Rural
Urban
Combined
Oct.23 Index
(Final)
Oct. 24
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
Oct.23 Index
(Final)
Oct.24
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
Oct. 23 Index
(Final)
Oct. 24
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
(12)
1.1.01
Cereals and products
183.0
196.3
7.27
182.7
194.0
6.19
182.9
195.6
6.94
1.1.02
Meat and fish
215.1
221.6
3.02
222.9
230.5
3.41
217.8
224.7
3.17
1.1.03
Egg
185.2
194.0
4.75
189.3
198.8
5.02
186.8
195.9
4.87
1.1.04
Milk and products
181.8
186.9
2.81
182.2
187.9
3.13
181.9
187.3
2.97
1.1.05
Oils and fats
163.1
180.9
10.91
157.0
168.1
7.07
160.9
176.2
9.51
1.1.06
Fruits
174.9
192.5
10.06
183.8
196.1
6.69
179.1
194.2
8.43
1.1.07
Vegetables
190.5
270.4
41.94
234.1
333.9
42.63
205.3
291.9
42.18
1.1.08
Pulses and products
199.8
215.0
7.61
205.7
220.2
7.05
201.8
216.8
7.43
1.1.09
Sugar and Confectionery
128.1
131.3
2.50
129.7
133.0
2.54
128.6
131.9
2.57
1.1.10
Spices
248.7
229.7
-7.64
238.6
225.0
-5.70
245.3
228.1
-7.01
1.2.11
Non-alcoholic beverages
181.1
185.5
2.43
168.6
174.0
3.20
175.9
180.7
2.73
1.1.12
Prepared meals, snacks, sweets etc.
193.5
199.5
3.10
201.4
210.1
4.32
197.2
204.4
3.65
1
Food and beverages
188.5
206.7
9.66
194.9
214.0
9.80
190.9
209.4
9.69
2
Pan, tobacco and intoxicants
202.5
207.4
2.42
207.8
213.5
2.74
203.9
209.0
2.50
3.1.01
Clothing
193.8
199.2
2.79
184.2
189.2
2.71
190.0
195.3
2.79
3.1.02
Footwear
189.5
192.9
1.79
170.6
175.2
2.70
181.6
185.5
2.15
3
Clothing and footwear
193.2
198.3
2.64
182.1
187.1
2.75
188.8
193.9
2.70
4
Housing
-
-
-
177.7
182.7
2.81
177.7
182.7
2.81
5
Fuel and light
182.3
181.2
-0.60
175.7
169.8
-3.36
179.8
176.9
-1.61
6.1.01
Household goods and services
181.7
185.8
2.26
171.9
177.4
3.20
177.1
181.8
2.65
6.1.02
Health
191.4
198.6
3.76
185.5
193.6
4.37
189.2
196.7
3.96
6.1.03
Transport and communication
171.4
176.3
2.86
161.4
165.5
2.54
166.1
170.6
2.71
6.1.04
Recreation and amusement
176.3
180.5
2.38
171.7
176.0
2.50
173.7
178.0
2.48
6.1.05
Education
184.8
191.9
3.84
180.4
187.6
3.99
182.2
189.4
3.95
6.1.06
Personal care and effects
185.2
205.1
10.75
186.2
207.3
11.33
185.6
206.0
10.99
6
Miscellaneous
181.9
189.9
4.40
174.0
181.5
4.31
178.1
185.8
4.32
General Index (All Groups)
187.0
199.5
6.68
183.4
193.7
5.62
185.3
196.8
6.21
Consumer Food Price Index
188.1
208.2
10.69
194.7
216.3
11.09
190.4
211.1
10.87
Notes:
1. Prov. : Provisional.
2. - : CPI (Rural) for housing is not compiled.
Annex III
General CPI for States for Rural, Urban and Combined for September 2024 (Final) and October 2024(Provisional)(Base: 2012=100)
Sl. No.
Name of the State/UT
Rural
Urban
Combined
Weights
Sep24 Index
(Final)
Oct. 24 Index
(Prov.)
Weights
Sep24 Index
(Final)
Oct. 24 Index
(Prov.)
Weights
Sep 24 Index
(Final)
Oct. 24 Index
(Prov.)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
1
Andhra Pradesh
5.40
198.1
201.5
3.64
198.7
201.2
4.58
198.3
201.4
2
Arunachal Pradesh
0.14
198.3
199.5
0.06
--
--
0.10
198.3
199.5
3
Assam
2.63
197.8
200.7
0.79
193.7
196.9
1.77
197.0
199.9
4
Bihar
8.21
194.0
197.4
1.62
200.4
203.6
5.14
194.9
198.3
5
Chhattisgarh
1.68
190.3
194.5
1.22
185.3
188.2
1.46
188.4
192.1
6
Delhi
0.28
175.4
176.7
5.64
175.0
176.2
2.77
175.0
176.2
7
Goa
0.14
181.0
182.8
0.25
180.5
180.9
0.19
180.7
181.6
8
Gujarat
4.54
192.5
194.3
6.82
184.1
186.1
5.60
187.7
189.7
9
Haryana
3.30
200.1
202.6
3.35
186.4
187.8
3.32
193.7
195.7
10
Himachal Pradesh
1.03
181.5
184.0
0.26
186.5
188.5
0.67
182.4
184.8
11
Jharkhand
1.96
190.3
193.4
1.39
194.2
196.9
1.69
191.8
194.7
12
Karnataka
5.09
197.4
200.0
6.81
199.0
201.5
5.89
198.3
200.8
13
Kerala
5.50
200.3
202.3
3.46
196.3
198.2
4.55
198.9
200.9
14
Madhya Pradesh
4.93
194.1
198.2
3.97
195.2
197.8
4.48
194.6
198.0
15
Maharashtra
8.25
194.9
197.3
18.86
187.2
189.2
13.18
189.8
191.9
16
Manipur
0.23
230.3
235.1
0.12
191.2
193.3
0.18
217.9
221.9
17
Meghalaya
0.28
177.9
179.5
0.15
183.4
185.8
0.22
179.6
181.5
18
Mizoram
0.07
205.8
207.5
0.13
180.9
183.0
0.10
190.6
192.5
19
Nagaland
0.14
199.9
201.3
0.12
185.5
185.7
0.13
193.8
194.7
20
Odisha
2.93
201.3
205.2
1.31
191.0
193.1
2.18
198.4
201.8
21
Punjab
3.31
189.8
191.4
3.09
182.0
184.0
3.21
186.3
188.1
22
Rajasthan
6.63
192.9
195.5
4.23
191.8
193.0
5.51
192.5
194.6
23
Sikkim
0.06
203.5
205.7
0.03
189.9
190.8
0.05
199.1
200.8
24
Tamil Nadu
5.55
199.7
202.8
9.20
197.7
201.1
7.25
198.5
201.8
25
Telangana
3.16
207.5
211.1
4.41
201.2
203.8
3.74
204.0
207.1
26
Tripura
0.35
215.0
217.1
0.14
208.7
213.1
0.25
213.4
216.1
27
Uttar Pradesh
14.83
197.9
200.2
9.54
193.3
195.2
12.37
196.3
198.4
28
Uttarakhand
1.06
188.9
190.9
0.73
193.7
196.7
0.91
190.7
193.1
29
West Bengal
6.99
200.6
204.3
7.20
195.0
198.0
7.09
198.0
201.3
30
Andaman & Nicobar Islands
0.05
199.7
201.1
0.07
186.4
187.1
0.06
192.9
194.0
31
Chandigarh
0.02
192.1
195.8
0.34
179.5
182.3
0.17
180.2
183.1
32
Dadra & Nagar Haveli
0.02
182.8
184.7
0.04
190.0
191.3
0.03
187.6
189.1
33
Daman & Diu
0.02
199.9
202.0
0.02
188.7
191.0
0.02
195.2
197.4
34
Jammu & Kashmir*
1.14
202.7
204.8
0.72
197.8
200.2
0.94
201.0
203.2
35
Lakshadweep
0.01
201.9
202.9
0.01
180.1
186.0
0.01
190.8
194.3
36
Puducherry
0.08
205.0
209.7
0.27
197.2
198.7
0.17
199.2
201.5
All India
100.00
196.7
199.5
100.00
191.4
193.7
100.00
194.2
196.8
Notes:
1. Prov.: Provisional
2. --: indicates the receipt of price schedules is less than 80% of allocated schedules and therefore indices are not compiled.
3. *: Figures of this row pertain to the prices and weights of the combined Union Territories of Jammu & Kashmir
and Ladakh (erstwhile State of Jammu & Kashmir).
Annex IV
Year-on-year inflation rates (%) of major@ States for Rural, Urban and Combined for October 2024(Provisional)
(Base: 2012=100)
Sl. No.
Name of the State/UT
Rural
Urban
Combined
Oct.23 Index
(Final)
Oct. 24
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
Oct.23 Index
(Final)
Oct. 24
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
Oct.23 Index
(Final)
Oct. 24
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
1
Andhra Pradesh
189.2
201.5
6.50
190.5
201.2
5.62
189.7
201.4
6.17
2
Assam
189.5
200.7
5.91
186.7
196.9
5.46
188.9
199.9
5.82
3
Bihar
183.0
197.4
7.87
188.9
203.6
7.78
183.9
198.3
7.83
4
Chhattisgarh
177.3
194.5
9.70
175.2
188.2
7.42
176.5
192.1
8.84
5
Delhi
169.4
176.7
4.31
169.4
176.2
4.01
169.4
176.2
4.01
6
Gujarat
183.5
194.3
5.89
174.4
186.1
6.71
178.3
189.7
6.39
7
Haryana
188.6
202.6
7.42
177.3
187.8
5.92
183.3
195.7
6.76
8
Himachal Pradesh
173.7
184.0
5.93
179.1
188.5
5.25
174.7
184.8
5.78
9
Jharkhand
184.1
193.4
5.05
185.2
196.9
6.32
184.5
194.7
5.53
10
Karnataka
187.8
200.0
6.50
191.2
201.5
5.39
189.6
200.8
5.91
11
Kerala
189.1
202.3
6.98
188.1
198.2
5.37
188.7
200.9
6.47
12
Madhya Pradesh
183.4
198.2
8.07
187.2
197.8
5.66
185.0
198.0
7.03
13
Maharashtra
187.5
197.3
5.23
179.4
189.2
5.46
182.1
191.9
5.38
14
Odisha
189.6
205.2
8.23
182.9
193.1
5.58
187.7
201.8
7.51
15
Punjab
181.0
191.4
5.75
173.9
184.0
5.81
177.8
188.1
5.79
16
Rajasthan
184.1
195.5
6.19
182.8
193.0
5.58
183.6
194.6
5.99
17
Tamil Nadu
190.6
202.8
6.40
189.3
201.1
6.23
189.8
201.8
6.32
18
Telangana
199.8
211.1
5.66
193.5
203.8
5.32
196.3
207.1
5.50
19
Uttar Pradesh
185.0
200.2
8.22
184.5
195.2
5.80
184.8
198.4
7.36
20
Uttarakhand
180.1
190.9
6.00
184.2
196.7
6.79
181.6
193.1
6.33
21
West Bengal
195.0
204.3
4.77
189.5
198.0
4.49
192.4
201.3
4.63
22
Jammu & Kashmir*
192.8
204.8
6.22
192.1
200.2
4.22
192.6
203.2
5.50
All India
187.0
199.5
6.68
183.4
193.7
5.62
185.3
196.8
6.21
Notes:
1. Prov. : Provisional.
2. * : Figures of this row pertain to the prices and weights of the combined Union Territories of Jammu & Kashmir and Ladakh (erstwhile State of Jammu & Kashmir).
3. @ : States having population more than 50 lakhs as per Population Census 2011.