হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
FSSAIগী 45শুবা CAC মীফমনা তুরিস্ত সিজন লাকপগা ইরোয়ননা লমকোইবশিংগী লমথুংফম ওইরিবা মফমশিংগীদমক ফুদ সেফতী হেনগৎহনবগী মরু ওইবা অদু থমখ্রে
রাজ্যশিং/UTশিংদা ই-কম্মর্স প্লেৎফোর্মশিংগী ৱায়রহাউসশিংদা সর্ভিলেন্স হেনগৎহন্নবা, দেলিভরী পর্সনেলগীদমক SOP থোক্নবা খঙহনখ্রে
08 NOV 2024 11:48AM by PIB Imphal
ফুদ সেফতী এন্দ স্তেন্দর্দস ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (FSSAI)না ঙসি মাগী 45শুবা সেন্ত্রেল এদভাইজরী কম্মিতী (CAC) মীফম পাংথোকখ্রে মসিদা রাজ্যশিং অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা নবেম্বরদগী মার্চ ফাওবগী পীক তুরিস্ত সিজনগীদমক শেম শাবা ওইনা সেফতী স্তেন্দর্দশিং হেনগৎহন্নবা পাম্নরবা লমকোইবশিংগী লমথুংফম মফমশিংদা সর্ভিলেন্স হেনগৎহন্নবা হায়খ্রে।
সিজন অসিগী মনুংদা মীয়াম্না পাম্নবা মফমশিংদা দোমেস্তিক অমসুং ইন্তর্নেস্নেল তুরিস্ত অনিমক্কী মীশিং য়াম্না লাকপা অসি য়েংলগা, রাজ্যশিং/UTশিংদা তুরিস্ত স্পোৎশিং অসিদা ফুদ সেফতী ওন হ্বিলস মোবাইল লেবশিং শীজিন্ননবা খঙহনখি।
FSSAIগী CEO, শ্রী জি. কমলা বর্ধনা রাওনা তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিংগী ফুদ কম্মিস্নরশিংদা ই-কম্মর্স প্লেৎফোর্মশিংনা শীজিন্নরিবা গুদামশিং অমসুং অতোপ্পা ফেসিলিতীশিংদা য়েংশিনবা হেনগৎহন্নবা হায়খ্রে। অসিগুম্বা গুদেনশিং অমসুং হায়রিবা প্লেৎফোর্মশিং অসিগী দেলিভরী পর্সনেলশিংগীদমক SOPশিং ইসু তৌনবা মহাক্না হায়খি।
রাজ্যশিং/UTশিংদা সর্ভিলেন্স সেম্পলশিং হেনগৎনবা হায়খি অমসুং মসিগীদমক্তা ফুদ সেফতী ওন হ্বিলস মোবাইল ভেনশিং থম্নবসু হায়খি।
মীপুম খুদিংমক্কীদমক ফুদ সেফতী অমসুং হায়জিনগীদমক ফুদ সেফতী ত্রেনিং এন্দ সর্তিফিকেসন (FoSTaC) গী মখাদা রাজ্য/UT পুম্নমক্তা ফুদ বিজিনেস ওপরেতরশিং (FBO)গী ত্রেনিং পীনবগী মতাংদসু কম্মিতী অসিনা অকনবা ৱাফম থমখি। য়ুনিভর্সিতী, কোলেজ অমসুং হোস্তেল কেন্তিনশিংদা লৈরিবা মীওইশিং য়াওনা মার্চ 2026 ফাওবদা ফুদ হেন্দলর লাখ 25 ত্রেন তৌনবা রাজ্যশিং/UTশিংদা তকশিনখি।
ইন্তিগ্রেতেদ ফুদ সেফতী এপ্রোচ অমগী মথৌ তাবা অদু থনলদুনা মরী লৈনবা মন্ত্রালয়শিং, স্তেকহোল্দরশিং চুংশিন্ননবা অমসুং রাজ্য/UTশিংদা চাং নাইনা রাজ্য অমসুং জিলাগী থাক্তা এদভাইজরী কম্মিতি মীতিংশিং পাংথোক্নবা পুক্নিং থৌগৎখি।
মীফমশিং অসিনা ইত রাইত ইন্দিয়া মুফমেন্তগী শরুক ওইনা অফবা চাবগী নাৎ অমা য়োকখৎনবা কঞ্জ্যুমরশিংগা এক্তিব ওইনা থবক তৌমিন্নবগী মরু ওইবা অদু থমখি। রাজ্যশিংদা মেলা, ৱাকাথোনশিং অমসুং স্ত্রীত প্লেশিং (নুক্কদ নাতকশিং)গুম্বা আউৎরীচ ইনিসিএতিবশীংগী খুত্থাংদা ফুদ সেফতী এৱের্নেস হেনগৎহন্নবা পাউতাকসু পীখি।
ফুদ সেফতীগী কম্মিস্নর, রাজ্য অমসুং UTশিংগী মীহুৎশিং, মকোক থোংবা FSSAI ওফিসিএলশিং, অমসুং ফুদ ইন্দস্ত্রীদগী মেম্বরশিং, কঞ্জ্যুমর গ্রুপশিং, এগ্রিকলচর সেক্তর, লেবোরেতরীশিং অমসুং রিসর্চ বোদীশিং য়াওনা মীফম অসিদা ওফিসিএল 60 হেনবনা শরুক য়াখি।

Ministry of Health and Family Welfare
FSSAI 45th CAC Meeting Highlights Importance of Enhanced Food Safety for Tourist Destinations in light of Tourist Season
States/ UT’s Asked to Increase Surveillance at Warehouses of E-Commerce Platforms, Issue SOP for Delivery Personnel
08 NOV 2024 11:48AM by PIB Delhi
The Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI) held its 45th Central Advisory Committee (CAC) meeting here today where States and Union Territories were urged to ramp up surveillance at popular tourist destinations to ensure heightened safety standards in preparation for the peak tourist season from November through March.
Keeping in mind the high footfall of both domestic as well as international tourist at popular destinations during the season, States/UTs were advised to utilize Food Safety on Wheels Mobile Labs at these tourist spots.
Shri G Kamala Vardhana Rao, CEO, FSSAI asked Food Commissioners of various states to step up surveillance on warehouses and other facilities utilised by e-commerce platforms. He also asked for SOPs to be issued for such warehouses, as well as delivery personnel of these platforms.
States/UTs were asked to increase surveillance samples and were also asked to deploy Food Safety on Wheels mobile vans for this purpose.
The committee also laid emphasis on training Food Business Operators (FBOs) in all States/UTs under Food Safety Training and Certification (FoSTaC) to ensure food safety and hygiene for all citizens. States/UTs were urged to train 25 lakh food handlers by March 2026, including those in university, college, and hostel canteens.
The need for an integrated food safety approach was also emphasized, urging all related ministries, stakeholders to collaborate, and encouraged States/UTs to regularly convene Advisory Committee meetings at State & District level.
The meeting underscored the importance of actively engaging consumers in fostering a culture of healthier eating as part of the Eat Right India movement. States were advised to amplify food safety awareness through outreach initiatives such as fairs, walkathons, and street plays (Nukkad Nataks).
Over 60 officials actively participated in the meeting, including Commissioners of Food Safety (CFS), representatives from States and UTs, senior FSSAI officials, and members from the food industry, consumer groups, agriculture sector, laboratories, and research bodies.