লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
দোক্তর মনসুখ মন্দাবিয়ানা EPS স্কীমগী মখাদা অনৌবা সেন্ত্রেলাইজ পেন্সন পেমেন্তকী পাইলোত রন মায় পাক্না লোইশিনখ্রে হায়না লাউথোকখ্রে
ওক্তোবর ২০২৪গী ওইনা জম্মু, স্রিনগর অমসুং কর্নাল রিজনগী EPS পেন্সনর লিশিং ৪৯দা লুপা করোর ১১ হেন্বগী পেন্সন য়েন্থোকখ্রে: কেন্দ্র মন্ত্রী
08 NOV 2024 2:32PM by PIB Imphal
পেন্সন সর্ভিসকী ফীভম ফগৎহন্নবা মশক থোকপা খোঙথাং অমা ওইনা, লেবর অমসুং এমপ্লোইমেন্ত, অমদি য়ুথ এফ্যার্সকী কেন্দ্র মন্ত্রী, দোক্তর মনসুখ মন্দাবিয়ানা এমপ্লোয়ীজ’ পেন্সন স্কীম ১৯৯৫গী মখাদা মখাদা অনৌবা সেন্ত্রেলাইজ পেন্সন পেমেন্ত সিস্তেম (CPPS)গী পাইলোত রন মায় পাক্না লোইশিনখ্রে হায়না লাউথোকখ্রে‍।‍
পাইলোত রন অসি ওক্তোবর ২০২৪গী ওইনা জম্মু, স্রিনগর অমসুং কর্নাল রিজনগী EPS পেন্সনর ৪৯,০০০ হেন্বদা লুপা করোর ১১ হেন্বগী পেন্সন য়েন্থোক্তুনা ওক্তোবর ২৯ অমসুং ৩০, ২০২৪দা মপুং ফানা লোইশিনখি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি‍।
মমাঙদা, অনৌবা CPPS সিস্তেম লাউথোকখিবা মতমদা, কেন্দ্র মন্ত্রী দোক্তর মনসুখ মন্দাবিয়ানা হায়খি, “সেন্ত্রেলাইজ পেন্সন পেমেন্ত সিস্তেম (CPPS) অয়াবা পীখিবা অসিনা EPFO মোদর্নাইজেসন তৌবগী মশক থোকপা পন্দুপ অমা ওইরে‍। পেন্সনরশিং লৈবাক্কী মফম অমা হেক্তদা বেঙ্ক অমা হেক্তগী ব্রাঞ্চ অমা হেক্তদগী মখোয়গী পেন্সন ফংবা য়াহন্দুনা, থৌশিল অসিনা পেন্সনরশিংনা মতম কুইনা থেংনদুনা লাক্লবা শিংনবশিংগী পাম্বৈ পুরক্লি অমসুং অপন্বা লৈতবা অমসুং মতিং লৈবা দিস্বর্সেল মেকানিজম অমা লৈহল্লে‍। মসি EPFO বু হেন্না চাউবা, রেসপোন্সিব ওইবা, অমসুং তেক-ইনেবল্দ তৌরবা, মাগী মেম্বরশিং অমসুং পেন্সনরশিংগী মথৌ তাবশিং হেন্না ফবা মওংদা থৌগল পীননবা লেপ্লিবা ওর্গনাইজেসন অমদা ওন্থোক্নবা ঐখোয়না হোৎনরিবশিংশিগী মায়কৈদা থাংজিন্বা মরুওইবা খোঙথাং অমনি‍।”
CPPS অসি দিসেন্ত্রেলাইজ তৌবা, EPFOগী জোনেল/রিজনেল ওফিস খুদিংনা বেঙ্ক ৩-৪ খক্তগা তোঙান তোঙানবা এগ্রীমেন্তশিং লৈনবা লৈরিবা পেন্সন দিসবর্সমেন্ত সিস্তেম অসিদগী তোপ তোপ্পা মওং অমদা হোংলকপা অমনি‍। CPPS তা, পেন্সন হৌবা মতমদা পেন্সনরশিংনা বেঙ্কতা ভেরিফিকেসনগীদমক চৎপগী মথৌসু তাররোই অমসুং পেন্সন অদু হেক থাদোকপগা খুদক্তা চঙলগনি‍।
CPPS সিস্তেম্না, পেন্সনরনা মফম অমদগী অমদা হোংখিবা নৎত্রগা মাগী বেঙ্ক নৎত্রগা ব্রাঞ্চ হোংখিবা ফাওবদা ওফিস অমদগী অমদা পেন্সন পেমেন্ত ওর্দরশিং (PPO) ত্রান্সফর তৌবগী মথৌ তানদনা ভারত পুম্বদা পেন্সন থাদোকপসু য়াহনগনি‍। মসিনা থবক্তগী পোত্থারবা মতুংদা মখোয়গী ময়ুমগী সহরদা হনখিবা পেন্সনরশিংদা চাউনা কান্নবা অমা ওইরগনি‍।
অনৌবা CPPS সিস্তেম অসি EPFOগী হৌজিক চত্থরিবা IT মোদর্নাইজেসন প্রোজেক্ত সেন্ত্রেলাইজ IT ইনেবল্দ সিস্তেম (CITES 2.01)গী মনুং চন্না জনুৱারী ২০২৫ ফাওবদা মপুং ফানা চৎনরগনি অমসুং EPFOগী EPS পেন্সনর লাখ ৭৮ হেন্বদা কান্নবা ফংহনগনি‍।
EPFO না EPS পেন্সনরশিংগী সর্ভিস ফগৎহন্নবগী মায়কৈদা লেপ্পা লৈতনা থবক পায়খৎলি অমসুং অনৌবা CPPS সিস্তেম অসিনা মায়কৈ অসিদা পায়খৎপা অচৌবা রিফোর্ম অমনি‍।

Ministry of Labour & Employment
Dr. Mansukh Mandaviya Announces Successful Completion of Pilot Run of New Centralized Pension Payments System under EPS Scheme
More than Rs 11 Crore pension was disbursed to 49 thousand EPS Pensioners of Jammu, Srinagar and Karnal Regions for October 2024: Union Minister
08 NOV 2024 2:32PM by PIB Delhi
In a landmark move towards enhancing pension services, Union Minister of Labour & Employment and Youth Affairs & Sports, Dr. Mansukh Mandaviya announced successful completion of pilot run of the new Centralized Pension Payments System (CPPS) under Employees’ Pension Scheme 1995.
He mentioned that the pilot run was completed on 29th and 30th October 2024 with the pension disbursement of about Rs 11 Crore for October 2024 to more than 49,000 EPS Pensioners of Jammu, Srinagar and Karnal Regions.
Earlier, during the announcement of the new CPPS system, the Union Minister Dr. Mansukh Mandaviya had said, “The approval of the Centralized Pension Payment System (CPPS) marks a significant milestone in modernization of the EPFO. By enabling pensioners to receive their pension from any bank, any branch, anywhere in the country, this initiative addresses the long-standing challenges faced by pensioners and ensures a seamless and efficient disbursement mechanism. This is a crucial step in our ongoing efforts to transform the EPFO into a more robust, responsive, and tech-enabled organization, committed to serving the needs of its members and pensioners better.”
The CPPS is a paradigm shift from the existing pension disbursement system that is decentralized, with each Zonal/Regional Office of EPFO maintaining separate agreements with only 3-4 banks. In CPPS, there will also be no need for pensioners to visit the bank for any verification at the time of commencement of pension and the pension shall be immediately credited upon release.
The CPPS system would also ensure disbursement of pension throughout India without any need for transfer of Pension Payment Orders (PPO) from one office to another even when the Pensioner moves from one location to another or changes his bank or branch. This would be a great relief to pensioners who move to their hometown after retirement.
The new CPPS system will be fully rolled out as part of EPFO’s ongoing IT modernization project Centralized IT Enabled System (CITES 2.01) by January 2025 and will benefit more than 78 lakh EPS pensioners of EPFO.
EPFO is continuously working towards improving services for EPS pensioners and new CPPS system is a major reform in this direction.