কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ এন্দ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী প্রলহাদ জোশিনা ভারত অত্তা অমসুং ভারত রাইসকী ফেস-II রিতেল সেল হৌদোকখ্রে
ফেস-IIগী অহানবা তাঙ্কক্তা গেহু 3.69 LMT অমসুং চেং 2.91 LMT রেতেল সেলগীদমক ফংহনখ্রে
মসি সবসিদাইজ ওইবা মমলশিংদা কঞ্জ্যুমরশিংদা তঙাই ফদবা পোৎলমশিং ফংহন্নবা মাইকৈদা চংশিনবা ভারত সরকারগী ফিরেপ অদু উৎলিবা থৌশিল অমনি: শ্রী জোশি
05 NOV 2024 1:26PM by PIB Imphal
কঞ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন অমসুং ন্যু এন্দ রিন্যুএবল ইনর্জীগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী প্রলহাদ জোশিনা ঙসি রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী বি.এল. ভর্ম য়াওদুনা NCCF, NAFED অমসুং কেন্দ্রিয়া ভন্দরগী মোবাইল ভেনশিং লমথাদুনা ভারত অত্তা অমসুং ভারত রাইসকী রিতেল সেলগী ফেস –II হৌদোকখ্রে।
ভারত অত্তা কেজি অমদা MRP লুপা 30দা অমসুং ভারত রাইস কেজি অমদা MRP লুপা 34দা কঞ্জ্যুমরশিংদা ফেজ-IIগী মনুংদা ফংহল্লি। থৌরম অদুগী মনুংদা পাউমীশিংগা ৱারী শানবদা, শ্রী জোশীনা হায়খি মদুদি থৌরাং অসি ভারত সরকারনা কঞ্জ্যুমরশিংদা সবসিদাইজ ওইবা মমলদা তঙাই ফদবা চিঞ্জাক্কী পোৎলমশিং ফংহন্নবা হোৎনবগী মাইকৈদা চংশিল্লিবা ফিরেপ অদু উৎলি। ভারত ব্রান্দগী মখাদা মরুওইবা চিঞ্জাক্কী পোৎলমশিং হায়বদি চেং, অত্তা অমসুং হৱাইগুম্বা য়োনবগী খুত্থাংদা হকথেংননা মতেং পাংবনা স্তেবল প্রাইস রেজিম অমদা লৈহনবদা মতেং পাংই হায়না মহাক্না মখা তাখি।
ফেস-IIগী অহানবা তাঙ্কক্তা গেহু 3.69 LMT অমসুং চেং 2.91 LMT রেতেল সেলগীদমক ফংহনখ্রে। ফেস-I মনুংদা সবসিদাইজ ওইবা রেৎশীংদা জেনরেল কঞ্জ্যুমরশিংদা ভারত অত্তা 15.20 LMT অমসুং ভারত রাইস 14.58 LMT রোম ফংহনখি।
ভারত অত্তা অমসুং ভারত রাইস অসি কেন্দ্রিয়া ভান্দর, NAFED অমসুং NCCF অমসুং ই-কম্মর্স/ অচৌবা চেন রিতেলরশিংগী দুকানশিং অমসুং মোবাইল ভেনশিংদা ফংলগনি। ফেজ-IIগী মনুংদা ভারত ব্রান্দগী অত্তা অমসুং রাইস কেজি 5 অমসুং কেজি 10গী বেগশিংদা য়োনগনি।
পঞ্জাবতা ফৌগী প্রোক্যুর্মেন্তগী মতাংদা পাউদম্লদুনা, কেন্দ্র সরকারনা পঞ্জাবতা পান্দম থম্লিবা প্রোক্যুর্মেন্তগী এস্তিমেৎ অসি 184 LMT য়ৌহন্নবা অমসুং লৌমীশিংনা মান্দীদা পুরকপা ফৌ খুদিংমক লৌনবা হোৎনগনি হায়না কেন্দ্র সরকারনা অচেৎপা ৱাফম থমখি। নবেম্বর 4, 2024 ফাওবদা পঞ্জাব মন্দীশিংদা অপুনবা চেং 104.63 LMT য়ৌরকখ্রে। মসিগী মনুংদা স্তেত এজেন্সীশিং অমসুং FCIনা 98.42 LMT প্রোক্যুর তৌখি। ভারত সরকারনা গ্রেদ 'এ'গী ফৌগীদমক লেপখিবা MSP @ Rs 2320/-দা ফৌ অসি লৌরগনি। হৌজিক চত্থরিবা KMS 2024-25দা ভারত সরকারনা হৌজিক ফাওবদা লুপা করোর 20,557গী অপুনবা ফৌ লৈশিনখ্রে। মসিনা লৌমী লাখ 5.38দা কান্নবা ফংহনখ্রে অমসুং MSPগী শেনফম অসি মখোয়গী বেঙ্ক একাউন্তশিংদা ক্রেদিৎ তৌখ্রে।

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Union Minister of Consumer Affairs, Food and Public Distribution Shri Pralhad Joshi launches Phase – II retail sale of Bharat Atta and Bharat Rice
In initial stage of Phase - II, 3.69 LMT of Wheat and 2.91 LMT of Rice made available for retail sale
The initiative is an affirmation of Government of India’s commitment towards ensuring availability of essential food items to consumers at subsidized prices: Shri Joshi
05 NOV 2024 1:26PM by PIB Delhi
The Union Minister of Consumer Affairs, Food and Public Distribution and New & Renewable Energy, Shri Pralhad Joshi, launched Phase – II of the retail sale of Bharat Atta and Bharat Rice by flagging off mobile vans of NCCF, NAFED and Kendriya Bhandar here today, in the presence of Minister of State, Shri B.L. Verma.
Bharat Atta at MRP of Rs.30 per kg and Bharat Rice at MRP of Rs.34 per kg is being made available to consumers during the Phase-II. While interacting with media persons during the event, Shri Joshi stated that the initiative is an affirmation of the Government of India’s commitment towards ensuring the availability of essential food items to the consumers at subsidized prices. Direct interventions through retail sale of basic food items under Bharat Brand such as rice, atta and dal have helped in maintaining stable price regime, he added.
In the initial stage of Phase - II, 3.69 LMT of Wheat and 2.91 LMT of Rice are made available for retail sale. During Phase – I, around 15.20 LMT of Bharat Atta and 14.58 LMT Bharat Rice was made available to general consumers at subsidized rates.
Bharat Atta and Bharat Rice will be available at stores and mobile vans of Kendriya Bhandar, NAFED and NCCF and e-commerce /big chain retailers. During the Phase-II. ‘Bharat’ brand Atta and Rice will be sold in 5 Kg and 10 Kg bags.
Updating on Procurement of paddy in Punjab, Union Minister reiterated the commitment of Central Government to achieve the targeted procurement estimate of 184 LMT in Punjab and procure every single grain brought to mandis by the farmers. As of 4th November 2024, a total quantity of 104.63 LMT of paddy has arrived in the Punjab mandis out of which 98.42 LMT had been procured by State agencies and FCI. The paddy is being purchased at MSP @ Rs 2320/- as decided by Government of India for Grade ‘A’ paddy. The total paddy purchased by Government of India till date in the ongoing KMS 2024-25, amounts to Rs 20557 Crores. This has benefitted 5.38 lakh farmers and the MSP amount has been credited to their bank accounts.