Ministry of Science & Technology
Department of Scientific & Industrial Research (DSIR) successfully conducted Special Campaign 4.0
05 NOV 2024 1:52PM by PIB Delhi
Department of Scientific and Industrial Research (DSIR) along with its Autonomous Body, Council for Scientific & Industrial Research (CSIR) and two PSUs i.e. National Research Development Corporation (NRDC) & Central Electronics Ltd. (CEL), successfully conducted Special Campaign 4.0 from 2nd October 2024 to 31st October 2024 under the active guidance of Secretary, DSIR Dr. (Mrs) N. Kalaiselvi. The Campaign started by the Secretary, DSIR & DG, CSIR with cleanliness drive on 2nd October, 2024 at CSIR Headquarter, Anusandhan Bhavan, New Delhi.
Secretary DSIR & DG, CSIR felicitated Safai Mitrason the occasion of Swachh Bharat Divas (SBD) 2024 at CSIR Hqs on 2nd October, 2024.Also, as a part of Swachhata Hi Sewa Campaign 2024, Joint Secretary, DSIR felicitated Safai Mitras in DSIR, Technology Bhavan, New Delhi in the Ist week of October, 2024.
‘Shramdaan' was also organized during the campaign in DSIR’s and CPSEs i.e. Central Electronics Limited (CEL) and National Research Development Corporation (NRDC) and all 37 labs of CSIR across the country wherein officers/staff participated in the cleanliness and plantation drive as part of the ‘EkPedMaaKeNaam’ campaign. Similar plantation drives was carried outat DSIR HQ.
As part of the Special Campaign 4.0, the Council of Scientific & Industrial Research (CSIR), in coordination with the Northern Railways, carried out a cleanliness drive at the New Delhi Railway Station. Dr N Kalaiselvi, Secretary cum DG, CSIR and Shri Mahesh Yadav, Station Director, New Delhi Railway Station lead the cleanliness drive. During the event, the SafaiMitras of New Delhi Railway Station were felicitated by CSIR, underscoring CSIR’s appreciation for the contributions of sanitation workers in maintaining public cleanliness.
Under the active leadership ofSecretary, DSIR and close monitoring by Joint Secretary, DSIR who is Nodal Officer of Special Campaign 4.0, this Campaign proved to be very successful. During the Special Campaign period from 2ndOctober, 2024 to 31stOctober, 2024, focus was given to reduce pendency of PGs and enhance the overall cleanliness in and around office premises as well as improving work environment in the Department and its organizations.
Department of Scientific and Industrial Research (DSIR) has successfully achieved 100 per cent targets of disposing of the pendency of IMC references, public grievances, appeals and record management.
As a part of the campaign 9,120 physical files were reviewed, 4488 physical files were weeded, 85 cleanliness campaigns were conducted, total of Rs.19,04,125/- revenue was generated from scrap disposal and total area of 39,230 Sq. ft. of space was freed by way of scrap disposal and weeding out of files.
As we look ahead, DSIR remain committed to zero pendency, gradual increase of digitization of processes and enhancement of the overall service delivery experience of its stakeholders. The impact and special efforts of special campaign 4.0 will be a continuous processand this momentum will be maintained in the months to come.

সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
দিপার্তমেন্ত ওফ সাইন্তিফিক এন্দ ইন্দস্ত্রিএল রিসর্চ (DSIR)না মায়পাক্না স্পেসিএল কেম্পেন 4.0 পাংথোকখ্রে
05 NOV 2024 1:52PM by PIB Imphal
দিপার্তমেন্ত ওফ সাইন্তিফিক এন্দ ইন্দস্ত্রীএল রিসর্চ (DSIR) না মাগী ওতোনোমস বোদী, কাউন্সিল ফোর সাইন্তিফিক এন্দ ইন্দস্ত্রীএল রিসর্চ (CSIR) অমসুং PSU অনি হায়বদি নেস্নেল রিসর্চ দিবেলপমেন্ত কোর্পোরেসন (NRDC) অমসুং সেন্ত্রেল ইলেক্ত্রোনিক্স লিমিতেদ (CEL)গা লোয়ননা DSIRগী সেক্রেতরী, দা. (শ্রীমতি) এন. কালাসেলভিগী লমজিং মখাদা স্পেসিএল কেম্পেন 4.0 অসি ওক্তোবর 2দগী ওক্তোবর 31, 2024 ফাওবদা মায়পাক্না পাংথোকখ্রে। কেম্পেন অসি DSIRগী সেক্রেতরী অমসুং CSIRগী DGনা 2024গী ওক্তোবর 2দা CSIRগী হেদক্বার্তর, অনুসন্ধান ভবন, নই দিল্লীদা লুনানবগী দ্রাইবকা লোয়ননা হৌদোকখি।
সেক্রেতরী DSIR অমসুং DG CSIRনা 2024গী ওক্তোবর 2দা CSIR Hqsদা স্বচ্ছ ভারত দিবস (SBD) 2024গী থৌরমদা সাফাই মিত্রাশিংবু থাগৎপা ফোংদোকখ্রে। স্বচ্ছতা হী সেবা কেম্পেন 2024গী শরুক অমা ওইনা, DSIRগী জোইন্ত সেক্রেতরীনা সাফাই মিত্রাশিংবু 2024গী ওক্তোবরগী অহানবা চয়োলদা DSIR, তেক্নোলোজী ভবন, নই দিল্লীদা তরাম্না ওকখি।
কেম্পেন অসিগী মনুংদা DSIR অমসুং CPSEশিং হায়বদি সেন্ত্রেল ইলেক্ত্রোনিক্স লিমিতেদ (CEL) অমসুং নেস্নেল রিসর্চ দিবেলপমেন্ত কোর্পোরেসন (NRDC) অমসুং লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা CSIRগী লেব 37 খুদিংমক্তা ‘শ্রমদান’সু পাংথোকখি মসিদা ওফিসরশিং/ স্তাফশিংনা 'একপেদমাকেনাম' কেম্পেনগী শরুক অমা ওইনা ক্লিনলীনেস অমসুং প্লান্তেসন দ্রাইবতা শরুক য়াখি। মান্নবা প্লান্তেসন দ্রাইব অসি DSIRগী হেদক্বাতরদা পাংথোকখি।
স্পেসিএল কেম্পেন 4.0গী শরুক অমা ওইনা, সাইন্তিফিক অমসুং ইন্দস্ত্রীএল রিসর্চ (CSIR) না নোর্দন রেলৱেজগা খুৎশম্নদুনা, ন্যু দিল্লী রেলৱে স্তেসনদা ক্লিনলিনেস দ্রাইব অমা পাংথোকখি। CSIRগী সেক্রেতরী অমসুং DG দোক্তর এন. কালৈসেলভি অমসুং ন্যু দিল্লী রেলৱে স্তেসনগী স্তেসন দিরেক্তর শ্রী মহেশ য়াদবনা স্বচ্ছতা দ্রাইব অদুবু লুচিংখি। থৌরম অদুগী মনুংদা, CSIRনা পব্লিক ক্লিনলিনেস ঙাক্না থম্বদা সেনিতেসন ৱার্করশিংনা শরুক তম্লিবা অদুবু শকখঙলদুনা ন্যু দিল্লী রেলৱে স্তেসনগী সফাই মিত্রাশিংবু থাগৎপা ফোংদোকখি।
DSIRগী সেক্রেতরীগী থৌনা ফরবা লুচিং মখাদা অমসুং DSIRগী জোইন্ত সেক্রেতরী, স্পেসিএল কেম্পেন 4.0গী নোদেল ওফিসরনা কুপ্না য়েংশিনবগা লোয়ননা কেম্পেন অসি য়াম্না মায় পাক্না পাংথোকখি। 2024গী ওক্তোবর 2দগী 2024গী ওক্তোবর 31 ফাওবগী স্পেসিএল কেম্পেনগী মতমগী মনুংদা, PGশিংগী পেনদেন্সী হন্থহন্নবা অমসুং ওফিসকী মফমশিং অমসুং অকোইবদা অপুনবা শেংদোকপা হেনগৎহন্নবা অমসুং দিপার্তমেন্ত অমসুং মাগী ওর্গনাইজেসনশিংদা থবক তৌবগী ফিভম ফগৎহন্নবা মীৎয়েং থমখি।
সাইন্তিফিক অমসুং ইন্দস্ত্রীএল রিসর্স দিপার্তমেন্ত (DSIR) না IMCগী রিফরেন্সশিং, পব্লিক গ্রিভান্সশিং, আপিলশিং অমসুং রেকোর্দ মেনেজমেন্তগী পেনদেন্সীশিং লোইশিন্নবা 100%গী পান্দম মায় পাক্না ফংবা ঙমখ্রে।
কেম্পেন অসিগী শরুক অমা ওইনা, ফিজিকেল ফাইল 9,120 রিভিয়ু তৌখি, ফিজিকেল ফাইল 4488 ৱিদেদ তৌখি, ক্লিনলিনেস কেম্পেন 85 পাংথোকখি, স্ক্রেপ দিস্পোজেলদগী লুপা 19,04,125/-গী শেন্থোক পুথোকখি অমসুং স্ক্রেপ দিস্পোজেল অমসুং ফাইলশিংদগী ৱিদেদ তৌদুনা অপুনবা স্ক্বার ফিৎ 39,230 গী অহাংবা মফম অমা হাংহনবা ঙমখি।
ঐখোয়না মাংলোমদা চংশিল্লিবা অসি য়েংলগা, DSIRনা পেনদেন্সী জিরো, প্রোসেসশিং দিজিতেলাইজ তৌবা তপ্না তপ্না হেনগৎহনবা অমসুং মসিগী স্তেকহোল্দরশিংগী অপুনবা সর্ভিস দেলিভরী এক্সপরিয়েন্স হেনগৎহনবদা লেপ্লি। অখন্নবা কেম্পেন 4.0গী ইম্পেক্ত অমসুং অখন্নবা হোৎনবশিং অসি লেপ্পা লৈতনা চত্থগদবা থৌওং অমা ওইগনি অমসুং লাক্কদৌরিবা থাশিংদা হায়রিবা মওংদা লেপ্তনা চত্থগনি।