Ministry of Jal Shakti
Department of Department of Drinking Water and Sanitation, M/o Jal Shakti successfully completed Special Campaign 4.0
04 NOV 2024 5:01PM by PIB Delhi
The Department of Department of Drinking Water and Sanitation (DDWS), along with its Programme Divisions and Dr. Syama Prasad Mookerjee National Institute of Water and Sanitation (SPM-NIWAS), successfully completed Special Campaign 4.0. All the divisions of DDWS and SPM-NIWAS made a significant contribution to the Special Campaign 4.0 organized by the Department of Administrative Reforms & Public Grievances (DARPG).
The aims of the campaign was to improve cleanliness of the offices and clearing pendency in the MP’s references, references from State Governments, Inter-Ministerial references, Parliamentary Assurances, PMO references, Public Grievances and PG Appeals etc. Besides, records of the offices were reviewed and action was taken for weeding out/retention ‘following CSMOP, GFR and Public Record Act, 1993’.
Several cleanliness campaigns were conducted in CGO Complex (including inside the Sanitation Park). 5 PMO/MP references / Assurances were disposed of during the period. 163 pending Public Grievance petitions and 22 Public Grievance appeals were cleared. The offices earned revenue amounting to Rs.1.60 Lakhs on disposal of scrap and obsolete items. With regard to record management, all records have been reviewed and old / obsolete records have been weeded out, as per the schedules, and rest has already been digitized.

জল শক্তি মন্ত্রালয়
দিপার্তমেন্ত ওফ দিপার্তমেন্ত ওফ দ্রিঙ্কিং ৱাতর এন্দ সেনিতেসন, এম/ও জল শক্তিনা স্পিসিয়েল কেম্পেন ৪.০ মায় পাক্না লোইশিনখ্রে
04 NOV 2024 5:01PM by PIB Imphal
দিপার্তমেন্ত ওফ দিপার্তমেন্ত ওফ দ্রিঙ্কিং ৱাতর এন্দ সেনিতেসন (দি.দি.দবল্যু.এস.)না মসিগী প্রোগ্রাম দিবিজনশিং অমসুং দা. শ্যামা প্রসাদ মুখর্জী নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ ৱাতর এন্দ সেনিতেসন (এস.পি.এম.-এন.আই.দবল্যু.এ.এস.)গা লোয়ননা স্পিসিয়েল কেম্পেন ৪.০ মায় পাক্না লোইশিনখ্রে। দিপার্তমেন্ত ওফ এদমিনিস্ত্রেতিব রিফোর্মস & পব্লিক গ্রিভান্সেস (দি.এ.আর.পি.জি.)না ওর্গনাইজ তৌবা স্পিসিয়েল কেম্পেন ৪.০দা দি.দি.দবল্যু.এস. অমসুং এস.পি.এম.-এন.আই.দবল্যু.এ.এস.কী দিবিজন পুম্নমক্না মরুওইবা থৌদাং লৌখি।
কেম্পেনগী পান্দমদি ওফিসশিংগী লু-নানবা হেনগৎহনবা, এম.পি.শিংগী রিফরেন্সশিং, রাজ্য সরকারশিংদগী রিফরেন্সশিং, ইন্তর-মিনিস্ত্রিয়েল রিফরেন্সশিং, পার্লিয়ামেন্তরী এসুরেন্সশিং, পি.এম.ও. রিফরেন্সশিং, মীয়ামগী ৱাকৎশিং অমসুং পি.জি. অপিলনচিংবশিংদা পন্দুনা লৈরিবশিং লোইশিনবনি। মসিদা নত্তনা, ওফিসশিংগী রেকোর্দশিং নৌহৌনা য়েংশিনখি অমদি সি.এস.এম.ও.পি., জি.এফ.আর. অমসুং পব্লিক রেকোর্দ এক্ত, ১৯৯৩গী মতুং ইন্না রেকোর্দশিং মাংহনখিবগী/থমজিনবগী থবকশিং পায়খৎখি।
সি.জি.ও. কমপ্লেক্স (সেনিতেসন পার্ক মনুং য়াওনা)তা তোঙান তোঙানবা লু-নানবগী কেম্পেনশিং পাংথোকখি। মতম অসিগী মনুংদা পি.এম.ও./এম.পি. রিফরেন্স/এসুরেন্স ৫ দিস্পোজ তৌখি। পন্দুনা লৈবা মীয়ামগী ৱাকৎ পীতিসন ১৬৩ মীয়ামগী ৱাকৎ অপীল ২২ লোইশিনখি। ওফিসশিংনা স্ক্রেপ অমসুং শিজিন্নদ্রবা পোৎলমশিং দিস্পোজ তৌবদা লুপা লাখ ১.৬০গী শেনফমগী রেভেন্যু ফংখি। রেকোর্দ মেনেজমেন্তগা মরী লৈননা রেকোর্দ পুম্নমক নৌহৌনা য়েংশিনখি অমসুং অরিবা/মথৌ তাদ্রবা রেকোর্দশিং সেদ্যুলগী মতুং ইন্না লৌথোকখি, অমদিং লেমহৌরিবশিং হান্ননা দিজিতাইজ তৌখ্রে।