Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi Extends Best Wishes on Bhasha Gaurav Saptah
03 NOV 2024 5:49PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today expressed his best wishes to the people of Assam and highlighted the significance of #BhashaGauravSaptah. In a post on X, he celebrated the enthusiasm surrounding the recent designation of Assamese as a Classical Language, an important recognition of the region's rich linguistic and cultural heritage.
The Prime Minister, responding to a post by Chief Minister of Assam Shri Himanta Biswa Sarma announcing the beginning of Bhasha Gaurav Saptah, a weeklong celebration of Assam’s rich linguistic heritage, today tweeted:
"#BhashaGauravSaptah is a noteworthy effort, highlighting people’s enthusiasm on Assamese being conferred Classical Language status. My best wishes. May the programmes planned over the week deepen the connect between people and Assamese culture. I also urge Assamese people outside Assam to participate."

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ভাষা গৌৰৱ সপ্তাহ উপলক্ষে অসমবাসীক শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে
03 NOV 2024 5:49PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ভাষা গৌৰৱ সপ্তাহ উপলক্ষে অসমবাসীক শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে আৰু #ভাষা গৌৰৱ সপ্তাহৰ গুৰুত্বৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে। ছ’চিয়েল মিডিয়া প্লেটফৰ্ম ‘এক্স’ত এটা পোষ্টত, তেওঁ অলপতে অসমীয়াক ধ্ৰুপদী ভাষাৰ মৰ্যাদা প্ৰদানৰ বাবে আনন্দ প্ৰকাশ কৰে, যি এই ক্ষেত্ৰখনত সমৃদ্ধ ভাষিক আৰু সাংস্কৃতিক ঐতিহ্যক এক মহত্বপূৰ্ণ মান্যতা প্ৰদান কৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আজি অসমৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী হিমন্ত বিশ্ব শৰ্মাৰ দ্বাৰা অসমৰ চহকী ভাষিক ঐতিহ্যৰ এসপ্তাহ ধৰি চলিবলগীয়া উৎসৱ– ভাষা গৌৰৱ সপ্তাহ-ৰ আৰম্ভণিৰ কথা ঘোষণা কৰা এটা পোষ্টৰ প্ৰতি সঁহাৰি জনাই, টুইট কৰে:
"#ভাষাগৌৰৱসপ্তাহ হৈছে এক উল্লেখযোগ্য প্ৰচেষ্টা, যিয়ে অসমীয়াক ধ্ৰুপদী ভাষাৰ মৰ্যাদা দিয়াক লৈ জনসাধাৰণৰ উৎসাহক প্ৰতিফলিত কৰে। মোৰ শুভেচ্ছা। গোটেই সপ্তাহ ধৰি আয়োজন কৰা কাৰ্যসূচীয়ে জনসাধাৰণ আৰু অসমীয়া সংস্কৃতিৰ মাজৰ সংযোগ আৰু অধিক শক্তিশালী কৰিব। মই অসমৰ বাহিৰত বাস কৰা অসমীয়া ৰাইজকো ইয়াত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ আহ্বান জনাইছোঁ।”